måndag 30 januari 2012

Isig måndag!

Så här ska vintern vara, minusgrader och strålande solsken! Snö hade vi absolut inte tackat nej till men man får vara glad för det lilla. Nicke har varit ledig i dag och när jag kom hem så föreslog han att vi skulle köra till dammen så att Markus fick testa åka skridskor. Han har aldrig åkt och det är väl kanske inte så konstig när varken hans mamma och pappa gillar det, så det blir aldrig vårt första val av aktivitet om man säger så. Men i dag blev det äntligen dags och det gick jättebra för att vara första gången!

Max tyckte det var hur kul som helst att kasa runt på isen!

Premiäråket!









Vi hade en härlig timme vid dammen och grabbarna ville inte åka hem. De höll på en lång stund att krossa is längst kanten och vi konstaterade ännu en gång att våra barn är riktiga "uteungar"! När vi är inne blir de lätt rastlösa, bråkar och har "iiiiinget att göra" (trots två rum fulla med saker). Sen går vi ut och de roar sig enkelt, hur länge som helst. Jag är dock väldigt glad över att de hellre är ute och leker än sitter inne och spelar dataspel=)



När vi kom hem så tog jag ett pass på crosstrainern medans Nicke lagade middagen. Han fixade till lax, potatis och romsås, hur gott som helst!



6 kommentarer:

  1. Så kul att Mackan fick testa skridskor! Och Max ser ju ut att tycka det är minst lika roligt på isen som brorsan. :-)

    SvaraRadera
  2. Jag som inte är inbiten Gantoftabo, var ligger dammen?

    SvaraRadera
  3. Dammen ligger på vänster sida av Pålstorpsvägen (den som går ut till Gantofta) om man kommer från stan! Ingen stor damm, men fullt tillräcklig för barnen!

    SvaraRadera
  4. Var på vänster sida?
    Närmare Gantofta eller närmare stan?

    SvaraRadera
  5. Närmare Gantofta, man ser den tydligt från vägen. Pålstorpsvägen är inte så lång, det går inte att missa dammen. Ligger precis vid en gård med stora hagar.

    SvaraRadera