måndag 30 januari 2012

Isig måndag!

Så här ska vintern vara, minusgrader och strålande solsken! Snö hade vi absolut inte tackat nej till men man får vara glad för det lilla. Nicke har varit ledig i dag och när jag kom hem så föreslog han att vi skulle köra till dammen så att Markus fick testa åka skridskor. Han har aldrig åkt och det är väl kanske inte så konstig när varken hans mamma och pappa gillar det, så det blir aldrig vårt första val av aktivitet om man säger så. Men i dag blev det äntligen dags och det gick jättebra för att vara första gången!

Max tyckte det var hur kul som helst att kasa runt på isen!

Premiäråket!









Vi hade en härlig timme vid dammen och grabbarna ville inte åka hem. De höll på en lång stund att krossa is längst kanten och vi konstaterade ännu en gång att våra barn är riktiga "uteungar"! När vi är inne blir de lätt rastlösa, bråkar och har "iiiiinget att göra" (trots två rum fulla med saker). Sen går vi ut och de roar sig enkelt, hur länge som helst. Jag är dock väldigt glad över att de hellre är ute och leker än sitter inne och spelar dataspel=)



När vi kom hem så tog jag ett pass på crosstrainern medans Nicke lagade middagen. Han fixade till lax, potatis och romsås, hur gott som helst!



lördag 28 januari 2012

Innebandy, poliser & dejt!

I morse vaknade hela familjen ganska tidigt, Markus var som ett barn på julafton - det var ju innebandypremiär i dag! Nicke och Markus gick till gympasalen strax innan 9 och jag stannade hemma med Max. Vi bakade och städade lite här hemma och när sen Nicke och Markus kom hem fick vi höra att det hade gått toppenbra!

Nicke stack sen till fotbollsträningen och det blev Ica Maxi för mig och grabbarna. När det var klart så hämtade vi en kompis till Markus som sen har lekt här hela eftermiddagen. Det var mycket polislekar och Max var inte sen att hänga på de stora grabbarna=)




Dagens träning blev 30 minuter på crosstrainern och mycket magövningar, sen var jag helt färdig! När klockan var halv tre kom Jonas, Johanna, Ava, Danne, Helen, Ebba och Emil för en efterlängtad träff. Vi började med fika som vi brukar och här sitter Ebba och Ava och mumsar!


Delar av gänget!


Johanna, Nicke och Jonas! Dock blev Johanna dålig och de fick åka hem snabbt och lustigt, inte roligt alls=( Får bli en ny dejt med familjen Sjöström inom det snaraste=)


Finaste syskonen Persson!


Grabbsoffan!


Emil checkar ut=)



Tack för en trevlig träff, även om den blev lite för kort med familjen Sjöström. Vi får hoppas på mindre baciller nästa gång vi ses!


Nu är det soffan och Gladiatorerna!

fredag 27 januari 2012

"Upp, ner och mage!"

Veckan har gått i ett rasande tempo, jag et har varit mycket på jobb för både mig och Nicke, träning i alla möjliga former för 2/3 av familjen, läxläsning, tvätt och allt annat som snurrar på! Det är så skön känsla när helgen är framför oss och den är fylld med massa roligheter!

Jag började dagen med att väga mig och det visade sig att jag lyckats få bort 0,5 kg till. Nu är jag nära mitt mål och det är en fantastisk känsla för mig att jag har lyckats så bra med detta. Jag gör det enbart för min egen skull och mår otroligt mycket bättre både psykiskt och fysiskt. Jag har faktiskt aldrig trott att jag skulle kunna väga som jag gjorde innan jag fick Markus. Man hör sig själv tänka "jag är 36 och har fått två barn, jag får vara nöjd". Men om man inte ÄR nöjd då? Nu gjorde jag något åt detta och om ett halvt kg väger jag som jag gjorde när jag var 28 och inte hade fött två barn. DET känns verkligen underbart mina vänner!

I dag när jag hämtade Max så hade han ett A med sig hem. De pratar mycket om bokstäver och han ser då och då på "Fem myror är fler än fyra elefanter". Ska man göra ett A så så gör man "upp, ner och en mage" Hur solklart som helst...

När Markus också var hämtad så körde vi till affären där de fick köpa lite godis till fredagsmyset. Nicke hämtade mat på vägen hem och jag tog en kebabsallad. Hur gott som helst, dock orkade jag inte hela laddningen. Kan varmt rekommendera den från Gantoftas pizzeria!

I morgon är det full rulle för hela familjen. Nicke och Markus ska till innebandyn som är mellan 9-10 och då tänkte jag städa lite här hemma med Max som hjälpreda. Sen måste vi åka och handla, jag ska träna och vid 14.30 invaderas hemmet av familjerna Sjöström och Persson! Vi ska fika, prata i kapp, leka med alla våra goa ungar och sen äta tacos.


Ha en mysig fredagkväll!


måndag 23 januari 2012

Sport hela veckan lång!



Sitter i soffan, supernöjd med mitt träningspass jag nyss avslutat. Nu är det svårt att INTE träna en dag, det kryper i hela kroppen och jag måste få träna på något sätt, helst varje dag. Det är en aktiv familj med mycket sport nu och almanackan är fulltecknad med träningstider!


Nicke tränar fotboll måndagar, onsdagar och lördagar. Markus tränar tisdagar, inomhus än så länge!

Nytt för oss i byn är att det har startats en innebandyklubb och Nicke ska, tillsammans med en pappa till, vara tränare för killar födda 04 och 05! Markus är superlycklig över att han äntligen ska få börja spela bandy, det är något han har velat göra länge nu. Så lördagar 9-10 ska det liras för fullt i gympasalen!



Nicke har dock sagt att när bmxsäsongen drar igång så har han svårt att hålla i träningar vissa lördagar, men det blir ändå så att innebandyn slutar när bmxen drar i gång.



För min del är det, för tillfället, träning nästan sju dagar i veckan, dock i olika former. Crosstrainern, löpning, spinning, styrketräning - allt finns inom räckhåll och jag kan variera precis hur och när jag vill träna. DET är lyxigt!


Vi har låtit Markus få träna och göra det han vill, ett tag ville han inte alls spela fotboll och nu missar han inte en träning. Bmxen ligger honom absolut varmast om hjärtat, nu ska det bli spännande att se vad han tycker om bandyn! Det råder absolut ingen tvekan om att grabben gillar sport=)


lördag 21 januari 2012

Minus både ute och inne!

I går var det ju fredag och det innebär vägning för mig i mitt viktminskningsprojekt. Vågen visade -0,9 och det innebar att det nu är exakt 5 kg mindre på denna kroppen. Det känns galet skönt att jag lyckats jobba bort dessa onödiga kilon och det utan någon extrem diet.

Jag skippar vitt bröd och det blir gröt eller knäckebröd till frukost, dricker massor med vatten, äter bara frukt som mellanmål, äter inget sött på vardagarna och motionerar varje dag. Sen unnar jag mig det jag vill ha på helgen, dock blir det inte så stort sug på tex vitt bröd etc nu när jag vant mig vid att vara utan det. Äter jag godis så blir det inte så många bitar innan jag känner att det räcker.

När jag slutat jobba i går så körde hela familjen samt Nickes mamma Inger och Gabbi till Karlslundsbadet i Landskrona. Vi badade några timmar och sen blev det tacos när vi kom hem. Där var inte mycket folk så vi behövde absolut inte trängas!

I dag har Nicke varit på fotbollsträning som vanligt och jag har varit inne med grabbarna. Det har blivit lite städning blandat med bokläsning...

....och pannkakstillverkning!


Markus var riktigt duktig på att vända pannkakor så de fick med beröm godkänt! Vädret har verkligen varit uselt med iskalla vindar och först regn, som sen övergick i snö. Vi klädde på oss och gick ut en timme, de Skånska barnen är ju glada för det lilla!


Markus och kompisen F!
Max fick inviga sin overall!




När vi kom in så tränade jag i källaren, det blev 1 mil på crosstrainern och i dag tog det 32 minuter, vilket var 3 min snabbare än förra gången. Pulsen var det tredubbla och svettan rann fullkomligt av mig, men ack så nöjd jag är med crosstrainern. Är så glad att vi fick tag på en så bra till ett sådant pris dessutom.


Kvällsmaten blev hemgjorda hamburgare och snart väntar soffan och Gladiatorerna. Blir inte så sen kväll eftersom Nicke ska jobba i morgon. Markus ska på kalas hos en klasskompis och sen ska vi köra till mamma.


Ha en fortsatt trevlig lördag!

torsdag 19 januari 2012

Längtar...

.....mig bort! Ute kommer det snöblandat och jag längtar efter sommar och värme. Visserligen är det superkul att åka pulka, men nu känns det nästan som att det kan minsann bli väck om det inte har kommit någon snö innan! Fast jag vågar nästan lova att familjen Johansson är först i backen om det blir någon snö!

Den 26 maj åker vi till Bodrum, Turkiet och ska bo på Imperial. Vi åker med Ella, Gabriel och Nickes föräldrar och det blir första gången med all inclusive för oss!








Men fram tills dess får vi spara pengar, njuta av lite pulkaåkning kanske och sitta och titta på bilderna=)


Här är fortfarande två hostiga grabbar, även om det är betydligt bättre. Markus har hållt på i nästan tre veckor!! Dock får Markus spela fotboll och kicka på som vanligt nu för det orkar han. Jag och Max tog ett träningspass i källaren när vi kom hem, Markus var hos en kompis efter skolan och kickade hem själv vid 16 tiden. Det blev 30 minuter crosstrainer och sen magträning.

I morgon är det vägning och det ska bli spännande att se vad jag har fått för resultat denna veckan!




Vältränad, eller vad säger man?

tisdag 17 januari 2012

Den gamla goda tiden?

Då var tisdagen också avklarad och den har varit helt ok! Jag var ganska trött i morse eftersom jag somnade för sent, Max stökar lite på nätterna och Markus hostar fortfarande. Nicke tränar numera fotboll tre gånger i veckan och måndagspasset slutar inte förrän kl 22. Klockan hinner bli lite innan han är hemma och jag somnade inte förrän han kommit hem och vi hunnit prata i kapp lite.

Jag börjar 7 denna veckan så det är bara att hoppa ur sängen när klockan ringer 6, men vem piggnar inte till med alla vitaminer som jag och Julia petar i oss;-)


I går var det blomkål och mörötter till förmiddags-mellis, inga kakor för vår del (trots att det finns massor i köket!). Heja oss syrran!

Jag har i dag tömt massor med pärmar, det måste göras vid varje årsskifte och i dag har bla 2001 åkt ut. När jag var inne i arkivet så hittade jag några små lådor som innehöll massor (!!) med lappar. Detta var sättet man hanterade containrarna på innan det kom datorer.....


Ganska galet att det fungerade på det sättet, måste ha tagit mycket tid! Dock slapp man kraschade hårddiskar (jodå, min gjorde det på jobbet för någon vecka sedan).


Nicke har vabbat med Max i dag också, men i morgon får Max vara hos Ingrid igen. När jag kom hem så mös jag lite med Max först, Markus var kvar på skolan en liten stund extra då de var i gympasalen och hade roligt där. Fritidsledaren tyckte han kunde få stanna en stund eftersom de precis hade börjat och Markus blev så besviken när jag kom.


Innan middagen så stack jag ut på en löprunda, denna gången satsade jag på snabbare tempo och en kortare runda. Galet skönt att det fungerar så bra att springa nu, men jag passar mig för att göra det mer än max 2 ggr/vecka så att inte benhinnorna ställer till det igen.


Då var handbollen på tv och jag är väl kanske inte superintresserad precis, får nog ta itu med lite foto här i datorn. Over and out!

lördag 14 januari 2012

Konsten att spara!

Härligt att vakna till en solig, ledig lördag! Vi tog en lugn frukost och sen körde Nicke för att träna fotboll och jag och grabbarna tog tag i städningen. Hade tänkt köra och handla, men vi stannade hemma och fixade lite i stället.

Vädret har lockat ut oss och Markus kunde ut och köra på sin nya kick som kom i går. Han har fått spara sin månadspeng sen september och så fick han ihop 500 kr då han sålde jultidningar. Äntligen hade han så han kunde beställa kicken som kostade lite över tusen kr. Tycker han har varit jätteduktig som inte köpt något annat de här månaderna! Konsten att kunna spara är väldigt bra att kunna=)


Max åker glatt på en av Markus gamla, herre gud vilken fart ungen redan har fått upp!

Världens bästa ungar!


Mamma kom vid lunchtid och hade med sitt ett gott bröd som vi åt till lunch. Sen klädde vi på oss och tog Max i vagnen på en drygt 4 km lång runda i skogen. Nicke och Markus fixade handlingen under tiden, smidigt!

De skånska barnen är glada över några minusgrader - det ÄR ju så roligt att krossa is!

När vi var tillbaka så körde mamma hem och jag tog lite mag- och styrketräning här inne. Grabbarna kom strax efter och hade med sig paket till mig. Visst har jag världens finaste och mest omtänksamma grabbar!


Gula tulpaner och nya örhängen, jag blev superglad! Dessutom är Nicke nu och hämtar en crosstrainer som vi har hittat på Blocket, då är verkligen vårt hemmagym komplett!!


I kväll blir det färsspett, pommes, sallad och tzatziki i sällskap av Ella och Gabbi. Vi kör på en dejt i kväll med, spelar lite Wii bilspel och sen blir det "Gladiatorerna"!

torsdag 12 januari 2012

Hosta in da house!

Oj vad veckan har rullat på i hög fart! Nu är det fredag i morgon igen och helgen står för dörren. Veckan har bjudit på massor med hosta för Markus del och Nicke har vabbat med honom måndag och tisdag. I går tyckte vi att han fick gå till skolan, men sen i går kväll och i natt har han hostat oerhört mycket igen, stackars killen.

I dag fick vi en tid på Vårdcentralen och Nicke körde dit med honom. Markus hade en liten inflammation hade doktorn sagt och hans andetag var korta. Han fick Mollipect utskrivet så nu får han stanna hemma i morgon med och så hoppas vi att han är ok för skolan på måndag igen!

Motionsmässigt har veckan bjudit på spinning, mag- och styrketräning samt en löprunda. Är så glad att benhinnorna inte har bråkat med mig. I kväll får det bli en runda igen och jag hoppas att jag kan springa Springtime i år - UTAN bråkande benhinnor.

Tycker det är ganska roligt att läsa på bla Facebook om allas träning, LCHF, Viktväktarna och allt annat som har med kost och träning att göra. Det märks att det är nytt år och många har avgett nyårslöften;-)

Vad händer i helgen då? Det sedvanliga fredagsmyset med mina goa grabbar, lite gott på bordet och tv i morgon. Resten av helgen är ganska oplanerad, dock ska Albin firas på söndag eftersom han fyller år på måndag. Kan också garantera att vi sitter med Markus och ser Gladiatorerna på lördag, han fullkomligt älskade första programmet!

söndag 8 januari 2012

Söndagsblogg

Vi har fått fina sovmorgnar under detta jullovet och det tackar vi våra barn för. Vi är ju knappast bortskämda med det, även om de inte gått upp okristliga tider, men 9 är bättre än 7=)
Det blev en lugn förmiddag med långfrukost och mys. Skönt att inte behöva stressa och det har inte funnits några måsten alls i dag.

Vi var ute och röjde lite i garaget och det blev några kickar och en bil (som en bobbycar) över och de körde vi bort med till Ingrid. Kan passa bra att sakerna hamnar där nu när det blir lite fler barn och de kommer till användning. Sen körde vi till Max och åt lunch där och därefter gick vi över till Elgiganten. Jag har fått några presentkort via "Wrap" i mobilen, bla 200 kr på Elgiganten. Max fastnade framför Kalle Anka på tvn.......


När vi kom hem så tog Nicke en löprunda och jag tränade i källaren. Min förkylning har inte blivit värre, men en löprunda vågar jag inte riskera än. Markus var framme och förevigade mig, så jag bjuder på en cyklande mamma med lysande ögon!

Ella och Gabbi kom ut en runda och vi har nu bokat om vår resa. I juni åker vi till Turkiet på ett fantastiskt fint all inclusive hotell! Jag och Nicke har bara varit i Turkiet en gång och det var då i Marmaris-00. Ska bli underbart skönt att vara garanterad åtminstone en solvecka i sommar!


I morgon drar vardagen igång igen efter två veckors jullov för barnen. Ska bli intressant att se hur pigga de är i morgon när klockan ringer 7.....

lördag 7 januari 2012

Trettonhelg!

Då har "trettonveckan" också rullat på och för min del har det inneburt jobb måndag till torsdag. Nicke har varit ledig med grabbarna och det har varit ganska lugna dagar eftersom Max varit den som varit skruttigast med hosta och förkylning.

I går var lediga hela familjen och det är verkligen skönt att få tredagars helg, det borde införas varje vecka tycker jag=) Nicke stack till Nyårssaluten på morgonen och jag stannade hemma med grabbarna. Jag började plocka ut julen och vi tog det i lugnt mak här hemma. Efter lunch körde jag in Markus till Nicke och sen blev det Ica Maxi för mig och Max.

När vi kom hem och hade packat upp maten blev det träning i källaren, spinning och styrketräning. Lika bra att göra plats för lite kalorier när det vankas fest på kvällen!

Klockan 17 var vi på plats hos pappa och Lena för fest och som vanligt var det gott, trevligt och roligt. Vi bjöds på goa tilltugg och champagne när vi kom och Milton såg till att förse sig!


Bildkvalitén är inte ala Julia, men min mobil fick räcka under kvällen. Här sitter Lena, Ellen, Malin, Albin och Janne och har det bra!
Matsalen var dukad!




Kusinerna!


Nicke och Christian pratade i kapp!


Jag älskar Lenas gran, lika fin varje år=)


Markus hittade en....kusin till?!


Vi försökte få till en bild på mig, pappa och Malin men det gick så där....men visst har jag en fin syster och fin pappa!


Crazy family.....!!


Nicke förevigade sin fru!


När det var dags för efterrätten så skulle den passas noga eftersom den bara skulle ha någon minut i ugnen, då tyckte alla grabbarna att de skulle hjälpa morfar, som först satt ensam och vaktade!


Efter all den goda maten var det skönt att få röra lite på sig och spela Kinect! Markus hoppade för fullt....


.....Lena spelade med Milton och Max!


Hmpf.....Nicke hade en.....skön....stil?


Det var en superkul kväll och tusen tack pappa och Lena för att ni ordnat lika fint som alltid!



Vi var hemma vid 24 tiden och hela familjen la sig samtidigt. I dag fick vi sovmorgon till 9 och Max vaknade inte förrän 9.40 ca. Max och Markus hostar, dock värst på natten och morgonen, och jag har blivit dunderförkyld. Men det är inget att klaga över när vi har klarat oss så bra hela hösten och vintern hittills utan sjukdomar *peppar, peppar*.



Nicke och Markus har kört till stan för att titta på nyårssaluten, men jag och Max stannar hemma. Blir lite mer städning och plock här hemma, sen ska vi hålla lördagsmys hela familjen med tacos och "Gladiatorerna", allt enligt Markus önskemål=)