söndag 9 augusti 2009

Nordiska Mästerskapet 2009!

I går var vi i Malmö hela dagen. Och då menar jag hela dagen - 11 timmar hemifrån! Markus, Nicke och våra Göteborgsgäster körde 8.15 så kom jag och Max lite efter, ca 9.30 körde vi ner efter att ha fixat matsäck till hela gänget. Det är bara uppvärmning de första timmarna och då är det bättre att jag kommer lite senare med Max. Han hade ingen feber i går när vi körde ner, dock gav jag honom lite Alvedon i förebyggande syfte.

Det började med invigning där Danmark, Norge, Finland och Sverige gick in gruppvis. Snacka om stolta killar som fick bära de gula och blå färgerna!


Sen drog tävlingen i gång med alla heaten som skulle köras. Det var 56 grupper som alla skulle köra 3 heat var först. Efter det är det semifinaler och finaler. Solen gassade och det var väldigt svettigt för alla åkare. Vi hade med parasoll och stolar så vi kunde gå in i skuggan då och då. Det är fantastisk ordnat inför en sådan här stor tävling, jag var väldigt imponerad. Det är uppbyggt så åkarna väntar i "fållor" eftersom det går snabbt mellan heaten. I ett inhängnat område ställer de alla cyklar mellan loppen och åkarna får ett band runt handleden och ett på cykeln (med samma nummer) så kan ingen gå ut med någon annan cykel eftersom alla kollas av en vakt. Dock tar det lite tid att köra 56 heat och då kunde Markus och Nicke komma upp till oss och vänta, dricka och ta det lite lugnt.

Markus ser lite trött ut, men han var faktiskt i full gång hela tiden!
Hejarklacken som vanligt!

Ella och Max.

Markus körde sina heat i en grupp på 7 pojkar. Han kom 5-7-7-7 och var supernöjd med sin insats, bara glad och lycklig. Jag är så stolt över honom, det är ofattbart att samma kille som kan gråta när han förlorar i spel hemma, står på startrampen och cyklar inför en så stor publik! Och inte en sur min för att han kom sist flera gånger!

Nicke cyklade i klassen 17+ i går gick inte vidare från kvalheaten. I dessa heaten går det minsann undan och han hängde på riktigt bra. Men det är många åkare och få som går vidare. Jag är lika stolt över honom varje gång!

Tyvärr hände det tre rejäla olyckor i går som krävde ambulansfärder. Detta innebar så klart förseningar och prisutdelningen började runt 19 tiden. Vi satt i kvällssolen och såg när det delades ut medaljer och blommor. Markus fick inte gå fram till pallen dock, men i hans "tävlingskasse" som de får vid ankomst fanns ett fint glaspris/minne.

Vi körde hemåt strax innan klockan 20 och det var ett hungrigt och trött gäng som trillade in här hemma. Maria, Andreas och barnen skulle egentligen kört hem efter tävlingen och lite mat hos oss, men de var för trötta och det hade inte varit säkert att köra hem så sent efter 11 timmar i solen med cykling! Så en efter en somnade alla i huset in - utom Max. Han var gnällig skulle inte alls sova. Sen somnade han till sist vid 24 tiden och när klockan var 2.40 så vaknade han och skrek. Misstänkte öronen och vi ringde till barnakuten. Men så fick jag honom att somna om vid 3.40 och sen vaknade vi inte förrän 8.30 i morse. Han är inte riktigt sig själv, men äter och dricker som vanligt och har inte haft feber sen i fredagskväll. Hoppas att han inte blir sämre nu i alla fall.

Göteborgarna körde hem vid 10.30 i dag och sen har vi tillbringat dagen hemma. Markus blev dock hämtad av pappa och Lena för hamburgare och bio, men det fick bli Tropikariet i stället eftersom det blivit något fel vid bokningen och bion började flera timmar senare än tänkt. Men Markus var lika lycklig för det, han fick ju tillbringa tid med morfar och Lena och bli lite bortskämd:-) Nicke dammsög här inne, jag tog lite ogräs mellan plattorna och sen har jag snyggat till min bil. Jag dammsög och torkade den invändigt och tvättade den sen utvändigt. Nu får det vara bra för i dag...

3 kommentarer:

  1. Ni är riktigt bmx-bitna nu hela familjen! Kul när man har ett sådant gemensamt intresse. :-)

    SvaraRadera
  2. (hittade hit via en av dina vänner blog =)

    SvaraRadera