söndag 12 februari 2012

Underbara, snöiga söndag!

Trots att grabbarna somnade vid 22.30 i går, så vaknade de vid 7.30 i dag. Jag förstår inte hur Max kan somna nästan tre timmar senare än vanligt och ändå inte behöva mer sömn?!

Till vår stora glädje hade de snöat och vi satte fart med frukosten för att kunna gå till pulkabacken! Äntligen så kom första snön till oss (i alla fall snö som är något att räkna med).


Vi åkte massor med gånger och både Markus och Max är totalt orädda i backen!

Efter en stund i backen så gick vi hem och fortsatte med snölek i trädgården. Man kan göra snöslott....


Även fåglarna blev matade!



Vi gick in för lunch och Markus fick göra sig i ordning för kalaset han skulle på. Jag och Max gjorde en deg för kanelsnäckor, sen gick vi ut en runda med vagnen. Det blev 3 km och jag var helt genomsvettig när vi kom tillbaka! Jösses så tungt det var med vagnen i snön. Men jag älskar vita vägar, det är ju så här det ska vara när det ändå ÄR vinter!

Jag och Max fortsatte att leka i snön när vi kom tillbaka, det blev en snölykta....


....och en snögubbe!

Markus hann bara hem från kalaset, så tog han på sig alla kläderna och gick ut och lekte i snön med en kompis. Ingen kan säga att familjen Johansson inte tar tillfället i akt att vara ute i snön när den väl är här=)


Det har varit en underbar söndag, en sådan där vi är med grabbarna hela dagen och har kvalitetstid med stort K. Vi avslutade helgen med tacos och inspelat "Gladiatorerna" och det var en trött Max som slocknade på två sekunder i kväll. Nu ska vi få den stora pågen också att sova!

2 kommentarer:

  1. He he, finns det NÅN snö kvar som ni INTE har byggt någonting av på tomten/gatan!?!? ;-)

    Men det är HELT rätt - man ska ta tillfället i akt och ta vara på snön, solen eller vad det nu än må vara som man har gått och längtat efter när den väl dyker upp! :-)

    SvaraRadera
  2. Härlig dag! Vi har haft en sån dag idag och här är ganska mkt snö nu och det kommer mer!
    Stor kram Johanna

    SvaraRadera