söndag 2 december 2012

Första advent, första snön och första paketen på trappan! Vi har som tradition att lägga ut en tomtesäck på trappan inför varje advent och så lägger tomtenissarna vars ett paket till Markus och Max. Det ÄR ju så spännande att se om där ligger något på morgonen! Markus har knäckt koden men kniper som en mussla så att lillebror får känna magin något år till.

I dag fanns där till Markus ett nytt album till fotbollskorten och till Max fanns en legobil, ingen mindre än Mac Missil från "Cars". Båda var så glada och nöjda, nissarna visste vad de gillar!
Efter frukosten klädde vi på oss och redan strax efter 9 var vi ute.

Vi hjälpte två av våra grannhus att få skottat, fina pensionärer som hjälper oss med mycket är en fröjd att hjälpa när vi kan. Max kastade snö lite här och var....

 När vi var klara med snöskottningen så gick vi till pulkabacken, Skånska barn behöver inte så mycket snö för att ta tillfället i akt!
 


 Gabriel kom också ut och var med oss i förmiddags. Kusinerna åkte många gånger tillsammans, det går minsann undan när det blir lite tyngd i pulkan!
 Efter två timmar ute gick vi in och åt lite lunch, barnen spelade lite på Markus dator och sen vid 13.30 var det dags att bege oss till Bjärred för matcher i Knatteligan. Våra fina P8or ställde upp med två lag som vanligt och Nicke och Kim fanns så klart på plats för sina killar!
Markus spelade i lag rosa i dag och den första matchen tror vi blev oavgjord (finns ju ingen tavla som räknar mål, barnen ska bara spela för skoj skull, men de räknar ändå...) och den andra vann de ganska stort. Markus älskar verkligen att spela och han är riktigt duktig, det blev en del mål gjorda för honom och vi är så stolta över HELA laget som är goa killar (i dag även två tjejer inlånade från F8) som inte ger upp även om de ibland förlorar stort också. Precis som det ska vara!

Vi fick köra lugnt hem då det kommit mer snö på vägarna och det var en hungrig familj som åt tacos och såg inspelat "Mysteriet på Greveholm". Årets adventskalender föll oss i smaken, även om Max tyckte spökena var lite läskiga!

1 kommentar:

  1. För att kommentera det du skrev på min blogg; Ja, stoppa pressarna, i helgen hade nog Skaune MER snö än Smauland! Det har mig veterligen aldrig hänt förrut!

    ... Men med tanke på hur det snöat sen igår em så tror jag vi är ikapp nu... Höll knappt på att komma fram till fritids i morse, och då har de ändå kört med vägskrapa flera ggr hittills... :-S

    SvaraRadera