lördag 1 december 2012

 I går var det dags för mig och Nicke att gå på invigningen av Helsingborgs arena! Malin hämtade grabbarna här hemma efter jobb, sen hann Nicke med innebandyträning och jag crosstrainern innan vi körde till Big Budda i stan och åt. Rikigt god taimat och mätta och belåtna begav vi oss till arenan. Det låg verkligen invigning i luften, stora strålkastare, massor med människor i fina kläder och det kändes faktiskt speciellt att vara där!

Vi hade platser längst ner på höger sidan och såg väldigt bra. Arenan rymmer 5500 personer och där var nästan fullt. Tina Nordström och Peter Settman var värdar för kvällen och det gjorde de fantastisk bra, bjöd på sig själva och vi fick skratta riktigt gott många gånger under kvällen.

Där var artister som Erik Saade, Sarah Dawn Finer, Robert Wells, Sanne Salomonsen, Sara Lövgren, The Sounds, Veronica Maggio och flertalet lokala artister. Lägg till akrobatik och eldshow, hela Helsingborgs symfoniorkester, stor kör och maffiga bildspel......WAOW!

Vi var saliga när vi gick därifrån! Grabbarna skulle sova hos kusinerna, men älskade Markus kom inte till ro så vid midnatt åkte vi och hämtade hem honom. Max sov gott med Malin, tror moster njöt av allt gos trots att det nog blev lite mindre sömn än vad hon är van vid ;-)

I dag kändes det lite konstigt när Max fattades här hemma, vi trivs bäst när familjen är samlad, så vi drog inte ut på att åka och hämta honom. Vi vet så klart att grabbarna har det bra och de älskar att vara hos Malin, Janne, Ellen och Albin, men den där kramen man kan ta när vi ses är extra go.

Nicke och Markus körde till Väla för att fixa lite och jag körde till Viken och hämtade upp mamma på väg till Malin. Det blev en liten fika och sen körde jag, mamma och Max till höganäs och fixade lite. Mamma kan ju inte ta sig ut något nu när foten är opererad, så lite hjälp behövs. Första stoppet blev garnaffären, Max passade på att känna lite på snön....
En stickad cykel?
Andra stoppet blev på Plantagen för lite blominköp!
Sen tog vi ett tredje stopp på Ica för lite matinhandling till mamma, därefter somnade en trött Max i bilen på väg hem, det är lite slitigt att sova borta!

När vi kom hem var vi ute en stund, man måste ju känna på snön när den äntligen kommer.
Lite adventsfint på trappan också!
Mysigt med tänt ljus på trappan på kvällen.
Ella har varit på bio i eftermiddag med Markus och Gabriel så de tog tåget ut i kväll så åt vi middag tillsammans, spelade en runda "Den försvunna diamanten" och kusinerna fick träffas lite.

Här hemma är "adventsfixet" klart, gardiner är bytt, adventsstakar uppsatta, julstjärnor i krukor och några hyacinter i glasvas - då är jag nöjd och glad över hur fint här blivit. Vi tänder väldigt många ljus varje kväll och det går inte en dag då vi inte tänker på hur bra vi har det. Familjen är viktigast och inget annat har betydelse utan den, grabbarna är allt som är viktigt. Vi tänker varje dag på Sophie och Henrik, vi pratar om sorgen efter Tristan och om hur livet får lov att göra så här mot en familj. Så oändligt mycket sorg som kan inträffa på en sekund, då finns det inte tid att lägga på gnäll och negativitet här i livet. Ett sms och mitt hjärta fylls med sorg, men samtidig av kärlek och styrka, fina vän som kämpar för varje dag. Var närvarande här och nu, se allt man har och gå inte runt och önska mer. Jag har allt jag behöver, jag är lyckligt lottad.

2 kommentarer:

  1. Så kul det lät med en rejäl show en gång, det händer ju inte så ofta! Undrade inte Max var storebror var när han vaknade och var själv hos moster och kusiner? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Max konstaterade bara att Markus inte var där sen var det bra med det! Han älskar verkligen att vara hos kusinerna och det är extra spännande att få gå ut med hunden och ge den hundgodis=)

      Radera