söndag 9 december 2012

 I går kväll började Markus och Max att dekorera årets pepparkaks hus. De fick vars en lång-, kort- och taksida var att göra som de vill med.

I morse var hela familjen vakna kl 7 och Nicke skulle börja jobba kl 8. Grabbarna sprang upp för att se vad det fanns för adventspaket på trappan och där låg två "snöglidare" (mattor med handtag som man åker på i pulkabacken). När frukosten var nere satte vi ihop huset och sen dekorerade vi lite med "utedasset" vi vann på julmarknaden i går!

 Vi hämtade mamma i Viken och var på sen på Väla när de öppnade kl 10. Det blev en lugn runda, mamma kämpar på att gå på sin opererade fot! Nickes julklappar är nu klara och vi köpte även ett par vinterstölvar till Markus. Lite juldekorationer fanns på plats!
 Vi åt lunch tillsammans innan vi sen körde mamma hem. Snöstormen hade börjat rejält då och vi fick köra lugnt och sakta hem, med ett litet stopp för att köpa julgran! När vi skulle välja stod Markus och frös och det var lite märkligt med tanke på att han i princip aldrig gör det annars, oavsett vad han har på sig. Men vi hittade en gran och lyckades få hem den också. När vi kom hem behöll Markus mössan på sig och drog på de varma stövlarna, även om han frös ville han så klart också klä granen!
 Max var så lycklig nu när han äntligen fick hänga upp polkagriskäpparna!

 Markus la sig på soffan med en tjock filt och det visade sig mycket riktigt att han hade feber. Han säger att han har ont när han sväljer så det är något på gång i alla fall. Lite senare visade tempen 38,9 och han fick en Alvedon. Jag och Max klädde på oss och gick ut för att skotta lite snö. Det har kommit massor - hurra!!

 Vi skottade även till två par grannhus, det blev rejält svettigt då deras uppfarter är allt annat än små. Det tog ganska lång tid så när vi kom in hade lussekattsdegen jäst en del.....
Nicke kom hem vid 18.30 och då visade Markus och Max glatt granen för pappa, en överraskning att vi hade fixat den i dag! Efter julkalendern och lite soffmys var barnen redo för sängen och nu har vi ny vecka framför oss, som får börja med vabb för Nicke i morgon. Jag hade tänkt stanna hemma med honom men eftersom pappa också är dålig så är vi för lite folk på jobbet. Får se om jag kan stanna hemma på tisdag om det behövs.

Ha en fortsatt fin andra advent!

2 kommentarer:

  1. Oj så tidigt ni satte in/upp granen! Här har vi precis tagit fram tomtar idag. Granen får vänta till helgen. :-)

    Hoppas Markus mår bättre?

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Vi brukar ta in granen en vecka innan jul, men nu när vi i Skåne äntligen har så mycket snö så skapar vi julstämningen redan nu. Sen när det regnar och vi ser gräsmattorna igen kastar vi ut granen!

    Markus har varit feberfri i dag, men är lite tjock i halsen.

    SvaraRadera