söndag 28 november 2010

Första advent och hjältedåd!

I morse klättrade Max upp och tände adventsljusstaken i stora fönstret! Spännande med ljus inne och ljusslingan som vi satt upp - i alla fall när man är 2 år=)

Kvällen innan advent lägger vi ut säcken och har man tur (vilket vi alltid har) så har tomten lagt något i säcken! Hallen brukar dock inte vara full med köksdelar.....
Fullt ös - det gäller att öppna fort!
Waow! Toy story 3!
En polisbuss!!
Sen drog vi i gång med sista rycket i köket, i dag skulle allt ut. Så Nicke slet här inne medans jag och barnen gick ut och skottade fram släpet och la på allt som kastades ut!
Någon som har numret till pizzerian?
Allt ute och allt är på tippen, känns verkligen superskönt nu när vi har gjort "vår" del. I veckan kommer byggfirman med svågern min i spetsen!
När Max sovit middag tog vi på oss och gick till pulkabacken. Det har kommit massor med snö under natten och det behövdes påfyllning i backen. Sen när vi kom hem tog vi bara med oss maten och körde till Nickes föräldrar för att äta tacos där. Vi bjöd in oss själva av förklarliga skäl=)
Håll i hatten nu så ska ni få höra vad min fantastiska svärmor gjorde i går! Inger och Bosse sitter hemma i lägenheten när de hör någon skrika. Inger går till dörren och öppnar, där hon till sin fasa ser grannkvinnan ligga en trappa ner med en karl över sig och en stor kniv. Mannen försöker hugga kvinnan och Inger rusar dit och vrider loss kniven ur hans hand!! Hon får med sig kvinnan och hennes två barn in till sin lägenhet medans Bosse ringer polisen.
Detta var som en fruktansvärd film där en kvinna kämpar för sitt liv, mannen har skurit henne i ansiktet, förtvivlade barn, massor med blod, poliser med dragna vapen.....och hjälten är min fina svärmor! Hon reagerade, agerade och räddade kvinnans liv - polisen var mycket imponerade över hennes insats. De sa också att det kunde ju gått på ett helt annat sätt! Jag rös från topp till tå när Inger berättade i kväll och är superstolt över henne!
Nu "Ensam mamma söker" och lite lugn och ro i soffan. Ny, spännande vecka i morgon - dock räcker nytt kök, mer spännig vill vi inte ha i familjen!

8 kommentarer:

  1. Inger gjorde vaddåååå?!!
    Fantastiskt, hälsa henne och Bosse från oss!

    Fint kök alltså! Hur kommer det bli när det är klart?
    Vad har ni valt för kök och luckor?
    BTW, väldigt fina krukor julstjärnorna står i!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  2. Inger gjorde vaddåååå?!!
    Fantastiskt, hälsa henne och Bosse från oss!

    Fint kök alltså! Hur kommer det bli när det är klart?
    Vad har ni valt för kök och luckor?
    BTW, väldigt fina krukor julstjärnorna står i!
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  3. Vilken svärmor du har! En eloge till henne!
    Ska bli spännande att se ert nya kök sen!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Som jag skrev i sms; Där kan man snacka om civilkurage!!! All eloge till Inger - vilken superinsats!!!

    SvaraRadera
  5. Ja, svärmor imponerade på alla!

    Köket ska ta ungefär en vecka, men jag räknar med lite mer för det brukar väl alltid dyka upp något problem vid renovering?!

    Det är ett Myresjökök, i stora drag vita luckor och svart kakel (5x5) och svarta bänkskivor. Helt nya vitvaror - jodå, DISKMASKIN! Lovar att lägga ut bilder!

    SvaraRadera
  6. Vilken kvinna hon är Inger!! Hälsa henne så gott från oss man blir ju helt impad av att hon vågade ingripa...

    Ska verkligen bli spännande att få se hur ert nya kök kommer att bli.

    Kram tiller alla/ Louise

    SvaraRadera
  7. Åh, Herre Gud! Vilken tur att det föll väl ut.
    Dagens (årets!!) hjälte!

    SvaraRadera
  8. Kommer bli så fint när det är klart :-D

    Inger är verkligen en hjälte!

    SvaraRadera