fredag 7 augusti 2009

Göteborgsbesök och feber!

I går kom Göteborgsfamiljen Furberg/Nilsson till oss! Hela denna glada familj (mamma, pappa, F som är 7 och E som är 5) cyklar bmx och bor hos oss under tiden Nordiska mästerskapet pågår i Malmö. Vi grillade, badade, var en stund på lekplatsen med barnen och satt i uterummet med tända ljus och drack drinkar till klockan var runt tolvslaget. Max fick vara med uppe större delen av kvällen eftersom han inte kom till ro pga feber. Han har haft runt 38,5-38,8 och ändå varit ganska pigg, dock lite gnälligare bara.
I morse åt hela gänget frukost i uterummet innan vi tillbringade förmiddagen i trädgården med sol och bad. Vi åt korv med bröd till lunch innan vi körde ner till Malmö där det har varit Nicke och Maria som tävlat i cruiser i dag (lite större cyklar). Nicke körde tre heat och kom till final och i den slutade han fyra. Detta är ju den största tävlingen i år eftersom det är hela Norden, så jag är riktigt stolt över att han placerar sig på en fjärde plats i ett NM:-) Maria kämpar på som enda kvinna som cyklar och hon slutade på hedersamma sista plats i sina heat - snacka om supermom!
Markus viftar stolt med svenska flaggan!
Lite välbehövlig vila i värmen.

Prisutdelning.

Preciiiiis utanför pallen!

När Nicke och Maria cyklade så filmade jag loppen, därav finns det inte några foton från cyklingen i dag:-) Måste se till att få med våra Göteborgsvänner på bild innan de kör hemåt!I morgon är det dax för Markus att tävla, men även Nicke och Andreas tävlar också. Det är skillnad på storleken på cyklarna, så i dag var det "en liten del" av NM, i morgon är det The big day! Över 300 cyklister anmälda och där ska min femåring vara med, snacka om att det blir spännande. Nicke ska tävla i klassen 17+ (mot vanliga 30+) så han lär få tufft motstånd. Grabbarna är si så där 15 år yngre och garanterat lättare än min vältränade make;-) Ska bli superroligt!!

Nu väntar soffan för fyra trötta föräldrar, jag och Maria är nyduschade medan grabbarna kört och tankat bilen och hämtat ut pengar. Tror vi tar fram lösgodiset och ger dem lite socker inför morgondagen;-)
Max hade 38,1 när han la sig i kväll, jag hoppas verkligen att det inte blir värre så han och jag kan vara med i morgon också. Han är ju pigg och äter som vanligt, så det har inte hindrat oss från att vara med i dag.

5 kommentarer:

  1. Hoppas lillebror kryar på sig under natten och att det "bara" är tänderna.
    LYCKA TILL, Markus!! Och Nicke såklart :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Lycka till åt alla cyklisterna!!!
    Och feber på Max; hoppas det är bättre och feber kan man ju ha sin vagn också ;-) så länge man inte är superpåverkad eller extremt gnällig!
    *kram*

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna för hela familjen! För Max att hans feber ger med sig, för Markus och Nicke att deras lopp går bra och för dig att du hinner filma alla lopp ;)

    Take care!

    SvaraRadera
  4. Krya på dig Max! Här är likadant här hemma och vipps kom det en lite tand där nere...
    Ava hittade igår ett inramat kort på Markus som bebis och hon har pratat med honom hela morgonen!
    Hon hejar nog på honom till tävlingarna.
    Ha det gott idag! KRAM från Vejbystrand

    SvaraRadera
  5. Hoppas Max är piggare idag och att det går bra för cyklisterna i dagens lopp.

    Kram!

    SvaraRadera