fredag 31 december 2010

Gott nytt slut!

Många lediga dagar som inneburit ansiktsbehandling för mig, mys med barnen, bråk mellan grabbarna, lek med kompisar, Busfabrikträff med Nina och barnen, storhandling inför helgen, träning, Wiispel och en och annan After Eight!

I går kom fam Olsson till oss! Vi träffades ju inte på julafton som det var tänkt så nu blev det mat och mys hos oss i går kväll. Jag hade gjort kyckling och grönsaker som vi åt i tortillabröd och sen till efterrätt blev det marängsviss! Mina älskade, tokiga syskonbarn:


Kusinerna bytade julklappar!
Markus fick ett gigantiskt målarblock och en "väska" med massor av olika målarsaker!
Max fick bestick, tallrikar och fina "glas"! Sådant han älskar att leka med!
I dag ska vi bege oss till skogen och backarna där nere. Lite pulkaåkning och så ska jag packa med varm choklad och mackor! I kväll ska vi fira nyår här hemma med Ella och Gabriel. Det blir räkor och tillbehör till förrätt, fläskfilé och potatisgratäng till varmrätt och till dessert ska vi prova chokladfontänen med tillbehör!
I dag har jag och Nicke även förlovningsdag, för 16 år sedan bytade vi ringar på en cykelstig här i Gantofta - hur romantiskt som helst=)
Gott nytt år till er alla - ta det lugnt i kväll med raketerna!

tisdag 28 december 2010

Morfar-Lena-mys!

Natten till i dag var katastrof då Max var vaken i flera timmar. Hur orkar han ligga och prata så länge mitt i natten? Lägg sen till att alla grabbarna i huset hostar, Markus kommer en gång och sen pratar han högt i sömnen. Jag var helt slut klockan 5 då jag inte somnat än, men då tog Nicke Max så la jag mig i extra rummet och fick i alla fall någon timme.



Det blev städning under förmiddagen, kändes som att julen behövdes städas ut (men visst står granen kvar) och golven var i stort behov av en avtorkning. Sen när vi ätit lunch körde vi till pappa och Lena, vi har inte setts i jul eftersom nästan hela vår familj varit sjuka.

Paketöppning!! Morfar får hjälpa till.....

Stor lycka när Markus såg att det var lasersvärdet!


Max fick en cdspelare med mikrofoner!!
God fika, julgodis och lite biljardspel med Lena....
Grabbarna gav sig på pilkastning!

Tusen tack pappa och Lena för en mysig eftermiddag! När vi kom hem fick ju sakerna testas ordentligt=)
Det går även att dela så det blir två att fäktas med.
Nu blir det kvällsmat och sen kanske lite Super Mario med Markus. Vi måste ju klara en värld till snart;-)

söndag 26 december 2010

Annandag sjukstuga!

En bild säger mer än tusen ord......

.....mjukiskläder, Alvedon, soff- och sänghäng och Wiispel! Vi har haft ännu en dag med feber för grabbarnas del, tyvärr så fick Markus mer feber efter att ha varit feberfri ett dygn. Nicke har varit feberfri i dag men Max har legat strax under 39 i stället=(

Natten bjöd inte på så bra med sömn av förklarliga skäl, det delas ut Alvedon, ska drickas vatten och sen har Markus börjat prata oerhört högt i sömnen vilket gör att vi inte kan sova! Verkligen tur att vi är långlediga och kan slappa här hemma utan stress. Vi har trots detta haft en mysig dag hemma, även om det kanske har varit lite rastlöst för familjen Duracell.

Jag gick ner i källaren och tränade en stund i eftermiddags, skönt att i alla fall få röra lite på sig när det blir så mycket stillasittande de här dagarna i sjukstugan. Tack och lov för Orbitrek och circle pro;-)

I kväll såg jag och Nicke "Inception" med Leonardo di Caprio. Verligen en annorlunda film - sevärd för er som inte sett den! Tack för lånet syrran=)

lördag 25 december 2010

Lilljulafton, julafton & juldagen!

Vilken annorlunda jul det blev mot det vi hade planerat. Men dock ej mycket sämre för det=) Markus höga feber höll i sig under lilljulafton men han kämpade på för att orka sitta uppe och spela Bingolotto! Han frös en del så det var fleece, filt och täcke som gällde!
Julaftons morgon kunde vi fortfarande inte hitta några prickar på Markus så vi har nog blivit blåsta på vattkoppor och denna influensan kom nog någon annstans i från! Vi bakade lite lussekatter, dukade och fixade här hemma eftersom vi inte kundeköra till pappa och Lena som det var tänkt. Nickes föräldrar, hans systrar och Gabriel skulle komma eftersom alla haft vattkoppor (vilket vi hela tiden trott det var på gång) men så fick Gabriel kräksjukan så de kunde inte komma=(

Max laddar framför granen!
Markus ville inte ställa upp på bild men Max var go nog att sitta bredvid mamma på en bild!
Lite innan Kalle började kom Inger, Bosse och Camilla. Vi satte fram fika vid tvn och det var verkligen julstämning med snö utanför fönstret, Kalle på tv, julmust i glasen och ett barn som frågade "när kommer tomten?" konstant;-)
Max mös hos farfar!
När Kalle var klart så kom äntligen tomten!!
Han hade med sig massa med önskade paket och Markus hjälpte till att dela ut!
Max vågade hämta sina paket av tomten och sen höll han på att stapla dem på varandra och skulle inte öppna dem på en lång stund=)
*Lycka*
Julmat - så klart!
Lilla gänget som firade tillsammans!
Vi åt gott, barnen lekte med presenterna, gröt intogs och sen spelade vi Wii. En jättetrevlig julafton som blev lite annorlunda än tänkt från början - men vad gjorde det=) Dock fick även Nicke och Max feber framåt kvällen så Alvedonen användes flitigt!
I natt hade Max hög feber och låg intill mig och sa "jag fryser mamma", stackars liten. Nicke kröp ner med mjukiskläderna på och hade hög feber han också! Men Markus feber har i alla fall gett med sig så han har varit pigg hela dagen.
Julia kikade ut och hon spelade "Super Mario Bros" med Markus på Wii.
I eftermiddags kom även mamma/mormor och Wille till oss. De ville också träffa barnen och lämna julklapparna. Max fick bla en bok som han sen skulle läsa med Wille. Vi fikade och hade en mysig eftermiddag tillsammans.
När de körde hem så gick jag ut med grabbarna i snön en stund men -12 biter bra i kinderna så vi var inte ute så länge. Ville inte heller att Max skulle det med tanke på att han har feber som kommer och går.
Nu blir det en lugn kväll på Fältgatan, lite mat och sen ska vi se "Fångarna på fortet" innan vi förmodligen somnar tidigt hela familjen=)

tisdag 21 december 2010

Dan före dan före dan före dopparedan!

Det är -17 utanför dörren, pulkor ligger lite varstans på framsidan och det är rejält med snö på marken. Helt underbart att vi får ha en vit vinter och jag älskar verkligen det! Hellre snö och minus är regn och plus!

Efter vår jullunch på jobbet så körde jag hem och löste av här hemma. Nicke började kl 15 och jag och grabbarna har varit ute i snön, bakat kanelbullar när vi kom in, tränat i källaren och försökt lösa propproblem! Det blev mörkt i halva huset och propparna och jag var inte helt överens. Min granne fick komma in och tillsammans kunde vi lösa problemet och ljuset var tillbaka=)Men pannan får jobba rejält nu när det är så kallt och har man sen ugn, tvättmaskin och lite annat i gång så blir det som det blir;-)

Håll till godo med några underbara bilder som Julia har tagit!

"Varför ska mössan vara på?"

Ska vi skärpa oss så mamma får den där bilden till julkorten??
Hur roligt som helst att busa tillsammans!

måndag 20 december 2010

Mus i huset?

I dag jobbade jag 7-12 och det var full rulle från första minuten tills lunchdags. När jag kom hem så åt jag, Nicke och Max lunch tillsammans sen gick Nicke och hämtade Markus på skolan.
Nicke började jobba kl 15 och jag och grabbarna körde till Väla och fixade lite av varje, kikade på djuren i djuraffären och åt glass! Härligt att kunna göra sådant med dem utan att det blir kaos (Max har ju varit inne i en tuff trotsperiod men lugnat ner sig oerhört!).

Det blev plättar till kvällsmat, bad för grabbarna och sen fruktfat vid tvn!

Hmmmm.....undrar om vi har möss i huset? Pepparkakshuset har minskat lite i hörnen....
......och det är några nonstop mindre på taket!
Nope, inga möss inte - det är husets yngsta som är framme lite då och då;-)

söndag 19 december 2010

Helgen!

Då var det söndagkväll igen - kan någon tala om för mig var helgen tog vägen? Nåja, så länge man är så nöjda som vi är med vår helg, så känns det ok att det är måndag i morgon igen. Vi hade en lugn fredagkväll hemma med grabbarna, vi åt gott och hade en tvkväll i soffan.

I går blev det städning på förmiddagen och sen var vi ute i snön en stund innan det var dags för lunch. Klockan 15 var det släktträff hemma hos faster Kerstin och det var ett knytis som verkligen var supermysigt med julstämningen på topp. Härligt att träffa kusiner, farbror, faster och när vi alla träffas så är det som vi sågs i går=) Kusin Micke har tatuerat sin arm och där står det "Survival of the fittest". Kan inte tänka mig en mer passande tatuering på en kämpe som han är.

När vi mumsat i oss massa kalorier var det dags för Jutan och det skulle åkas skateboard och kick för fullt. Två svettiga timmar senare (nåja, lite kallt är det för oss som inte kan åka) var alla nöjda och glada och inga ben var brutna denna gången i heller=)

I dag hade tomten (eller hans Nissar?) lagt paket till grabbarna på trappan och det var stor glädje så klart. Markus hann inte få i sig frukosten förrän kompisen Emma stod i trädgården, redo för att fortsätta deras projekt "backe" på framsidan. De har varit ute och lekt precis hela förmiddagen och jag och Max gjorde dem sällskap en stund också. Underbart med all snö!!

Visst är det vackert!
Backen på framsidan byggs på varje dag och med hjälp av vatten får de en riktigt hal kana att åka på! Ser ut som en liten snöhög, men den är faktiskt högre än vad det ser ut som.....
Vi har klätt granen i eftermiddag och det är verkligen mysigt när den väl är på plats. Sen är det alltid lika skönt när man får städa ut den;-) Men NU njuter vi!
I kväll jobbar Nicke så jag och grabbarna tog ett träningspass i källaren. Max tränar magen....
Markus jobbar lite på circle pro och ska fixa sexpack på magen;-)
Nu sover Max och det är endast för att han inte sovit middag i dag. Vi har kommit till den där underbara tiden då balansen med dagsömn är supersvår. Han brukar sova ca 1 timme och 15 minuter och då tar det ca 30 minuter för honom att somna på kvällen. De senaste kvällarna har han legat i över 1 1/2 timme utan att somna och det ger oss ingen kvällstid över huvud taget.
I går sov han 40 minuter, orkade vara ute och leka i snön, åka två timmar på Jutan och lägga sig 21.30 -ändå kunde han inte somna!! Vid 22.30 fick han lägga sig i vår säng och somna intill mig, helt otroligt att han orkar. Känner igen det där från storebror......
Julveckan framför oss och jobbmässigt innebär det 7-12 för mig tom lilljulafton. Jag tar förmiddagarna och syrran tar eftermiddagarna, skönt att kunna göra så och få lite gjort inför helgen som stundar. Sen är det långledigt vilket ska bli härligt tillsammans med killarna. Vi vet dock inte om vi får ha vattkoppor i huset eftersom kompisen Oscar precis har haft det och Markus träffade honom i skolan mån-tis för två veckor sedan nu. Får han det så borde det bryta ut nu i veckan. Det är bara att vänta och se!

torsdag 16 december 2010

Luciatåg & lådkul!

I går kväll var vi på Markus första luciatåg på skolan! Han var tomte och vi fick höra alla härliga sånger som barnen övat in och stoltare föräldar får man så klart leta efter;-) Alla hade med sig fika och det var en mysig stund på skolan.

Vår fina tomtenisse!

Fika är ju alltid gott=)
I dag har Max varit med farmor och farfar hela dagen. Dagmamma Ingrid har semester så jag lämnade honom hemma hos dem innan jag körde till jobbet. Där hade de lekte massor och sen körde de hem till oss, fixade lunch och Max sov middag. Det är verkligen lyxigt att ha så fin hjälp av Inger och Bosse, tusen tack!
I kväll har grabbarna lekt med en kartong hela kvällen. Det får ju en onekligen att fundera på om alla julklappar man köpt är nödvändiga....;-)
Max lämnade inte lådan på hela kvällen! Markus serverade yoggi till lillebrorsan.
Hur mysigt som helst att se på tv i en låda!
Jag fick tränat en stund i kväll, körde intervallträning med spinningcykeln, orbitrek och magmaskinen. Känns lite roligare att ställa timer och när klockan ringer är det bara att byta redskap/maskin.
Nu ska vi börja se inspelat Robinson medans vi lyssnar på Max som ligger i sängen och pratar massor för sig själv. Han sov middag lite för länge i dag och det märks nu....

tisdag 14 december 2010

35 års dagen!

Vilken dag! Vet knappt hur jag har förtjänat sådant här firande, vilka nära och kära jag har! Det började mysigt i morse när Markus kröp ner intill mig och gav mig en riktigt lång kram och sa grattis. Nicke började tidigt och var inte hemma när vi gick upp, men på bänken i köket låg det två stora paket till mig. Jag som redan fått jacka, skor och vantar i lördags var ju firad och klar trodde jag=) Men i morse blev det ett par jeans, tre linnen och och en söt topp.

Markus vill göra frukost till mig så jag bjöds på korvmacka och varm o´boy - underbart gott när det är gjort med sådan kärlek=) Sen har dagen rullat på med massor med sms, 59 grattisinlägg på Facebook, telefonsamtal och post. Världens bästa Småländska skickade en bok och tomteskum till mig - snacka om att ha koll på vad jag gillar;-) Tack Nina!! Det stora, svart kortet kom från familjen Sjöström - du är en pärla Johanna!

Efter jobbet köpte jag med mig kinamat hem och Julia gjorde oss sällskap till middagen. Markus kom sen på att han visst ville vara med i morgondagens luciatåg på skolan (de som vill får gå med i tåget sen är det fika i matsalen också och man tar själv med sig det). Så Nicke fick köra på tomtedräktsjakt i kväll med Markus, vilket inte var helt lätt. Men de kom hem med en så lyckan var total!

När jag och Max satt i soffan i kväll så knackade det på dörren och där stod Håkan! Han gratulerade mig med ett presentkort på taimassage och MASKINDISKMEDEL! Underbara presenter=)

Tusen tack alla ni som firat mig på alla möjliga sätt. Det betyder verkligen mycket och hela jag blir varm inombords av all omtanke. Jag är lyckligt lottad, japp...det är jag verkligen!

måndag 13 december 2010

Lucia

I morse packade jag ner lussekatt och pepparkakor till Markus och följde honom till skolan. Det var luciamys så barnen skulle ha med sig fika i stället för frukt. De har fått se luciatåg i gympasalen och Markus tyckte att första luciafirandet på skolan var helt ok=)

Klockan 16.30 var vi bjudna till världens bästa dagmamma Ingrid för luciafirande. Hon bjöd på en underbart god köttgryta med ris och grönsaker och som om det inte var nog fanns det sen kaffe och kakor. En trevlig kväll med alla barn och föräldrar!

Vår lilla nisse!

Milton var också söt nisse!
Vilken lyx att få komma på middag!
Max och Noa!
Markus tyckte det var mysigt att komma till Ingrid.
Ingrids grabb Robban är fantastisk med alla barnen! Väldigt populär=)
Molly och Max!
Kompisarna varvar ner några minuter vid tvn.
När vi kom hem vid 19 tiden tränade jag i källaren, det gällde att inte doppa rumpan i soffan för då hade jag aldrig kommit i gång igen! Natten till i dag var Max vaken mellan 2-4, sen kunde jag inte somna om. När jag sen väl somnade så vaknade jag när Nicke gick upp kl 5 och Markus kunde inte heller sova hela natten och kom till mig.....Så det blev inte ens 5 timmars sömn i natt. Jag hoppas på lite fler timmar i natt!