söndag 31 juli 2011

Nickes tävlingsdag!

Klockan ringde 5.30 i dag eftersom Nicke och Ella skulle köra till banan i Köpenhamn kl 6.30. Jag och grabbarna blev hämtade 7.30 av Inger och Bosse. Dock var vi helt slut eftersom Max varit i gång mycket i natt, jag har sovit 3-4 timmar bara. Men, men....VM händer inte varje dag så det vara bara att sätta oss i bilen!

Max redo för en heldag på banan!

Tävlingsområdet!




Nicke körde i heat 50 (var totalt 70 i dag). Han mötte cyklister från Aruba, Holland, och Tyskland (dansken blev struken).


Det har varit fantastiskt roligt att sitta på en VM tävling, liknar ingen annan tävling vi har varit på. Tempot är galet högt, nästa grind med cyklister släpps innan den föregående är helt i mål! Kommentatorerna var från olika länder och refererade på olika språk.



Nicke kom till kvartsfinal men där tog sen resan slut. Han cyklade otroligt bra, hängde med i det höga tempot och hoppar massor nu. Det är stora skillnader mellan de olika länderna och Holland är nästan oslagbara. De tränar och tävlar året runt, här är säsongen maj-sept och vi har ju knappt 10 banor i Sverige. I tex Holland och Danmark finns en bana i varje by i princip.

Vädret har varit kanonvarmt, det började lite molnigt men sen sken solen så svetten lackade!
Fina killar som hejade på pappa - svenska flaggan viftades flitigt!


Lite skugga....





Nu är VM över och vi får väl se om vi får chansen igen att vara med. Förra året var det i Sydafrika och året innan i Australien - inte runt knuten precis=) Nästa år är det i England!


I was there in Kopenhagen 2011!



lördag 30 juli 2011

Bebiskoll & långrunda!

I förmiddags körde jag och Max till familjen Persson-Hedvind för att kika på nytillskottet. Emil har anlänt, Ebba har blivit storasyster och Danne & Helen är numera tvåbarns föräldrar!
Liten goding som hunnit bli 10 dagar=)

Ebba - stolt storasyster! Vi bjöds på fika, pratade lite och barnen lekte en liten stund.




Tack för några mysiga timmar mina vänner, ni har verkligen lyckats med era två godingar!

När jag och Max kom hem så byta jag om till träningskläder och tog Max i vagnen för en lång powerwalk. Vi bor verkligen vackert....



Vi älskar verkligen Råådalen! Lite stenkastning stannade vi till för=)


Denna backen tar en till himlen.....*pust*......



Det blev både skogs- och grusrundan, totalt 5,7 km visade Runkeeper. Jag blev rejält svettig efter alla backarna och det var riktigt klibbig värme. Max och vagn är nog runt 40 kg också som ska puttas runt, bra med lite extra tyngd!


Markus och Nicke har varit i Köpenhamn på banan hela dagen och i morgon är det då äntligen dags för Nicke att tävla! Klockan 6.30 måste vi köra och sen får vi se hur långt han står sig mot tävlande från resten av världen=)

fredag 29 juli 2011

Helsingborgs festivalen t/r

Då var det helg igen, härligt att ha tre dagars arbetsvecka! Ska bli mysigt att vara ledig i helgen med grabbarna och vi startade helgen med ett besök på festivalen i stan. Jag och Nicke är verkligen inga festivalmänniskor men barnen tycker så klart det är roligt och det hör till att åka in en liten runda!

Finns mycket att titta på!

Markus köpte en ny keps.


Några karuseller åktes - trots att man håller på att svimma över priserna...!

*Lycka*

Efter knappt två timmar i stan så var vi nöjda och körde hem och mös i soffan. Vädret har inte varit det bästa men det blev inte så många regnstänk på oss i alla fall.


När Max skulle göra vid sig inför läggdags så såg han till att både han och pappa luktade gott!




torsdag 28 juli 2011

BMX VM

Jobb för mig - bmx VM för Markus och Nicke! Max har varit med farmor och farfar hela dagen och haft roligt med dem. Nicke och Markus körde innan 8 i morse och kom hem 17.30 i kväll. Markus älskar verkligen sporten och kan sitta i timmar och titta på heaten!



Redo att heja på de svenska kompisarna!



Denna cykeln ville han ha - kostade "bara" 10 000 kr.....




Finns två starter, en för elit och en för övriga tävlande. Det ÄR högt!


Lite tävlande....

Hittade dessa bilder som är tagna under Sveriges träningstider i måndags och tisdags.







Heja Sverige - men framför allt heja Nicke på söndag! Ska bli så oerhört spännande att se honom tävla. På lördag kör Nicke och Markus dit för att se eliten, dock håller jag mig nog hemma med Max då.


Sen till tråkigare saker som gör mig riktigt förbannad. Historien med Max vara eller icke vara hos dagmamma Ingrid verkar bara fortsätta. Nu står det tom på Unikum (Kommunens sida där föräldrar/personal/lärare har kontakt) att Max är på Tofta dagis i höst. Vi har inte ens skickat in lappen om var han ska vara! Men ändå har de lagt in hans namn på kontaktuppgifter bland de andra dagisbarnen. Vi är fullständigt överkörda och det är helt galet hur det har gått till. Från en lapp där det bara står att våra barn ska börja på dagis 8 augusti - utan någon information!


Vi har fått besked om att dagmamman är uppsagd trots att hon inte är det, de räknar med att vi ska lämna våra barn till ett dagis där vi inte ens blivit ditbjudna för att hälsa på, vi vet inte ens hur en inskolning skulle gå till med så här kort varsel, vi fick 7 dagar på oss att svara på platsen men det går inte at få tag på någon någonstans eftersom det är semestertider och nu är han tydligen redan inskriven.....suck....Men jag har ringt dagiset i dag och sagt att någon Max kommer inte dit den 8 augusti! Sen har jag lagt ett långt mail till verksamhetschefen också och det ska bli mycket intressant att se vad jag får för svar. Hur sjutton kan folk få göra så här?

måndag 25 juli 2011

Vår lilla boxare!

Så här snygg var Max när han vaknade i morse! Det är svårt att vinna en match mot soffbord, de är hårdare.....


Trots svullen näsa och läpp så har han inte klagat så mycket. Visst var han orolig från kl 4 i morse, tror att det dunkade bra då, men sen har han bara sagt vid något tillfälle under dagen att det gör ont i läppen.

Nicke och Ella har varit på första träningen på VM banan i dag, så jag och grabbarna har klarat oss själva större delen av dagen. Vi handlade i förmiddags och sen var vi hemma några timmar i lugn och ro, åt lunch och bara slappade. Jag är ganska trött i dag efter några sämre nätter och vädret är ju knappast någon energikick.


Vi körde till biblioteket och fick lämnat/lånat böcker och spel. Sen körde vi ner till Råå hamn för att kika lite på båtarna och äta glass. Glassen åts dock i bilen för det blåste ganska kallt.


Vi gick ut längs piren och kikade ut över havet, hamnen och arga svanar=)

Mina älskade ungar!När vi kom hem så blev det middag, läsning av böcker, legobygge och klossbygge!



Nicke kom hem runt 18 tiden och var nöjd med dagens träning. Numera är han och cykeln ett med varandra hela veckan, på alla vis....


....ett på honom och ett på cykeln! VM är ändå VM!

söndag 24 juli 2011

Summerrace dag 2 och akutbesök!

Dagen har tillbringats på bmx banan - i regn! Men med regnjacka, regnbyxor och stövlar så går det ingen nöd på en, rätt kläder för (fel) rätt väder! Det var dags för dag två i Summerrace och Nicke och Markus skulle försvara sina guldmedaljer från i går.

Julia och Henrik kom så ni förstår vem som har tagit många av dessa fina bilderna=) Även mamma, Wille, Inger och Bosse har varit på plats och hejat!

Nicke!


Markus in action! (Nummer 344 på cykeln)



Det gäller att ge allt.....

Gabriel kämpade på som minst och yngst i dag också!

Max busade runt överallt och ingenstans. Mest i bilen i dag faktiskt!

Nicke kom 1-1-1 i sina heat och Markus var inte sämre han som också kom 1-1-1. I finalen tog Nicke guldet väldigt lätt, Markus fick fightas mot en av killarna i klubben och gick som segrar ur loppet. Så gulden var säkrade även i dag - Johanssons ÄR farliga på banan;-)



Det var även prisutdelning till totalsegrarna, när båda deltävlingarna var ihop räknade. Gissa om Markus var stolt när han stod överst och fick ett fint glaspris!

De hade även lotteridragning på allas startnummer och Markus hade turen att få gå fram till prisbordet och välja något. Det blev ett presentkort på 100 kr i bmx butiken i Ängelholm.

Min älskade familj!

Det var en trött familj som åt tacos när vi kom hem och sen såg vi på loppen som jag hade filmat. Plötsligt så ser jag hur Max trillar från soffan och slår ansiktet rakt i soffbordets kant. Han fick verkligen smällen rakt underifrån näsan och när jag vände upp honom såg vi blodet=( Han skrek högt och vi såg hur snabbt näsan och läppen svullnade upp. Vi vågade absolut inte chansa på att inget var brutet eller skadat på något vis, så det var bara att åka till akuten.


Farmor kom på 5 min och stannade hemma med Markus medans vi körde in. Som tur var så var det lugnt på akuten och vi kom in nästan direkt. Läkaren tittade i halsen, lyfte på läppen, undersökte käken och näsan samt öronen. Inget var brutet men han kommer se snygg ut i morgon! Max är så himla duktig när det kommer till läkarundersökningar och han satt som ett ljus i mitt knä. Det tog bara en timme att köra in, få honom undersökt och sen köra hem igen. Det går inte att klaga på sådan sjukvård!


Nu sover grabbarna och det är två ganska slitna föräldrar här i soffan. I morgon drar VM veckan i gång och Nicke ska träna på banan i Köpenhamn i morgon. Så veckan bjuder på mycket mer bmx och det ska bli väldigt, väldigt roligt att se Nicke tävla på söndag!

lördag 23 juli 2011

Summerrace dag 1

Så var det dags för vår årliga hemmatävling - Summerrace! Nicke och Markus körde två timmar innan mig och Max eftersom de tränar och fixar med cyklarna innan tävlingen börjar. Kl 13 drog det i gång och vi var på plats!



Även Micke och Kajsa har varit med hela eftermiddagen!


Nicke och Markus kom båda 1-1-1 i sina heat! Spänningen på topp och mellan loppen ska det peppas, drickas och av och på med alla skydd. Nickes föräldrar har också varit på plats hela dagen, bla för att hjälpa Gabriel på hans första tävling (Ella har varit på bröllop). Gabriel kämpade på och tog sig i mål alla fyra gångerna. Vad gör det om man kommer sist när man är yngst, minst och tävlar för första gången=)?




I Markus final blev det superspännande, mitt mammahjärta slog dubbla slag! Han tog ledningen, låg tvåa halva loppet sen cyklade han upp och tog ledningen ända in i mål. Hurra, äntligen fick Markus stå överst på pallen!! Nicke tog också första platsen och fick kamma hem guldet i dag också.



Max dricker lite läsk i väntan på prisutdelningen!




Vädret har varit fint hela dagen, till skillnad från här hemma tydligen. Så vi hoppas på det bästa inför morgondagen då tävling 2 drar i gång med första start kl 12!