fredag 30 september 2011

Sensommarfredag!

Kan något ha missat att det har varit sommarvärme i dag? Hoppas alla har fått njuta av det underbara vädret, för det kan väl knappast bara varit i Skåne vi haft 21 grader i skuggan? Underbart har det varit i alla fall och vi har njutit så mycket vi har hunnit i dag.

Måste dock börja med en bild som Nicke tog i går när vi var ute på en powerwalk. Dimman, solnedgången och öppet fält - visst är det vackert! Och detta har vi runt husknuten, är så glad för att vi bor som vi gör.


I dag har jag jobbat tidigt och Nicke har varit ledig. Han fixade storhandlingen och det är så skönt när kylen är full inför helgen. Max fick vara hos farmor och farfar den stunden medan Nicke handlade, för just nu är han inne i en härlig "bestämma-allting-själv-period" och det skriks och argumenteras en hel del=)

När jag kom hem så byta vi om och begav oss ut på en powerwalk i skogen. Japp, jag sa att vi bor vackert....
Med Max med så blir det något obligatoriskt stopp för att kasta lite sten i ån.



Det blev drygt 4 km och det är tuffa backar så svetten hinner lacka rejält. Nicke är artig och frågar om han ska ta vagnen men det blir NEJ från mig, måste få jobba lite extra ju;-)


Ella och Gabriel har varit här i kväll och ätit tacos med oss. Sen gick vi till skolan där killarna åkte kick och cyklade. Markus skrämmer slag på mig så mammahjärtat är i halsgropen, när han hoppar ut från trapporna på kicken....Men han klarar mycket mer än vad jag tror - så även denna gången....


Nu är det dusch och sanering av familjen Johansson, sen väntar soffan och tvmys. Lite lösgodis åker fram och jag ska njuta lite extra då jag inte ätit något onyttigt på fyra dagar. DET hör inte till vanligheterna kan jag säga, det slinker alltid ner något gott på kvällarna annars. Någon dricker kaffe, någon röker, någon tar en öl eller ett glas vin - vi äter lösgodis=) Så nu mina vänner är det helg!

tisdag 27 september 2011

Utvecklingssamtal & läxor!

Det var en seg familj som skulle upp i dag och ta sig till jobb och skola. Det känns att vi varit i gång hela helgen och hela familjen skulle gärna legat kvar i sängen någon timme till. Men vi kom i väg och sen har dagen rullat på!

Jag hämtade Max strax innan kl 15 i dag för sen skulle jag på utvecklingssamtal med Markus. Ingrid skickade med dessa härliga bullarna hem (några uppätna redan...). Hur kan hon baka så ljuvligt så det ser ut som de kommer från ett bageri?

Det gick bra på samtalet och Markus gjorde sin mamma och pappa stolta - som vanligt=)När vi var klara där så följde Oscar med hem och grabbarna har lekt hela eftermiddagen. Lite framåt kvällskvisten var det dags för läxan och det gällde alla! Markus räknade och färglade figurer...

....Oscar räknade vad äpple och bananer kostade.....

....och Max...ja, han gjorde också någon läxa!

måndag 26 september 2011

Bmx, camping & en liten skruv!

Då var husvagns-oskulden tagen och bmx säsongen avslutad, allt på en och samma helg! Vi har haft kanonfina dagar i Hallstavik och det var värt att köra 130 mil totalt för detta. Bmx ÄR verkligen en livsstil och nu kan vi också vara på plats på kvällarna vid banan (då vi annars brukar köra till stuga eller hotell) och Markus var lyrisk som kunde leka hela kvällen med alla kompisarna.

Vy från banan - det är en och annan cykel.....

Grabbarna har placerat sig kanonbra i båda tävlingarna. Nicke presterade otroligt bra trots att han haft bronkit i tre veckor och inte kunnat träna. Markus årsprestation har förvånat oss rejält, han har utvecklats något enormt med både teknik och fysik.

Markus gick till A-final båda dagarna och där kom han femma i lördags och sjua i söndags. Nicke kom tvåa båda dagarna i sina finaler. Max brukar hjälpa pappa att hämta priset=)



Roligt att se när alla tar i hand med varandra på prisutdelningen, härliga ungar!

Fina grabbar!


Max har älskat att vara i husvagnen och ville knappt lämna den alls. Lite film då och då var mysigt, gärna till frukosten också=)

Det har gått väldigt bra att få det att fungera, men allt från matlagning till att tömma vattentankar. Är man nybörjare så är man! Vi har sovit gott och det är riktigt gott om plats i husvagnen, vi har ju sovit fem personer där hela helgen.

I går var det två prisutdelningar, först den för dagens tävling och sen var det utdelning av totalpriset för hela cupen, 8 deltävlingar totalt. Här fick Markus inte pris för han har bara varit med i fyra tävlingar och man måste deltagit i sex minst. Nicke har varit med i sex stycken och kom totalt tvåa i cupen! Max såg till att priserna var i ordning!


"Gamlingarna" gör alltid vågen.

Markus är sjua!


Vädret har varit strålande fint i båda dagarna och det underlättar betydligt när man ska vara ute hela dagarna. Vi hade packat och körde så fort prisutdelningen var klar. Vårt mål var att köra till Mantorp där det finns ett quick-stop för husvagnar (inte så många campingplatser som är öppna nu vid den här tiden på året). Nu gick det inte riktigt så smidigt som vi hade tänkt oss...


När vi stannar vid en mack så ser vi att det sitter en skruv i däcket, höger fram på bilen. Vad göra?? Vi fick köra till en parkering och tömma bilen för att få fram reservhjulet. Då upptäcker vi att vi inte har något fälgkors (inte så smart) och däcket är ju inte något man kan köra många mil med eftersom det är av smalare modell. Vi ringde även för assistans för att se vad de hade att erbjuda och till vilket pris.


Eftersom det inte hördes att någon luft gick ur däcket så bestämde vi oss att köra vidare, med inhandlat fälgkors och ett reserdäck tillgängligt i husvagnen. Skulle vi behöva byta så ville vi inte stå i mörkret på motorvägen och behöva tömma bilen!


Vi kom till Mantorp vid 22 tiden och det var ett riktigt trött gäng som somnade gott där. I dag körde vi vidare kl 9 och det var ganska tuffa och sega mil hem i dag. Grabbarna har verkligen varit kanonduktiga alla dessa timmar i bilen, det tar ju betydligt längre att köra med husvagn. Vi stannade och åt samt tog ett och annat kisstopp då vi inte var riktigt synkade i bilen;-)


Kan lova att det var härligt att rulla in på Fältgatan i dag och visst sjutton är vi nöjda med så mycket familjetid tillsammans, strålande solsken, härlig bmx och gemenskap med så många fina vänner!

lördag 24 september 2011

65 mil avklarade!

Så smidigt, skönt och superbra att nu sitta här i husvagnen medan grabbarna tränar. Den här tiden är alltid den tråkiga delen då de tränar några timmar innan själva tävlingen börjar. Nu leker Max med sina leksaker och jag kan blogga lite. Klockan 13 drar tävlingen i gång och då sitter vi givetvis på plats och hejar för fullt!

I går startade vi klockan 8 och första stoppet blev Jönköping!

Andra stoppet blev Nyköping och vi passade på att äta lunch i husvagnen, sträcka lite på benen och få lite frisk luft.

Vi kom till Stockholm lagom i rusningstraffik, vilket givetvis är lite trist. Men hela resan gick kanonbra och grabbarna var SUPERduktiga hela vägen. Jodå, det ÄR Globen som en liten vit prick vid horisonten mitt på bilden=)


Vid 19 tiden rullade vi in på campingområdet vid banan. Det blev tacos till kvällsmat och det var ett ganska trött och slitet gäng.


Natten gick väl så där, inte helt lätt att sova på nytt ställe med nya ljud. Men som vanligt när man bor i stuga eller på hotell, första natten sover man dåligt - andra natten som en stock för man är så trött.


Vi åt frukost och sen har vi varit ute hela förmiddagen i princip. Nu ska jag och Max packa ihop lite som vi ska ta med upp till läktaren! Håll tummarna för Markus, Nicke och Ella!

torsdag 22 september 2011

Avfärd nära!

Oj vad veckan har rullat på (igen) och nu är det helg för vår del! Vi har tagit semester fredag och måndag för att kunna köra till Hallstavik och avslutningen i Svenska cupen. Detta är sista bmx tävlingen för säsongen och det känns alltid lite trist. Men nu har vi hela helgen framför oss och vi är superladdade!

I kväll har vi packat husvagnen och det innebar att alla sprang fram och tillbaka ca 100 gånger, Max tyckte att o´boy burken skulle öppnas, backspeglar har monterats, mat har stuvats in, regnkläder packats och mitt i allting var vi ju tvunga att kika lite på tv eftersom "Den itusågade kaninen" hade premiär och min vän Daniel Karlsson är ju trollkarl nummer 1!

I morgon sticker vi runt 7.30 och har 65 härliga mil framför oss. Ella åker också med så bilen är full och vi ska alla sova i husvagnen för första gången. Där är 5 sovplatser så vi behöver inte trängas. Hmpf....trängas gör man väl alltid i en husvagn??

Håll tummarna för grabbarna i helgens tävlingar!

söndag 18 september 2011

Sydsvenska cupen!

Klockan 9 i morse körde vi till Malmö för att Markus skulle tävla i Sydsvenska cupen 5&6. Detta är en tuff dag då det körs 2 tävlingar och det innebar 10 heat för Markus! Max började dagen med en tunnbrödsrulle!

Det har varit riktigt kallt så vinterjackan var med och lite extra mys med mamma var ok! Det har blåst och tidvist regnat, men vad gör det när man har roligt och är rätt klädd.


Max busade en del, men han satt faktiskt större delen av dagen i bilen och såg på film - helt nöjd!
Älskade Markus har utvecklats enormt denna sommaren och gör riktigt bra tävlingar. Här står han laddad och klar för heat!


Markus kom 2-2-2, därefter 1 i semifinal och sen trea i finalen i deltävling 1. I tävling nr två kom han 1-2-3, etta igen i semifinalen och sen trea i finalen! Väldigt jämn insats med andra ord=)


Markus kom trea totalt när slutresultatet var klart och pallplatsen intogs med stor lycka!!


De var några stycken i hans klass....


En härlig dag trots att vädret inte var helt på vår sida, men med så fina resultat av Markus, fin medalj med hem, utveckling på topp och träff med många goa vänner så är vi glada och nöjda hela familjen!

lördag 17 september 2011

Spel, tips och bullar!

Oj vad dagarna har rullat på, blogginläggen har inte duggat tätt sen i tisdags! Vad har hänt de senaste dagarna då....onsdag var det bokbussen och sen ett träningspass, torsdags var det lugnt och vi hade inget mer än mys hemma och i går kom Julia och Henrik på fredagsmys.

När jag kom hem från jobbet i går så byta jag om och tog mig ut på en powerwalk/löprunda. Det var länge sedan jag sprang pga benhinnorna så jag var försiktig och gick där det var asfalt och sen sprang jag på grusvägen och på gräsremsorna intill vägen. Gick bra, men visst sjutton känner jag direkt av benhinnorna. Undrar om det kommer försvinna någon gång?

När Julia och Henrik kom, satte Julia sig och läste böcker med Max och Henrik åkte på att byta ytterlampan på framsidan av huset. Elen skrämde oss lite och då anlitar man ett proffs:-)

Markus var på kalas mellan 18-20 och vi mumsade i oss grönsaker, grillad kyckling och lite annat gott.

När grabbarna hade somnat så satte vi oss och spelade ett nytt spel. Vi köpte "Sant eller falskt" på Gekås och det var superkul. Man ska svara sant eller falskt på en massa tokiga påståenden och så satsar man pengar. Den som först kommit upp i 1 miljon har vunnit. Kan säga att vi andra fick stryk av Henrik som vann!


I dag var jag supertrött för Max har varit vaken en del. Han ligger gärna och pratar runt 4 tiden trots att jag inte alls tycker det är en bra idé. Båda barnen var klarvakna när kl var 7 så någon direkt sovmorgon får vi inte. Men what the heck, sova får vi väl göra när vi blir gamla!


Nicke och Markus körde till bmx banan med Ella och Gabriel, men jag stannade hemma med Max. Nicke kan inte träna eller tävla i helgen för hans bronkit fortsätter bråka med honom och hostan ger sig inte.


Jag och Max satte igång att baka!
Det blev många bullar och en orm!


Vid 13 tiden kom Ronny till oss för att visa oss en del om husvagnen. Det är lite att ha koll på med gasolen, uppvärmning, få igång spis, ha igång kylskåp när man kör etc. Många bra tips som han samlat på sig under 20 år med husvagn. Som tack bjöds det på kaffe och nybakade bullar!


Nu har vi ätit tacos och i skrivande stund sitter grabbarna i soffan och myser med godis. Det blir tidig läggdags för hela familjen eftersom det är tävling hela dagen i morgon i Malmö. Nicke få stå med mig och hejja på Markus!

tisdag 13 september 2011

Spadtag och formträning!

I dag när jag hämtade Max så kom han springande och skulle visa vad han gjort hos Ingrid. Förutom lekt ute i trädgården, ätit frukost på verandan, åkt skottkärran, ätit middag och dessert, lekt med bilarna, bakat och busat så hade de även tränat på former!

Ingrid höll upp dessa fina pappersbitar som Max har färglagt och klippt ut. Det heter "cirkel runt runt" och "KVADRAT" (jo, man artikulerar och säger kvadrat högt när man har tränat på ordet så många gånger=)! Stolt - jamenvisst!


När vi kom hem hög jag tag i spaden och fortsatte gräva i trädgården. Nicke har ju haft problem med sin axel så han vågar inte ta i så det blir sämre igen. Inget mig emot, bra fysträning! Jösses så jobbigt det är att gräva ett så djupt hål rakt ner i gräsmattan....Men staketet måste flyttas så husvagnen får plats. Nicke fick äran att lyfta i plintarna och sen med lite hjälp av trevliga grannar kunde vi lyfta tillbaka hela sektion staket igen!



I kväll har Markus tränat fotboll och jag har myst massor med Max. Vi har läst många böcker och han somnade som en stock när jag hade klappat på ryggen en liten stund. Nicke är på föräldramöte på skolan, ska bli intressant att höra vad som sagts denna gången. Jag ville vara hemma med grabbarna eftersom jag är och tränar måndagar och onsdagar nu och då inte är hemma och lägger barnen.


Nu soffan, jag och Idol!

söndag 11 september 2011

Kräptkalas och slappesöndag!

Fråga Max så kan han berätta allt om "kräptkalaset" vi hade i går=) Men denna mamman glömde att ta fram kameran så det blev inga bilder alls. Dock kan jag intyga att kvällen var galet rolig, med massor med god mat, många skratt och mycket prat. Tack Filippa, Fredrik och Noah för en härlig kväll!

Det blev även bestämt att vi ska fira nyår tillsammans på Lalandia i Danmark. Nu är en 8 personers stuga bokad och vi kommer vara där fredag-söndag över nyårshelgen. Ska bli mysigt att kunna bada med barnen, leka på Monkey Tonkey land, bowla, äta gott och göra massa roligheter som det stället har att erbjuda!

Trots att grabbarna la sig sent (Max somnade inte förrän 23.45!) så vaknade de samma tid som vanligt...hmpf....lite sovmorgon hade vi behövt! Men vi mös i soffan med frukost och sen bestämde vi oss för att köra in till stan och titta på bakluckeloppisen som blivit så populär. Max var väldigt nöjd med sina inköp: en traktor för 10 kr och en husbil för 20 kr!


Markus köpte ett spel som var riktigt roligt! Kostnad? 20 kr=)

Det blev en lång stund "soffhäng" med barnen och lite fika från gårdagens äppelpaj med vaniljsås. Sen blev vi sugna på frisk luft så vi gick till lekplatsen för lite bus. Markus hade hopptävling....


Max lekte med sanden för fullt!


En härlig helg med härliga människor!

lördag 10 september 2011

Beyblade kväll och Stockholmsbesök!

I går var det fullt ös i huset när sex grabbar intog Markus rum och hade beyblade turnering! De går in för det på liv och död, är högljudda, skrattar, "battlar" och har hur roligt som helst. Rummet skulle vara mörkt och banan skulle belysas med en lampa på golvet. Japp, jag lät dem hållas=)




Lite tid för mat, hamburgarna slank ner lika fort som de var ifrån bordet igen!


När de hade spelat en stund till efter maten så gick de ut och spelade fotboll, de hade de nog suttit stilla för länge och behövde röra på sig lite. Vid 20 tiden blev grabbarna hämtade och Markus var supernöjd med sin kväll. När han la sig sa han "det var så roligt mamma, kan jag ha en kväll snart igen?". Nåja, jag får nog ha semester först;-)


Vid 20.30 fick vi besök av Stockholms finaste! Lilian är nere över helgen för besök bla i Köpenhamn och ytterligare ett par vänner i Helsingborg. Vi mös i soffan, nej vi "hängde" i soffan som man säger när man bor i storstan;-) Alltid underbart att ha henne här, vi bara är och det känns som Lilian tillhör familjen. Tyvärr blev det inte så långt besök denna gången, utan vid 13.30 i dag hämtades Lilian av vännerna där hon ska stanna till i morgon. Fy på mig, hann inte ta en enda bild på oss! Tack för besöket fina du, ser fram emot nästa gång i oktober redan!!


Nu ska jag göra ett ryck och förbereda inför kvällens kräftskiva. Ska bli sååååå roligt att få ha familjen Lövgren här!

onsdag 7 september 2011

120

I dag hade vi möte på jobb, efter att vi stängt kontoret. Detta innebar att jag kom hem kl 18 i kväll, vilket verkligen inte hör till vanligheterna. Hela familjen gick till bokbussen direkt och lånade lite böcker och filmer, sen köpte vi glass till grabbarna.

När vi kom hem så var klockan 19 drygt och min träning börjar 19.30. Hade bestämt mig för att stanna hemma eftersom jag inte träffat killarna så mycket. Men så började jag fundera.....(för att döva mitt samvete) på hur ofta jag är ifrån mina barn. Kom fram till att det är typ....aldrig!

Jag hämtar alltid direkt efter jobb, är hemma hela eftermiddagen och kvällen med grabbarna. Jag och Nicke lämnar aldrig bort dem för att få "egentid" eller lämnar dem för att de ska sova borta. Detta är ett medvetet val av mig, för det är inte så att det är omöjligt för oss att få hjälp med barnpassning. Vi har underbara föräldrar, svärföräldrar och syskon som gärna ställer upp. Men JAG vill inte lämna bort dem eller vara utan dem! Vet att det absolut är bra att vara ifrån barnen lite och att jag och Nicke kanske borde bli bättre på det, men tiden kommer när de är stora och klarar sig bra utan oss. Nu är grabbarna oerhört framåt, självsäkra och det är inga problem när vi väl lämnar dem, så det är inte så att vi hämmar dem genom att vara mycket med dem=)

Nu innebär min träning 120 minuter egentid i veckan. Veckan har 10080 minuter så jag borde kunna unna mig 120 för mig själv=)Men ändå så tänkte jag att jag borde vara hemma och läsa, lägga dem och pussa massor. Japp, jag är lite knäpp för det är ju inte så att Nicke gör det sämre=)

Passet var superbra och det har inslag av boxning, mycket styrka och zumba! Nu ska jag försöka få Nicke att börja på passen på torsdagar, som leds av en kille och ska mest gå ut på styrketräning. Tror ni han börjar??

måndag 5 september 2011

Spagettiarmar och flås!


I dag drog träningen i gång och jag var på plats för ett pass på skolan kl 19. Det är guld att ha tillgång till pass så nära, för jag har inte den tiden att ta när det ska köras till stan etc. Jag kunde konstatera att jag har bra konditon och flåset är det absolut inget fel på. Svetten lackade och det var verkligen skönt att få röra på mig på det sättet. Jag kan köra dubbelt tempo och är nöjd med mitt flås.....men.....




.....var sjutton är mina armmuskler?? Herre gud så svag jag är och vilka trötta axlar jag har! Det här är verkligen det jag behöver, konditon OCH styrketräning.




Helgen har varit supermysig och har (så klart) gått i husvagns-anda=) I söndags körde jag och Markus till Ikea för att handla till husvagnen. Det var mysigt att få lite egentid med honom, för Max stannade hemma med Nicke. Markus fick välja massa saker och vi körde hem med allt från smörknivar till kuddar! Nu ser hela familjen fram emot första turen!


Nicke hostar fortfarande, otroligt att han har hållt på i över en vecka nu. Jag hoppas bacillerna försvinner snart för än så länge har resten av familjen klarat sig!


Just det, har ju varit hos tandläkaren också i dag med Markus. Det gick jättebra och han fick beröm för sina fina tänder. Nu är det 1 1/2 år till nästa besök.


fredag 2 september 2011

Ullared & husvagn!

I dag var det äntligen dags att göra vår tur till Ullared och sen vidare mot Varberg. Eftersom husvagnen vi skulle titta på var så nära Gekås så bestämde vi oss för att göra ett besök där också. Det är alltid roligt att shoppa loss på Gekås och vi lyckades fynda massor denna gången också!

Det blev oerhört mycket med hem! Kläder till grabbarna, mycket vinterkläder till barn och vuxna (vantar, termobyxor etc), husgeråd, leksaker, inredningsprylar, kökssaker, julklappar, ritsaker, underkläder, jacka och väst till mig, bilprodukter, wii-spel, ryggsäck till Markus, strumpor, träningskläder....ja, det var hur mycket som helst och för detta betalade vi drygt 4ooo kronor!


När vi shoppat klart så begav vi oss till Valinge för att titta på husvagnen som vi spanat in på Blocket. Den var precis så fin som vi förväntade oss så det var bara att slå till!! Nu är vi ägare till en Adria 502 uk, så kallad barnkammarvagn. Blev ett litet matstopp för mig och Nicke på vägen hem=)


Grabbarna var lyriska när vi kom hem med den och allt skulle undersökas direkt - så klart=) Tog några bilder, dock lite mörka eftersom det var sent i kväll. Gissa om våningsängen är populär?!
Gillar det lilla bordet där grabbarna kan sitta med sina saker och det blir även en sängplats när det behövs.

Här blir det sängplats för två personer!

"Köket"


Superfin toalett!



Nu ska vi lära oss massor, alla tips och råd tas tacksamt emot! Ska bli roligt att inviga den på bmx tävling i slutet av september. Lär ju bli lite smått och gott som ska inhandlas till den också, men vi får väl skynda långsamt och tänk till vad som kan behövas.



Och nej, det blev inga likadana träningsställ inköpta på Gekås......