söndag 30 oktober 2011

Halloweenlunch!

Då var det dags att gå till vintertid igen. Vad sjutton innebär det?! Jag har aldrig förstått, och kommer nog aldrig göra det, varför vi håller på att ändra klockan? Vi ändrade våra telefoner när vi la oss, men så var de så moderna och fina att de ändrade sig själv....Jag tittade ändå noggrant och där det stod "automatiskt" vid tid och datum, så var det inte en bock i den rutan. Nåja, när vi kom upp och trodde klockan var 7 så var den 8. Vi hade fått en extra timme bak i våra telefoner så Nicke som skulle börja jobba kl 8 fick meddela att han kom lite senare=)

Max har hostat hela natten så jag har inte fått sova så bra. Han vaknade utan feber i dag och han har knappt hostat något sen. Men ibland skräller han till något fruktansvärt, stackars liten=(

Vi körde inom Maxi innan vi skulle till mamma och Wille och Halloweenlunch. Max visar att det kan gå riktigt fort när man ska handla, knappt man fastnar på bild!


När vi kom till mamma och Wille så hade de fixat superfint! Spindelväv med spindel, orange servetter, ljus med döskallar och annat mysigt.

Till lunch fick vi fingrar och potatismos - lovar att fingrarna tom hade naglar....

Som om inte detta var nog blev det glass med spindelnät till efterrätt och sen lite godis! Tusen tack för en superhäftig lunch!

Nu blir det en lugn eftermiddag här hemma. Nicke har smsat att han nog får jobba över några timmar i dag, tyvärr. Jag ska mysa med killarna och få gjort lite av varje tänkte jag. I morgon får jag nog vabba för Max, vågar inte skicka honom till Ingrid än. Hoppas att det ger med sig nu snart!


Markus har höstlov denna veckan så det är fritids som gäller eftersom vi inte är lediga. Vill han vara hemma med mig och Max får han givetvis det, men de skulle göra massa roligt på fritids i veckan så jag tror att han vill med på det!

lördag 29 oktober 2011

Trolleri, magi & spöken!

I dag vaknade Max med lite feber igen. Det är märkligt när det kommer till feber och barn, de kan ha hög temp men ändå vara pigga. När en själv har 38 grader så ligger man döende i soffan!

Det blev en lugn förmiddag här hemma med lite pussel, bokläsning och så bakade vi vaniljsnäckor. Markus lekte hos Oscar några timmar och sen hämtade vi upp honom vid 13 tiden så körde vi till Mc Donalds och åt lunch. Max var piggare så vi passade på att se till att han åt något som han gillade, det har inte blivit så mycket av det de senaste två dagarna.

Jag och Markus körde sen i eftermiddag och hämtade upp Helena och tjejerna, så följde de med in för att se på trollkarl Daniel Karlsson! Han uppträdde i city, som ett av alla inslag där, då de har en nyöppning av Kullagatan.

Daniel gör en härlig show med sitt trolleri och han får både barn och vuxna att skratta. Han kan konsten att att blanda trolleri med komik och det blir toppenbra för alla som är på plats. Barnen tyckte det var superkul att han hade glömt skorna när han gick in...



När showen var slut hann vi prata en liten stund innan han skulle ta tåget hem till Stockholm igen. Givetvis fick Markus en kram och var superglad över att ha fått träffa Daniel ännu en gång!


I kväll har Markus och kompisen Emma gått Halloweenklädda i byn. De har fått göra fina Halloweenkort och så sa de "bus eller godis, trevlig helg" och lämnade ett kort. Jag har gått med dem ca en timme innan de var klara och nöjt delade upp godiset här hemma.

Nu ska vi snart börja se "Så mycket bättre" (tur man har inspelningsbar box, den räddar många kvällar=)!

onsdag 26 oktober 2011

"Pumpalyktan och tandpinne"

I dag hämtade jag Max vid 13.30 så vi kunde köra till tandläkaren. Hela vägen dit sa han "jag vill inte dit mamma, vill inte ha pinnen i munnen". Så det krävdes lite övertalning och jag lovade att de inte skulle göra något som han inte ville.

I väntrummet fanns fina fiskar!

Väl inne så gick det superbra, tack vare en barnvänlig och lugn tandläkare. Max fick testa stolen först i mitt knä, vi åkte upp och ner och han fick titta på alla sakerna där. Hon visade på hans nagel hur det kändes att dra med "pinnen" på tänderna, hur pedagogisk som helst. Sen fick hon räkna, peta och blåsa på tänderna utan att Max sa ett ljud. Vilken bra start för Max att bli mottagen så!


När vi kom hem så började grabbarna fixa pumpan som Nicke och Markus köpt i dag.



Mina älskade pågar! En blond - en mörk!



Nicke fick skära ut bitarna som Markus ritat på pumpan, inte helt lätt faktiskt!


Markus vill gärna gå ut på Halloween och säga "bus eller godis". Jag är inte så glad för det här fenomenet där barnen knackar på och tigger godis. Om han ska gå ut så har jag sagt att han får ge något som han har ritat och då satte han igång och gjorde spöke, pumpa, fladdermus och yxa! Snacka om att viljan att få gå är stor! Han har dessutom skrivit "trevlig helj" på alla=)



Jag stack ut och sprang en runda i eftermiddags och det gick ganska bra med benhinnorna. Skönt att hinna ut och ha det avklarat innan det var mörkt i dag!


Så här fin blev "pumpalyktan" som Max säger!


I morgon ska barnen få ha "monsterfest" hos Ingrid och Max ska vara cowboy. Det är snäll utklädnad som gäller=)




Vi har varit på bokbussen och bunkrat nya böcker och i kväll läste jag fyra stycken för Max. Det är otroligt att han har ett så stort ordförråd och han minns alla titlarna på böckerna och vad de olika figurerna heter. Jag kan han läst boken precis och ändå har jag inte koll på vad alla hette!




När vi körde till tandläkaren så hade vi följande konversation:




"Mamma, är det vattentornet?"


"Ja, det är det"


"Får vi gå in där?"


"Nej, det är bara de som jobbar på kommunen som får det. De har nycklarna dit"


"Nycklar - som på Fångarna på fortet?"




Klok kille=)

måndag 24 oktober 2011

Hosta & vadkramp!

Markus började hosta i går och vi bestämde att Nicke skulle vara hemma med honom i dag. Hostan har blivit lite värre och förkylningen bröt ut ordentligt, så han får vara hemma i morgon också.

Max har varit och lekt med kompisarna hos Ingrid och jag hämtade honom lite innan 15. Spana in godingarna (Ingrids man lyckades få till denna underbara bilden)! Alltid roligt hos Ingrid och de är ute i timmar varje dag, det gör inget om det regnar lite, bara fler pölar att hoppa i!


De är fyra barn där nu och tre till ska skolas in inom det närmaste. Ännu en gång ler jag och känner lyckan över att Ingrid kunde fortsätta som dagmamma, bättre kan inte Max få ha det.

När jag kom hem så spelade jag lite spel med Markus, fixade middag med Max hjälp och sen stack jag och tränade ett pass på skolan. Fick kramp i vaderna för första gången under ett pass, men det var superskönt att få svettas ordentligt!

lördag 22 oktober 2011

Barndop!

I dag var dags för barndop i St Anna kyrka i Helsingborg. Daniel och Helens Emil skulle döpas. Det är första gången jag har varit i en "modern" kyrka och jag tyckte den var riktigt fin! Vår lilla trotsiga 3-åring vägrade vara med på bild dock, men vi är på plats!

Båda grabbarna uppförde sig kanonbra och Markus satt som ett ljus, men Max fick snurra runt lite för att bli av med några myror i brallorna=)

Ingång!


Max såg lite skeptisk ut när orgeln började spela....


Här "doppas" Emil som Max sa!


Daniel, Helen, Ebba (med docka i dopklänning!), fadder Mia och huvudpersonen - som sov!



Efteråt bjöds vi på smörgåstårta i församlingshemmets lokal som låg rakt över ingången till kyrkan. Kanonfint ställe att ha kalaset på. Markus och Nicke diskuterade något....


Markus var bjuden på maskerad party i dag också så Nicke körde honom dit och kom sen tillbaka lagom till tårtan! Markus ville vara "bmx åkare" på maskeraden så det var inga problem att hitta kläder...=)På tal om vad man har på sig, jag har haft högklackat i dag och det är ju knappast varje dag jag har det. Känns i fötterna nu kan jag säga!


Spana in de fina kakorna och tårtorna!


Hela dopet och kalaset var verkligen mysigt och fint. Många fina detaljer vid dukningen, det stod bla kort i ramar på borden. Tack för att vi fick vara med i dag!


När vi kom hem så byta jag om till träningskläder, hämtade upp Helena på vägen och såg tog vi en powerwalk på en timme. Härligt att få frisk luft och röra på sig efter en eftermiddag med god mat och stillasittande. Nu blir det en kvällsmacka med familjen och sen intar vi soffan. Markus vill se finalen i "Fångarna på fortet"!


onsdag 19 oktober 2011

Onsdagsmys!

Jag gillar att ha Lilian som inneboende. Tror ni någon märker om jag behåller henne? Jo, hon hade varit saknad av många i Stockholm, men vi kommer verkligen att sakna att ha henne här när hon har åkt hem=(

Grabbarna har vant sig vid att ha henne här nu efter fem dagar och jag tror att de också kommer sakna henne massor när hon åker hem. Max har hunnit busa och även visat sina fantastiska 3-års-humör-svängningar. Men Lilian verkar inte bli så avskräckt!


De här två dagarna har Lilian fått slappa här hemma medan vi har jobbat. Givetvis så har man ont och är påverkad av ett äggplock och kroppen måste återhämta sig. I morgon är det dags för henne att åka till Stork klinken och få ägg insatt. Sen bär det hemåt för henne och vi får tacka för denna gången, alltid lika härligt att ha dig här vännen!

Nu i kväll har vi släppt i väg Lilian för att träffa en kompis, men vi kräver att hon är hemma innan kl 23;-) Jag, Nicke och grabbarna har varit på bokbussen och lånat nya böcker!


Det blev den obligatoriska svängen inom affären så de fick köpa lite godis och nu myser vi här hemma. Max tittar på Musse Pigg på tv, Nicke och Markus spelar Playstation och jag hamnade vid datorn. Snart dags att lägga Max för han är helt slut nu när han inte sover middag. Men sover han dagtid så är det omöjligt att få honom i säng på kvällen! Nu somnar som han direkt när vi har läst några böcker.


Resten av veckan är oplanerad, till helgen har vi bla barndop på schemat och Nicke ska jobba på söndag. Otroligt att det snart är helg igen....

måndag 17 oktober 2011

Stork Kliniken

I dag var det dags för mig att följa med Lilian till Köpenhamn för hennes äggplock. Givetvis är det ok för Lilian att jag delar med mig av denna upplevelsen, annars hade det givetvis inte stått här. Det är en stor upplevelse för den som går igenom en IVF och precis som vi har varit öppna med vår så delar Lilian med sig av sin.

Vi tog båten över till Danmark vid 13 tiden och sen när vi kommer över på den danska sidan upptäcker vi att vi har punka på hennes bil!! Det var bara att stanna på första, bästa lämpliga parkering och ta fram reservdäcket. Lilian går in på stället för att fråga efter hjälp, kommer ut och säger att det är en däckverkstad!! Vad var oddsen för det? Så en tusenlapp fattigare kunde vi köra vidare och kom fram i tid.


Jag har varit lite tagen i dag och många känslor har poppat upp. Jag är är rörd över att få vara den som fick vara med i dag, glad över att kunna finnas där för en fin vän och det var fantastiskt att få sitta på "andra sidan" och se hela processen. När mina ägg blev plockade så var jag sövd, nu fick jag se precis hur det går till.

Jag är imponerad över Lilian som klarade smärtan och gick igenom processen så bra. Det var smärtsamt, nervöst och spännande i en konstig blandning. Resultatet blev väldigt bra och 7 fina ägg kom ut.

Det blev vila och återhämtning i ett litet rum innan vi kunde få åka hemåt. Nu har jag kommit så nära man bara kan komma, fått vara med när det hela börjar och sen få dela fikabrickan med en fin vän=)
Jag tänkte tillbaka lite på när vi gjorde vår IVF och hur fantastiskt det är att det går att hjälpa barnlösa på detta sättet. Storkklinik i Danmark är ett superfint ställe med härlig personal och stor kompetens. Jag är glad jag fick vara med i dag=)

söndag 16 oktober 2011

Härlig oktoberhelg!

I fredags var jag och barnen ute i det härliga vädret på eftermiddagen. När Nicke kom hem så höll vi fredagsmys med hamburgare, Idol på tv och lite godis. Idol imponerade inte alls och jag tror nog det är den sämsta omgången som visats. Men jag älskar Robin och Mollys röster, den andra står sig slätt om man jämför.

I går var Nicke med jobbet på Sundspärlan där de hade utbildning/workshop mellan 11-15. Jag körde till Busfabriken med grabbarna för Markus var bjuden på kalas och då stannade jag där med Max så han också fick leka.

När vi kom hem så dök Nicke, Julia och Henrik upp och vi gick upp till skolan för lite bollek med grabbarna. Julia hade kameran med=)









När vi kom in så spelade vi lite spel och fixad till tacos!



Lilian dök upp och ska nu stanna hos oss några dagar. Härligt att vi får ha henne här lite längre denna gången!


I dag har vi tagit det lugnt hela dagen. Blev en härlig promenad i förmiddags, pannkakor till lunch och utelek i eftermiddag. Nicke jobbar till 17 och då ska vi äta färsspett, nyfriterade pommes, sallad och tsatziki!


I morgon jobbar jag 9-13 ca sen beger jag och Lilian oss till Köpenhamn och Storkklinik. Jag har fått äran att vara med henne som vän, support, stöd och hjälp när hon ska göra sitt äggplock. Väldigt spännande att få "sitta på andra sidan" och att det inte gäller mig denna gången. Det kommer gå kanonfint och jag är glad över att få dela detta med en så fin vän=)

onsdag 12 oktober 2011

Kungen i Gantofta!

I dag kom äntligen Markus skolfoto och han blev såååååå fin! Jag har de senaste veckorna förundrats över hur stor han har blivit och så mycket han har vuxit och utvecklats denna sommaren. Min påg börjar blir stor!




Markus har lekt med D från klassen i dag och de kickade hem tillsammans när jag kom för att hämta. Grabbarna har hållt på med Beyblade och sen var de ute en stund innan det var dags för D att gå hem och vi skulle äta middag.


Efter maten gick Markus ut och ritade med gatukritor. Jag, Nicke och Max gick till bokbussen men Markus ville inte med, utan han stannade hemma och fortsatte rita. När vi var på väg hem så kom Markus cyklandes och mötte upp oss och berättade att han hade ritat en kung.


"Jag har ritat mamma som kung"


"Men jag kan väl inte vara kung?"


"Jo, mamma är kung för det är hon som bestämmer"


Grabben har nog rätt;-) Spana in den ENORMA kungen han har ritat! Den är ca 4 meter lång.



Veckan har rullat på med träning i måndags, powerwalk för mig och fotboll för Markus i går, dock blir det bara soffan i kväll. Snart har vi helg igen och då kommer Stockholms finaste till oss och stannar några dagar, ska bli superkul!

söndag 9 oktober 2011

Barnkalas!

Det är verkligen roligt att planera sina barns födelsedagsfirande och det är underbart att få vara med när de öppnar sina paket och blåser ut ljus. Men det är ganska skönt när allt är över och man kan pusta ut=) Det har varit en intensiv helg med firande i tre dagar och nu är jag väldigt trött, men på ett bra sätt. Max är väldigt nöjd med sin helg och det är det enda som är viktigt för mig.

Tömde kameran i min mobil och då hade jag några bilder från lunchen igår när mamma och Wille kom och firade Max. Ni förstår väl att Julia har tagit de andra fina bilderna från kalaset i går?

Max min säger allt!

Han fick pussel av mormor och Wille som skulle läggas.

I dag startade jag förmiddagen med att baka till Max barnkalas. Han hade bjudit in kompisarna Noah och Molly och det räcker bra med litet kalas när man inte är äldre än 3 år. Markus skulle iväg på discokalas samma tid och så här snygg är min stora son!


Massor med musigt!

Barnen fick godisburkar som jag hade gömt på Max rum!

Fin kille i skjorta, ballonger i bakgrunden och godis på bordet - är det kalas så är det!

Grabbarna lekte doktor och de har alltid ont i benen...

Tack för fina presenter!


Ny vecka och den är väldigt lugn och obokad. I morgon blir det träning för min del och på tisdag har Markus fotboll. Thats it so far!

lördag 8 oktober 2011

Max 3-års kalas!

I dag har Max firats ordentligt av vår stora, härliga familj! Många paket att öppna, bäst att få lite hjälp av mamma med några.



Max fick en radiostyrd bil av Julia och Henrik!





STORA paket!



Containerlastbil - precis sådana mamma har på jobbet!


En SOPBIL!!

Fick lera av familjen Olsson och Max satte Janne i arbete direkt.
Världens finaste Milton!



Lite mammamys!



Max klarade att blåsa ut ljusen på första försöket!



Markus spexar=)


Busiga syskon.

Max blev så varm av allt busande så han tog av sig kläderna och sprang runt i nya kalsongerna! Lite koll på bebisbilder gick bra en liten stund mellan mostrarna.

Gott med pop corn....


Markus fick en jojo av kusinerna och fick en kurs av moster!


Vi har bjudit på chili con carne med ris, sallad och bröd. Sen blev det tårta, godis och tilltugg så ingen gick nog hungrig härifrån. Max har fått (förutom det som synts på bilderna) kläder, bok, film, pussel och bilar. Det var en mycket trött och nöjd kille som somnade vid 21.30 i kväll.

I morgon blir det kalas för kompisarna!