måndag 3 januari 2011

Barnakuten och Stockholmsbesök!

I går såg vi att Max fått små röda fläckar på kinden. Jag tänkte att han kanske blivit lite narig av att vara ute i kylan och tänkte inte mer på det sen. Vid 22.30 vaknade han och sa "det gör ont" och när vi tog upp honom så såg vi att han var helt rödfläckig på kinderna, bakom öronen, på axlarna, hela ryggen och även på händerna!

Stackars lilla killen kliade sig överallt och visste knappt var han skulle bli av! Jag ringde Sjukvårdsupplysningen och de rådde oss att åka in eftersom det kunde vara en allergisk reaktion eftersom det spridit sig så mycket och kunde sätta sig på luftvägarna. Så klockan 23.30 ca kom jag till akuten med en väldigt pigg Max! Han lekte med sakerna och var superduktig när det skulle kollas temp i örat och syresättning med apparaten på fingret. Vid 00.30 fick vi träffa en läkare som lyssnade på honom. Han fick allergimedicin och vid 1 kunde vi köra hem igen.

I dag har inte varit lika röd, men fläckarna syns ändå. Vi har hämtat ut medicin och gett honom dagens dos och han har sluppit klia så mycket. Nu kan vi bara se om det händer igen, för de kunde inte svara på om det var en allergisk reaktion på något eller om det är virus......

Dagens höjdpunkt var så klart att få hämta Lilian när hon kom med tåget från Stockholm! Underbart att hon är här, det var ju "bara" ett år sedan vi träffades sist. Nu ska vi ha några härliga dagar tillsammans, äta ute, shoppa och hinna prata i kapp!

1 kommentar:

  1. Usch så det måste ha kliat på stackars lille Max. Han verkar dock ha tagit det med jämnmod, den lille tuffingen. Hoppas nu fläckarna försvinner fort och att de inte kommer tillbaka igen.

    Ha härliga dagar med Lilian och shoppa lite för mig också! Kram!

    SvaraRadera