torsdag 24 november 2011

Öppet hus!

Gantofta skola har i kväll haft öppet hus mellan 16-18 med obligatorisk närvaro för alla barn. Jag och Max gick dit med Markus och sen kom Nicke så fort han hade slutat jobba. Anette, deras fantastiska klassföreståndare, ville visa hur deras dag ser ut.

Barnen står alltid på två led, killar för sig och tjejer för sig när de går in, så att hon kan stämma av så att alla är där. De får turas om att gå in, ibland tjejerna först och ibland killarna. De brukar börja dagen med läsning och sen rullar det på med matte, eget arbete och lite annat. Vår fina skolkille!

Max pysslade med lite av varje!



Det var roligt att se hur de tex jobbar med matte, använder sig av olika små kuber, kort och andra hjälpmedel.


Markus passade på att sitta bredvid Markus, men talade bestämt om för mig att jag inte fick ta kort!

Barnen har fått ta med gosedjur till skolan och sen har de jobbat i olika projekt runt dessa. Tex gjort diagram i vilka färger de har, vikt och längd. Sen har de även fått skriva manus till en saga och fröken Anette har tagit bilder, helt efter barnens egen regi. Markus var en av dem som stod längst fram och läste upp sitt eget manus.

Vi skrattade gott när vi såg att Markus ritat om MMA fighting, förmodligen den enda 7-åring där som vet vad det är=)

Går inte annat än att le när man läser hans gosedjurs "informationskort". Tydligen (det lilla djur han hittade på Max rum) född på nyårsafton i Holiwod, älskar hambörjare, tacos och pizza, har sin favoritplats i lilebrors säng, gillar att leka dunkjöme och gillar att se på Alvin och jenget på tv!


Går inte annat än att vara stolt som förälder när man ser allt detta och får ta del av en bit av hans dag i skolan. Älskade unge!


När vi kom hem åt vi kvällsmat på det nybakade brödet jag fick av Ingrid i dag. Blev spinning i källaren för mig, håller mig från kall luft eftersom jag började känna lite motstånd i halsen i morse. Det har inte blivit sämre under dagen, men jag tänker inte väcka den björn som sover!


I morgon är det fredag och jag ska bara jobba fram till lunch. Nicke är ledig och Markus har studiedag, så vi tänker passa på att åka till Karlslundsbadet med hela familjen!

3 kommentarer:

  1. Kul att vara med i skolan!
    Men du, sitter Markus brevid Markus...? Kul att man ofta höra dig säga fel namn på pojkarna men det är så jag skrattar högt när du tom skriver fel!
    Sorry vännen=)!
    Sov gott sötnos! Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Det är roligt att få en chans att vara med i skolan och se vad de pysslar med om dagarna. Härligt beskrivande gosdjursinfo. :-)

    Vilken lyxhelg barnen har framför sig; bad i em och bus imorgon! :-)

    SvaraRadera
  3. Johanna - om du bara visste hur många gånger man säger fel namn till barnen....=)

    Nina - verkligen en helg med massa roligheter för barnen! Markus måste simträna och på detta viset får vi göra något hela familjen tillsammans.

    SvaraRadera