onsdag 26 december 2012

 Julen har varit både mysig, lugn och festlig och vi har ägnat dagarna åt grabbarna. Vi har fått lite av varje, både lugnt och mysigt med bara vi fyra och sen stor och festlig julafton med många nära och kära.

På julafton blev det frukost i soffan till sista avsnittet av julkalendern, en liten promenad och så spelade vi ett spel innan vi gjorde oss i ordning för att åka till Lerberget.

Mina älskade grabbar!

 När vi kom till storasyster så var granen på plats och det fanns redan många paket där!
 Vi gjorde ett tappert försök att få till en julbild med hela familjen, jag förväntar mig dock att bilderna Julia tog är av bättre kvalite än de med min mobiltelefon!
 Vi var 17 stycken som firade i år och det är hela min sida av familjen. Det är storasyster Malin med hennes man Janne och deras barn Ellen och Albin, mamma, pappa och hans fru Lena, Christian (ingift bror!) med sin sambo Madelaine och deras två grabbar samt Julia och hennes Tommy! Vi såg på Kalle Anka och fikade först.
 

 Milton och Max!
 Ellen & Albin myser med lilla Melvin!
 Efter Kalle Anka kom tomten - SOM barnen hade längtat (och tjatat...)!!


 Max fick sitt efterlängtade skepp "Skutan" från Jake och piraterna på tv!
 Grabbarna var nöjda och glada över alla julklapparna de fick och vi vara alla sen superhungriga och högg in på en fantastisk buffé!

 Vi fick alla plats i vardagsrummet, det kräver sina ytor när 17 stycken ska äta!

 Markus och Max fick ett hockeyspel av mormor och det var en given succe!
 Massa gotter blev det sen....!
 Vi hade en härlig julafton och jag är så glad och tacksam över min stora, fina familj. Vi körde hem strax efter 22 och släppte av mamma på vägen hem, så vi landade i Gantofta lite innan kl 23.

I går var det riktigt juldagsmys som sig bör -hela familjen i mjukisbyxor till lunchtid, det spelades vanliga spel, wiispel och hockeyspel, strötittades på tv och åts lite ris ala malta till lunch.
 Julklappar packades upp och Markus drömmer nog en och annan dröm om sitt favoritlag Manchester City!
 Vid 16 tiden kom Nickes familj för att äta middag och spela julklappspelet. Vi bjöd på potatisgratäng, skinka och sallad och hade dukat med Markus egengjorda servettringar!
 Måste ju visa min fina julklapp som jag fick av maken!
 Vi spelade julklappsspelet och det är alltid lika roligt. Alla paket på bordet och så slår vi med tärning. Vid etta eller sexa får man ta en paket och när de är slut på bordet får man börja ta av varandra.

En mysig kväll som slutade i soffan med ännu mer gott på bordet, mycket prat och mys. Vi rundade av vid 21 tiden och sen blev det ryggläge och "Dödligt vapen" på tv för oss.

I dag jobbar Nicke och jag är hemma med grabbarna. Markus stannade hemma med kompisen Emma medan jag och Max körde en snabb runda till stan för att hämta ett paket till jobb och köpa ett nytt strykjärn på ÖB (illa när det man har går i sönder...) Nu leks det för fullt här i huset, Markus, Max, Emma och Gabriel busar, spelar data, lyssnar på musik, leker actionhjältar - allt i en salig blandning!

Nu ska vi jobba torsdag och fredag och då rycker farmor och farfar ut och ställer upp med passning av grabbarna, sen är jag helt ledig i nio dagar.

Önskar alla en god fortsättning!

1 kommentar:

  1. Du har verkligen en stor och härlig familj! Mysigt när man kan samlas alla så där och vara tillsammans. :-) Min familj är inte lika stor, även om den precis utökats med tre efterlängtade personer, men kärleken och glädjen över gemenskapen finns där och det är ju det viktigaste. :-)

    Hoppas det går bra att jobba. Jag är gladeligen ledig i dagarna två nu eftersom vi drar igång årsbokslutet efter nyår och DET är ingen lek... :-S

    Kram och krya på er!

    SvaraRadera