söndag 19 december 2010

Helgen!

Då var det söndagkväll igen - kan någon tala om för mig var helgen tog vägen? Nåja, så länge man är så nöjda som vi är med vår helg, så känns det ok att det är måndag i morgon igen. Vi hade en lugn fredagkväll hemma med grabbarna, vi åt gott och hade en tvkväll i soffan.

I går blev det städning på förmiddagen och sen var vi ute i snön en stund innan det var dags för lunch. Klockan 15 var det släktträff hemma hos faster Kerstin och det var ett knytis som verkligen var supermysigt med julstämningen på topp. Härligt att träffa kusiner, farbror, faster och när vi alla träffas så är det som vi sågs i går=) Kusin Micke har tatuerat sin arm och där står det "Survival of the fittest". Kan inte tänka mig en mer passande tatuering på en kämpe som han är.

När vi mumsat i oss massa kalorier var det dags för Jutan och det skulle åkas skateboard och kick för fullt. Två svettiga timmar senare (nåja, lite kallt är det för oss som inte kan åka) var alla nöjda och glada och inga ben var brutna denna gången i heller=)

I dag hade tomten (eller hans Nissar?) lagt paket till grabbarna på trappan och det var stor glädje så klart. Markus hann inte få i sig frukosten förrän kompisen Emma stod i trädgården, redo för att fortsätta deras projekt "backe" på framsidan. De har varit ute och lekt precis hela förmiddagen och jag och Max gjorde dem sällskap en stund också. Underbart med all snö!!

Visst är det vackert!
Backen på framsidan byggs på varje dag och med hjälp av vatten får de en riktigt hal kana att åka på! Ser ut som en liten snöhög, men den är faktiskt högre än vad det ser ut som.....
Vi har klätt granen i eftermiddag och det är verkligen mysigt när den väl är på plats. Sen är det alltid lika skönt när man får städa ut den;-) Men NU njuter vi!
I kväll jobbar Nicke så jag och grabbarna tog ett träningspass i källaren. Max tränar magen....
Markus jobbar lite på circle pro och ska fixa sexpack på magen;-)
Nu sover Max och det är endast för att han inte sovit middag i dag. Vi har kommit till den där underbara tiden då balansen med dagsömn är supersvår. Han brukar sova ca 1 timme och 15 minuter och då tar det ca 30 minuter för honom att somna på kvällen. De senaste kvällarna har han legat i över 1 1/2 timme utan att somna och det ger oss ingen kvällstid över huvud taget.
I går sov han 40 minuter, orkade vara ute och leka i snön, åka två timmar på Jutan och lägga sig 21.30 -ändå kunde han inte somna!! Vid 22.30 fick han lägga sig i vår säng och somna intill mig, helt otroligt att han orkar. Känner igen det där från storebror......
Julveckan framför oss och jobbmässigt innebär det 7-12 för mig tom lilljulafton. Jag tar förmiddagarna och syrran tar eftermiddagarna, skönt att kunna göra så och få lite gjort inför helgen som stundar. Sen är det långledigt vilket ska bli härligt tillsammans med killarna. Vi vet dock inte om vi får ha vattkoppor i huset eftersom kompisen Oscar precis har haft det och Markus träffade honom i skolan mån-tis för två veckor sedan nu. Får han det så borde det bryta ut nu i veckan. Det är bara att vänta och se!

2 kommentarer:

  1. Fina kort på grabbarna!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Ref till din kommentar på min blogg; Om inte det kommit en väldig massa snö idag så ligger ni ändå rätt långt från våra snömängder tycker jag nog - benen på er studsmatta syns ju t.ex. fortfarande! ;-)

    Jag ska dra ut en tand imorgon em. Min första någonsin. Dock är det inte den jag har ont i utan en på motsatt sida, dvs. i överkäken... (!?) Logiken i det hela kändes så där men efter att ha ringt och fått en second opinion från en tandspecialist i Jkpg så får jag tro att min tandläkare vet vad han gör. Fortsättning följer mao. :-S

    SvaraRadera