lördag 25 december 2010

Lilljulafton, julafton & juldagen!

Vilken annorlunda jul det blev mot det vi hade planerat. Men dock ej mycket sämre för det=) Markus höga feber höll i sig under lilljulafton men han kämpade på för att orka sitta uppe och spela Bingolotto! Han frös en del så det var fleece, filt och täcke som gällde!
Julaftons morgon kunde vi fortfarande inte hitta några prickar på Markus så vi har nog blivit blåsta på vattkoppor och denna influensan kom nog någon annstans i från! Vi bakade lite lussekatter, dukade och fixade här hemma eftersom vi inte kundeköra till pappa och Lena som det var tänkt. Nickes föräldrar, hans systrar och Gabriel skulle komma eftersom alla haft vattkoppor (vilket vi hela tiden trott det var på gång) men så fick Gabriel kräksjukan så de kunde inte komma=(

Max laddar framför granen!
Markus ville inte ställa upp på bild men Max var go nog att sitta bredvid mamma på en bild!
Lite innan Kalle började kom Inger, Bosse och Camilla. Vi satte fram fika vid tvn och det var verkligen julstämning med snö utanför fönstret, Kalle på tv, julmust i glasen och ett barn som frågade "när kommer tomten?" konstant;-)
Max mös hos farfar!
När Kalle var klart så kom äntligen tomten!!
Han hade med sig massa med önskade paket och Markus hjälpte till att dela ut!
Max vågade hämta sina paket av tomten och sen höll han på att stapla dem på varandra och skulle inte öppna dem på en lång stund=)
*Lycka*
Julmat - så klart!
Lilla gänget som firade tillsammans!
Vi åt gott, barnen lekte med presenterna, gröt intogs och sen spelade vi Wii. En jättetrevlig julafton som blev lite annorlunda än tänkt från början - men vad gjorde det=) Dock fick även Nicke och Max feber framåt kvällen så Alvedonen användes flitigt!
I natt hade Max hög feber och låg intill mig och sa "jag fryser mamma", stackars liten. Nicke kröp ner med mjukiskläderna på och hade hög feber han också! Men Markus feber har i alla fall gett med sig så han har varit pigg hela dagen.
Julia kikade ut och hon spelade "Super Mario Bros" med Markus på Wii.
I eftermiddags kom även mamma/mormor och Wille till oss. De ville också träffa barnen och lämna julklapparna. Max fick bla en bok som han sen skulle läsa med Wille. Vi fikade och hade en mysig eftermiddag tillsammans.
När de körde hem så gick jag ut med grabbarna i snön en stund men -12 biter bra i kinderna så vi var inte ute så länge. Ville inte heller att Max skulle det med tanke på att han har feber som kommer och går.
Nu blir det en lugn kväll på Fältgatan, lite mat och sen ska vi se "Fångarna på fortet" innan vi förmodligen somnar tidigt hela familjen=)

2 kommentarer:

  1. En mysig jul även om den kantades av febriga 3xJohanssons. Hoppas de alla mår bättre nu. Ha en fortsatt fin julhelg så hörs vi om veckan.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ni fick en mysig jul trots sjukstuga. Det viktigaste är ju att man är tillsammans <3

    SvaraRadera