lördag 30 januari 2010

Pizzabak & Hamburgergrillning!

Låter väl som en nyttig fredag och lördag?! I går när jag kom hem så var Ella och Gabriel redan här och kusinerna hade hunnit både leka och bråka=) Vi klädde på oss allihop och gick till pulkabacken med barnen en stund innan både mörket och kylan tvingade in oss igen.

När vi kom in fick grabbarna göra pizza, vilket de tyckte var superkul! Den smakade givetvis supergott och vi blev mätta och belåtna allihop.
Barnen lekte en stund tillsammans innan sen Nicke och Markus körde dem hem medans jag nattade Max. Sen blev det soffan, Lets dance och nya komediserien "Solsidan". Vi skrattade gott och den serien kommer vi att följa=)

I dag vaknade jag och Max vid 6.30 och en halvtimme senare även Nicke och Markus. Vi tog en mysig morgon i lugn och ro för att sen var klädda och klara för träff med Helen, Daniel och Ebba. Det är -12 i dag och lite vind, men solen är framme så det lockar att få vara ute en stund. Markus och Max åkte pulka medan Ebba somnade i vagnen. När vi sen kommer in så går Danne ut och startar grillen - lunchen bestod av grillade hamburgare! Tusen tack fina ni för en mysig förmiddag med er. Nästa gång hoppas vi barnen är lite bättre synkade så de kan leka=)

Snart ska Markus på simskolan och jag stannar hemma med Max. Tänkte städa lite, leka med Max och sen ska det bli någon form av träning också. Får väl dra lott om det blir Orbitrek eller spinningcykeln. I kväll är det final i Robinson och det ska INTE missas=)

Måste också visa att Max visar (till pappas stora glädje) ett stort intresse för att kolla på bmx tävlingar på internet - det bådar gott.....

fredag 29 januari 2010

Min familj

Man förknippar ju dofter, musik, bilder med så mycket annat och det här är min familj=)

Mamma!


Pappa!


Lillasyster Julia!


Storasyster Malin!

Härliga fredag!

Jäsp...det är lite mycket John-Blund-grus i ögonen om dagarna, har inte riktigt hittat rätt i sömnen än. Max tycker att vi ska vakna tidigt varje morgon, oavsett om jag ska börja 7 eller 9. Markus går också upp tidigare nu än vad han är van vid så det är två väldigt trötta grabbar framåt kvällskvisten där hemma. När jag gick i morse 6.30 så var alla grabbarna vakna där hemma, tror att Nicke hade uppskattat lite mer sovmorgon eftersom de är lediga i dag....

I går var barnen ute när jag hämtade hos dagmamman 16.15 ca. Max satt i vagnen och de lite större barnen skottade snö=) De hade hunnit med pulkabacken, besök i affären, Max hade sovit tidigt då han somnade i vagnen på väg hem under förmiddagen, middag, lite filmmys, bakat bröd och så var de ute igen när jag hämtade. Lägg sen till lek, rita och annat bus så förstår man att det är full rulle hela dagen! Både i förrgår och i går fick vi hembakat bröd med oss hem som Markus och Max hade bakat. Mitt mammahjärta är lyckligt och tryggt då mina barn har så fina dagar hos Ingrid.

När vi kom hem i går gjorde jag en rotfruktsgratäng som jag aldrig provat på tidigare och till den stekte jag lite kyckling och blomkål. Om ni inte har testat tidigare, så se till att stek upp färsk blomkål i lite olja och krydda med tex örtsalt - mums! Sen blev det bus i källaren med grabbarna, de älskar att köra bobbycar där nere och det går undan! Runt 19 tiden var båda två supertrötta och Max somnade på 5 minuter efter sin gröt. Nicke läste för Markus medan jag la Max och sen gick jag in till Markus, låg och kliade honom på ryggen och viskade till honom vilken underbar unge han är, fantastisk storebror och hur mycket jag älskar honom. Min förstfödda har blivit så stor och det är så svårt att komma i håg hur det var när han var liten. Finaste Markus=)

I dag är det skralt på Conteam, bara jag på kontoret och C som kör truck. Men vi ska nog klara skutan utan problem även om jag skulle behöva sova middag i dag känns det som;-) I eftermiddag kommer Ella och Gabriel till oss, blir lite bus och lek med kusinerna!

onsdag 27 januari 2010

En dag på jobbet....

......som i dag snöar det MYCKET! Tur jag jobbar inomhus.....
Så här ser det ut hos mig och Julia!

Julia är så flitig att hon får jobba med TVÅ datorer. Jag har inte den befogenheten efter 15 månaders frånvaro;-)

Jodå, vi jobbar massor med, men eftersom jag inte är rökare så ger jag mig ibland 5 minuters bloggkoll per timme;-)

tisdag 26 januari 2010

Måndag och Tisdag

Ja, vad har hänt de senaste dagarna? Nu rullar det på med lämning av barn, jobb, hämtningar och vardagsbestyr. Jag trodde nog ändå inte innerst inne att allt skulle rulla på så fort och bra som det gör=) Eller jo, att det skulle gå bra visste jag väl men hur det skulle kännas. För det var inte länge sedan som jag inte alls var sugen på att börja jobba men nu känns det verkligen bra att vara i gång igen.

När jag lämnar barnen på morgonen så går Max rakt in utan minsta gnäll. Både i går och i dag har Ingrid haft tända ljus, barnen sätter sig direkt vid bordet och får den frukost de önskar sig. Max fick nypressad apelsinjuice i morse och Markus önskade O´boy. Snacka om att ha det bra! Sen kör jag till jobbet, lugn och med tryggheten att mina barn är på bästa, tänkbara plats=)

I dag kom mamma ut till oss efter jobbet. Jag bjöd på räkor, grönsaker och tortillabröd och hon fick lite mystid med grabbarna. Kanske inte bästa tänkbara kvalitetstiden då båda grabbarna var supertrötta och lite kinkiga. Men allt tid med mormor är ju mysigt och jag tycker om att mamma är här hos oss=)

Nu väntar bingen, Max hinner upp innan alarmet ringer på morgonen.....

söndag 24 januari 2010

Akutbesök

I dag efter lunchen så klädde Nicke och Markus på sig och gick ner till skogen för att åka snowracer där i backarna. Jag stannade hemma med Max och efter en stund kom grabbarna hem, lite tidigare än vad jag hade förväntat mig. Nicke säger lugnt "det har hänt något tråkigt, vi måste till akuten". Jag for upp från köksstolen och min hjärna tänkte bara "Markus har brutit en arm....."

Nope, det var Nicke som hade kört snowracer, trillat av, satt i händerna i fallet och nu var vänster ringfinger helt ur led. Han hade försökt själv att få rätt på det men det gick inte. Hmmm....hur göra.....? Det blev till att ringa Nickes föräldrar så kom de hit till barnen så jag kunde köra Nicke in. Väl på akuten fick vi höra av en ganska dryg sjuksköterska att vi skulle till ortopedakuten, men där var många som väntade.....Vi förberedde oss på några timmar till alltså på sjukhuset. Vi gick vidare till rätt avdelning, Nicke fick visa fingret för en annan sjuksköterska och sen hamnade vi i ett rum. Efter några minuter kom en läkare och en sköterska in, frågade om han skulle ha bedövning eller inte (!). Här gick det undan, Nicke la sig ner och läkaren drog rejält i fingret och givetvis gjorde det riktigt ont. Men en nål i fingret var inget för herr Johansson och den smärtan var ganska kort. Så när fingret var rakt var det bara att åka hem igen!

Det hade gått jättebra med barnen här hemma, Max hade inte gnällt alls eller varit det minsta ledsen. Detta är en ENORM skillnad på Max och det kan vi nog tacka dagmammastarten för=)

Så nu har jag en minsting som sover gott, en 5-åring som ligger och tjatar om "jag kan inte sova" och en make med svullet finger. En helt vanlig söndagkväll på Fältgatan!

fredag 22 januari 2010

Tropikariet

I dag när jag slutade klockan 14.30 så mötte jag upp Nicke och grabbarna på Tropikariet. Detta stället är superfint och det är ett privilegium att det ligger i Helsingborg. Här går man bland djuren och besöker olika världsdelar med avdelningar som Madagaskar, tropisk regnskog etc. Givetvis hålls många av djuren bakom glas, så som ormar, krokodiler, spindlar, tusenfotingar, fiskar (eh...så klart) och en del av aporna. Men fritt finns det fiskar (menar att det är öppet upptill och man ser tydligt ner), lemurer, flyghund (!), sköldpaddor och apor. Helt plötsligt har man en apa någon cm i från sig och detta är givetvis superspännande! I ett rum kan barnen gräva fram dinosaurieben.....






Kan inte tänka mig en bättre eftermiddag och start på helgen, att få vara med min familj och ge barnen dessa upplevelserna=)

onsdag 20 januari 2010

Max nya vrålåk!

I dag när jag hämtade grabbarna så kom Markus och Oscar springande och frågade som vanligt om de kunde leka. Så när vi kom hem hoppade tre grabbar upp i soffan och Markus och Oscar spelade lite Playstation. Max övervakar så det hela går rätt till=)
Max är mäkta stolt över sin nya vagn! Han har åkt lite här inne i kväll och glädjen var stor=)
Dagens motion blev 20 minuter Orbitrek och sen situps. Jag har inte tränat så mycket sen jag började jobba, har inte haft ork eller lust. När jag kommer hem är det fokus på barnen och efter middag, disk och läggning av grabbarna så är jag för trött. Men jag är nöjd om det hellre blir ett kortare pass än inget alls=)

tisdag 19 januari 2010

Krokodiler och kastruller

Då var tisdagen också avklarad på jobbet och jag känner hur jag redan börjar komma in i "måndag-fredag-syndromet" då veckan bara rullar på. I morse vaknade Max klockan 6 igen och Markus lite efter det bara. Det är inte bra att de nu går upp så tidigt, framför allt inte för Markus skull eftersom han knappast sover middag som Max gör. Visst sjutton orkar vi gå upp, men jag tycker det är synd om dem när de blir för trötta under dagen pga att de gått upp för tidigt.

Jag hämtade grabbarna ca 14.45 och då låg Max ute i sin vagn och sov. Han sov senare i dag eftersom han hade sovit hemma i förmiddags en stund innan Nicke lämnade dem. Max är verkligen helt förtjust i Ingrid nu och hon får pussar och han är helt trygg med henne. När vi går hem vinkar han för fullt och säger "aj hå" (hej då) och ibland hör man "bye bye" också (Ingrid säger nästan alltid så när barnen går hem). Nya ord är även "tatt" (katt) och "ja" tydligt på nästan allt=)Markus hade bakat i dag och vi fick en krokodil med oss hem:

I kväll tog vi in barnbordet och tillhörande stolar så Max kan sitta och fixa med sin matlagning=) Han älskar grytor just nu och det ska gärna vara många framme och skedar, vispar och brödpenslar framme på samma gång.


Blivande bagare och kock i familjen?

måndag 18 januari 2010

Konstig natt och tidig morgon.

Våra sovrutiner har ju alltid varit lite udda kanske med tanke på att vi har två barn som inte sover så bra på nätterna. Dock har vi hittat en variant som passar vår familj bra och alla får ut mesta tänkbara sömn. Detta innebär att jag tar Max på natten (han hamnar alltid i vår säng förr eller senare) och Nicke tar Markus (ofta sover han då på hans rum i våningssängen). Ibland måste Nicke sova i extra rummet då han går upp klockan 4 och inte vill väcka varken mig eller barnen.

Denna veckan är det jag som ska upp klockan 6 och vara på jobbet klockan 7 och Nicke börjar inte förrän klockan 12.30. I går bestämde vi oss för att Nicke skulle ta Max i natt och på så vis vara den som kunde ligga kvar med honom på morgonen och Max skulle inte vakna och gå upp med mig klockan 6. Det gick så där..........Jag har hört Max till och från hela natten och från 5.30 i morse hörde jag honom prata, klappa händerna och skrika till och från. Tror inte Nicke fick så mycket sömn i natt=( Får nog tänka ut en ny plan inför i natt........

Jag kan bli så himla avis på alla dem som har barn som sover hela natten! Hur sjutton kan det bli så olika? Och tro inte att vi inte har provat allt, för det har vi och rutinerna är tydliga inför varje läggning. Max somnar i sin säng, vilket också Markus gör, men förr eller senare under natten kommer dem till vår säng! Jag kommar aldrig att glömma vilka problem vi hade med Markus under nästan ett års tid (han var knappt 2 år) när han var uppe och gick och skrek på nätterna, kvittade vad vi gjorde för han slutade när han tyckte att han skulle göra det.

Nåja, sova får vi göra när barnen är tonåringar.....eller vänta....då ska vi vara taxi på nätterna så de kommer hem säkert......När SKA vi få sova en hel natt?!

söndag 17 januari 2010

Via?

Tror ni Via eller Ajax vill använda Max tröja till sin reklam?

Helgen!

I fredags kom jag hem vid 16.30 och då var det i princip bara att packa i hop oss, duscha och bege oss i väg. Vallåkras finaste har tagit examen och efter 3 år i skolan så är Helen nu färdig sjuksköterska. Hon hade inga planer på mer än att fira med familjen, men hennes man Martin och jag hade lite andra planer=) Så där kom vi och knackade på dörren och en förvånad Helen öppnade! Tårarna rullade på henne och vi kunde bara skratta och skrika hurra!

Några minuter efter att vi hade kommit dit kom det ytterligare en familj och vi hade med oss tacos så att det räckte till våra familjer. Vi dukade upp och åt gott med alla barnen (8 stycken), pratade och skålade för Helen. Under kvällen ringde det ytterligare på dörren och fler kom förbi med blommor och annat för att gratulera. Helen är en fantastisk vän som alltid svarar på mina frågor (hon ÄR ett proffs eftersom hon har jobbat på Babyproffsen;-), en enastående mamma till tre goa ungar, snygg fru och en i mina ögon, stor förebild. Grattis ännu en gång Helen och blir jag sjuk vet jag vem jag ringer!

I går höll vi oss hemma hela förmiddagen och Markus lekte med kompisen V några timmar. Nicke körde och tvättade våra bilar och jag städade här inne. Sen var det dax för Markus simskola och jag följde med denna gången. Det var riktigt roligt att se Markus i gruppen och han tvekar inte för något av det dom ska göra=) När hans 30 minuter var slut så blev det dusch och lite bastu för honom innan vi körde hem. Lite senare kom Louise, Micke och Oscar till oss. Vi åt, busade med barnen, pratade och hade jättemysigt. Tack för att ni kom, alltid lika roligt!

I dag tog vi en lugn morgon, satt och kikade på resor (har dock inte råd i år eller lust med Max som är för liten) och mös med grabbarna. Sen körde vi till Babyland och det slutade med att vi hade köpte en Emmaljunga Scooter till Max! Den vagnen vi har nu är vi trötta på, den är stor och tung och börjar förfalla. Max får ha den gamla och sova ute i hos dagmamman och så har vi den nya när vi ska i väg.

Nu sover Max middag och när han har vaknat ska vi köra till Lerberget för att fira Albin som fyllde 12 år i går. Markus längtar som en tok efter sin kusin och har frågat sen klockan 9 i morse "när ska vi köra?"

I morgon är det tidig jobbstart för mig, klockan 7 ska jag vara på kontoret och då jobbar jag till 14.30. Nicke jobbar sin första kvällsvecka sen förra våren och kommer jobba 11.30-21.30. Det ÄR skönt att vi har kommit i gång med vardagen igen!

onsdag 13 januari 2010

Det rullar redan...

....på för familjen Johanssons med nya vardagen! Jag åker till jobbet ca 8.30 och Nicke lämnar grabbarna hos dagmamma Ingrid. Det går superbra för Max nu, han gråter inte när Nicke går och han vinkar i fönstret åt pappa. Ska bli spännande att se sen när jag ska lämna! Tror nog att han kan dra i gång då igen för att det är just jag som lämnar. Men det återstår att se och vi vet nu hur roligt han har på dagen med kompisarna så det är inte svårt att lämna honom=)

Jag tycker det är riktigt roligt att jobba, det trodde jag inte för någon månad sen då jag ville vara hemma längre. Men det har fallit sig så naturligt att börja jobba bla för att Max blir uttråkad här hemma och det är svårt att underhålla honom. Han behöver komma hemifrån, byta miljö och få leka med kompisarna. Vi märker stor skillnad på honom redan på dessa dagarna, han utvecklas massor nu!

På jobbet är jag ganska varm i kläderna nu och det skrivs estimate, containernummer, koder, mail och pti grader för glatta livet=) Vi håller dessutom på att göra om lite på kontoret och vi röjer överallt, vilket var i stort behov. Jag slutar klockan 16 denna veckan och när jag kommer hem så brukar vi ganska snart börja på middagen. Numera har jag en hjälpreda också:



Markus var fotograf i kväll också=)

måndag 11 januari 2010

Jobbstart

Som ett brev på posten gav Max mig en tuff natt med lite sömn som resultat. Men jag var faktiskt pigg ändå i morse när det var dax att stiga upp och köra till jobbet! Nicke är pappaledig hela veckan och det är verkligen skönt att jag inte behöver lämna barnen, ha en gråtande Max och stress på morgonen.

Väl på jobbet kände jag mig glad och nästan lite pirrig i magen=) 15 månader är en lång tid att vara borta och det har hunnit hända en del under tiden. Givetvis sitter det mesta kvar i ryggraden men det är nytt datasystem på gång, nya rutiner runt rapportering till vissa kunder, nytt kodningssystem över skador och lite annat smått och gott som Julia visade mig i dag. Jag har dessutom städat en del i dag då det hade halkat efter den senaste tiden (inte lätt för Julia att hinna med allt helt själv från 7-16 varje dag). På ett familjeföretag får man verkligen göra allt=)

Nicke gick med barnen klockan 9 till Ingrid. Där hade Max bara gått rakt in och tyckte det var superkul att komma dit. Klart han var lite kaxig, pappa var ju med;-) Jag fick ett gulligt mms där jag fick se hur Max satt med de andra barnen och lekte med lera=) Nicke hade sen gått vid 10.30 tiden och då hade Max börjat gråta. Men enligt Ingrid hade han slutat nästan direkt och sen bådet ätit middag och sovit utan problem. Min lilla Max börjar bli stor! Markus är det ju inga problem med precis, han kan ju alla rutiner hos deras fantastiska dagmamma.

Jag kom hem vid 16.30 och då var Max "tokglad" och jag fick massor med pussar och kramar. Även Markus var lite extra kramig så visst har jag varit saknad i dag=) Det känns skönt att komma i gång med vår vardag, barnen behöver komma till Ingrid, byta miljö och hitta på massor med roliga saker. Nicke börjar sitt nya skiftschema nu efter att jobbat 7-16 hela hösten och vintern (pga rehabilitering av armbågarna). Vi kommer att gå om varandra någon vecka, precis som vi gjort de senaste 10 åren drygt och då är jag själv med barnen på kvällarna. Det är alltid nyttigt att sakna varandra lite och mer pengar i kassan är också väääääldigt välkommet nu efter föräldrapenning. Så ja....just nu känns det bara roligt! Fråga mig sen en vecka då jag lämnar en gråtande Max;-)

söndag 10 januari 2010

Bad & ut med julen!

I förmiddags satte hela familjen fart efter frukosten och körde till badhuset. Max har aldrig badat på badhuset och Markus fick mersmak av simskolan i går. Jag tog Max på damernas och Nicke och Markus gick in på herrarnas tillsammans. Det gick ganska lätt att få fixa med Max i omklädningsrummet och sen duscha innan vi gick ut till bassängerna.

Där finns tre bassänger på Filbornabadet och den ena är varmare än de andra två. Max älskade verkligen att bada och det var så mysigt att vi alla fyra var tillsammans=) Efter ca 45 minuters bad var det dax att ta oss in till omklädningsrummen igen, Max skulle orka med allt också. Det finns barnstolar att ta till duscharna så Max fick sitta i en sådan och bli duschad. Perfekt att inte vara så rädd för att han ska halka och slå sig på det hala golvet. När vi sen var i omklädningrummet så stod han framför vårt skåp och jag "säkrade" golvet framför honom med en handduk och mycket riktigt så kissade han en rejäl stund på den=) Bara att vika ihop handduken och sen på med en blöja!

När vi kom hem gjorde vi middag och sen la jag Max för att sova i vagnen ute. Jag han knappt ut med vagnen över tröskeln innan han sov - det tar på krafterna att bada! Sen har jag röjt ut det sista av julen, adventsstakar och stjärnor är numera nerpackade igen. Känns så skönt att det är "jultomt" nu i huset och vi siktar in oss på jobbstart i morgon, våren och ny vardag för hela familjen!

För Nicke väntar en vecka med barnen då Max ska få en lugn start igen hos dagmamma Ingrid. Det är en hel månad sen han var där så det är inte riktigt bara att lämna honom i morgon. Jag ska börja jobba, första dagen på ca 15 månader. Känns faktiskt ganska kul att komma i gång, men det är tungt i mitt mammahjärta att jag inte får vara med Max som jag brukar. Det är ju stor skillnad med Markus, honom har jag lämnat under flera år för att jobba och han är större. Men det ska väl gå bra=)

lördag 9 januari 2010

Kall lördag!

I dag har det varit riktigt kallt och blåsigt. Men vi trotsade kylan och gick till pulkabacken med Ella och Gabriel som kom med tåget vid 10 tiden.
Vi åkte ca 30 minuter sen var barnen nöjda eftersom det blåste så kallt. Vi gick hem till oss och de stannade över lunchen. Det blev lite Playstation och jag och Ella fick lära oss köra skateboard. Inte helt lätt......Markus kammar hem över 30 000 i poäng på en runda och jag kom upp i ca 7000......Snacka om att få stryk!
Jag började röja bland alla bebisleksaker och insåg hur skrämmande mycket vi hade!! Det blev sortering - en hög för sådant som jag vill spara som minne, en påse till lillkusin Milton och en påse till Gabriels (halv)lillasyster=) Jag körde sen Ella och Gabriel till Gabriels farmor och farfar och där lämnade vi av alla leksakerna samt en gåstol och en dockvagn. Skönt att få rensat och samtidigt veta att det kommer till användning.
Nicke och Markus har varit i simhallen då det var dax för premiär på simskolan för Markus. Det varar 30 minuter och hade gått jättebra. Markus hade gjort allt som de skulle göra, han var inte blyg och framför allt tyckte han det var superkul=) I dag handlade det mycket om att våga doppa huvudet och klara av att få stänk på sig. Markus som tycker det är jobbigt att få vatten i ansiktet hade varit modig och tyckte det var roligt! Jag ser fram emot att få gå dit med honom nästa lördag.
Här blir det lite lek och bus med barnen nu och sen väntar soffan, Robinson och förmodligen en film. I går fick vi låna ca 25-30 filmer från familjen G så vi behöver inte åka till videobutiken på länge....

Ringmärkta

Jag och Markus i badrummet:
"Markus rör inte våra ringar! (De föll i vasken....)"
"Varför det?"
"Vi är väldigt rädda om dem"
"Vad händer om man inte har dom på sig??"
"Det händer inget Markus, men de betyder väldigt mycket för mig och pappa"
"Men ni vet ju ändå att ni är tillsammans........."

Japp, det vet vi - med eller utan ringar=)

I går var vi i pulkabacken med Louise och grabbarna Gabriel och Emanuel. När vi kom in drack vi varm choklad och fikade, supermysigt. G stannade kvar och lekte med Markus några timmar till och blev sen hämtade runt 17.30 tiden. Jag tränade på Orbitreck och gjorde situps innan det var dax för tacos. Nicke har kommit i gång bra och han var ute och sprang en runda också innan maten.

Vi såg filmen "The hangover" (Baksmällan) i går och fick skrattat oss igenom filmen. Antingen älskar man en sån film eller ja....gillar man den inte.

Nu är det frukost och sen kommer Ella och Gabriel runt 10 tiden. Vi ska åka pulka och sen blir det väl lite lek inne. Det är -10 grader och blåser lite, så jag tror inte att vi är ute så många timmar. Klockan 15 i dag är det dax för Markus att börja på simskolan! Ska bli spännande att se vad han tycker om det.

fredag 8 januari 2010

Ajööööör.....

Just nu går Markus och sjunger "higher....my hart is tajken åver......HIGHGER, HIGHER....."

Max sjunger "ajjööööööör......" Helt underbart att lyssna på så här på morgonkvisten=)