söndag 31 juli 2011

Nickes tävlingsdag!

Klockan ringde 5.30 i dag eftersom Nicke och Ella skulle köra till banan i Köpenhamn kl 6.30. Jag och grabbarna blev hämtade 7.30 av Inger och Bosse. Dock var vi helt slut eftersom Max varit i gång mycket i natt, jag har sovit 3-4 timmar bara. Men, men....VM händer inte varje dag så det vara bara att sätta oss i bilen!

Max redo för en heldag på banan!

Tävlingsområdet!




Nicke körde i heat 50 (var totalt 70 i dag). Han mötte cyklister från Aruba, Holland, och Tyskland (dansken blev struken).


Det har varit fantastiskt roligt att sitta på en VM tävling, liknar ingen annan tävling vi har varit på. Tempot är galet högt, nästa grind med cyklister släpps innan den föregående är helt i mål! Kommentatorerna var från olika länder och refererade på olika språk.



Nicke kom till kvartsfinal men där tog sen resan slut. Han cyklade otroligt bra, hängde med i det höga tempot och hoppar massor nu. Det är stora skillnader mellan de olika länderna och Holland är nästan oslagbara. De tränar och tävlar året runt, här är säsongen maj-sept och vi har ju knappt 10 banor i Sverige. I tex Holland och Danmark finns en bana i varje by i princip.

Vädret har varit kanonvarmt, det började lite molnigt men sen sken solen så svetten lackade!
Fina killar som hejade på pappa - svenska flaggan viftades flitigt!


Lite skugga....





Nu är VM över och vi får väl se om vi får chansen igen att vara med. Förra året var det i Sydafrika och året innan i Australien - inte runt knuten precis=) Nästa år är det i England!


I was there in Kopenhagen 2011!



1 kommentar:

  1. Det måste ha varit en häftig upplevelse att få vara med om, även om hela evenemanget givetvis är som absolut störst för er som lever med sporten. Jag som inte har någon kontakt alls med BMX förrutom via dig/er visste inte ens om att det fanns VM i BMX innan du berättade det! Fast det borde jag så klart ha gissat, det finns ju VM i alla möjliga andra, mer eller mindre vedertagna, sporter. Bastu-VM i Finland t.ex. ;-)

    SvaraRadera