tisdag 8 juni 2010

Föräldramöte!

I går hämtade jag upp barnen vid 15 tiden och vi höll oss inne resten av eftermiddagen med tanke på att regnet öste ner. Markus och kompisen F satt och spelade Playstation någon timme medan jag och Max lekte med hans grejor.

Det blev 30 min spinning och magträningen innan dusch och middag, sen kikade Christian, Madeleine och lilla Milton förbi efter att ha kikat på ett hus som är till salu i Gantofta. Vi hoppas att vi får dem till byn - i alla fall någon gång!

Nickes föräldrar, Ella och Gabriel kom ut lite efter klockan 18 så att jag och Nicke kunde gå på föräldramötet som var för oss förskoleföräldrar. Vi fick komma till "gula huset" som det kallas där förskoleklassen, klass 1 och fritids är och vi blev informerade och fick träffa de som ska ha hand om barnen till hösten.

Jag blev så glad att det inte stod ett gäng "damer i övre medelåldern" bara, utan det var väldigt blandat! De är 33 barn till hösten så de kommer att delas upp efterhand när de lärt känna barnen, sett deras kunskaper etc så att alla ska bli stimulerade. De kommer vara en klass och göra myckte tillsammans, men även bli i mindre grupper vid olika projekt etc. Det var A (en kvinna i ca 40 års åldern), C (en kille i ca 35-års ålder), L (en karl i ca 50-års åldern), V (tjej i ca 35 års åldern som har fritids) och L (karl i 55+ på fritids). Så jag och Nicke fick en bra känsla för dessa personer och vi gillar verkligen att det är olika åldrar och kön representerade där!

Vi känner ju flera av de andra föräldrarna som var där och fick höra gott om personalen då några av dem har äldre barn som går där och har träffat dessa personer mycket. Så det känns så himla spännande och roligt att Markus ska få gå vidare och komma till skolan nu. Vi är innerligt tacksamma för att Markus har fått vara hos dagmamma Ingrid i fyra år nu och det känns helt naturligt att han ska få gå vidare=) Markus känns mer än redo för det!

7 kommentarer:

  1. Hade nog förväntat mig lite mer av mötet, bra med lite variation bland lärarna:-)

    SvaraRadera
  2. Detta var ju bara en liten "förhandsvisning", vi lär få mycket mer information i höst när allt har kommit i gång. Tror det blir jättebra för grabbarna=)

    SvaraRadera
  3. Gott att ni fick samma goa känsla på ert infomöte som vi fick! Våra 6-åringar ÄR verkligen redo att ta steget upp på skolan nu, de börjar kännas alldeles för stora för "dagis" och "dagmamma". :-)

    SvaraRadera
  4. Helt rätt Nina - de börjar bli stora nu!

    SvaraRadera
  5. Skönt att allt känns bra :-)

    SvaraRadera
  6. Så roligt att det kändes bra!
    Vi har fått Hannes klasslista (de är 70 barn delade på 3 klasser) och han ska gå med bästisen, favorittjejen och några killar från fotbollen, det känns också jättebra.

    SvaraRadera
  7. Åh så roligt för Hannes att han får "guldkorn" i sin klass!

    SvaraRadera