söndag 31 oktober 2010

Barnkalas!

Det blev tidig morgon på Fältgatan i dag, Max vaknade tidigare än vanligt och klockändringen i natt gjorde ju sitt också....Så klockan 6 i morse var jag och Max helt vakna och klockan 7 gick vi upp. Vi fixade lite inför dagens barnkalas och uppåt förmiddagen gick jag och barnen ut en sväng och hämtade bla en kompis till Markus.

När Max sov middag passade jag på att trampa 30 minuter på spinningcykeln och sen göra lite magövningar. Skönt att få in ett litet träningspass innan det sen var dags för kalas! Max hade bjudit in kompisarna som är hos dagmamman, underbart goa 2-åringar som är oerhört glada för varandra!

Fika i uterummet! Cecilia, Molly och Björn.
Filippa och Noah!
Milton är minst i gänget och ska börja i slutet av november. Klart han skulle vara med och lära känna blivande kompisarna!
Triss i Johanssons!
Det var jobbigt att blåsa ut ljusen så mamma fick hjälpa till lite!
Glasståg!
Ett bra barnkalas måste ju innehålla fiskdamm=) Markus var den som såg till att barnen fick napp!
Molly provar lyckan.
Noah lyckades också få napp!
Får ha lite hjälp av mamma med påsen=)
Ett riktigt lyckat kalas med en nöjd kille som pausar lite efter allt bus!
Markus har i kväll varit ute på Halloween bus med två kompisar och en av tjejernas pappa. Han var ute i två timmar (!) med full spann som resultat. Han hade fått godis, frukt, chips och pengar och var väldigt nöjd med sin runda=)

lördag 30 oktober 2010

Marknadslördag!

I dag körde vi till Ryds marknad i Höganäs, det är tradition och sällan vi missar den! Vi hämtade upp Julia på vägen och hon hade kameran med sig - som vanligt! Så när jag tog upp min för att ta några bilder - så blev det gapskratt när Julia stod med sin redo! Hon fick ta dagens bilder=)

Max såg fundersamt på karusellerna - och bestämde sig för att vägra!
Vi tittade på en klättervägg där barnen klättrade högt upp. Markus ville men jag sa nej, fick en känsla av att det kanske inte var så säkert på ett sådant tivoli med personal som förmodligen inte har någon utbildning på klättring och linor....
Nicke och Markus testade en attraktion som var ett hus fullt med konstigheter att klättra på!
Lunch blev en hamburgare på stående (sittandes för Max) fot!
På väg hem! Nöjd familj, framför allt Markus som köpt Pokemonkort och en ny mössa samt åkt karuseller. Nöjda barn = nöjda föräldrar!
Skön bild.....
När vi kom hem så målade jag sista väggen medans Max sov middag. Nicke körde med Markus på simskolan och han hade briljerat med ryggsimmet i dag! När Max vaknat tog jag honom i vagnen på en 2,5 km powerwalk i det härliga vädret. Måste komma i gång igen med träningen som legat på is i några veckor nu. Men orken börjar komma tillbaka efter sömnlösa nätter och målerifyllda dagar!
Nicke hämtade upp Ella och Gabriel på vägen hem så de har varit hos oss hela kvällen. Det blev tacos och en högljudd kväll med barnen, alltså precis lika mysigt som alltid=) Även Camilla kikade ut en sväng och alla syskonen var samlade en stund.
I skrivande stund är det bara jag och Max hemma och han ska försöka somna. Nicke kör hem Ella och Gabriel och Markus ville följa med. Nu ska jag duscha sen väntar film och garanterat lite lösgodis=)

onsdag 27 oktober 2010

Maxfest!

I eftermiddags körde jag och grabbarna till pappa och Lena. De kunde inte komma när vi hade Max kalas och nu blev vi i stället hembjudna på lite firande där! Först blev det paket!!

Lena hade fixat riktig kalasstämning=)=)
Jag lyckades fånga Max och "Händige Manny och verktygen" på en bild! Det var nämligen full rulle på barnen hela kvällen.... Vi bjöds på kycklinggratäng, ris, sallad och bröd till middag och sen marängsviss till efterrätt! Tusen tack morfar och Lena!
Någon gång under dagen/kvällen så lyckades jag även trycka in lite målning och nu j*drar ser vi slutet på tunneln;-)
I morgon är det jobbrelaterad fest på schemat och då kommer farmor och farfar och passar grabbarna under tiden. Dock tänker jag komma hem i tid och lägga mina guldklimpar!

tisdag 26 oktober 2010

Tisdagsbilder!

Nyklippt Max! Det var dags att låta Ingrid klippa igen då han får "tovor" i håret som inte går att kamma ut utan att det gör ont på honom. Spana in snyggingen!

Jag hämtade Max på cykel i eftermiddags och vi cyklade en lång runda i det härliga vädret!
När vi kom hem gick vi till lekplatsen och lekte. Markus var hos Oscar och lekte i dag igen!
I kväll tog Max på sig Nickes skor......

.....och hämtade Nicke och sa "kom pappa, gå till fären"! Kanske tur det var mörkt och kallt så han inte ville gå till affären så lättklädd=)

Jag och Markus spelade spel och ritade en stund tillsammans i kväll.
Mysiga stunder med mina älskade grabbar!

Baklängesrapport!

I morse kunde jag lika gärna åkt skridskor till jobbet! Gatan glittrade supervackert och det var bara till att ratta försiktigt!


I går när jag skulle hämta Max så tog jag cykeln dit i stället. Han har lagt till med en tråkig ovana att han ska bråka varje dag när han ska in i bilen, så det mönstret måste brytas. Det var hur kul som helst att få åka på mammas cykeln i stället=) Tanken var att vi skulle cykla en längre runda direkt, men det fick bli en liten tur i byn bara för det var riktigt kallt för Max att sitta still där bak.


Markus lekte hemma hos Oscar så jag och Max stannade ute en stund och krattade lite löv innan vi sen körde och hämtade hem storebror. Grabbarna var ganska trötta och låg i soffan en stund och tittade på tv. Jag passade på att måla lite i köket medans potatisen kokade och fisken stektes - snacka om att ha många bollar i luften=) Nu har vi snart målat ALLT där hemma och det ser riktigt fräscht ut! Jag målade även staketet runt trappan en gång och det kommer bli superfint när allt fått färg! Vi hann även med att sitta och rita lite och grabbarna badade tillsammans innan det var läggdags.


I söndags körde jag, grabbarna och Julia till Halmstad för att möta Nina och barnen på Busfabriken! Det blev massor med lek och bus, de stora barnen skötte sig själva och vi vuxna kunde följa Max och hålla oss där han var. Julia var fotograf så jag tog inga bilder själv, men de dyker säkert upp på hennes blogg - håll utkik!


Vad händer denna veckan? Jobb för min del 7-14.30 hela veckan och Nicke jobbar kväll. I dag har vi inga planer, ska bara vara med grabbarna och förmodligen måla lite i kväll. I morgon ska jag och barnen köra till pappa och Lena för att de ska fira Max (kunde inte komma då vi hade kalas) och det ska bli supermysigt. På torsdag ska vi i väg på jobbrelaterad fest och då kommer Nickes föräldrar och passar grabbarna några timmar. Sen är det helg igen.....=)=)

lördag 23 oktober 2010

Riskakebegär!

Klockan 5 i morse sa Max "mamma, jag ha riskaka".......tror inte det va?! Nåja, natten var helt utan utbrott, men det var lite drygt att ligga vaken från 5 tiden. Men vi gick inte upp förrän vid 8 så lite småslummer blev det under den tiden.

Förmiddagen tillbringade vi inne, jag målade vid matplatsen i köket och grabbarna satt mest och mös i soffan vid tvn. Nicke och svärfar körde i väg för att handla lite material till hallen och nu har de satt upp det som behövdes där. Bjuder på en "färgskillnadsbild"!

Kvällen i går var verkligen mysig med två grabbar som var på underbart humör. Markus har varit kock denna veckan och varit riktigt duktig i köket. Han har fixat korvstroganoff, pytt i panna och tacos! Visst finns mamma i bakgrunden, men han fixar nästan allt själv!!
Grabbarna gillar den nya bänken i hallen och där satte de sig och läste tillsammans i går=)
Dagen har även bjudit på utelek en stund innan lunchen, klädsim på Markus simskola och kvällsmys med Ella och Gabriel. Innan grabbarna skulle lägga sig i kväll så satt de så här i ca 15 minuter - båda mös lika mycket. Älskade ungar!
Nu blir det komedi och lite godis för två trötta föräldrar!

fredag 22 oktober 2010

Laila Bagge!

Jag gillar Laila Bagge, tycker hon är en rolig kvinna som är oerhört ambitiös och duktig. Hon har hur många bollar som helst i luften och jag läser hennes blogg väldigt ofta. Spana in hennes humor och läs det hon skrev i dag ang att bli jagad av en rosa gris......

www.blogg.mama.nu/lailas-blogg/

Fredagshumör!

Jodå, humöret är bra, sömnbristen har avtagit och trotsnivån ligger lite lägre än vanligt! Måste börja med att tacka för alla mail, sms och samtal som kommit under de senaste dagarna. Fantastiskt att ha så fina vänner och familj som märker när man är på botten och behöver lyftas upp till ytan igen. Det har varit riktigt tufft men just nu känns det lite lättare. Tack, blommor till er alla som finns där när man behöver er!


De två senaste nätterna har varit betydligt bättre och jag har fått sova lite mer. Visst är jag vaken 2-4 gånger minst per natt men det är stor skillnad mot hur det varit de senaste två veckorna. I natt tex så fick inte Max något "utbrott" förrän 5.30 i morse och då hade jag fått sova några timmar ostört, förutom att Markus kom tassandes och la sig inne i extra rummet=)

Jag gick med Markus till skolan vid 8 och sen blev det lite frukost med Nicke och Max. Nicke är ledig i dag så vi körde till Ica Maxi tillsammans och storhandlade innan jag sen körde direkt till jobb. Det är inte tänkbart att köra dit ensam med Max just nu, men när vi var båda så "vågade" vi göra ett försök. Det gick hyffsat bra tills han mot slutet fick ett utbrott och gjorde den klassiska "jag-kastar-mig-på-golvet-och-skriker-metoden" för att få som han ville. Nope, han fick inte som han ville så han skrek vidare medans jag bar ut honom. Men sen blev det lugnt igen och det är bara att konstatera att trägen vinner!

I kväll blir det tacos och fredagsmys på Fältgatan. Vi spelade in Robinson i går och ska se det i kväll med Markus, han älskar verkligen det programmet så därför gör vi så. Passar knappast att han är uppe till 21.30 en vardagkväll då programmet går på torsdagar?! I morgon ska vi fortsätta med lite renovering av hallen och ha det allmänt skönt där hemma bara. På söndag ska jag köra till Busfabriken i Halmstad och möta upp Smålands finest för lek i några timmar!

Ha en härlig helg vänner!

onsdag 20 oktober 2010

Hålkoll!

I natt var det mycket lugnare och Max skrek knappt alls! Han började lite smått vid tre tillfällen men blev tyst så fort han kände mig där och somnade då om. Jag hade dock huvudvärk och låg vaken drygt en timme mellan 00.30-1.30 ca, typiskt då Max sov och var tyst. Men morgonen fortsatte bra, båda grabbarna busade och kelade en stund när Markus kom till sängen också och sen var det "bråkfritt" resten av morgonen. Då blev jag glatt påmind om hur go och glad Max alltid brukar vara och att detta också lär vara övergående. Hoppas att det snart vänder på nätterna och vi får sova normalt.

Jag har varit hos tandläkaren på lunchen och fick beskedet att jag hade ett hål. Det är väl helt ok med tanke på att jag inte hade något hål förra året och att det "bara" var ett. Min mardröm är att komma dit och få höra du har 6 hål.....*gulp*.....Hade varit hemskt! Så nu har jag fått en tid i januari för att laga det. Tack och lov har jag avtal och betalar fast pris varje år till Folktandvården, ca 600 kr, och då betalar jag inget för mina besök. Nu var jag i dag, har sen en tid hos tandhygenist i januari och en tid för att laga hålet och jag behöver inte öppna plånboken en gång! Heja Folktandvården!

I kväll ska jag och Nicke köra några ärenden till Ekeby möbelaffär och Ikea. Nickes föräldrar kommer och tar barnen några timmar, så får vi egentid en stund, tänker äta lite kvällsmat på Ikea och sen är vi hemma till de ska lägga sig. Min första tanke var (när Nicke föreslog detta för mig via sms i dag) var "då får jag inte så mycket tid med barnen i kväll". Så fungerar jag, alltid barnen, barnen, barnen i första hand. Men det är nog bra att bryta mönstret lite i kväll, så kan vi se om Max bråkar med farmor och farfar också, vilket jag dock inte tror. Han bråkar inte på detta sättet med Ingrid och det tycker jag är skönt. Det handlar om att han trotsar med sina föräldrar - precis som det "ska" vara. Goa, älskade lilla Max som för tillfälle går under smeknamnat "lilla monstret";-)

tisdag 19 oktober 2010

Sköna stilar!

I dag har vi fått fotot som togs på dagmamma Ingrid och barnen! Spana in sötisarna=)
Alla tre "stora" barn är födda samma år och sen har vi kusin Milton längst ut på höger sidan, han börjar hos Ingrid nästa månad och skulle enligt Ingrid absolut också vara med!

Måste bjuda på några goa bilder på Max, sötisen som tar ca 1 timme på sig varje kväll att somna. Inte konstigt när man ibland tar böckerna vi läst och lägger de på magen.....
......eller ligger och leker som Pippi Lånstrump! Fötterna på huvudkudden är tydligen också ett sätt.

Nu kallar sängen på mig, kanske jag hinner sova en timme innan han drar i gång;-)

Tufft.

Ja, det är nog rätt ord för hur vi har det nu. Tufft. Riktigt tufft. Orken är lika med noll efter flera veckors sömnbrist och man fungerar inte som människa när man inte får sova ordentligt under en lång period.

Anledning är vår lilla älskade Max som har en "fantastisk" trotsperiod i klass med den Markus hade vid samma ålder. Fast Max är nog 10 gånger tuffare att hantera dagtid. När Markus höll i gång på nätterna från sept-05 till juni-06 trodde vi ibland att vi skulle gå under pga sömnbrist, vi satt på utredning och trodde att han hade både damp och ADHD. Men nope, ungen var helt ok och vi skulle enligt pyskologen "ha en eloge för att ni har orkat". I dag ser vi ju klart och tydligt att Markus blev en fin unge trots sina nattliga utbrott=)=)

Nu brottas vi dagligen med alla Max utbrott och de kommer när han ska få på kläderna, när ytterkläderna ska på, när han ska in i bilen, ut ur bilen, inte får tömma kylskåpet, sitta och äta, borsta tänderna....you name it! Han vrålar fruktansvärt högt, slåss och rivs och är väldigt arg. Detta tar hårt på oss, det värsta man vet som förälder är när man bråkar med sina barn. Har man dessutom inte sovit bra på flera veckor så är nerverna utanpå och tårarna bränner i ögonen. Jag får ca 3-4 timmars sömn/natt och är då vaken mer än 10 gånger - samma visa varje natt.

I morse var det som alla andra morgnar men när vi kom hem efter att ha lämnat Markus på skolan satt jag och Max i soffan och jag bara grät. Min kropp sa totalstopp och jag insåg att jag inte kunde köra och jobba i det skicket. När Max var lämnad så körde jag hem igen och la mig för att sova. Det har jag ALDRIG gjort under mina år som mamma och det ska mycket till innan jag gör det. Jag kör ju alltid på och har så mycket energi, inte kan väl jag säga "stopp"?

Jag vet innerst inne att detta är en fas, han är även världens mest underbara, roliga, charmiga 2-åring också, men det är tufft att orka just nu. Och alla "det-där-trotset-vet-vi-precis-hur-det-är-ord" undanbedes för detta är inte bara "vanligt" trots, det är en lite mer, lite högre, lite mer sömnlöst än vad många går igenom. Vi hoppas att Omega 3&6 kan hjälpa honom lika bra som Markus blev hjälpt, det tog 6 veckor innan han kom till ro på nätterna. Då är det "bara" fem kvar om det går lika bra med Max.......

söndag 17 oktober 2010

Vardagsrummet klart!

Behöver jag skriva att natten bjöd på usel sömn och dagen började extra tidigt för att Asterix skällde? Nope, då skippar jag det tråkiga;-)

Jag, Nicke och Max begav oss en sväng till Ikea på förmiddagen. Markus skulle leka med kompisen H och vi tänkte att vi nog skulle klara av Ikea med Max. Big mistake..... Han är verkligen hur tuff och jobbigt som helst just nu och skriker för allt! Han vrålar fullständigt ca 100 gånger om dagen och på Ikea var det inget undantag. Och då kan jag säga att vi lät honom få gå själv, stanna och titta på intressanta saker etc etc. Men det slutade med att Nicke fick bära ut honom, vråkskrikandes, medans jag fick avsluta turen själv. Nåja, hem kom vi och det blev målat lite till.

Nu är vardagsrummet färdigt, nåja gardinerna ska läggas upp och tavla ska inhandlas, men nu är väggarna vita, nya matta och nytt bord inhandlat!

Gissa vem som ser på tv? Dagens ledtråd: det är Musses klubhus på tvn;-)
Andra sidan av rummet!
Känns som vi kom tio år fram i tiden i huset=)=)

lördag 16 oktober 2010

Målning och Halloweenkalas!

Natten till i dag var (tyvärr) inte så bra, Max fortsätter att hålla låda och sömnen blir lidande. Någon sovmorgon bjöd han inte heller på, utan 6.30 var han klarvaken TROTS att han vaknade vid 22.30 i går och var vaken över en timme. Hur orkar han??

Hela familjen körde till Janne på Köksbyggaren när han öppnade kl 10. Känns tryggt att svågern håller i allt inför köksrenoveringen och vi bestämde alla detaljer i dag. Det blir ett Myresjökök som i stora drag innebär vita luckor, svart kakel, nya vitvaror och stor lycka för denna mamman=)=) Äntligen blir det av!

Markus var bjuden på första klasskalaset i dag, en tjej hade bjudit hela klassen på Halloweenkalas! Markus var så här cool:

Vi har målat ytterligare två väggar i dag och Julia kikade förbi och bidrog med lite hjälp. Det blir så himla fräscht med vita väggar - bye, bye sandfärgat!
När Markus var hämtad från kalaset och vi var färdiga för dagen med målningen, så tog Nicke en löparrunda och jag tog barnen och Asterix på en promenad. Vilket underbart höstväder vi har haft, strålande solsken och kall, härlig luft!
Vi passar Asterix i dag och Max har haft en diskussion med honom. Fråga mig inte om vad;-)
Nu blir det inspelat "Robinson", soffan, ett glas isvatten och troligen så får jag svårt att hålla ögonen öppna någon längre stund......

fredag 15 oktober 2010

Trött, tröttare.......

......tröttast! Japp, jag är nog snart ett vrak om jag inte får sova bättre snart. Tänk, jag har inte sovit en hel natt på över 6 år! Mina barn har alltid "fört väsen" om vi säger så, varje natt. Nu är det Max som går i sin brors fotspår och skriker en del på nätterna. Detta görs i ett halvvaket tillstånd och han är inte vaken - men vi blir! Jag vaknar inte mindre än 5-10 gånger/natt och det är helt "naturligt" för mig. Shit......förstår att man kan använda sömnbrist som tortyr.

Min träning har legat på is i nästan två veckor nu, finns ingen ork att ge sig ut och motionera när ögonlocken är vid knäna. I går dock så flög nog f*n i mig och jag började måla i vardagsrummet! Vi har "sandfärgat/beige" på alla väggarna, har hållt oss till samma eftersom vi har väldigt öppen planlösning. Nu ska det bli vitt och två väggar blev klara i går. Max "hjälpte" till och gick runt med en pensel eller roller och målade - dock utan färg=)

Tur det är fredag och jag kanske kan få sova liiiiiite längre i morgon bitti. Nicke jobbar kväll i dag så jag får hålla fredagsmys med grabbarna. Givetvis blir det "Idol" och säkert en och annan röst på Jay=)

Resten av helgen blir det mycket familjemys, säkert lite målning, Markus ska på Halloweenkalas i morgon och vi har funderingar på att ta med fika och bege oss till Pålsjö skog. Men väder, vind, ork och barnens trotsnivåer för avgöra! Ha en trevlig helg!

tisdag 12 oktober 2010

Tisdagstacos!

I kväll hade vi trevligt besök av Håkan, Sarah och Hannah. Vi åt tacos och försökte prata lite, även om det var lite svårt i mellanåt eftersom Max var som en duracellkanin på amfetemin och Markus hade Oscar här också=) Full rulle med andra ord men vi fick ändå prata i kapp lite.
Tack för presenterna till barnen och att ni stod ut i virrvarret här i kväll;-)

Oscar sover över hos Markus i dag eftersom L och M jobbar/är bortrest. Killarna har lekt bra hela kvällen och även om det så klart var både fnitter och prat när de väl lagt sig så tog det ändå inte så lång tid innan de somnade gott. Får se i morgon bitti hur lätt det blir för Nicke att få tre barn klara till 8!

Nu kallar nog sängen på mig, det har verkligen inte blivit mycket sömn här den senaste veckan. Kan ju nämna att Max vaknade kl 3 natten till i går och sen fick vi inte sova mer.....Han skriker väldigt argt på nätterna i ett halvvaket tilstånd, precis som Markus gjorde i samma ålder. Vi har köpt hem Omega för att se om det kan ge samma resultat som vi fick på Markus. Dock är det svårt att få Max att ta det, tyvärr=( Men vi ska inte ge upp så lätt!

måndag 11 oktober 2010

Ullared!

I dag har vi varit i.........

.....och shoppat loss! Jag och Nicke körde direkt efter 8 i morse då vi lämnat barnen och ca 9.45 steg vi in på Gekås utan minsta kö i sikte. Som vi sen har shoppat och fyndat! Bilen blev verkligen full..............
Vi har köpt (håll i er): tre tunikor till mig, strumpor till hela familjen, underkläder, fem plagg till Markus, vantar i olika varianter till barnen, mössa och byxor till Max, tomtekläder, handdukar, 5 set panelgardiner, massor med saker till köket (för många för att räkna upp alla...), bandymål, bandyklubba, inlines, ytterbelysning, hårtrimmer, kundvagn till Max, fotoramar, bilvårdsprodukter, bakpapper, plastfolie, aluminiumfolie, tandborstar, tandkräm, inredningsprylar, ljus, servetter, plättjärn, spikmatta och MÄNGDER med julklappar=) Otroligt så låga priser de har på Wii-tillbehör och spel.........
Vi hann hålla handen, prata utan att bli störda och äta lunch i lugn och ro! En heldag i Ullared med tusentals människor, utan våra barn, är lugnare än två timmar hemma med våra älskade huliganer!
Nu är det dags att se "Ullared " på tv och kika på Morgan - som vi faktiskt såg i butiken i dag=)

söndag 10 oktober 2010

Söndag i Gantofta!

Albin sov över hos oss och i morse var det kusinmys på hög nivå=)

Vid 10 tiden gick vi ut och dimman låg tät och det var bara 4 grader. Men vi var ute 1 1/2 timme och Max passade på att dammsuga lite.....
Markus gör tricks som vanligt!
Albin skejtar!
Vi gick upp till skolan och barnen busade runt. Här är de i "lilleskogen".
Grabbarna hade jätteroligt och klättrade på klätterställningen, gungade, körde kick och utforskade skolan. Lite chockad blev jag dock när vi upptäcker att ett lock över en brunn är lagt åt sidan!! Lagom perfekt för att ett barn kan trilla i och slå sig rejält! Jag fick ta i ordentligt för att kunna lyfta det på plats igen och i morgon är det jag som tänker prata med skolan om det. De håller på att göra någon renovering på skolan och enligt Markus så har de hållt på att rensa avlopp och brunnslocket var ju upptaget med ett speciellt verktyg som är gjort för det ändamålet. Så någon har ju glömt detta......*morr*.......
När vi sen ska hem så åker Markus och Albin kick nerför backen från skolan till oss och sitter ner på huk i full fart. Jag ser hur Markus kick börjar "vobbla" (fara hit och dit) och vurpan är ett faktum=( Han slår ansiktet i asfalten, skrapar sig under näsan, på hakan och ena handen. Tack och lov så klarade tänderna sig och efter många tårar så var det bra igen och fullt ös;-) Vi körde till Mc donalds och åt lunch där, lite extra mysigt för grabbarna.
Nicke har jobbat 6-15 i dag så det har varit jag och grabbarna som har hållt i gång för fullt. Vi mötte upp Ella och Gabriel vid tåget i eftermiddags och sen sen var vi ute en lång stund med barnen. Betydligt bättre väder i eftermiddags!
Måste bjuda på några "softa" bilder på Max......
Och ett STORT grattis till Marie och Magnus som har fått en pojke! Nu är Ellinore storasyster!
Långt inlägg om ditt och datt, nu är det snart läggdags så jag orkar med ULLARED i morgon!!