lördag 13 augusti 2011

Beyblade & halsont!

Helgen närmar sig sitt slut och det känns även som om sommaren har gått mot sitt slut. Ska inte augusti vara varmt, soligt och fint? Nu har vi haft vår semester för denna sommaren och även om det är härligt att vara ledig så ser vi fram emot vardagen igen. Jag älskar vår vardag och är glad att jag har en=)

I går var Nicke på Väla och där gjorde han några fynd till familjen! Max fick sitt första Sverigeset! Lyckan var total och han ville ha det på sig direkt.


Han hittade ett par skor till Markus och jag fick dessa underbart färglada Nike skorna! Älskar dem!


Max fick även en regnjacka, det gäller att passa på när det är rea. Vi har faktiskt också varit inne på H&M sidan och beställt lite kläder till killarna, bla en vinterjacka till Max då det gäller att vara ute i tid om inte allt ska vara slut där.


När vi hade mumsat i oss kräftor i går kväll så gick vi en runda i byn. När vi kom hem så hoppade jag i duschen med Max och märkte då att han kändes varm. Vi tog tempen och han hade 38.3 när han skulle lägga sig. Blev lite stökigt då han vaknade vid 23.30 igen för att vara uppe ett tag och sen var han lite strulig under natten. Men han vaknade feberfri, go och glad så vi tänkte att det kanske blev så eftersom han var så övertrött i går.


Vid lunchtid körde vi till Toys R us för att Markus så gärna ville vara med i en "Beyblade" tävling. Där var en del folk när vi kom och man fick anmäla sig på en blankett.

Spännande tävlingsplats....=)


Efter en stund får vi reda på att man måsta vara 8 år för att deltaga. Hmmm....det stod inte någonstans i butiken på planscherna som satt uppsatta. Men de ordnade en lite mindre tävling för de som var yngre och där var Markus inte sen att ställa upp.


För er som kanske inte är så insatta så kommer här en förklaring "En beyblade är en leksakssnurra. Det är också namnet på en lek där flera, oftast två, spelare använder sina beyblade snurror för att på en i förväg bestämd yta stoppar sina motståndares snurror. Leksaken sätts i gång genom att dra en färgad plastpinne med trubbiga kanter på ena sidan. Efter att ha dragit den taggade pinnen sätts beybladen i gång i ett "battle" och den vars snurra har stannat först - förlorar"

Markus gick tre matcher och vann! Så han var lycklig när han fick med sig ett pris därifrån.


När vi kom hem så stack Nicke och tittade på fotboll här i byn och jag och Max fick besök av Filippa och Noah. Max och Noah är bästa kompisar och det märks att de har saknat varandra nu när de varit hemma från dagmamman så länge. Vi fikade, barnen lekte inne en stund och sen gick vi till lekplatsen.


I kväll har Markus klagat på ont i halsen och när jag tittat på honom så kunde jag konstatera att det var nog det värsta jag har sett=( Han är helt röd och har två sår i halsen, inte konstigt att det gör ont. Max fick lite feber innan han gick och la sig, det kom helt plötsligt igen! Något är alltså på gång och i morgon får vi nog ringa till VC och få en tid. Tydligen kan vi ringa och få en tid på VC trots att det är söndag, inte fel att slippa sjukhuset. Vi får se hur de mår i morgon helt enkelt!


2 kommentarer:

  1. Hoppas att det snart bli bättre för Markus med hans hals! Inte kul med sår ju!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Hoppas killarna mår bättre!
    Kram Johanna

    SvaraRadera