lördag 3 juli 2010

SM i Kungsbacka!

I går körde vi hemifrån runt 14.30 och hämtade upp Ella på vägen innan vi körde mot Kungsbacka. Bilresan gick bra och vi kom till banan för träning på kvällen. En solig och varm kväll som blev mysig och rolig då vi träffade alla härliga bmx-vänner!

Efter träning körde vi in till Kungsbacka city för att äta någonstans och vi stannade vid en pizzeria som hade en liten uteservering vid gatan. Vi kan knappast lämna bilen då cyklarna är bak på bilen och kanske inte är kvar när vi kommer tillbaka om vi inte har uppsyn över dem. Max ville sitta kvar i bilen och se "Musses klubbhus" och det gick ju bra tills maten kom=)


Förväntansfull & glad kille!

Mums vilka pizzor! Hamnar på top 3 listan!
Efter maten kunde vi bara gå över gatan så var hotellet där och vi checkade in på de två rummen vi hade bokat.

Hotellnjutarna!
Max la sig på sängen och sa "mysigt mamma". Ja, det var mysigt!
Vi ställde klockorna på 7 och hela gänget åt frukost lite innan 8 för att sen köra till banan för dagens tävlingar.

Det är väldigt mycket saker som är med och ska fram: cyklar, kläder, skydd, hjälmar, vattenflaskor, startskyltar, verktyg......
Alla tre värmde upp och sen fick en chock när Ella får beskedet att hon inte får cykla! Hon var anmäld i en klass som inte hade fler anmälda och i stället för att lägga henne i annan klass så fick hon inte vara med. Det finns regler för ålder, cykelstorlek och klass som man tävlar i (tex elit, sport etc) och då föll hon mellan stolarna som man säger. Det här hade kunnat ordnas genom olika lösningar men de vägrade helt enkelt ställa upp på detta så hon kunde inte tävla=( Vi blev väldigt arga för de har vetat sen 3 veckor vilken klass hon var anmäld i och de talade inte ens om det i gårkväll när vi var där och tränade. Nicke blev arg och strök sig också helt enkelt från dagens tävling. Nu kommer vi att gå vidare med detta till klubben och Svenska cykelförbundet för så här får det INTE gå till. Vi tänker kräva ersättning för startavgift och alla omkostnader som hotell etc som Ella har haft i samband med detta.
Nåja, efter denna chocken så fick vi ta nya tag och heja på Markus som skulle tävla i SM!
Nicke kunde ju för en gång skull stå vid sidan och heja med mig och Max.

Gos och peppning!
"Det ÄR viktigt med keps faster"
Av med lite kläder och skydd i väntan mellan loppen, viktigt i värmen!
Det är inte lätt att få solglasögonen på rätt plats.....
Lite lunch under parasollet.
Grabbarna spanar på eliten som visar hopp!
Banan är ca 450m lång, många backar och en väldigt hög startramp! Det är verkligen en tuff och svår bana.
Three bikers!
Markus fick äntligen cykla med bara 6-åringar och kom 2-2-2 i sina heat och sen 2 i finalen. Han cyklade på ett helt nytt sätt och det var superkul att se hur han har utvecklats! Det krävs minsann en hel del fysik och psyke för att orka så här långa dagar, många timmars väntan och nu i superhettan. Jag och Nicke är otroligt stolta över honom. Det har gått bra med hettan som varit, vi har haft parasoll med och sen satt vi i skuggan hela eftermiddagen så vi klarade oss bra. Max har velat sitta mycket i vagnen och leka med bilar och han har både ätit och druckit bra!

Medan vi packade bilen så ville Max se Musse....igen......
Stolt kille som står på pallen för första gången i sitt liv - och det i SM!
Vi körde direkt efter Markus prisutdelning och rullade in på vår gata lite innan kl 19 i kväll. Vi lastade ur bilen och sen hoppade vi i poolen för att svalka oss. En härlig tävling trots att det blev som det blev för Ella och Nicke och det har vi Markus att tacka för!

8 kommentarer:

  1. Tack för en härlig minisemester fast vi inte fick cyklat,hade varit kul och se Nicke högst på pallen oxå! Men Markus har en otroligt stolt faster iallafall:)

    SvaraRadera
  2. Wow vad duktig Markus är!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Jag är SÅ impad av Markus, blir alldeles varm i hjärtat av att se hur glad och stolt han ser ut på fotona. Fina killen!!! Tänk att den där envise lille grabben som stod och vrålade i hallen utanför ert sovrum om nätterna kunde omvandla den "negativa" envisheten till något så positivt som enorm kämparglöd och tävlingsanda! :-)

    Stor kram till er alla!

    SvaraRadera
  4. Jag har lästa era gratulationer för Markus och han tar åt sig allt=)
    Visst är det otroligt att den där envisa, iskrikande killen i dag är en fin 6-åring som gör sina föräldrar - och sig själv - så stolta!

    SvaraRadera
  5. Förstår att ni är upprörda. Så dåligt av de ansvariga! Snyggt av Nicke att markera och ta ställning.
    STOOOORT GRATTIS till duktiga Markus. Vilken kille ni har :-)

    SvaraRadera
  6. Go Markus, Go Markus, Go Markus!! :-D Så jäkla duktig!!

    Hoppas det löser sig så Ella får tillbaka pengarna! Morr...

    SvaraRadera
  7. Grattis, Grattis Markus så duktigt du är!! Hoppas att allt löser sig för ella´s del så dåligt.. Kram på er/ Louise, Micke och oscar

    SvaraRadera
  8. Häftigt att stå på prispallen!!! GRATTIS MARKUS! :)

    Jag har inte varit inne och läst så mycket så det är därför jag är lite sen med att kommentera ;-)

    Jag tar gärna del av fortsättningen i Ellas fall - låter inte klokt(!) Säger som Julia, Morr....

    Ta hand om er och grattis igen Markus!

    Kram
    Helen m familj :)

    SvaraRadera