lördag 26 juni 2010

Midsommarafton

Midsommarafton 2010 blev lite annorlunda än vad som var tänkt från början. Vi skulle till Daniel och Helen på fest, men eftersom barnen varit skruttiga hela veckan och Markus låg med 39 graders feber i förrgår så fick vi hålla oss hemma. Vill inte smitta de andra i gänget och barnen ska ju orka en hel dag också.

Vi var hemma och målade under förmiddagen och Markus var ganska trött och det tog ett tag innan han kom i gång. Han hade ingen feber men med en extra Ipren i kroppen gick vi bort till firandet i byn för att han skulle få fira lite midsommar. Vi tog med lite fika och satt på en filt i gräset. Hela byn var där och det var supermysigt att få lite midsommarkänsla=)


Stången är på plats!

Dansa gjorde vi också!
När vi kom hem höll vi oss i trädgården för lite sol, bad och spel med Markus. Max badade lite i sin lilla pool, helt nöjd med två spannar vatten! Vi åt potatis, sill, gräddfil, köttbullar, prinskorvar och lite annat som hör till på midsommarbuffén. Markus stod för dukningen och hade gjort så fint.
Vi gick en liten runda med barnen i kvällssolen och sen åt vi jordgubbar med glass framför tvn med två trötta barn. Det slank ner lite annat gott till mamman och pappan också=)
I natt har Max hostat massor och näsan rinner för fullt nu på honom. Tycker så synd om honom, han har haft hemsk hosta många gånger sen han föddes=( Nu nyser han och kliar sig i ögonen också, kanske han är allergisk? Vi får helt enkelt ha lite koll på honom.
I dag ska vi måla lite och sen ska vi förmodligen köra in till Gröningen vid havet. Lite miljöombyte, köpa en glass kanske och låta barnen leka vid lekplatsen där. Ha en härlig midsommardag - med eller utan huvudvärk;-)

7 kommentarer:

  1. Hoppas ni fick en trevlig kväll trots ändrade planer, tack för lånet på filten och allt annat igår:-)

    SvaraRadera
  2. Ingen huvudvärk här inte! Vår midsommarafton var också lugn och skön - en av de bästa på länge faktiskt! Att umgås med de man tycker allra mest om, efter ett par veckor som har varit mer än lovligt hektiska, är som balsam för själen. :-)

    Hoppas inte Max är allergisk. Önskar er en fortsatt fin midsommarhelg där barnen bara blir piggare och piggare.

    Kramar till er alla i fina familjen J!

    SvaraRadera
  3. Inget kul,låter som att han skulle kunna vara allergisk faktiskt. Ni får ha en mysig eftermiddag.. Kram faster Ella

    SvaraRadera
  4. Hej vännen! Hoppas Det nu är full rulle och feberfritt hemma hos er! Av någon konstig anledning så kan jag aldrig lämna kommentarer när jag läser via mobilen men så fort jag är vid datorn så försöker jag lämna!! :-)) Vi befinner oss i Sthlm i helgen och tanken är att tjejerna ska stanna några dagar hos mormor och morfar! För första gången på 6,5 år så ska vi vara helt barnfria i några dagar! Ska bli spännande att se hur vi klarar att vara ifrån varandra! Kristian har ju testat detta förr men jag har aldrig varit i från barnen! Ha en fortsatt härlig helg! Kramisar Moe

    SvaraRadera
  5. Vi saknade er i går! Hoppas vi ses snart igen! Kramar från Fridas gata

    SvaraRadera
  6. Ja Max har ju hostat och hostat den grabben.
    Hoppas att han slipper allergi iaf!!
    Ha en skön dag!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  7. Hej vännen!

    Med tanke på Max hosta, kanske läge att kolla så att han inte har förkylningsastma.
    Hoppas nu att båda barnen har kryat på sig! här har vi haft en lugn midsommarhelg eftersom jag jobbat idag och jobbar imorgon.
    Får se om vi kan få till en träff någon vardag längre fram i sommar?

    Kram

    SvaraRadera