onsdag 19 december 2012

Virus, baciller och bakterier har tagit över vårt hus! Nåja, det är kanske inte så farligt som det låter men det är lite av varje just nu som får hela familjen Johansson att inte vara 100% i form.

Markus var sjuk sön-ons i förra veckan, då hade han feber och var väldigt tjock i halsen. I söndags fick Max feber och jag har varit hemma med honom i tre dagar nu. Han har bara haft lite ont i halsen, men febern har kommit varje morgon och eftermiddag/kväll. Dock har han varit väldigt pigg ändå och inte haft det allt för jobbigt, men det är otroligt så fort det går från piggelin utan feber till slagen hjälte i soffan med drygt 38 i temp.

Jag har ont i halsen, men mest på morgonen och kvällen, varför är det så? Nicke har varit väldigt hes, men hans har övergått i förkylning nu. Markus toppar dock som igen har åkt på trista baskilusker och fått svinkoppor. Vi har aldrig haft det tidigare så jag reagerade inte först när han fick en prick på hakan. Den blev ganska infekterad och sen kom det en under läppen och kort därefter en under näsan. Nu började vi ana oråd och jag har varit i kontakt med VC både i måndags och i tisdags. Där fick jag rådet att hålla rent och köpa en salva på apoteket.

I dag tyckte jag såren var värre så jag bestämde mig för att jag SKULLE ha en tid till honom i dag, de får ge antibiotika antingen de vill eller inte. Jag kan förstå att man ska vara lite försiktig med det, men det är 2012, vi har mediciner som fungerar och man får se till hur ofta personen i fråga har fått det. Markus har kanske ätit penicilin 2-3 gånger i hela sitt liv, så jag ser knappast någon fara med att han får en salva med antibiotika i då. När vi kom till läkaren tog hela besöket max 2 minuter han sa bara glatt "det ser vi vad det här är" och vände sig om till sitt skrivbord för att lägga in receptet. Tack och adjö!

Max har varit feberfri hela dagen i dag (peppar, peppar) och är nu bara snorig och lite hostig. Vi vill inte skicka honom med det till kompisarna hos dagmamman, för att komma dit en dag och sen ska han ändå vara ledig på fredag, så han ska vara hemma i morgon med. I kväll kom det ett sms från Ingrid och nu har hon också åkt på barnens baciller och måste hålla stängt resten av veckan. Jag ska jobba på fredag är det tänkt, då är Nicke ledig och kan vara hemma med grabbarna. Blir en kort arbetsvecka, om det ens kan kallas det när man jobbar en dag?

2 kommentarer:

  1. Hoppas ni mår bättre nu?

    Svinkoppor fick ju Ville förra sommaren lagom till att barnen skulle tillbringa en vecka hos farmor. Men farmor tog med sig honom till läkaren och det var snabbt överstökat. Han fick medicin och farmor fick rådet att tvätta med tvål och vatten två ggr/dag. Så försvann det också till slut och ingen annan blev smittad!

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Nej, vi är inte bättre än, tyvärr. Max har 39 grader i dag igen och vi andra är genomförkylda och min hals gör ont. Svinkopporna har lite olika resultat av behandlingen, två har blivit fina men den under näsan ser ganska tråkig ut. Men vi får kämpa mot bacillerna, det knäcker inte Johanssons!

    SvaraRadera