lördag 30 april 2011

Svenska cupen 1 i Malmö!

Äntligen premiär för bmx säsongen!! I dag har vi tillbringat hela dagen i Malmö och vädret var underbart med strålande solsken. Vi kan inte vara annat än nöjda då Nicke vann alla sina tre heat och kom etta även i finalen. Ella gjorde precis samma sak, kammade hem första platsen i heat och final.

Markus får nu cykla i åldern upp till 8 år så motståndet var så klart lite tuffare när många av grabbarna var året äldre. Men han kom 7-5-5 (de var 7 i hans heat) och det tog honom till B-finalen. Väl i den finalen så tog han andra platsen! Japp, jag är superstolt=)=)


Ella (till höger) är taggad och redo!


Nicke står redo för start - och vilken start sedan!!


Älskade Markus redo för första heatet!!

Max har varit superduktig hela dagen, han har pysslat med lite av varje....

Jag fångade alla mina älsklingar på samma bild!


Det sliter att vara ute i friska luften hela dagen så lite middagsvila är aldrig fel.


När Max var utvilad såg han över cyklarna så allt var ok.



Ella överst på pallen för sina fantastiska insatser i dag!




Nicke överst på pallen och Max fick vara med och känna på äran=)

Det gäller att sätta priset när det är dags att applådera!
Markus fick medalj för sina insatser - mammahjärtat svämmar över av stolthet!



Max släppte inte priset i första taget!

Johanssons - snacka om att segra stort i dag!


När vi kom hem tömde vi bilarna, sanerade grabbarna och åt sen pizza. Nu väntar sanering av mig (man blir grymt smutsig i den miljön en hel dag) och sen försöka få barnen i säng. DET blir nog inte så lätt med tanke på hur de busar i soffan just nu.


I morgon ska vi sjunga för Markus och sen bär det av runt 8 tiden till Malmö för Svenska cupen 2 och nya placeringar=)

torsdag 28 april 2011

Ur barnamun!

Precis som Alma, Emils mamma i Lönneberga, har jag en liten bok som jag skriver ner vad mina barn säger och gör. Det blir inte lika många hyss som Alma kanske skrev, men roliga kommentarer, saker de klarar av, en handavritning etc.




I dag har både Markus och Max fått mig att skriva i boken och jag tror att den kommer vara underbar att plocka fram och läsa i allt eftersom åren går=)


Max tog en tusensköna i gräsmattan i dag och sa "titta mamma, en vinbärssippa!!" Ok....då är det kanske det?!


När Markus hade lagt sig och jag pussade honom god natt sa han "mamma, i dag kom jag på en gåta. Hur långt kan man springa?.............Tills man blir trött!


I dag tog vi med oss Milton hem och det har varit supermysigt att ha honom här. Det gäller verkligen att passa de små grabbarna, vill ju absolut inte att det ska hända något när vi får äran att ha honom här=) Max ville både hjälpa till och vara "stor" för att sen ta leksaken ur hans händer i nästa sekund;-)


Det blev en powerwalk/löprunda i dag och det gick ganska bra! Benhinnorna bråkade inte så mycket, kändes bara lite i höger ben. När jag kom hem kylde jag ner benen med en isklamp och hoppas på att det inte gör ont i morgon=)


onsdag 27 april 2011

Allergi??

Älskade Max har mer problem nu med utslag/rodnad/prickar vilket väl heter nässelutslag enligt medicinska termer. För några månader sedan kom det för första gången och då fick vi åka in till akuten då hals, öron, nacke och hela ryggen var täckt och de trodde att det kunde sätta sig på luftrören.

Nu har de kommit tillbaka de senaste dagarna, dock har det varit oerhört mycket och i snabba intervaller i dag! När vi kom hem i dag så hade han inga utslag, fem minuter senare var hela kinden röd. Det försvann och sen kom det på olika ställen under hela kvällen. Jag förstår ingenting=( Han blir oerhört röd och det blir som prickar i stora fält. De kommer fort och sen kan de försvinna igen. Någon som sett något liknande? Det är betydligt rödare i verkligheten än vad kameran fångade.






I morgon är det jag som får jaga tag i allergiläkare för han måste nog testas så vi får se om han är allergisk mot något. På akuten sa läkaren att barn kan ha nässelutslag utan att det behöver bero på allergi, kommer det på vuxna är det dock nästan allergi som orsakar det.

måndag 25 april 2011

Annandag påsk!

Sista dagen på familjens påskledighet har varit lika strålande vacker som de andra dagarna. Nicke har jobbat så jag har varit hemma med grabbarna och vi har fått gjort lite av varje. Vi körde till Ica Maxi och handlade efter frukost och sen till Skopunkten för att köpa sommartofflor till grabbarna. Nej, det heter "Skopumpen" enligt Max!

Vi hämtade Oscar på vägen hem och jag gjorde pannkakor till grabbarna som vi åt på verandan. Efter lite lek i trädgården så gick vi till lekplatsen en stund!



Nicke kom hem vid 15.30 ca och vi startade grillen ganska tidigt i kväll och det blev hamburgare. Härligt och gott att vi grillat fyra gånger denna påsken! Innan duschen blev det lite träning med Charlotte Perelli igen och redan nu känner jag att vissa övningar redan känns "lättare" att göra. Mycket hänger så klart på tekniken.


I morgon är det jobb igen och det fina vädret lär tydligen hålla i sig hela veckan. Härligt för barnen att kunna vara ute så mycket som de är både i skolan och hos Ingrid. Blir till att packa ner shorts i stället för regnkläder=)

söndag 24 april 2011

Påskafton!

Dagen bjöd på strålande solsken och det var över 20 grader i skuggan hela dagen! Markus vaknade tidigt för han ville bara köra till Väla och köpa en ny kick för pengarna och presentkortet han fått. Nicke och Markus körde i väg så fick Markus äntligen köpt sig en ny trick-kick!

Vid lunchtid kom mamma och Wille för att fira Markus och påsk i ett. Markus fick som sagt välja på bmx tävling och kalas nästa helg men han ville tävla och då blev det ett utspritt firande denna helgen i stället=) Han fick ett fotbollsmål i present och lyckan var stor! Vi satt på framsidan och målade ägg som vi sen åt upp tillsammans med sillen!


När vi hade ätit så packade vi ner "nuffins" som jag och Max bakat, saft och kaffe och gick ner till skogen. Vi är SÅ lyckligt lottade som bor så vackert.....


Älskade, blivande 7-åring!

Hav av vitsippor!

*Älskar*

Fika!

Många stenar skulle kastas och många plums höras!

Vid 17 tiden kom sen Nickes föräldrar, hans systrar med barn, Julia och Henrik. Markus fick ett fotbollsmål till, mini bmx-cyklar och lego. Kvällen var supermysig med grillat, hopp på studsmattan, vattenkrig och fotbollsmatcher! Julia tog givetvis också fina bilder....









I dag jobbar Nicke så jag är hemma med grabbarna. Markus är bjuden på kalas mitt på dagen och då tänker jag ta Max i vagnen för en powerwalk i skogen, svårt att hålla sig därifrån när där är så vackert nere! Sen kommer vi hålla oss hemma och njuta av det underbara vädret och grillen är startad när Nicke kommer hem=)

lördag 23 april 2011

Långfredagen!

Påskledighet, strålande sol och hela familjen hemma tillsammans - inte mycket som slår det! I går körde vi till bmx banan direkt efter frukosten och grabbarna fick cyklat lite.

När vi kom hem fixade vi i trädgården, jag satt några minuter i solstolen och Markus lekte hos Oscar. Max testade ett tvspel för yngre barn som Markus hade när han var mindre. DET gick hem!




När Markus var och lekte passade jag och Nicke på att ta en powerwalk i skogen på 5 km. Max satt i vagnen så vi kunde turas om att få några extra kilo att putta på i backarna! Sen blev det dusch av hela familjen och vi gjorde oss i ordning för att åka till morfar och Lena på påskfest!


När vi kom dit blev Markus firad eftersom det inte blir kalas nästa helg då han fyller år pga bmx tävling. Så i morse fick Markus ett Nintendo DS av oss och ett spel till detta och sen fick han presenter av min familj på kvällen.

Vi drack bubbel och njöt av kvällssolen!

Oscar vaktar gården!

Milton och Max lekte och jag tror att Max försökte berätta något för Milton som vi andra inte fick ta del av?!

Max går husesyn!

En superfin påskbuffé bjöds vi på - lika gott och trevligt som vanligt!

Albin och Markus är glada när de fått påskpresent - pengar och godis!

Max fick också!

Vi körde hem vid 22.30 ca med två supertrötta barn. Markus längtade bara tills i dag då han och Nicke ska köra till Väla och köpa en ny kick för pengarna han fick i går och det han har sparat i hop själv. Max och jag ska fixa lite här hemma på förmiddagen för i dag fortsätter vi fira påsk och Markus kommande födelsedag!


Max har fått en allergisk reaktion igen, han har blivit röd på hals, öron och kinder precis som då när vi fick åka in på akuten. Nu har vi ju medicin hemma så han har fått och vi hoppas att det lägger sig!


Glad Påsk!

torsdag 21 april 2011

Radio Kristianstad!

I dag var dags - radiobesöket i Kristianstad där vi skulle prata om ofrivillig barnlöshet, IVF och känslor och tankar runt detta. Vi körde hemifrån 8.15 och Nickes föräldrar har varit här hemma med barnen under dagen. Vid 9.40 ca var vi framme!

Vi fick sitta ner och vänta några minuter och då hörde vi på radion att Josefin Modig läste ett utdrag ur min blogg jag hade på Familjeliv! Min puls blev snabbare och det började bli riktigt pirrigt i magen.... Nicke var lika lugn som vanligt;-)

Jag var aningens nervös men det skulle bli superkul!




Här inne satt vi sen bland mikrofoner, hörlurar och dataskärmar!



I studion var det Josefin (till vänster) och Victoria som var proffs på det här och det kändes verkligen enkelt att sitta där och prata med dem.

Vi är supernöjda med vår medverkan och jag är innerligt glad att vi ställde upp. Det var fantastiskt roligt att få vara med om den upplevelsen, hur många får vara med om att sända radio live?


Sen var det känslosamt att gå igenom hela förloppet igen, det var många år som vi försökte, IVF processen var tuff att gå igenom och givetvis tänkte jag på allt som hände runt omkring som förlossningarna, Max kom 6 v för tidigt etc. Vi hann ju prata mer då det var låtar som spelades och nyhetssändingar, så det var mer vi tog upp som inte kom med live.


Jag tyckte det gick bra och vi har lyssnat lite på det via hemsidan när vi kom hem och jag är faktiskt nöjd med hur det lät. Ni som vill kan gå in på Sveriges radios hemsida, gå in på P4 Kristianstad och "lyssningsarkiv". Man går in på dagens datum 21 april och vi var där mellan 10-11.30 Första klippet är mellan 10-10.30 och då var vi visserligen i studion men vi började inte prata förrän efter nyheterna 10.30.


Hoppas att någon där ute som lyssnade kunde höra vår historia och känna att det finns hopp=)

När vi körde hem var det 21,5 grader ute och vi kunde byta om till shorts och t-shirts och sen tillbringa hela eftermiddagen ute.

I kväll har vi grillat med Ella, Gabriel och Nickes föräldrar och det var verkligen supergott och mysigt. Det är något visst med premiären!