måndag 27 februari 2012

38.6

Då blev det min tur att åka på hosta, förkylning och feber. Det började med lite hosta i lördags och jag frös när jag gick och la mig. Sen i går när jag vaknade så hade jag ingen feber, men hostade en del. Vi skulle ha söndagsdejt med familjen Sjöström och jag förvarnade om att jag hostade men det skrämde inte dem så träffen blev av.

I går kväll däckade jag i feber och hade 38.6, låg och slumrade på soffan hela kvällen och hostade massor. I dag vaknade jag med 38 i temp och hostar hemskt. Det är INTE min grej att ligga hemma och jag blir superrastlös! Men det är bara att gilla läget och jag ligger mest i soffan med mjukisbyxor och fleecejackan på. Nicke är ledig i dag så Max är hemma från dagmamman, de körde i väg i förmiddags och kom hem med vitaminer och lite gott till mig. Sötisar!

I går kom som sagt Jonas, Johanna och Ava till oss (jag hoppas innerligt att de inte har blivit smittade) och vi hade en härlig söndag tillsammans. Vi åt lunch när de kom och sen gick vi ut en runda med Max och Ava. Markus hade en kompis här hemma så de lekte ute på annat håll.



Världens sötaste Ava!


Max spanade på hjärtat som Markus klass gjorde på alla hjärtans dag!


De körde hem vid 16 tiden och det var då min feber drog igång. Det är otroligt att man kan gå från frisk och orka springa 6 km ena dagen, till att ligga däckad i soffan och knappt orka gå ut och hämta tidningen dagen efter! Nu hoppas jag att detta försvinner snabbt igen, det är verkligen trist och jag missar innebandyträningen i morgon=(

lördag 25 februari 2012

Lördag med hosta, innebandy och böcker!

I morse gick jag och Max upp kl 7 och strax efter kom Nicke och Markus upp. Jag kände mig hostig och snorig, någon som kom helt plötsligt=( Nicke har nu hostat i över tre veckor och innan dess var det Markus som höll på i nästan en månad. Men nu är det tydligen min tur. Det har blivit rejält sämre under dagen så det är nog här för att stanna en tag. Det gör mig riktigt nervös för jag vill inte komma av mig i träningen nu!

Klockan 9 var det som vanligt dags för innebandyträningen. Nicke tränade den lilla tappra skaran av fyra killar, resten av laget och den andra tränaren var på sportlovsresor. Det är grymt roligt att se Markus spela, han är verkligen duktig!

När vi kom hem så städade vi lite och efter en shake till lunch så begav jag mig ut och sprang 6 km. Övervägde om jag skulle eller inte med tanke på hostan jag börjat känna, men suget var stort och jag har faktiskt vilat torsdag och fredag från träning. Mina rundor brukar vara 4-5 km så jag är glad över dagens runda som var lite längre än vad jag brukar. Nu siktar jag på Springtime i maj!

I eftermiddag körde jag och grabbarna in till stan för att gå på Biblioteket medans Nicke var och tittade på en fotbollsmatch ute. Det var verkligen mycket utlånat, säkert pga sportlovet, men vi hittade några böcker i alla fall.


Vi stannade en liten stund på lekplatsen också, men det blåste riktigt kallt där så vi blev inte så långvariga. Men lite bus hann vi med!


Nu har vi ätit en god middag och resten av kvällen kommer vi tillbringa i soffan, se Melodifestivalen och så ska Nicke få äran att massera min axel lite. Den gör fortfarande ont, men nu äter jag även Voltaren (har smörjt med Voltaren kräm en vecka ca men det har inte hjälpt) och hoppas på att det ger sig.


Ha en mysig lördagkväll!

torsdag 23 februari 2012

Sportlovsbio!

I dag bytade jag och Julia tid så jag öppnade i stället för att stänga kontoret. Sen tog jag ledigt i eftermiddags och mötte upp Nicke och grabbarna på "Max" i stan för att äta och sen gå och se....

Vi åt lunch och jag beställde för första gången en Delifresh hamburgare, grönsallad och Ramlösa till det. Det går absolut att vara nyttig på en hamburgerrestaurang=) Mums!


Inne på bion så gällde det att få ut de sista myrorna ur brallan!


Det är verkligen speciellt med första biobesöket! Jag minns Markus första, det var Spöket Laban och den var inte så lång som denna filmen i dag var. Hur skulle det gå för Max?!


Cool kille!

Laddade med pop corn, godis och dricka - nu börjar det!

Max hade inte riktigt fått ut alla myrorna, men han får absolut godkänt! Inte illa att vara knappt 3 1/2 år och sitta stilla så länge. Vi tog en liten kissepaus och han hade en del frågor under filmen, som rörde nödutgångsskyltar och lite annat;-)


På vägen hem hämtade vi upp Gabbi och sen gick vi ut i det härliga vädret. Hade varit riktigt skönt om det inte blåste, men vi njöt av solen!


Träning!! Inte lätt att slå runt, men efter lite övning så gick det lysande för alla tre.



En supermysig sportlovseftermiddag med de jag älskar allra mest=)

onsdag 22 februari 2012

Innebandypremiär!

I går kl 20 var det äntligen dags för premiären, Gantoftas "oldgirls" skulle ha sin första träning! Jag har inte spelat innebandy sen jag gick i skolan och visste faktiskt inte vad jag skulle förvänta mig.

Vi pratade lite först, om klubben som är helt nystartad, lite regler, vilka vi är och sen drog vi igång med lite lätt uppvärmning. Sen spelade vi match hela timmen och ALLA hade superkul. Det blev många skratt, ett och annat "förlåt" och tempot var högt och det smällde bra då och då. Många mål blev gjorde men vem höll räkningen? Vi bara spelade och fick bra med motion och framför allt så hade vi roligt. Här är gänget!


Det här var det roligaste jag har gjort på många, många år och jag längtar redan till nästa tisdag! Det är så himla kul att lära känna fler föräldrar i byn och få i hop vem som är förälder till vilket barn=)

Får se om det blir någon rejäl träningsvärk i dagarna;-) Min axel bråkar fortfarande och jag har svårt att få upp armen utan att det gör ont. Får hoppas att det blir bättre snart. Kika gärna på Gantoftaibk.se

tisdag 21 februari 2012

Klockrent...

I dag gick det att läsa på Aftonbladet.se om "mammamage" och det är exakt det jag har efter mina graviditeter. Trots att jag inte ens väger 60 kg och tränar regelbundet - så putar magen ut mitt fram som en liten gravidbula! Inte alls roligt=( Det är dock "skönt" för psyket att det finns en helt logisk förklaring till det. Jag önskar bara att jag hade vetat då att man ABSOLUT inte ska göra situps efter en graviditet - för det gjorde jag!

"Det som hänt är att den stora magmuskeln, sexpacket, delade på sig i två halvor och åkte ut mot varsin sida under graviditeten. Det är helt naturligt, och händer hos i princip alla gravida.

Bebisen har kommit ut, och du njuter av att magen krymper.Men den där envisa putmagen – hur ska du bli av med den?

Men medan en del har magar som återfår sin forna form fort och lätt efter förlossningen, så får andra dras med en envis ”mammamage”. Det är sexpacket som inte vill åka ihop igen – du har drabbats av magmuskeldelning. Det är inte farligt – men du har inte längre det stöd du behöver av magmusklerna, och magen blir inte platt.

Många sätter ambitiöst igång med situps för att få bukt med problemet – utan att lyckas.– Tyvärr får många det rådet – men det är det största felet man kan göra när man får mammamage, säger Olga Rönnberg.Hon beskriver det som att försöka stänga en dragkedja genom att fösa ihop den från bägge ändarna.– Då blir det en glipa i mitten. Och det är det som händer med magmusklerna när du gör situps. Varje gång du går upp åker magmusklerna åt sidorna, och när du går ner åker de tillbaka."

lördag 18 februari 2012

6 som i kilo och år!

I veckan som gått så har jag känt att målet skulle nås och jag ville se femman som första siffra på vågen. Senast jag gjorde det var september 2003 när jag blev gravid med Markus! Gissa om glädjen var stor när jag nått målet och jag har sällan känt mig så stolt över något jag tagit mig för.

Det kan egentligen kvitta vad målet är, men att nå ett uppsatt mål är verkligen en energikick och nu har jag gått ner 6 kg och känner mig verkligen i en betydligt bättre form. Mitt stora "problemområde" magen är absolut inte någon snygg historia trots viktminskningen, men den är absolut mindre och jag får helt enkelt lära mig leva med den - eller låta kirurgin hjälpa till en dag jag har råd med det;-)

I dag körde Nicke till klubben strax efter 8 eftersom de skulle ha frukost där och sen spela match. Markus gick själv till innebandyn som börjar 9 och jag och Max städade lite här hemma en stund. Jag får alltid bra hjälp av Max när det gäller badrummet....


Jag och Max gick upp till skolan för att se de sista 20 minuterna av Markus träning och sen fick vi minsann gå hem utan storebror då han följde med en kompis hem. Jag tog på mig löparkläderna och gav mig ut på en runda som blev 4,6 km och det tog ganska exakt 30 min. Jag är ingen sprinter, men jag orkar springa hela tiden i ett lagom tempo och i dag var det inte helt enkelt med hård vind, ösregn och glashalt på vissa ställen. Men det var banne mig helt underbart skönt ändå!


Kl 14 var dags att fira kusin Gabriel som fyller 6 år i dag! Det bjöds på kakor och Markus var tydligen hungrig....


Gott!


Födelsedagskillen som bla fick en one-piece!

Grabbarna-bus!

Max myser lite med pappa=)

En härlig lördag med familjen och vi tänker fortsätta mysa med Melodifestivalen och lite gott på bordet. I morgon ska Nicke jobba, men jag och grabbarna är lediga och har inga planer för dagen. Vi får dock middagssällskap i morgonkväll av mamma/mormor!

onsdag 15 februari 2012

Axelont

Jag har varit väldigt förskonad från både idrotts- och jobbrelaterade skador/förslitningar tycker jag, men nu börjar det knaka lite i fogarna här och var=) Benhinnorna bråkar en del om jag springer för ofta, men med rätt löpteknik och endast 1 eller max två rundor i veckan så går det bra.

Nu har min vänstra axel börjat bråka och den värker i princip hela tiden. Inga smärtor, men en malande värk som inte ger sig. Jag har smörjt med Voltaren innan läggdags men får nog ta och smörja in mer regelbundet och försöka att avlasta axeln så gott det går.


Jag har trott att det har med träningen på crosstrainern att göra, men det är nog inte bara den. Jag har inte ont i höger så då började jag fundera och kom på att jag dagarna i ända tar pärmar, från en snurra som står mellan mig och Julia, med vänster arm - alltid! Måste verkligen tänka mig för och avlasta den och se om det kan bli bättre.

I dag hämtade jag grabbarna vid 15 tiden och Markus tog med en kompis hem. Alla tre stannade ute en stund i snöfortet på framsidan och jag fixade varm choklad och bullar till dem som de åt där ute. Sen ville Markus och D gå till pulkabacken, Max ville in och titta på tv och då passade jag på att träna på crosstrainern.

Jag tycker det är så härligt att Markus och hans kompisar älskar att vara ute och de kom inte in förrän en timme senare och då satt det fint med middag. Eftersom vi inte har varit på bokbussen på två veckor så var det dags att lämna och låna nya böcker i dag. Kan säga att det var två trötta killar som somnade gott i kväll!

söndag 12 februari 2012

Underbara, snöiga söndag!

Trots att grabbarna somnade vid 22.30 i går, så vaknade de vid 7.30 i dag. Jag förstår inte hur Max kan somna nästan tre timmar senare än vanligt och ändå inte behöva mer sömn?!

Till vår stora glädje hade de snöat och vi satte fart med frukosten för att kunna gå till pulkabacken! Äntligen så kom första snön till oss (i alla fall snö som är något att räkna med).


Vi åkte massor med gånger och både Markus och Max är totalt orädda i backen!

Efter en stund i backen så gick vi hem och fortsatte med snölek i trädgården. Man kan göra snöslott....


Även fåglarna blev matade!



Vi gick in för lunch och Markus fick göra sig i ordning för kalaset han skulle på. Jag och Max gjorde en deg för kanelsnäckor, sen gick vi ut en runda med vagnen. Det blev 3 km och jag var helt genomsvettig när vi kom tillbaka! Jösses så tungt det var med vagnen i snön. Men jag älskar vita vägar, det är ju så här det ska vara när det ändå ÄR vinter!

Jag och Max fortsatte att leka i snön när vi kom tillbaka, det blev en snölykta....


....och en snögubbe!

Markus hann bara hem från kalaset, så tog han på sig alla kläderna och gick ut och lekte i snön med en kompis. Ingen kan säga att familjen Johansson inte tar tillfället i akt att vara ute i snön när den väl är här=)


Det har varit en underbar söndag, en sådan där vi är med grabbarna hela dagen och har kvalitetstid med stort K. Vi avslutade helgen med tacos och inspelat "Gladiatorerna" och det var en trött Max som slocknade på två sekunder i kväll. Nu ska vi få den stora pågen också att sova!

lördag 11 februari 2012

O´learys!

En mysig fredagkväll och en rolig lördag är avklarad! I går kom Filippa, Fredrik och Noah till oss för lite fredagsmys med pizza. Max har längtat och pratat om detta hela veckan, han såg verkligen fram emot att bästa kompisen skulle komma hem och leka. Det blev som vanligt goa skratt, magmusklerna får i alla fall träna när vi umgås!

I dag var hela familjen uppe vid 8 och Markus och Nicke hade innebandyn 9-10. Jag och Max gick dit när det var ca 20 minuter kvar så att vi fick titta lite hur det går till där på träningen. Markus är riktigt duktig och det syns att han har koll på spelet och det blir många mål gjorda. Jag är stolt över både tränarmake och spelarson!

Vi har hunnit handla och när det var gjort så tog jag mitt träningspass i källaren. Det blev 30 intensiva minuter på crosstrainern och sen lite olika styrkeövningar. Hade tänkt att springa men det var -14 grader i dag när vi gick upp och det är för kallt för luftrören kände jag i dag, bara vi gick till gympasalen i förmiddags. Får se om jag kan få till en joggingrunda i morgon i stället!

Hela familjen gjorde sig sen i ordning för att åka och fira svärfar Bosse som fyller 70 i morgon! Max gick in för det.....

Spana in nitbältet - har lånat av storebror!


Vi fick också vara med på bild=)


Tadda! Jag i min nya Bondelid tunika som Nicke köpt till mig. Syns inte precis, men den har små hål i tygets överdel och sen är den rynkad under bysten och neråt, superfin!


Världens finaste svärföräldrar, Inger och Bosse!


Sarah (grabbarnas kusin) och Ella!


Storasyster och lillebror!


Max älskar att vara på O´learys!


Är det fest så är det!


På vägen till bilen så gick vi upp i "slottet" (Rådhuset) och spanade ut!


En mysig kväll med familjen och stort grattis till Bosse!



Ella och Gabbi följde med oss hem för att se Melodifestivalen. Det var inget startfält som föll mig i smaken men tyckte nog att det var de två rätta som gick till finalen. Mer spännande var dock Mats Nilssons match som gick av stapeln i Beirut i kväll och vi kunde se den via datorn, direktsänd. Nervösa så vi inte kunde sitta still, men Mats tog hem segern och vi skrek rakt ut av glädje!



Söndag i morgon och då blir det fikaträff med Micke, Louise, Oscar och Melvin. Markus ska på kalas här i byn också, har blivit många sådana sista tiden för hans del=)

onsdag 8 februari 2012

Grattis älskade mamma!

I dag är det mammas födelsedag och det har vi minsann firat hemma hos oss! Vi ville skämma bort henne lite extra så hon slapp fixa denna gången. Jag, Malin och Julia hjälptes åt att ordna och vi bjöd på pastasallad med bla fetaost, coctailtomater och ruccola, salami- och parmaskinka i skivor, kyckling, foccaciabröd, sås, ostar, oliver och kex!


Givetvis ska man ha paket och Max tyckte det var minst lika spännande att få en bok om tulpaner och ett fodral till ipaden=)


Julia, mamma och Henrik!


Ellen, Nicke och Markus! Janne dök också upp så fort han hade stängt butiken.


Vi hade cheesecake till dessert och Max var så glad att han fick sjunga "vi gratulerar" för mormor! Grattis ännu en gång älskade mamma!


Veckan är i halvtid och i måndags tog jag ett träningspass på crosstrainern och i går blev det en powerwalk i byn. Jag har fått ont i min axel och insidan på vänster smalben (förmodligen en inflammation i benet, känns precis så) och har fått ta det lite lugnt med träningen. Har smörjt med Voltaren och jag hoppas att det blir bättre snart igen.

I morgon ska Markus åka till konserthuset med klassen så det blir till att lägga med en smörgås och lite frukt eftersom de skulle äta middag senare på skolan. Markus tycker så klart det är roligt när de ska åka iväg på lite äventyr med klassen!


lördag 4 februari 2012

Flytt i minus!

Vi vaknade till -17 så det var långkalsong på direkt! Nicke och Markus gick till innebandyn och jag och Max körde till mamma där vi mötte upp hela flyttgänget. Vi började kl 9 och hade fyra släp som 1 1/2 timme senare var fulla. När vi kom till Viken så gick det supersnabbt att tömma släpen och vi förtjänade lite lunch!

Vi hjälptes åt att sätta möbler på plats, montera, packa upp och sprätta lådor så det bara rök om det! När klockan var 14.30 så var vi färdiga och kunde köra i väg med släp och kartonger. Nu får mamma fixa finliret så allt hamnar där det ska=)

Nicke stack i väg en snabb sväng till Lager 57 för att köpa jeans till Markus, dock handlade han lite till sin fru också=)
I kväll har vi varit på Jutan med bmx klubben och det var riktigt kul att träffa kompisarna igen. Markus och Max har åkt så svetten lackade och jag var glad att långkalsongerna var på för där är väldigt svalt inne. Jag, Anna och Alexandra åkte och hämtade mat som fick ätas lite provisoriskt i hallen!









Nu rullar Melodifestivalen på tvn och jag tycker Loreen och Dead by april var bäst i kväll! Resten var verkligen superkasst....