tisdag 30 november 2010

Köksbygge dag 1

Vi vaknade till -11 grader i dag så det gällde att klä på oss rejält när det var dags att gå till skolan med Markus. Precis när vi skulle gå kom Janne och hans snickare för att börja på köket! De bar in nästan hela köket på en gång och plötsligt så var hemmet en byggarbetsplats!

När jag skulle köra till jobbet möttes jag av två elektriker som var inringda och tydligen fick de lägga ner lite jobb på att fixa till elen så allt stämde. Härligt att inte behöva bry mig själv om vem som ska ringas in när, det fixar Janne! När vi kom hem efter jobbet såg det ut så här - alla stora delar är på plats, även om det så klart är mycket jobb kvar=)

Luckorna är inte helt släta som det ser ut på bilderna och jag lovar - diskmaskinen är inte grön...
I morgon får vi förmodligen in ugn och spishäll och vvs-killen ska komma och fixa med vatten och diskmaskin. Det är ju kakling och annat jobb kvar, men redan nu ser vi vad vi kommer att kunna förvänta oss och vi är MER än nöjda!
Det blev smörgåsar till kvällsmat i går och i kväll slog vi till med pizza. Världens bästa dagmamma har lovat mig ett lass pannkakor med hem i morgon när vi hämtar Max - vilken service!
Min hosta hänger kvar, den är den mest envisa jag någonsin åkt på. Konditonsträning är helt uteslutet men jag ser till att ta några minuter varje kväll på magmaskinen - måste få röra lite på mig! Nu ska jag och Nicke se del två på filmen "Flickan som lekte med elden" - tack syrran för att vi får låna dessa filmerna!!

söndag 28 november 2010

Första advent och hjältedåd!

I morse klättrade Max upp och tände adventsljusstaken i stora fönstret! Spännande med ljus inne och ljusslingan som vi satt upp - i alla fall när man är 2 år=)

Kvällen innan advent lägger vi ut säcken och har man tur (vilket vi alltid har) så har tomten lagt något i säcken! Hallen brukar dock inte vara full med köksdelar.....
Fullt ös - det gäller att öppna fort!
Waow! Toy story 3!
En polisbuss!!
Sen drog vi i gång med sista rycket i köket, i dag skulle allt ut. Så Nicke slet här inne medans jag och barnen gick ut och skottade fram släpet och la på allt som kastades ut!
Någon som har numret till pizzerian?
Allt ute och allt är på tippen, känns verkligen superskönt nu när vi har gjort "vår" del. I veckan kommer byggfirman med svågern min i spetsen!
När Max sovit middag tog vi på oss och gick till pulkabacken. Det har kommit massor med snö under natten och det behövdes påfyllning i backen. Sen när vi kom hem tog vi bara med oss maten och körde till Nickes föräldrar för att äta tacos där. Vi bjöd in oss själva av förklarliga skäl=)
Håll i hatten nu så ska ni få höra vad min fantastiska svärmor gjorde i går! Inger och Bosse sitter hemma i lägenheten när de hör någon skrika. Inger går till dörren och öppnar, där hon till sin fasa ser grannkvinnan ligga en trappa ner med en karl över sig och en stor kniv. Mannen försöker hugga kvinnan och Inger rusar dit och vrider loss kniven ur hans hand!! Hon får med sig kvinnan och hennes två barn in till sin lägenhet medans Bosse ringer polisen.
Detta var som en fruktansvärd film där en kvinna kämpar för sitt liv, mannen har skurit henne i ansiktet, förtvivlade barn, massor med blod, poliser med dragna vapen.....och hjälten är min fina svärmor! Hon reagerade, agerade och räddade kvinnans liv - polisen var mycket imponerade över hennes insats. De sa också att det kunde ju gått på ett helt annat sätt! Jag rös från topp till tå när Inger berättade i kväll och är superstolt över henne!
Nu "Ensam mamma söker" och lite lugn och ro i soffan. Ny, spännande vecka i morgon - dock räcker nytt kök, mer spännig vill vi inte ha i familjen!

lördag 27 november 2010

Lördags snö!

I förmiddags begav vi oss till pulkabacken så fort frukosten var nere. Det lyser lite grönt här och var men det hindrar knappast oss skåningar! Det var -6 när vi gick ut och blåste mycket, så vi var rejält påpälsade när vi gick ut. Max skulle själv dra sin pulka till backen!

När vi kom in 1 1/2 timme senare blev det lunch och lite mys. Markus har blivit riktigt förkyld och han kröp upp i soffan med både fleece och filt! Vi trodde han skulle få feber men det är nog "bara" förkylning och hostan som startar upp=( Jag hostar fortfarande en del trots medicinerna, dessutom blir jag både skakig och får hjärtklappning av dem. Hoppas det lägger sig snart i alla fall och att inte resten av familjen blir sämre.

Lite mer köksdemolering har vi hunnit med, det börjar se riktigt trist ut nu här hemma - men den som väntar på något gott!

Nicke har i eftermiddag kört till Göteborg med Håkan och tjejerna. De ska se när Nickes kompis Mats går match i kväll. Ni som sett Ultimate fighting på tv vet hur det ser ut när de bankar på varandra i en bur....

Mats kommer alltid ha en speciell plats i mitt mammahjärta då han var den första som höll Markus på bb när han var nyfödd. Han kom och hälsade på i hisshallen och medans vi åt där så satt han med Markus i sin famn=) Stor, stark fighter med liten bebis i famnen - speciellt minne! I kväll håller jag tummarna för honom!
Jag och grabbarna har varit inne hela eftermiddagen och kvällen och tagit det lugnt. Nåja, lugna har väl grabbarna knappast varit men snöstormen som drog in och lite halvkrassliga som vi är så fick det bli så. Nu i kväll ser det ut så här på verandan:
Dags att få barnen i säng och sen en lugn stund i soffan. I morgon ryker hela köket som är kvar och vi ser fram emot alla middagsinbjudningar vi kommer få nu när vi blir kökslösa;-)

torsdag 25 november 2010

Kvalitétstid med barnen!

I dag fick Markus gå direkt från skolan till dagmamma Ingrid för att hälsa på där i eftermiddag! Detta såg han fram emot riktigt mycket då han känner sig stor, har slutat hos henne och kan ändå få gå dit och hälsa på. Han har ju sett hur andra barn som slutat har hälsat på då han gick där. Så vid ca 13.45 var han där och sen kom jag dit vid 15 tiden och blev bjuden på fika - mysigt!

När vi kom hem vid 16 tiden ville Markus till pulkabacken. Sagt och gjort, vi klädde oss varmt från topp till då och det innebär snökängor, termobyxor, fleece, jacka, mössa och vantar! Sen var vi ute i nästan 1 1/2 timme och grabbarna åkte massor med gånger. Även Markus kompis F var med så det var full rulle. Det är roligt att Max inte är rädd, han åker gärna från toppen!

Sen fick det bli middag och när den var uppäten så spelade jag och Markus "skitgubbe" några gånger. Nu är ställningen 10-2 och jag börjar undra om det verkligen är en magisk kortlek. Danne - vad har du gjort med den??

När Max låg i sin säng så läste jag några böcker för honom och Markus läste lite själv. Sen mös jag även med Markus en stund i hans säng innan det var dags att släcka lampan. Sådana här dagar med lite extra mycket tid tillsammans är guld värda för mammahjärtat!

onsdag 24 november 2010

Luftrörskatarr!

I dag ringde jag och fick en tid på Vårdcentralen. Vår husläkare är suverän och vi kunde inte ha en bättre! Jag kom in direkt, hon lyssnade på mig och sen sa hon "kraftig bronkit". Eh....vad innebär det fick jag fråga? Det heter även luftrörskatarr fick jag till svar.
Så nu har jag fått två sorters hostmedicin och kortisontabletter. Ska ta en medicin morgon och lunch, 8 tabletter som ska lösas i vatten och sen den andra hostmedicinen innan jag lägger mig. Frågade om träning och det var uteslutet, vilket jag ju kände rejält i går efter hostattackerna efter träningen. Så nu får jag ta det lugnt helt enkelt!

Jag och grabbarna har haft en mysig eftermiddag och kväll tillsammans. Vi fick även besök av Julia som lånade vårt "källargym" och sen åt vi kyckling och grönsaker tillsammans. Jag och Markus har sen spelat kortspelet "skitgubbe" flera gånger och jag fick stryk med 6-1! Och det är verkligen inga läggmatcher, han vinner så det stänker om det. Kanske beror det på att kortleken är en present från Troll-Danne??

tisdag 23 november 2010

Tomteskräck?

Vilket ruskväder det har varit i dag hela dagen! När jag hämtat grabbarna så gick vi in och pysslade med lite av varje. Jag och Markus fixade årets adventsljusstake och så här fin blev den!


Jag och Max tog ett träningspass i källaren medans Markus låg i soffan och såg på tv. Det blev orbitrek och magmaskinen om vartannat och lite armhävningar. När vi i helgen skulle bära ut köksbänken så blev jag varse om hur svag jag är;-)

Efter middag och disk så blev det soffan och mys med pop corn/chips för grabbarna. Vi satte på en julfilm och den rullar för tillfället medans jag har datorn i knät.
Max tycker att tomten i filmen ser lite skrämmande ut! Han vill se men ändå hålla för lite. Han gjorde på samma vis i söndags på julskyltningen när han såg tomtar där;-)
Nicke jobbar kväll denna veckan så det är jag och grabbarna som får ta kvällarna tillsammans. I går var Nicke dock ledig och då var vi hos Håkan, Hannah och Sarah. Lite försenat födelsedags firande som var supermysigt. Tack för en trevlig kväll!

måndag 22 november 2010

Jay Smith

Ger mig själv en dos Jay så jag vaknar!



Det bästa som gjorts i Idol - genom tiderna!

söndag 21 november 2010

18 år!

Den 21 november 1992 blev det kärlek mellan Döshultstösen och Gantoftagrabben. Det är några år.......

Nicke i Spanien på vår första resa tillsammans 1993.

Tivoli i Köpenhamn 1993.
Mallorca 1997.

Bmx tävling i Malmö 1998.

Gran Canaria 1999.

Zakyntos 2001.
Markus 1 års dag 2005.
Sen är nu ju ganska uppdaterade på bilder från de senaste åren=) Tack Nicke för 18 år, två fina barn, mycket kärlek och underbar livskvalité. Älskar dig och grabbarna mer än det går att förklara.

lördag 20 november 2010

Jutan!

I kväll har det åkts skateboardar, inlines, kickboardar, cyklar och sist men inte minst - bobby car!


Demolering och bebistillskott!

STORT grattis till Louise och Micke som har fått sin andra son och nu är Oscar storebror! Lite tidigare än beräknat, men ack så välkommen!!

Hemma ser det nu liiiiiite annorlunda ut......hmmm....vad är det som fattas?!
Aha! Jag har hittat den skyldige.......
Demolering på gång, för nu är det snart startskott för köksrenoveringen!

Tacofredag & snölördag!

I går kom Sofie och Jonas till oss, roligt att vi äntligen fick tummen loss och träffas! Sofie och Jonas har byggt nytt hus i Döshult där vi växte upp och hon driver hunddagis och sysslar med hästar - här snackar vi energi=) "Mannen som talar med hundar" kan slänga sig i väggen jämfört med Sofie som kan rasta 16 hundar lösa i skogen - där hussar och mattar inte ens klarar av att ha sin hund lös;-) Det blev en mysig kväll med tacos, mycket prat, lösgodis och Idol på tv. Tack för en härlig kväll!

I morse började vi tömma ena sidan av köket och när skåpen var tomma så blev det en bra lekplats!
Det har ju kommit lite snö i Skåne och vi var inte sena att utnyttja den i går kväll och i dag!
Grabbarna tyckte det var hur roligt som helst - barn i Skåne är INTE kräsna!
Markus fick till ett stort klot med tanke på snömängden på gräsmattan....
Vi gick till pulkabacken där det blev en 8-10 åk för barnen tillsammans. Nu är snart snön borta igen för denna gången och slasket ligger kvar som ett bevis på det lilla som kom....
I eftermiddag har Markus simskola och sen har vi hyrt Jutan mellan 17-19. Då ska det åkas/köras skateboard, kick, inlines och bmx cyklar för glatta livet. Markus längtar lika mycket ungefär som efter tomten på julafton=)

torsdag 18 november 2010

Öppet hus!

I kväll var vi på Markus skola då det var öppet hus. Vi var en stund i hans klassrum där vi fick titta i hans skrivböcker, se vad de skapat under hösten och kika i hans låda etc. Mormor var också med och blev så klart glad när Markus vid ett tillfälle hade skrivit in "middag hos mårmår" i sin helgbok! Här visar Markus Nicke.....(jag glömde kameran så det blev mobilen utan så bra resultat. Men bättre än inget!)

Markus var superpigg och glad, kameran ljuger=)

En bild som hängde i klassrummet där Markus skrivit "jag blir glad när jag cyklar bmx". Goa killen!

Barnen sjöng i gympasalen och Markus står i vit t-shirt=) Längst i klassen;-)

Max tyckte att han skulle göra precis som han ville, så det slutade med att Nicke gick hem med honom. Mormor begav sig också hem efter uppträdandet, men jag och Markus stannade en stund till på skolan, gick hand i hand och svarade på frågor på tipsrundan. Mysigt att få en egen stund med honom, särkskilt när han är pappas grabb mest hela tiden;-)
När grabbarna somnat såg vi färdigt filmen "Män som hatar kvinnor". Jag har precis läst ut boken och tyckte faktiskt att det var en bra filmatisering. Nu får jag nog be Julia om de två andra filmerna, är alldeles för nyfiken på fortsättningen för att vänta till jag plöjt igenom 600 sidor till!!
Fredag i morgon och det är PRECIS lika mysigt som vanligt!