torsdag 29 december 2011

Mellandagar!

Jag njuter verkligen av mina lediga mellandagar här hemma med grabbarna. Nicke jobbar visserligen men han har slutat tidigare om dagarna och kommit hem runt 15-16 tiden så vi får massor med mystid tillsammans hela familjen.

Dagarna har rullat på i lugnt mak och vi har mest varit hemma. Tror nog vi har spelat "Den försvunna diamanten" i snitt fyra gånger/dag och det är riktigt roligt med sådana spel där alla kan vara med. Max sköter banken och man får be om "två lila pengar" så får man det=)

I går körde vi och köpte nyårsraketer, åt lunch på Burger King, hämtade Gabriel på hans dagis och sen lämnade jag av alla tre grabbarna hos svärföräldrarna. Perfekt att de kunde vara där en timme medans jag kunde storhandla inför nyårshelgen. Sen hämtade jag upp barnen igen och de lekte hos oss hela eftermiddagen och kvällen.

Trots intag av extra godsaker, som det blir en sådan här helg, så har jag tränat varje dag och vågen visar att jag har hållt de 3,5 kg som jag gick ner till jul - hurra!! Har blivit både spinning och träning i källaren och powerwalk med Max i vagnen. Vädret är ju inte det bästa och i dag blåser det rejält igen.

I dag ska vi fixa de sista inköpen inför helgen och packa inför resan till helgen. I morgon vid 9 kör vi till Lalandia i sällskap av Filippa, Fredrik och Noah. Vi har hyrt en stuga för 8 personer och det ska verkligen bli mysigt att komma iväg på en minisemester! Syrran lånar huset och har fest här, skönt att någon bor i huset med tanke på alla inbrott som händer i krokarna hela tiden. Och hon klagar inte i heller på att få lite mer plats=)

Var rädda om er och ha en riktigt bra nyårshelg med nära och kära!

söndag 25 december 2011

Jul i dagarna tre!

Härligt, mysigt, gott, roligt och spännande! Så har vi haft de senaste dagarna och vi njuter i fulla drag här hemma av julen!



I fredags på lilljulafton kom mamma och Wille till oss. Vi åt lite plockmat, barnen fick sina julklappar, vi spelade Bingolotto och hade verkligen mysigt.



Nicke fick ut och jobba, grannen behövde en tomte!


Max fick en bondgård, djur och små traktorer. Markus fick en "Nerf" pistol, lego och en bok.

Julafton börjde med fart, vi fick besök av polisen och jag tror en och annan granne höjde på ögonbrynen=) Min klasskamrat T är polis och han bjöd grabbarna på en titt i bilen, de fick känna på säkerhetsvästen och så fick de avspärrningsband. Snacka om att ögonen lyste och lyckan var stor!

Vi gick en lång promenad med killarna innan vi sen gjorde oss i ordning för att fira julafton. Båda grabbarna ville ha slips!


Nickes föräldrar, Ella, Gabriel, Camilla, Hannah och Sarah kom till Kalle Anka och hela gänget fikade!

När vi hade sett det så kom tomten!!

Markus skrek av lycka när han såg att han fått en ny bmx cykel!

Mååååånga paket blev det!

Max har skrivit till tomten att han önskade sitt ett kök - glädjen var total även här.....


Kusinbus!


Far och son Johansson!

Max fick ett fiskspel som kräver STOR koncentration....

Vi hade en mysig kväll, åt massor med god julmat, mös i soffan, barnen lekte med alla saker de fått, det blev gröt och lite godis innan gänget bröt upp runt 21 tiden. När huset var tomt slängde vi oss i soffan och såg "Sällskapsresan"!


I dag har vi kikat på alla presenterna, testat nya spel, satt ihop kick, plockat lite och lyssnat på musik. Markus och Gabbi fick vars en kick som man kan köra med i snön!

Jag och Nicke har varit ute och sprungit vars en runda och Markus har givetvis cyklat....


Vi röjde i garaget och sorterade kartong, snören, plast och julklappspapper. Det blir en hel del när man är många som har firat tillsammans. Sen blev det dusch och vi begav oss till Ella som bjöd på middag. Vi gick en liten sväng till en ny lekplats också!


Vi spelade julklappsspelet!

Nu är det en lugn juldagskväll, lite film och en skinkmacka!

onsdag 21 december 2011

Dan före dan före dan före doppardan!

Det närmar sig.....snart ÄR det jul och jag ser verkligen fram emot helgen och ledigheten som kommer med den. Nu har vi snart allt klart och jag ska bara fixa en liten sak i stan i morgon, men mer kan jag inte skriva här;-)

Jag har ju inte bjudit på några bilder från lucian hos Ingrid, så håll till godo med några i mindre bra kvalite!



I dag har jag klarat av stora julhandlingen och kylen är VÄLfylld!

I dag har Markus lyckats med konsten att springa in i en vägg....Stackars killen som sprang och tog svängen för snävt och smällde kinden i kanten på en husvägg. Det hade hänt ca 10 minuter innan jag kom och hämtade honom.

Vi har hunnit skriva önskelista till tomten, göra gipsfigurer och jag har tränat. I morgon lär vi väl få måla figurerna!


Ganska svullet och rött=(


Eftersom det är onsdag har vi varit på Bokbussen och tömt av och fyllt på vårt bokförråd.



I morgon är det jobb som vanligt till kl 14.30 och på fredag slutar jag 12 för att kunna vara ledig med grabbarna. Finaste svärföräldrarna kommer hem till oss 7.30 och passar dem tills jag kommer hem sen.


Lilljulafton kommer mamma och Wille till oss, då blir det lite gott att äta och så ska vi spela Bingolotto. Julafton firar vi hemma med Nickes sida, så vi blir 11 stycken här då. Juldagen brukar vi vilja ha obokad så vi kan pyssla med barnen och deras julklappar, äta rester, se någon film och bara mysa. Nicke ska jobba annandagen så då får vi se vad jag och barnen hittar på!

söndag 18 december 2011

Fjärde advents helgen!

Mys. Detta ordet använder jag ofta har jag märkt, men för mig förklarar det precis så som jag känner när jag får vara med familjen. Även om vi städar, så blir det mys när vi gör det tillsammans. Hänger ni med?

I fredags stressade jag som en tok från jobbet, hämtade Max, körde till skolan och hämtade Markus, inom affären, hem och fixa smörgåsar till Markus medans han byta kläder så han var redo för sitt första disco! Det började redan 16.30 och jag slutar kl 16....Men 17.10 var han där och hade superkul till vi hämtade honom kl 20.

I går gjorde vi ett städryck här hemma hela familjen, iförda mjukisbyxor=) Jag hjälpte Markus att städa hans rum riktigt ordentligt, där finns en och annan pryl att flytta på när man ska dammtorka. När vi var klara med det så körde vi till Maxi och handlade lite. När vi kom hem sprang jag 4 km och tog 10 vändor i pulkabackan och sen blev det dusch och tacomys tillsammans.

I dag vaknade vi kl 7 och Nicke körde till jobbet en halvtimme senare. Grabbarna ville så klart springa upp och se vad som fanns i säcken och de blev glada för vars en målarlåda och chokladtomte!


Vi har haft en riktigt lugn morgon och förmiddag tillsammans och jag har passat på att mysa massor med mina älskade grabbar. Markus var framme med kameran och tog en bild när jag fick lite extra kel av Max=)


Vid ett tillfälle satt Markus och spelade "Halvan är polis" på datorn och då tyckte Max det var spännande eftersom vi brukar läsa "Halvan" böckerna för honom.


Markus blev hämtade 13.30 av en kompis, vars mamma körde dem till kalas på Busfabriken. Skönt att jag slapp köra dit och hem i dag, då mamman erbjöd sig eftersom hon ändå skulle köra ärenden under tiden barnen var där. Jag fick ut Max på en liten runda för att få luft, men vädret har inte varit inbjudande till någon längre stund ute då det har både regnat och kommit snöblandat i dag. Men till affären och tillbaka gick Max i alla fall med på=)


När vi kom in igen så fixade vi lite julgodis. Mest för att ha lite att göra med Max då jag inte gillar sådant, det ska vara tomteskum och After Eight om du frågar mig;-) Max kunde inte rulla till kulor, utan när han rullade så blev det "maskar" som han sa av mandelmassa...


Maskar och kulor doppades i vit choklad för att göra pappan i huset lite extra glad. Sen gjorde vi även rischoklad!

När Markus och Nicke hade kommit från kalas och jobb så åt vi julmat tillsammans. Nu är det verkligen julstämning i vårt hus och i mitt sinne=)


Resten av kvällen har vi bla lyssnat på musik tillsammans på Markus rum. Innan i dag gjorde jag ett ryck och städade lite i källaren och då började jag dra i alla gamla skivor.....Herre gud så mycket skivor vi har och med musik man har hunnit glömma bort!


Grabbarna busade runt med en halsduk och plötsligt hör vi hur Max ropar att han sitter fast!

"Jag är en hund och Markus har satt fast mig"......
Jodå, fast var han och brorsan hade gått! Ha, ha....goa, tokiga ungar!


Ny vecka framför oss igen, med allt vad det innebär när det är JULveckan. Jag jobbar tidigt denna veckan och ska sluta 12 på onsdag (för att storhandla) och fredag (grabbarna är helt lediga då. Inger kommer och tar dem på morgonen och under förmiddagen så slipper de upp tidigt och kan hålla en mysig lilljulafton hemma. Sen blir det långledigt från lilljulafton till nyår eftersom jag är ledig den veckan. Ska bli kanonskönt!

torsdag 15 december 2011

Lucia, födelsedag & julfest!

Vilka dagar det har varit den här veckan! Det har verkligen gått i ett och nu känns det skönt att det blir lite lugnare utan aktiviteter de kommande dagarna, även om det så klart har varit roligt och mysigt.

Vår dator har strulat som sjutton och jag har inte kunnat använda den de senaste dagarna, därför har jag inte heller några foton att bjuda på. De kommer kanske i efterhand när allt är klart med datorn. Gjorde en ominstallation i går så nu verkar det fungera igen, ska bara få in programmet så jag kan föra över bilder från telefonen igen.

I tisdags var det dags för luciafest hos Ingrid! Som vanligt bjöds vi på himmelskt god mat då hon hade gjort en buffé med massor av gott. Barnen stöttade inte så mycket i luciasången men Ingrid var lika fin som vanligt i lucialinne och glitter! Max var tomte men nöjde sig med att sitta i en stol och titta på, alla barnen fick scenskräck och lämnade Ingrid=)








Det var supermysigt, gott och trevligt på alla vis och det var roligt att träffa "de nya föräldrarna" lite mer och prata. I januari har Ingrid skolat in klart och då är det sju goa ungar hos henne!


Nicke körde och lämnade Markus på fotbollsträningen och stack sen till sin egen träning, så när klockan var 19 körde jag och Max till skolans gympasal för att hämta Markus och överlämna avslutningspresenterna till tränarna, som jag hade fixat.




I går blev jag uppvaktad av grabbarna, de kom med tänt ljus, sjöng och gav mig paket på sängen. Jag fick nya löparkläder, precis som jag önskat mig, och nu har jag även vintertights som ska hålla mig varm även när det är minusgrader och jag är ute!





När jag slutade på jobb i går så fick jag skynda mig att hämta barnen, vi kom hem 16.45 och maten stod på bordet 17.15 när Nicke kom hem så vi kunde äta tillsammans. Markus klass hade julfest på skolan som började kl 18, bara att sätta fart dit när vi hade ätit. Där fikade vi och sen visade de upp sitt julspel med rim, sång och lite av varje. Hur mysigt som helst och även här var det jag som hade fixat present till lärarna som överlämnades när barnen var klara med sin uppvisning.




Jag kände mig verkligen uppvaktad i går då det fullkomligt dundrade in sms, telefonsamtal, inlägg på Facebook och även besök till jobb av uppvakande svärföräldrar. Kvällen rundades av med en iskall Smirnoff Ice i soffan med maken!




I morse hoppade jag på vågen och kunde konstatera att jag har nått mitt mål med drygt en veckas marginal till godo! Det har blivit -3,1 kg fram tills i dag och det känns kanonbra. Jag har verkligen fått stor skillnad på mitt problemområde, magen, och det var precis där jag vill ha resultatet. Jag har även insett hur mycket det krävs för att man ska gå NER i vikt och jag vill ännu en gång ge all eloge till de som kämpar med vikten!





tisdag 13 december 2011

Ord på kärleken

Fick en låt skickad till mig i dag av Nicke. Precis så känns det...för alltid.....
You're my world The shelter from the rain
You're the pills That take away my pain
You're the light That helps me find my way
You're the words When I have nothing to say
And in this world Where nothing else is true
Here I am Still tangled up in you I'm still tangled up in you Still tangled up in you
You're the fire That warms me when i'm cold
You're the hand I have to hold as I grow old
You're the shore When I am lost at sea
You're the only thing That I like about me And in this world Where nothing else is true
Here I am Still tangled up in you I'm still tangled up in you
How long has it been Since this storyline began?
And I hope it never ends And goes like this forever In this world Where nothing else is true Here
I am Still tangled up in you Tangled up in you I'm still tangled up in you Still tangled up in you
Jag kommer också att vara intrasslad i dig älskling - för alltid=)

lördag 10 december 2011

Vi komma, vi komma från pepparkakeland!

I morse smög jag och Max upp innan resten av huset vaknade. Vi tände ljus, satte på tvn och började fixa med frukosten. När Markus hade vaknat så ville de inte se på samma kanal på tvn (brukar vara bråk om det...) så Max tog sin frukost och gick in på Markus rum. Sötisen satte sig i sängen, frukosten på skrivbordet och på med tvn. Han löste helt enkelt problemet!


Jag öppnade min kalender och i dag var det en flaska spray till fötterna! Något jag aldrig sett tidigare. Sen kan väl någon hjälpa mig att klura ut vad den lilla borsten är till??


Hela familjen kom i ordning lite innan 10 och vi körde i väg på en liten turné för att fixa lite av varje. Vi körde nere vid havet och det var fascinerande att se hur högt vattnet står. De långa badbryggorna syns knappt, bara en liten bit av staketet som sticker upp ur havet! Vi körde ner till jobb så jag kunde se så inga containrar hade blåst ner, men det var helt i sin ordning.


Vi körde till ÖB så jag kunde köpa chokladaskar, håller på att fixa med julpresenterna till klasslärarna och även till fotbollstränarna. När vi var klara där blev det Systembolaget (mer inköp till presenterna), titt i djuraffären (nu vill Markus ha en hamster tack var det besöket), Skopunkten (Markus behövde vinterstövlar), Toys r us och sen lunch!


När vi kom hem så var det tänkt att jag skulle ut och springa, men det var iskalla stormvindar så jag tog spinning i källaren i stället och sen mag- och styrketräning. Nicke körde och hämtade Ella och Gabbi och när de kom hem stack Nicke och Ella ner i skogen och sprang. Jag bakade pepparkakor med barnen under tiden! Blev bla bokstäver och Svampbob=) Markus kom på att man kan baka så att gubbar och gummor håller handen!

I skrivande stund är Nicke, Ella, Gabbi och Markus i Landskrona för att titta på en fotbollsturnering. Jag och Max myser här hemma och vi ska se till att lägga ut säcken inför tredje advent, vem vet vad tomtenissarna lägger dit i natt?

onsdag 7 december 2011

Julbord!


I går var det dags för årets första julbord. Hela gänget från jobb träffades på Knutpunkten för att sen gå på båten och tura. Det var jag, Julia, pappa, Lena och fem goa grabbar från jobb. Vi är ju inte ett så stort gäng, men det var ack så trevligt och blev många skratt.



Maten var superfin och jag kan väl säga att jag egentligen inte hade skyhöga förväntningar på den. Det borde man kanske ha när man ska ut och äta, men när det är båtarna så förknippar man dem med röda korvar och öl - thats it! Men oj så gott det var och det var väldigt många sorters mat. Jag älskar sill och där fanns inte Abbas på burk precis utan många sorter, vad sägs om glögg- och svarta vinbärssill? Deras janssons frestelse var den godaste jag någonsin ätit.


Vi åkte två rundor, vilket blir ca 2 timmar, innan vi var nöjda. Jobb i dag och för vissa i gänget var det nog lite tufft att gå upp och börja jobba kl 7=)


I dag har vi haft en onsdag som så många andra, jag har hämtat barnen (Markus hade Oscar med sig hem i dag också), tränat, lagat middag och sen var vi på bokbussen. Har givetvis öppnat min kalender och i veckan har det varit duschcreme, balsam och ja....något annat. I dag fick jag en liten "borste" som jag INTE vet vad man ska ha till. Nope, ingen rougeborste, utan en liten som sitter i en liten glasbehållare. Får kanske fota och lägga ut bild sen och se om ni vet vad den ska vara till?!


Nu ska jag hoppa i bingen och läsa min bok "Skönhetsskolan i Kabul". Titeln låter kanske som något en deltagare i Big Brother skulle läsa? Den är absolut inte så ytlig som den låter, utan det är en självbiografi av en kvinna som flyttade till Afganistan för att hjälpa kvinnor bli självständiga.

söndag 4 december 2011

Torra händer och torrdocka!

Andra advent och tomtenissarna hade idag lagt tre paket i säcken på trappan. Max fick en pysselbok där man kan flytta klistermärken och pennor/suddi, Markus fick mapp/skrivbok i Barcelona och Nicke fick ett par varma "innetossor". Så bra att tomten har koll på att maken är kall om fötterna;-)

Jag öppnade lucka fyra i min kalender och där fanns en tub med handkräm (igår var det schampo). Supermysigt att öppna den varje dag, tusen tack ännu en gång fina mamma och systrar!


Vid 10 tiden körde jag och barnen ner till Tygelsjö för en dejt med Therese, Hannes och Lova. Det var alldeles för länge sedan vi sågs sist, så det var mysigt att få kramas och prata i kapp. Max och Lova spexade!


Hannes och Markus spelade spel och lilloppan spexade lite också!


Lunch och fika bjöds vi på och det var verkligen mysigt att ses. Ännu en fin vänskap som hittades i "ofrivilligt-barnlös-träsket" på internet. Är så glad över att vänskapen blev så stark och att vi i dag har en massa tokiga ungar=)


På vägen hem hann Markus fotografera torrdockan som hamnade på land vid stormen Berit. Vilka krafter när "lite vind" kan få en så stor sak att hamna på land, väldigt många meter från havet....


När vi kom hem så tog jag på mig löparkläderna och begav mig ut. Joggade runt byn och så genade jag in så jag kom till pulkabacken. Där blev det 12 vändor upp och ner över den så satt mjölksyran som en smäck sen!


Ella och Gabriel kom till oss och vi har ätit tacos tillsammans. Vi satt och såg på lite bmx inspelningar innan Nicke sen körde dem hem. Härlig helg i ryggen och nu är det dags för en ny vecka igen.

lördag 3 december 2011

Pepparkakshus & MMA!

Max bjöd inte på någon sovmorgon i dag, tyvärr, men nog så mycket kel och mys i sängen innan vi gick upp i morse. Det är så skönt när ingen ska iväg, ingen stress och vi kan sega runt här hemma på morgonen.

Hela familjen begav sig till Ica Maxi för en storhandling så nu klarar vi ytterligare en vecka om det skulle bli snöstorm och vi inte kommer ut. Stor chans...not....var är vintern?!

Vi har i dag gjort årets pepparkakshus och hela familjen fick hjälpa till!

Taddaa! Så här snyggt har Markus och Max dekorerat huset=)


Nicke och Markus körde till stan vid 14 tiden för att titta på SM i amatörMMA och shootfighting. Vår eget proffs Mats fick inte tävla, just för att han är proffs, men han var där och coachade. Grabbarna fick se många matcher innan de var hemma igen vid 18 tiden.



Jag och Max har storstädat hans rum, spelat spel, lagt pussel och sen tränat i källaren. Jag hade tänkt springa i dag men det var bara att glömma då det har stormat och regnat precis hela dagen. Men spinningcykeln duger fint, så det går inte att skylla på vädret för att inte motionera!




I kväll blir det en film, Nicke har hyrt Baksmällan 2, och jag lär garanterat ligga raklång i soffan och bara slöa. I morgon ska jag och grabbarna köra till Therese, Hannes och Lova i Malmö, det var alldeles för länge sedan vi sågs!