måndag 26 september 2011

Bmx, camping & en liten skruv!

Då var husvagns-oskulden tagen och bmx säsongen avslutad, allt på en och samma helg! Vi har haft kanonfina dagar i Hallstavik och det var värt att köra 130 mil totalt för detta. Bmx ÄR verkligen en livsstil och nu kan vi också vara på plats på kvällarna vid banan (då vi annars brukar köra till stuga eller hotell) och Markus var lyrisk som kunde leka hela kvällen med alla kompisarna.

Vy från banan - det är en och annan cykel.....

Grabbarna har placerat sig kanonbra i båda tävlingarna. Nicke presterade otroligt bra trots att han haft bronkit i tre veckor och inte kunnat träna. Markus årsprestation har förvånat oss rejält, han har utvecklats något enormt med både teknik och fysik.

Markus gick till A-final båda dagarna och där kom han femma i lördags och sjua i söndags. Nicke kom tvåa båda dagarna i sina finaler. Max brukar hjälpa pappa att hämta priset=)



Roligt att se när alla tar i hand med varandra på prisutdelningen, härliga ungar!

Fina grabbar!


Max har älskat att vara i husvagnen och ville knappt lämna den alls. Lite film då och då var mysigt, gärna till frukosten också=)

Det har gått väldigt bra att få det att fungera, men allt från matlagning till att tömma vattentankar. Är man nybörjare så är man! Vi har sovit gott och det är riktigt gott om plats i husvagnen, vi har ju sovit fem personer där hela helgen.

I går var det två prisutdelningar, först den för dagens tävling och sen var det utdelning av totalpriset för hela cupen, 8 deltävlingar totalt. Här fick Markus inte pris för han har bara varit med i fyra tävlingar och man måste deltagit i sex minst. Nicke har varit med i sex stycken och kom totalt tvåa i cupen! Max såg till att priserna var i ordning!


"Gamlingarna" gör alltid vågen.

Markus är sjua!


Vädret har varit strålande fint i båda dagarna och det underlättar betydligt när man ska vara ute hela dagarna. Vi hade packat och körde så fort prisutdelningen var klar. Vårt mål var att köra till Mantorp där det finns ett quick-stop för husvagnar (inte så många campingplatser som är öppna nu vid den här tiden på året). Nu gick det inte riktigt så smidigt som vi hade tänkt oss...


När vi stannar vid en mack så ser vi att det sitter en skruv i däcket, höger fram på bilen. Vad göra?? Vi fick köra till en parkering och tömma bilen för att få fram reservhjulet. Då upptäcker vi att vi inte har något fälgkors (inte så smart) och däcket är ju inte något man kan köra många mil med eftersom det är av smalare modell. Vi ringde även för assistans för att se vad de hade att erbjuda och till vilket pris.


Eftersom det inte hördes att någon luft gick ur däcket så bestämde vi oss att köra vidare, med inhandlat fälgkors och ett reserdäck tillgängligt i husvagnen. Skulle vi behöva byta så ville vi inte stå i mörkret på motorvägen och behöva tömma bilen!


Vi kom till Mantorp vid 22 tiden och det var ett riktigt trött gäng som somnade gott där. I dag körde vi vidare kl 9 och det var ganska tuffa och sega mil hem i dag. Grabbarna har verkligen varit kanonduktiga alla dessa timmar i bilen, det tar ju betydligt längre att köra med husvagn. Vi stannade och åt samt tog ett och annat kisstopp då vi inte var riktigt synkade i bilen;-)


Kan lova att det var härligt att rulla in på Fältgatan i dag och visst sjutton är vi nöjda med så mycket familjetid tillsammans, strålande solsken, härlig bmx och gemenskap med så många fina vänner!

1 kommentar:

  1. Kul att er första gång blev så lyckad, det kan ju annars bli lite missöden hit och dit när man är oerfaren. ;-)

    Synd på däcket, men huvudsaken är iaf att ni kom hem lyckligt och väl till slut.

    Ha en fortsatt bra vecka!

    SvaraRadera