måndag 17 oktober 2011

Stork Kliniken

I dag var det dags för mig att följa med Lilian till Köpenhamn för hennes äggplock. Givetvis är det ok för Lilian att jag delar med mig av denna upplevelsen, annars hade det givetvis inte stått här. Det är en stor upplevelse för den som går igenom en IVF och precis som vi har varit öppna med vår så delar Lilian med sig av sin.

Vi tog båten över till Danmark vid 13 tiden och sen när vi kommer över på den danska sidan upptäcker vi att vi har punka på hennes bil!! Det var bara att stanna på första, bästa lämpliga parkering och ta fram reservdäcket. Lilian går in på stället för att fråga efter hjälp, kommer ut och säger att det är en däckverkstad!! Vad var oddsen för det? Så en tusenlapp fattigare kunde vi köra vidare och kom fram i tid.


Jag har varit lite tagen i dag och många känslor har poppat upp. Jag är är rörd över att få vara den som fick vara med i dag, glad över att kunna finnas där för en fin vän och det var fantastiskt att få sitta på "andra sidan" och se hela processen. När mina ägg blev plockade så var jag sövd, nu fick jag se precis hur det går till.

Jag är imponerad över Lilian som klarade smärtan och gick igenom processen så bra. Det var smärtsamt, nervöst och spännande i en konstig blandning. Resultatet blev väldigt bra och 7 fina ägg kom ut.

Det blev vila och återhämtning i ett litet rum innan vi kunde få åka hemåt. Nu har jag kommit så nära man bara kan komma, fått vara med när det hela börjar och sen få dela fikabrickan med en fin vän=)
Jag tänkte tillbaka lite på när vi gjorde vår IVF och hur fantastiskt det är att det går att hjälpa barnlösa på detta sättet. Storkklinik i Danmark är ett superfint ställe med härlig personal och stor kompetens. Jag är glad jag fick vara med i dag=)

2 kommentarer:

  1. Vilken upplevelse, för er båda! Lycka till, till Lilian! Såg ett inslag från Stork kliniken på tv3 i lördags (du kanske också såg det...:))
    Ha det gott - Stor kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Kors i taket, det verkar funka att kommentera här igen!!!

    Vi har ju redan avhandlat ert besök på Storkkliniken via sms så jag har redan skrivit det jag skriver här; det gläder mig att ni fick dela den här upplevelsen och det är ju få förunnat att få se det från båda sidor som du har fått göra. Lilian ska vara glad för att hon hade ett så fint stöd med sig.

    Jag håller tummarna hårt, hårt för att allt går som det ska även fortsättningsvis!

    SvaraRadera