tisdag 29 juni 2010

Het tisdag!

Nu på morgnarna är det sovmorgon i det här huset. Hör och häpna - jag vaknar INNAN barnen! Nu är de verkligen inne i sommarlovstider som innebär senare läggdax och senare uppgång! Inget jag tackar nej till, hellre gå upp närmare 8 än 6=)



Det var inga problem att lämna Max i dag, han vinkade glatt hej då till mig när jag körde till jobbet. De har haft en bra dag där med mys i trädgården, besök på lekplatsen, mumsat jordgubbar och Markus har varit mycket med dagmammans son som är 15 år. Robban hade tagit sig massor med tid med Markus i dag och det uppskattades så klart från Markus håll.



När jag kom hem så blev det bikini på, målning och dopp i poolen innan middagen. Efter maten målade jag lite till och sen blev det dusch med Max. Snacka om sommarlortiga fötter då han också älskar att vara barfota - precis som sin mamma!

Sen vill jag ge dagen blomma till mina fantastiska svärföräldrar. De ställer ju alltid upp för oss på alla tänkbara vis men i dag var de dessutom hantverkare här hemma. De hade kört hit i förmiddags och bytat all panel på ena kortsidan av garaget!! Vilket jobb de hade gjort! Tusen tack för det!

Markus har lekt med kompisen F hela eftermiddagen och kvällen. De har sprungit mellan våra trädgårdar, badat i både vår och deras pool, cyklat, ätit middag hos F och lekt tills klockan var 20.30. Härligt att de kan springa så här fram och tillbaka till varandra och ha så roligt tillsammans. När Markus kom in blev det jordgubbar i soffan *mums*. Vi frossar i dessa härliga bär nästan varje dag!

Jag har lite funderingar inför helgens tävling som är i Kungsbacka. Det är tänkt att vi ska åka dit hela familjen + Ella och bo på hotell från fredag till lördag. Det är träning vid banan på fredagkvällen, sen SM som pågår hela lördagen. Nu ska det bli 27-28 grader där hela dagen, det finns ingen skugga, inga badmöjligheter och det kommer nog bli svårt med Max där. Tufft för alla, men det är svårast för Max. Får se om det får bli så att han och jag stannar hemma, men det känns också trist. Är rådvill=(

måndag 28 juni 2010

Pensionärer och julbord!

Då var det jobbstart i dag efter semestern och konstigt nog kändes det som att det var väldigt länge sedan jag jobbade. Det måste vara ett gott tecken på att semestern varit bra och inte gått alldeles för fort! Jag lämnade grabbarna vid 8.30 i morse och det blev precis som jag hade väntat mig. Max blev väldigt ledsen och grät när jag gick därifrån. Men då är det verkligen skönt att jag ändå kan köra i väg utan en sten över bröstet, för jag vet att Max har det underbart hos sin dagmamma och han slutar när jag har kört.


Vi hade massor att göra på jobbet i dag, jag var ensam inne på kontoret så körde Julia truck för att hjälpa Christian där ute. Så timmarna gick fort och plötsligt var klockan 16 och jag kunde köra hem till grabbarna. Jag satte mig i solen en stund i bikini och det var förvånansvärt hett klockan 16.30! Det blev ett dopp i poolen innan vi började grilla och åt i uterummet.


När vi hade ätit körde vi till Råå där vi köpte glass och gick en runda i hamnen och tittade på båtarna. Kvällens "höjdpunkt" blev när vi stod i glasskön och vi hade en barnfamilj framför oss som valde glassar och en pensionärsdam efter dem, precis innan det var vår tur. Pensionären var en riktig surkärring och gnällde på barnen som tog lite tid på sig att välja! Pappan i familjen var för rolig och började prata högt med tanten om att "det var ju inte klokt att jag inte hade pengarna framme i heller direkt.....och man måste ju ha bråttom för snart är det mörkt...." Ha, ha....tanten fick så hon teg!


Max var väldigt trött när vi kom hem och efter lite möda och besvär fick jag honom i säng och klockan 21 snörade jag på mig löparskorna och sprang 3 km. Helt underbart i kvällssolen och det var lagom svalt och skönt. Ännu en härlig dag att ha i minnet när hösten kommer - för det gör den fortare än vi hinner säga "julbord".....(såg en annons i tidningen nämligen att det var dax att börja boka julbord på Sofiero slott.........................)

Kika in....

....på min fasters blogg! Jag har ju skrivit en del om min kusin Micke och olyckan han har varit med om. Min tappra faster har nu en blogg och jag vet att ni är många som undrar och frågar om hur det går för Micke.

http://kerstin-endagitaget.blogspot.com

söndag 27 juni 2010

Strandpremiär!

I morse gjorde vi oss i ordning i tid och körde i väg så vi var på stranden lite efter klockan 10. Det var årets första besök på stranden och för Max var det verkligen premiär då han knappast minns förra årets besök. Det var succé!

Min alldeles egen strandraggare=) *Älskar*
Max gick inte upp ur vattnet på TVÅ timmar!! Han älskade att bada i havet!
Nicke och Markus sportade lite=)
Jag var i havet många gånger men det blev inget heldopp....i dag.....en annan dag......
"Jodå mamma, man kan visst fika i vattnet....."
Vi körde hem från stranden vid 12.30 då det var dax för Max att sova. Vi satte honom i bilen och hade inte kommit ut från parkeringen innan han sov gott!! Det tar verkligen musten ur en att vara vid havet.

När vi kom hem målade Nicke massor med plankor och jag målade klart gaveln på huset. Sen har vi solat, jagat Max, målat lite till, badat i poolen, jag och Max cyklade skog- och grusvägsrundan och Nicke har sett fotboll på tv. Hans odds på 4-1 till Tyskland gick in och på 10 kr tjänade Nicke in 600 drygt=) En härlig eftermiddag i vårt underbara hus och härliga trädgård!

Markus har lekt med kompisar precis hela eftermiddagen och kvällen. De springer mellan sina hus och badar, leker, blir bjudna på middag och äter glassar. Så ska man väl ha det när man är barn och har "sommarlov"?

Jag målade alla fyra källarfönsterna i kväll och sen blev det kvällsdopp i poolen. Nu väntar lite stryktvätt som har kommit rejält efter i det fina vädret, skönt att ha tömt av den högen innan ny arbetsvecka väntar!

lördag 26 juni 2010

Midsommardagen

Midsommardagen har vi tillbringat hemma i solskenet. Vi har fått gjort massor under dagen, jag har målat på framsidan och på gaveln (fick stå uppe på garagetaket) och Nicke har målat massor med plankor (som ska användas till att klä om taksidorna runt uterum/garage/carport). Max har hostat mycket och varit lite gnällig, han har långa stunder bara velat sitta och se favoritprogrammet "Musses klubbhus". Men han har inte haft feber så han har varit ute en hel del också under dagen.

Markus har varit helt feberfri i två dagar nu så han har varit och lekt med en kompis några timmar i eftermiddags. Vi fortsatte här hemma och jag skurade fönsterbleck medan Nicke klippte gräset. Julia kom ut en runda i kväll, vi bjöd på grillat och hon tog härliga bilder=)

Nicke och Markus började riva staketet som också ska byggas om.
Mums!
Älskade unge!
I morgon är det sista dagen på denna rundan av semester. Sen jobbar vi två veckor innan vi går på nästa runda semester. Härligt!

Midsommarafton

Midsommarafton 2010 blev lite annorlunda än vad som var tänkt från början. Vi skulle till Daniel och Helen på fest, men eftersom barnen varit skruttiga hela veckan och Markus låg med 39 graders feber i förrgår så fick vi hålla oss hemma. Vill inte smitta de andra i gänget och barnen ska ju orka en hel dag också.

Vi var hemma och målade under förmiddagen och Markus var ganska trött och det tog ett tag innan han kom i gång. Han hade ingen feber men med en extra Ipren i kroppen gick vi bort till firandet i byn för att han skulle få fira lite midsommar. Vi tog med lite fika och satt på en filt i gräset. Hela byn var där och det var supermysigt att få lite midsommarkänsla=)


Stången är på plats!

Dansa gjorde vi också!
När vi kom hem höll vi oss i trädgården för lite sol, bad och spel med Markus. Max badade lite i sin lilla pool, helt nöjd med två spannar vatten! Vi åt potatis, sill, gräddfil, köttbullar, prinskorvar och lite annat som hör till på midsommarbuffén. Markus stod för dukningen och hade gjort så fint.
Vi gick en liten runda med barnen i kvällssolen och sen åt vi jordgubbar med glass framför tvn med två trötta barn. Det slank ner lite annat gott till mamman och pappan också=)
I natt har Max hostat massor och näsan rinner för fullt nu på honom. Tycker så synd om honom, han har haft hemsk hosta många gånger sen han föddes=( Nu nyser han och kliar sig i ögonen också, kanske han är allergisk? Vi får helt enkelt ha lite koll på honom.
I dag ska vi måla lite och sen ska vi förmodligen köra in till Gröningen vid havet. Lite miljöombyte, köpa en glass kanske och låta barnen leka vid lekplatsen där. Ha en härlig midsommardag - med eller utan huvudvärk;-)

torsdag 24 juni 2010

Ny dörr till sjukstugan!

I går drog operation "byta ytterdörr" i gång. Bort skulle en gammal, blå/grå trädörr (med hemsk brun insida) och en ny, modern och vit dörr på plats!
Svärfar Bosse har varit till superstor hjälp för att ro i land det här projektet.
Glaspartiet är flyttat till vänster sida i stället.
Tadaa! Blev så himla fint!! Dock ska det vita målas en gång till det fattas någon list och så, men oj så glad och nöjd jag är över vår nya entre!

Nicke och svärfar höll på nästan hela dagen i går och slutade inte arbeta förrän runt 20 tiden. Vi bjöd på pizza som tack för dagens arbete, inget rotavdrag här inte;-)

I morse vaknade Markus med feber och han låg hela förmiddagen på soffan, under en filt. Jag och Max körde till Ica Maxi och handlade hem lite inför midsommar. Vi skulle till Danne och Helen i morgon med ett stort, härligt gäng kompisar, detta insåg vi ganska snabbt att det inte kan bli av. Markus piggnade till lite runt lunchtid, efter en Ipren, sen steg febern igen och han låg under ett tjockt täcke och slumrade. Lite senare vill han dricka cola, vilket han fick, men det vände sig i magen och han kräkte upp det=( Dock rör det sig knappast om magsjuka, då hade det kommit mer efter det. Nu mår han bra (efter dagens andra Ipren) så vi ska försöka få i honom lite mat.

Ha en härlig midsommarafton i morgon mina vänner! Och samtidigt ger jag en liten känga till alla ni som läser bloggen men aldrig lämnar ett avtryck. Det är lite som att säga "tack för maten" när man läser en blogg=)

onsdag 23 juni 2010

Liseberg!

I går var det äntligen dax för vår tur till Liseberg, Markus har haft nedräkning i en vecka! Kusin Albin kom redan i måndags och sov över hos oss för att vara här i går morse när vi skulle köra. Max vaknade med feber och jag funderade länge och väl över hur vi skulle göra. Men feber kan komma och gå på barn, de kan vara pigga med feber och Max har det inte sämre i sin vagn ute i friska luften än vad han har det hemma. Dessutom ville vi inte göra Markus och Albin besvikna så vi bestämde oss för att köra och tog med Alvedon.

På vägen upp somnade Max gott i bilen!


Grabbarna blev hungriga redan efter en stund och kunde inte hålla sig till lunchstoppet=)
Väl framme och inne på Liseberg började vi alla åka!
Max mös i vagnen och åt lite bulle!
Max älskade "Farfars bilar" och åkte dem flera gånger.
Albin var så gullig med smågrabbarna och åkte massor med dem! Även om han kanske var lite för stor för vissa karuseller=)
Här gällde det att "cykla" upp sig!
Jag behövde en adrenalinkick och det fïck jag med råge när jag åkte "Höjdskräcken". Ingen annan vågade sig upp så jag fick åka själv!

Grabbarna åkte en båt som gick fort, fort, fort, runt, runt, runt........
Nicke, Ella och Albin åker Flumride!
Max och farmor kollar på när Markus, Gabriel och farfar ska åka båt!
Max var så lycklig när han såg de stora, gröna kaninerna!
Markus och Gabriel körde radiobilarna hur många gånger som helst. Det var ingen kö, så efter en tur var det bara att springa runt och köra igen!
Dagens storvinst vanns av Markus - grabben med tur på Liseberg! Förra året gick vi hem med två stora chokladkartonger!
Klockan 21 lämnade vi Liseberg supernöjda och trötta. Max somnade i bilen men grabbarna höll sig vakna ända hem tills vi rullade in på gatan vid 23 tiden. En superhärlig dag med världens finaste barn!
I dag sov hela gänget här hemma till klockan 8.30-9 tiden. Max vaknade först klockan 6 men somnade om till 8.30 vilket var väldigt behövligt efter en dålig natt till tisdagen och sen en heldag ute. Nicke, Markus och Albin körde till bmx banan i förmiddags men jag och Max har stannat hemma hela dagen. Han hade lite feber när vi vaknade men har varit feberfri hela dagen. (Dock hade han lite feber nu igen när jag la honom).
Nickes pappa Bosse har varit här och hjälpt oss hela dagen med att byta ytterdörr! Det blir så himla fint och huset blev 20 år nyare direkt. Jag har målat en del, allt trä runt huset ska fräschas upp och även runt alla fönster. Tar lite tid med det är mysigt att gå här hemma och snygga till det, dock blir det lite "meckigt" men en mammig 20 månaders kille som säger "mamma" ca 2000 gånger/dag......
Vi bjöd Nickes föräldrar på hämtmat i kväll som tack för hjälpen i dag. Jag ska lägga ut bilder på förvandlingen av framsidan när allt är klart!

söndag 20 juni 2010

Varför gjorde inte Vickan så här i går?

Mamma-barn-söndag!

I dag fick vi besök av Nina, Annie, Ville, Tessan och Ylva-Lie! Vi skulle ha vår årliga Gantoftaträff men tyvärr så sjuknade några till på både barn- och mammafronten så vi fattades hälften. Men vi var sugna på träff ändå så vi vi körde på med träffen, den klassiska pastasalladen till oss vuxna och korv med bröd till barnen. Julia kom också ut och hon stod för fotograferingen - som vanligt=)
Barnen hoppade studsmatta i timmar tror jag!
Två heta småbarnsmorsor på lekplatsen! I alla fall den till höger;-)

Alla får plats=)
Billesholms härligaste Ylva-Lie!
Grabbarna snurrar Ylva-Lie i gungan - hon fick en rejäl karusell!
Hestras coolaste Ville!
Gantoftas goaste Markus!
Smålands finaste Annie!
Glassdax!
Vi hade en härlig dag och timmarna mellan 10-15 gick hur fort som helst! Tusen tack för i dag tjejer och alla barn!
När jag hade röjt lite här hemma så tog jag Max på cykeln och tog skogs+grusvägsrundan i ett bra tempo. Max är så nöjd där bak på cykeln och jag fick motionerat! Sen har vi myst här hemma, Nicke har fixat i trädgården och vi grillade till kvällsmat. En härlig söndag och det bästa så här på kvällskvisten är känslan av en veckas semester framför oss=)