onsdag 30 november 2011

Julpyssel!

I dag när jag hämtade Max så kom han springandes med sin apelsin som han gjort så julfin! Det är så härligt när stoltheten lyser i barnen, oavsett vad de har gjort. Visst är den fin? Ingrid har rejält med tålamod, som orkar pyssla, baka och fixa med så många barn.

När jag hade hämtat barnen så blev det den vanliga ruljansen med middag och fix här hemma. Vi har varit på bokbussen och lämnat/lånat böcker och filmer, sen tog jag en löparrunda runt byn innan dusch och soffa!

tisdag 29 november 2011

Stormig advent!

Tre dagar i backspegeln sen sist och man kan väl bokstavligen säga att dagarna har blåst förbi. I söndags var det ju första advent och tomtenissarna hade lagt paket i säcken på trappan. Markus fick en plånbok och Max en leksaksmobiltelefon. Det är en mysig tradition vi har att det varje advent ligger paket på trappan och när de har öppnat så tänder vi ljuset!

Vid 11 så var vi hos Marie i Döshult för lunch med alla barnen, även Sofie kom dit med hennes lilla tjej. Det var riktigt länge sedan vi sågs och det var mysigt att prata i kapp och se hur minstingarna har växt. När vi hade tjattrat klart några timmar senare så körde jag och grabbarna till mamma och Wille. De hade adventsfika för familjen och bjöd på massa gott!


Jag blev överraskad då jag fick ett stort paket som innehöll en almanacka från Body shop!


En lucka för varje dag som innehåller "godsaker" för en mamma! Ska bli roligt att se vad som finns i luckorna.



Vi körde hem vid 16 tiden och då hade stormen dragit igång rejält. Tycker det är läskigt när det blåser så, känns som något ska komma farande genom fönsterrutorna! Vi klarade oss utan skador tack och lov, men det var stor förödelse på många platser.


Träningen löper på bra och det blir något varje dag. Känns bra att jag lämnat vitt bröd bakom mig, kokar gröt på morgnarna, skippar godsaker på vardagarna etc. De där tre kilona ska vara väck till jul och Berit tog inte dem med sig;-)

lördag 26 november 2011

Busfabriken!

Jag och grabbarna körde till Halmstad i morse, för att möta upp Nina och barnen kl 10 när Busfabriken öppnade. Det är toppen att kunna mötas där på (nästan) halva vägen och numera är barnen så stora att jag och Nina faktiskt hinner prata massor nu när vi träffas!

Max cyklade massor!


Markus och Ville spelade fotbollsspel.

Roligt att få skjuta bollar!!


Dags för lunch!

Jag kör den "lätta" linjen - supergott!

Markus lyckades ta en bild på mig och finaste Nina!


Grabbar fick åka på tjuren!


Tyvärr fick jag inte med Annie på någon bild, men vi alla vet ju hur söt hon är ändå=) Tusen tack Nina för tre härliga timmar med våra goa barn!


När vi kom hem så begav jag mig ut och sprang i skogen, är ca 4 km den rundan. Skönt att få lite luft efter att ha varit inne hela förmiddagen. Ella och Gabbi kom för att hålla lite lördagsmys med oss och det var högljutt och livat kan jag lova! Barnen var på G ordentligt och vi kunde behövt hörselkåpor här i kväll;-) Roligt är det i alla fall att kusinerna har så roligt ihop!


Och om man går från det ena till det andra.....Nu är vi inga småbarnsföräldrar längre! Vi har ingen i huset som använder blöjor och vi har i dag skruvat bort barngrinden som suttit vid trappan till källaren. Max är verkligen superduktig och nu är även nattblöjan borta. Halleluja - inga mer pengar på blöjor=) Grinden har vi egentligen inte behövt eftersom Max klarat trappan väldigt bra länge, men den har fått sitta som en säkerhet eftersom det busas ganska vilt här hemma. Ser lite märkligt ut, man har vant sig vid att den suttit där i 7 år=)

fredag 25 november 2011

Blöta barn och ljusslingor!

Vilken underbar början på helgen vi har haft. Nicke har varit ledig i dag eftersom han jobbar på söndag och Markus har haft studiedag. Jag tog därför ledigt i eftermiddag för att kunna hitta på något och vara med grabbarna.

Strax innan 12 fick jag besök på jobbet av alla tre och när jag var klar så körde vi till Mc Donalds och åt lunch där. I mitt lilla viktminskingsprojekt så gäller det hela tiden att tänka på vad jag stoppar i mig och det blev därför bara en kycklingburgare, inga pommes eller läsk=)

När vi var klara med lunchen så körde vi hem och packade badkläderna och begav oss till Karlslundsbadet i Landskrona. Vi badade i drygt två timmar och hade superkul med grabbarna. De är riktiga vattendjur och älskar verkligen att bada, simma, hoppa, dyka, åka vattenrutchkanor och busa. Då och då så bara tittade jag på alla tre när de härjade runt och fylldes med så mycket kärlek som bara får rum inom mig.

På vägen hem stannade vi till i affären så Markus och Max fick köpa lite godis och sen blev det kvällsmacka bara eftersom vi hade ätit middag en gång i dag. Nu har vi satt upp ljusslingan där ute på framsidan och här inne har vi börjat plocka fram adventsljusstakarna och stjärnorna.

Jag är lycklig som får ha det så här bra med min familj!


Lycka var också att ställa sig på vågen i morse och konstatera att jag på två veckor har gått ner 1,8 kg! Mitt mål är 3 kg till jul och vi får se om det fortsätter gå så här bra eller om det kanske kommer käppar i hjulet. Huvudsaken är att det sker en förändring och jag känner faktiskt mig riktigt duktig!

torsdag 24 november 2011

Öppet hus!

Gantofta skola har i kväll haft öppet hus mellan 16-18 med obligatorisk närvaro för alla barn. Jag och Max gick dit med Markus och sen kom Nicke så fort han hade slutat jobba. Anette, deras fantastiska klassföreståndare, ville visa hur deras dag ser ut.

Barnen står alltid på två led, killar för sig och tjejer för sig när de går in, så att hon kan stämma av så att alla är där. De får turas om att gå in, ibland tjejerna först och ibland killarna. De brukar börja dagen med läsning och sen rullar det på med matte, eget arbete och lite annat. Vår fina skolkille!

Max pysslade med lite av varje!



Det var roligt att se hur de tex jobbar med matte, använder sig av olika små kuber, kort och andra hjälpmedel.


Markus passade på att sitta bredvid Markus, men talade bestämt om för mig att jag inte fick ta kort!

Barnen har fått ta med gosedjur till skolan och sen har de jobbat i olika projekt runt dessa. Tex gjort diagram i vilka färger de har, vikt och längd. Sen har de även fått skriva manus till en saga och fröken Anette har tagit bilder, helt efter barnens egen regi. Markus var en av dem som stod längst fram och läste upp sitt eget manus.

Vi skrattade gott när vi såg att Markus ritat om MMA fighting, förmodligen den enda 7-åring där som vet vad det är=)

Går inte annat än att le när man läser hans gosedjurs "informationskort". Tydligen (det lilla djur han hittade på Max rum) född på nyårsafton i Holiwod, älskar hambörjare, tacos och pizza, har sin favoritplats i lilebrors säng, gillar att leka dunkjöme och gillar att se på Alvin och jenget på tv!


Går inte annat än att vara stolt som förälder när man ser allt detta och får ta del av en bit av hans dag i skolan. Älskade unge!


När vi kom hem åt vi kvällsmat på det nybakade brödet jag fick av Ingrid i dag. Blev spinning i källaren för mig, håller mig från kall luft eftersom jag började känna lite motstånd i halsen i morse. Det har inte blivit sämre under dagen, men jag tänker inte väcka den björn som sover!


I morgon är det fredag och jag ska bara jobba fram till lunch. Nicke är ledig och Markus har studiedag, så vi tänker passa på att åka till Karlslundsbadet med hela familjen!

tisdag 22 november 2011

107 och 139

I går hämtade jag grabbarna snabbt och smidigt hos Ingrid (Markus kickade dit efter skolan) för att vara på BVC kl 15. Det var dags för Max 3-års kontroll och även om jag tycker det känns ganska meningslöst att köra dit, så tänkte jag att det kunde vara bra att få mätt båda grabbarna ordentligt.

När vi kom dit så tyckte de att det var roligt att leka med sakerna som var där och jag tyckte det var lite nostalgiskt att sitta där som jag gjort så många gånger med grabbarna när de var bebisar.

Klockan blev 15.10 och ingen kom så jag började få känslan att det inte stod rätt till. Mina farhågor besannades och det visade sig att bvc sköterskan var sjuk! Jag blev riktigt irriterad och lät dem veta det, samt sa att de fick öppna rummet så jag kunde mäta dem själv! Båda ville verkligen det så jag tänkte inte åka hem utan att få det gjort. Max är nu 107 cm lång och Markus är 139cm! Mina grabbar är verkligen långa=)

I dag hämtade jag upp Markus på skolan så följde han med hem till Ingrid för att bli klippt. Någon som missat att Gantofta har världens bästa dagmamma som ställer upp och hjälper alla med allt?
När vi kom fick vi dessutom hembakad äppelkaka som inte gick att motstå. Jag sa till Ingrid att det känns nästan overkligt att Markus, min långa (!) kille, har varit där också i nästan fem år. Nu är det Max som härjar där med bästa kompisen Noah.


Lyckades få en bild när grabbarna stod i en låda, som de så påpassligt tömt ut, och busade i den!

Markus blev klippt och han låtsas se ledsen ut när jag kom med kameran. Visst ser det ut som vilken frisör som helst som står där och klipper? Snacka om att ha många meriter på sin lista....

Så här snygg blev Markus!


Kvällen har rullat på med middag, lite plock med tvätt och gardiner, hämtat Markus på fotbollsträning, duschat grabbarna, fixat kvällsmackor (ni tror väl inte dessa pågarna är mätta trots middag tidigare i kväll?), nattat Max och sen har jag tränat i källaren. Blev spinning och styrketräning med hjälp av Perelli.


Soffan en stund sen och snart är det over and out för i dag!

söndag 20 november 2011

Skogstävlingar & 2-års kalas!

I går hade de ordnat en mysig avslutning för juniorlagen i Gantoftas fotbollsklubb. De bjöd barnen på fika och övriga kunde köpa det för en billig peng. Det fanns även lotter och sen var det prisutdelning till barnen som alla fick vars ett fint pris. Max tyckte också det var roligt att få vara i Markus skolmatsal!

Markus lag - min älskade påg är längst av alla!


Stolt kille som fått sitt första fotbollspris! Inte för att rummet saknar priser att dammtorka;-)


Vädret var inte det bästa, regn och dis, men jag hoppade i löparkläderna och sprang rundan i skogen. Sen fixade vi klart här hemma och kl 17 kom Alexandra, Hampus och Markus. Verkligen roligt att
vi äntligen sett till att träffas utanför bmx banorna. Vi åt gott, pratade massor, grabbarna lekte/såg på film och vi fick veta att ännu en liten bmx-åkare kommer att landa till våren! Stort grattis och tack för en kanonrolig kväll!



I dag har det också varit grått och disigt, men hela familjen gick ner till skogen för att rasta både barn och vuxna. Det blev ett stopp för att mata ankorna!



Vi hade riktigt roligt i skogen och det blev träning och tävlingar om vartannat. Markus cyklade och Max satt i vagn, så vi turades om att ta Max = extra tungt. Markus startade stillastående och jag sprang, så var det bara att kuta allt vad jag orkade för att hinna först i mål. Markus vann dock;-)


Sen fick Markus och Nicke tävla och jag fick sen stryk av Nicke, som ändå hade vagnen! Roligt hade vi och kanske tur att ingen såg oss;-)



Kl 14 var det dags att fira Miltons 2-års dag och kalaset hölls hos pappa och Lena. Max ville gärna hjälpa kusinen att öppna paketen!


Massor med god mat!


Julia & Henrik!

Massor med gott!!


Waow vilken tårta!


Blev lite biljard också...


Dags att blåsa ljuset!



Väldigt mysigt kalas och huvudpersonen var nog nöjd med presenter och godsaker!

fredag 18 november 2011

Härliga fredag!

Veckan har swischat förbi och nu är det fredag. Igen. Hur sjutton kan veckorna gå så fort? Lika bra att sluta ställa sig den frågan för svaret lär vi aldrig få.

Jag har verkligen tränat mycket, har blivit något varje dag. Spinning i källaren, Perelli-övningar och en löprunda har det blivit. Brödet har fått på korgen och gröten har kokats varje morgon. Inget gott på kvällarna och vips så var faktiskt ett kg borta i veckan! De där retliga tre som hamnat extra på kroppen tänker jag kämpa bort och det krävs faktiskt en del tänk och träning. Ibland glömmer man faktiskt att det slunkit ner några pepparkakor där och en chokladrad där. Nope, måste stoppas i tid då jag inte trivs när byxorna sitter tight!

I onsdags var pappa och Lena här. Jag bjöd på middag som fars dag present till pappa och vi hade en mysig kväll med god mat, bokbussbesök och cheescake a la viktväktarrecept. En toppenmysig kväll!

I dag har Nicke varit ledig så han och Max har fixat massor. De har bla hunnit handla och skruva i sär, flytta hylla till källaren och sen skruva i hop igen. Händiga killar! Markus har lekt hemma hos Oscar hela eftermiddagen och de hade haft hur kul som helst.

Nu i kväll har vi varit vid affären och grabbarna köpte vars en godispåse!


Jag ska byta till träningskläder och ta ett pass på spinningcykeln innan soffan, Idol och lite mörk choklad! Japp Nina, det har letat sig in i vårt hus också! Men jag klarar inte 70-90% än, men jag jobbar mig uppåt=)

Visst ja, kvällen ska också innefatta en toning av håret med maken som frisör! Tänkte bli lite mörkare igen - vad tror ni om det?


Ha en mysig fredagkväll och heja Robin i Idol!!



tisdag 15 november 2011

Charlotte Perelli, Messi och jag!

Tisdag och det har inneburit jobb, ett tandläkarbesök för mig, fotbollsträning för Markus och Nicke och cheescake bakning! Lite blandad kompott kan man säga.

Julia stack i dag direkt från jobb för att åka till bion där det i dag är "Twilight-maraton" som började kl 16 och håller på till ca 2 i natt. Jag hade nog inte orkat se de tre första filmerna på raken, men jag är avis på att hon snart sitter och ser "Breaking dawn"!!

Nåja, jag får väl se om jag kan få till ett biobesök annars får jag rent av vänta till den kommer på DVD. Ska bli spännande att se hur de har gjort filmen, detta är den enda av böckerna som jag har läst faktiskt.

Jag hämtade Max vid 16.30 och Markus kickade hem själv från fritids och var hemma när vi kom hem. Ibland så ringer jag dit och ber dem säga till Markus att kicka hem, så är jag hemma ca 5-10 minuter efter. Markus vill gärna få göra detta och jag tycker det är bra träning för honom med ansvar. Lite lagom start!

Markus har haft fotbollsträning i dag och jag och Max gick dit för att hämta honom lite innan 19 när det var slut. Vi hann kika lite på vår egen "Messi"!


Markus på gång!

Svettig kille!
När vi kom hem så nattade jag Max och sen gick jag ner i källaren för att träna. I går blev det en timme på spinningcykeln och i dag tog jag ett pass med Charlotte Perelli först (mage, armar, ben, rumpa) innan jag avslutade på cykeln. Bara att gilla läget - Perelli är betydligt mer vältränad än vad jag är. Tror ni bilderna är retuscherade?!

söndag 13 november 2011

Hela långa helgen!

En härlig helg i ryggen och den har inneburit massor med familjetid, mycket god mat (för mycket), farsdag firande och makeover på Markus rum!

I fredags hade vi en mysig kväll här hemma med tacos och sen såg vi Idol. Min favorit Robin är kvar tack och lov=) Jag var ganska trött så det blev inget nattsudderi här inte.

I går körde Nicke och Markus till IH för att titta på fotbollsturnering. Jag och Max kördet till Ica Maxi och han ville för ovanlighetens skull sitta i vagnen. Max brukar gå runt själv och hjälpa till att plocka varor, men i går höll han koll på listan.

När vi kom hem så bakade vi årets första lussekatter!
När bullbaket var klart så hoppade jag i träningskläderna, tog Max i vagnen och så begav vi oss ner i skogen. Jag fick jobba rejält i backarna nu när det är så mycket löv och vagnen med Max i är ca 35 kg. Max hejade på mig "jobba i backen mamma" så det var bara att sätta fart! Vi stannade på två ställen så Max fick kasta stenar i ån också=)
Vi kom hem ungefär samtidigt som Nicke och Markus och efter en dusch så körde vi till svärföräldrarna för att äta farsdag middag tillsammans. Var supergott och mysigt som vanligt och roligt att alla tre syskonen Johansson kunde komma och kusinerna fick träffas.





Lite soffmys och goa skratt innan vi sen fick god fika också. Vi rullade hem!

Max fick spela airhockey med kusin Hannah!

I dag firade grabbarna Nicke med paket och teckning i morse. Markus hade gjort en superfin bild till Nicke och de gav honom två t-shirts också.


Vi har i någon dag nu diskuterat med Markus vad vi skulle göra på hans rum. Det var ju så att vi köpte möbler som skulle passa i det stora rummet i källaren, men det visade sig att han var ju inte riktigt redo för att vara där nere själv. Så han fick vårt sovrum och vi sover där nere i stället. Men möblerna äter ju upp det rummet han har eftersom de är ganska stora. Så vi åkte till Ikea i dag och köpte två nya, vita hyllor som vi satte upp (den enorma svarta åkte, den som tog upp hela väggen nästan!). Kanonskönt att ha städat rummet från tak till golv, röjt, kastat, sorterat och fått fint!


Rummet blev myket ljusare och känns så öppet nu! Markus är nöjd = vi är nöjda!

Kvällen avslutas med att kryssa i leksakstidningarna och tomten lär ha att göra om han ska få med allt det till Fältgatan.....