fredag 30 april 2010

Valborgsmässoafton!

"Vintern rasar över våra fjällar......".......eller nåt....Jag kan inte den sången och kommer aldrig att lära mig den! Men vi har haft en trevlig Valborgsmässoafton ändå! När jag kom hem runt 15 tiden så gick vi ut med grabbarna. Det hade äntligen slutat regna så lite frisk luft var välkommet för oss alla fyra.
Klockan 19.30 gick vi och familjen Pålsson till parkeringen vid affären där fackeltåget skulle börja. Spännande när facklorna tändes......
Stolt fackelbärare!
Markus och Oscar gick sen fint i tåget hela vägen ner till Råådalen.
När det var dax att tända överlämnade Markus facklan till pappa - kändes nog lite läskigt att det skulle brinna så mycket.
Max satt varm och go i sin vagn!
Då jädrar är vintern bortblåst!
Vi fick gå hem efter en liten stund vid elden för Max höll på att somna i vagnen. Men konstigt nog tog det lång tid för båda barnen att somna när vi väl lagt dem. För Markus del är det inte så svårt att räkna ut varför det tog tid - alla kommer vi väl i håg hur svårt det var kvällen innan en födelsedag?
Fick ett härlig samtal av min vän E i dag. Hon har fått flera stycken behandlingar med cellgifter och i dag fick hon svar på en röntgen som visar att cancern minskar betydligt! Hon har många behandlingar kvar men det ser superbra ut. Är så innerligt glad för att det går åt rätt håll=)

Ur barnamun

I går när jag hämtade Markus och kompisen Oscar så kom Oscar till mig och gav mig en maskrosblomma. Sen går han bort till en annan mamma, som hämtade samtidigt, och sa:

"Tjejer gillar blommor....."

Oscar har förstått hur man gör med tjejerna (och lite fjäsk kanske för att han skulle få följa med hem och leka;-)

I går kväll när jag hjälpte Markus att borsta tänderna (och stod i träningsbyxor och en sportbh) så säger han:

"Mamma, din mage ser ut som en karamell. Eller nä.....en jordglob! Hade jag haft en så stor mage hade jag trillat....."

Hmm.....jag kan tycka att min mage är lite trist efter mina graviditeter men trillar gör jag i alla fall inte=)

torsdag 29 april 2010

Njuter av livet

Förberedelserna inför helgens kalas fortsätter och i går satte jag upp extra bord och stolar i uterummet. Nicke och Markus cyklade och tittade på fotboll här i byn så Max var hemma och hjälpte mig. Han satte sig på stolen och sen satt han där i säkert 30 minuter! Trodde det var omöjligt för honom att sitta still så länge;-) Men han tittade på fåglarna i trädgården och så kommer det en katt då och då och dricker i dammen. Sen kom det en stor lastbil utanför vår trädgård, som skulle lämna grus till grannen. "Traktååår" stod Max och sa - för givetvis gick vi ut och kikade på den!
I dag körde jag till frisören och fick gjort slingor i håret och klippt topparna rejält. Nu har jag varit riktigt mörk sen i december och jag har konstaterat att jag trivs faktiskt bättre när jag är ljusare. Jag hämtade upp barnen på väg hem och Markus och Oscar ville leka i eftermiddag så de fick cykla hem tillsammans medans jag och Max tog bilen. Max ville till studsmattan och fick en cool frisyr han också=)
Gunga ska göras VARJE dag, helst FLERA gånger om dagen!
Så här blev mitt hår i dag! Är SÅ nöjd=)
När jag kom hem så bubblade jag lite om hur roligt där att få var lite mer "tjejig" och för mig innebär det bla mitt långa år (har ju varit korthårig i många år), mer smycken, hårinpackningar, ansiktsvård och sådant jag aldrig brytt mig så mycket om faktiskt. Min älskade Nicke sa "det är du värd efter allt...." Jag är världens lyckligaste fru=)
Vi har sen haft en supermysig eftermiddag tillsammans och medan Nicke körde och såg HIF spela i kväll så var jag och barnen ute till klockan var 20. Det var 17 grader när vi gick in, en sagolikt skön kväll ute och sommaren känns nära nu! Max, som numera somnar själv i sin säng, somnade på ca 10 minuter och Markus fick sitta uppe och se på tv en stund till. Jag hoppade upp på spinningcykeln och svettades i 20 minuter och sen fick magen sig ett gäng situps.
Nu är det lite cola zero i glaset och Lyxfällan på tv!

tisdag 27 april 2010

The good wife

Min nya favoritserie! Jag älskar Julianna Margulies och tyckte hon var lysande i "Cityakuten" också. Har ni inte sett den - så börja göra det nu=)

I dag har det varit full rulle på jobb och tiden rusar i väg då! Jag hämtade barnen klockan 15 och när vi kom hem så städade vi i uterummet och putsade de stora glasdörrarna där. Barnen hjälpte till på sina egna vis och nu kan vi ha kalas på lördag utan att gästerna möts av dammråttor, grus och spindelväv=)

Mamma kom ut till oss i kväll och åt middag, spelade spel med Markus och mös med grabbarna. Det är guldstunder för både mormor och barnbarn=) När Max hade somnat så cyklade jag på spinningcykeln och tränade sen mage och armar (blev samma pass som i går). Jag har som sagt bytt ut lunchen mot en dietshake/smoothie och magen känns inte så full och uppblåst när jag sitter på kontoret. Jag håller mig mätt ganska länge och äter frukt på eftermiddagen. Dock är frukost och kvällsmat vanliga mål med familjen.

Nu är det nedräkning till Markus födelsedag på lördag, SOM han längtar!!

söndag 25 april 2010

Lördag & söndag

Då var denna helgen snart slut och jag kan ännu en gång konstatera att vi har hunnit med mycket och haft det underbart mysigt och skönt. I går förmiddag körde jag och barnen och hämtade upp Ella och Gabriel för att åka till Höganäs och gå på marknaden där. Nicke hade kickoff på jobbet så han var där mellan 11-16. Grabbarna tyckte det var roligt att gå bland marknadsstånden och de ville ha i princip allt som såldes=)
Max satt nerbäddad i vagnen för vindarna var ganska kalla!
Det fanns tivoli också och grabbarna åkte några karuseller.
Max blev nersläppt och fick springa lite också=) Vi köpte lite lunch och satte oss på en bänk i solen där de värmde riktigt skönt!
När vi rullade in på Fältgatan så var Max helt slut.....
Klockan 15 var det dax för Markus simskola och Julia kom ut och passade Max under tiden. För Markus del var det näst sista gången innan avslutningen och de fick lappar där det stod vilka märken de har klarat under terminen som gått. Markus var superstolt över att få köpa TRE märken i receptionen: blå baddare, gul baddare och sköldpaddan. För Julia och Max del hade det gått jättebra - tack syrran!
Nicke kom hem efter sin dag på jobbet och var verkligen peppad och inspirerad! Roligt när man får vara med om något som ger en så mycket. Sen var det bara för familjen att piffa till sig lite och gå till grannarna som bor ett hus i från oss. J och M hade bjudit in oss och en familj till som bor lite längre upp i samma gata. Vi bjöds på himmelskt gott grillat och lika gott att dricka till det. Alla barnen, totalt 5 stycken, skötte sig exemplariskt och det var så mysigt att sitta i deras uterum och se hur barnen lekte ute i kvällssolen. Det är roligt att Max har två kompisar här i gatan som också är födda - 08!
I dag fick jag sovmorgon, hör och häpna - jag och Max gick upp 7.30!!! När hände det senast? Han var nog också sliten efter grillningen i går;-) Nicke skulle jobba 6-15 men kom hem redan klockan 9. Han hade trillat på jobbet och nu har han skadat nacken/axeln/ryggen. Han går helt stelt och kan knappt röra huvudet och har väldigt ont=( Hoppas verkligen att det "bara" är muskulärt och inte att någon kota har tagit skada.
Jag och grabbarna var på Ica Maxi en sväng på förmiddagen sen var det dax för Markus att åka på kalas mellan 12-15. Julia kom ut och vi gick sen powerwalk på 70 minuter! Kändes så himla skönt att gå i vårsolen och få se alla vitsipporna i skogen. Roligt med sällskap också=)
När vi kom hem så drack jag en dietsmoothie som mellanmål och det kändes verkligen fräscht! I stället för smörgåsar, fil etc så tycker jag det är gott och roligt att kunna komplettera men något nytt!
Eftermiddagen har vi tillbringat ute och jag och Markus tvättade bilen. Nicke kunde endast stå bredvid med huvdet lite stelt lutat åt sidan. Stackars älskling=( Nu ska barnen läggas och vi ska få lite vuxentid = ligga i vars en soffa och knappt säga ett ord;-) Det ÄR skönt när huset blir tyst....

fredag 23 april 2010

Karlslundsbadet

I eftermiddag var det familjetid med grabbarna som gällde och vi bestämde oss för att köra till Karlslundsbadet i Landskrona. Båda barnen älskar att bada så det var succe=)
Max fick följa med in på damernas och byta om med mamma!

Max älskade barnpoolen - härliga 34 grader!
Rutschkanan var så klart superkul=)
Älskade familj!
Vi har hittat ett nytt guldkorn och kommer att åka dit snart igen!
Min älskade, krulliga unge! Max har ärvt mammas lockar (som hon drar ut med plattång;-)
När vi kom hem var hela familjen jätte hungriga och middagen kom snabbt på bordet. Jag har ju som sagt druckit en smoothie till lunch och efter jobb och bad så var jag också rejält hungrig. Nu ska lugnet lägga sig på Fältgatan och två barn ska somna gott i sina sängar. Jag är lyckligt lottad, det är jag=)

torsdag 22 april 2010

Dagens lunch!

I dag och kommande vecka ser min lunch ut så här!

För första gången i mitt liv ska jag testa en diet - eller vad vi ska kalla det. Jag kommer att äta mina övriga mål som vanligt men lunchen ska bytas ut till en sådan här dricka. Anledningarna är några stycken (utan inbördes rangordning;-)

*Jag är så fruktansvärt trött på luncherna varje dag. Det blir nästan alltid uppvärmda rester från dagen innan och det smakar aldrig gott.

*Där vårt kontor ligger finns inga möjligheter till att köpa en bra lunch, endast ett gatukök inom räckhåll.

*Vill gå ner något kilo till för att se om min mage ändå förblir lika stor?

*Superspännande! Jo, jag har som sagt aldrig provat så det ska bli roligt att se om jag klarar det och om det ger något resultat på att endast byta ut ETT mål om dagen.

Min teori om viktminskning har, och kommer alltid vara, att det enda som fungerar i längden är att äta rätt och röra på sig. Jag skulle aldrig få för mig att bara dricka dietdricka tex för då hade jag gått upp alla kilo igen så fort jag börjat äta=) Nu vill jag ner 3 kg till helst, men det är hur jag ser ut som är det viktigaste. Jag är helt nöjd med hela min kropp (jodå, låter väl bra) FÖRUTOM min mage. Allt sitter mitt fram, inte ens på höfterna/sidorna kan jag klaga utan det håller sig mitt fram så att jag går runt och ser nygravid ut. Ja, ja.....givetvis har jag fött två barn bla bla......MEN....jag vill inte se ut så här resten av mitt liv så nu ska jag testa något nytt!

By the way, det blev 35 minuter på spinningcykeln i går så jag tänker INTE ligga på soffan, dricka dietdricka och tro att magen springer ut genom dörren;-)

Då var det kört....

.....de gråa håren är numera ett faktum! Och dessa grå sitter på ett tunnt hår som verkligen behöver klippas. Jag har tappat oerhört mycket hår sen jag väntade Max och tycker verkligen att det räcker nu. I dag beställde jag tid hos min frisör för slingor och klippning nästa torsdag. Jag vill faktiskt bli lite ljusare igen och då får det enligt min frisör bli slingor. Håret ska kapas av en rejäl bit så att det hinner "komma i kapp". Trodde jag kunde slippa de grå liiiiiite till.......

onsdag 21 april 2010

Blivande 6-åring

Nästa lördag den 1 maj är det dax för Markus att fylla 6 år! SOM han längtar och önskelistan började han skriva för flera veckor sedan. Jag älskar att planera hans födelsedag, allt från presenter till godispåsar för det är så underbart att se honom så glad=)

På födelsedagen ska det vara stort kalas för hela våra stora familj och det innebär ca 28 personer på mat. Markus har önskat tacobuffé och gröna tårtor så det får det väl bli!
En ny cykel står högst på önskelistan och jag tror att han kommer bli väldigt lycklig när han får se vad vi har köpt=) Givetvis ska det bli fler paket, det är ju MÄNGDEN som räknas än i den åldern;-) På söndagen ska han ha barnkalas och sen lär vi väl behöva ha en veckas semester!

Då backar vi till i går, vad hände då? Not much! Eller jo, det gör det ju alltid med barn, middag, läggning etc. Jag tog ett pass på spinningcykeln när Max hade somnat och det blev 27 intensiva minuter innan Max vaknade och skrek efter mig. Nåja, alltid några kalorier som försvann hoppas jag=)

I dag ska Nicke och Markus träna bmx om vädret tillåter det i kväll. Jag tänker försöka komma ut och gå en runda eller så får det bli spinningcykeln i dag med. Nu känns det inte som om jag KAN gå ner i vikt för det rör sig ICKE på vågen, så jag får väl se det som att jag inte går UPP i vikt i alla fall!

måndag 19 april 2010

Gympa-avslutning!

I går var dax för avslutning på Markus gymnastik. Vi föräldrar har inte varit med under vårterminen utan det var endast sista gången som alla fick sitta med och se vad barnen lärt sig under terminen. Tycker absolut att det är bra att föräldrarna inte är med annars för barnen är mycket mer okoncentrerade och vill ha föräldrarna uppmärksamhet under tiden. Det är en yngre kille och en äldre man som leder gruppen och Markus har verkligen gillat sin gympa=) Dagen till ära var det Sverige kläderna som gällde!

Jag och Max satt i publiken=)
Efter uppvärmningen var det hinderbana!

Det roligaste barnen vet är att få göra "hissen"......då håller dig sig i ringarna och tränaren drar upp dem - riktigt högt!! Sen släpps de ner fort igen och de skriker av skratt eftersom det känns rejält i magen=)
Max fick också känna på mattan när barnen var klara.
Vi gick sen till affären och köpte lite gott till kvällsmat. Det blev dusch och läggning av barnen innan jag själv sen gick ner i källaren och tränade lite. Blev faktiskt en stund på spinningcykeln och sen mage/rumpa/lår/armar som fick styrketräna. Nu när vi är ute så mycket så känns det som att vi får så mycket motion "gratis" eftersom vi hoppar studmatta, cyklar, går till lekplatser, jagar Max etc. Den senaste veckan har jag nöjt mig med gratismotionen=)

söndag 18 april 2010

Möhippa!

I går var det dax för möhippa och svensexa för våra goa vänner Daniel och Helen. Jag fick börja morgonen med att köra barnen till pappa och Lena. Där skulle de vara hela dagen och sen framåt kvällen skulle de köra hem till oss och lägga dem hemma. Vi tjejer möttes upp klockan 11.30 för att sen köra hem till Helen och överraska henne!


Svärmor var på plats för att "hålla henne hemma" innan vi kom!

Givetvis måste bruden bära slöja, eller hur?
Så var det dax att börja med lunch!
Hela svarta gänget! Fanns en liten tanke med det hela eftersom man syns bra i vitt på Laserdome....Helen fick givetvis inte ha svart på sig!
Supergott och mysigt att börja en härlig dag så här!
Dax för spel 2x20 minuter på Laserdome. Där spelar man med laservapen och bär en väst som blinkar. Sen gäller det att springa runt i en mörk lokal och träffa RÄTT motspelare. Massor med adrenalin och man känner sig som Bond kan jag lova!

Hmmmm....hur bra (dåliga?) var vi?
Lagom svettiga körde vi till relaxavdelningen på Aktiverum. Där dukade vi upp grönsaker, dipp, chips och god dricka, slappade i sköna stolar, badade bubbelbad och det fanns även en kallbadtunna som alla testade - shit vad iskallt vatten det var!
Jeanette vet hur en bra kvinna reder sig!
Johanna, Jeanette, Jessica, jag och Marie!
Det går hur bra som helst att dricka alkohol direkt ur flaskan eller ur plastmugg.....
En fördrink på Helsing=)
Dax för middag på Le Cardinal.
Jag åt fläskfilé med murkelsås och stekta champinjoner........underbart gott!
Världens roligaste Jessica & jag!
Johanna & Julia!
Blivande bruden som jag är SÅ glad för att äntligen ha fått till Skåne!
Sen hamnade vi på Grand och pianobaren! Många låtar önskades - undrar dock vad övriga Helsingborgare tyckte när vi önskade "Stockholm i mitt hjärta" till vår Stockholmsbrutta?
MÅNGA skratt......

Vi hade en fantastiskt rolig och mysig dag. Stort grattis till Danne och Helen, vi önskar er all lycka till med bröllopet nu!
Nicke hämtade upp mig i stan när han var på väg hem från svensexan och vi var hemma lite efter 22 tiden. Då satt pappa, Lena och Markus i soffan och tittade på tv. Barnen hade haft en toppendag med mycket bus & lek, simskola för Markus med morfars hjälp och sen körde de och köpte pizza med hem på vägen till oss. Max hade somnat gott med lite mys på sängen med Lena och det hade gått bra. Tusen tack kära pappa och Lena för att ni ställde upp hela dagen - guld värt för oss och barnen=)
I dag har jag varit ganska trött eftersom Max har en envis hosta på nätterna. Vi var ute en lång stunde på förmiddagen och sen slängde jag mig på soffan en stund när Max sov middag. När han vaknade var han helt slut och hade inte sovit tillräckligt så han bara skrek och grät. Han kastade sig på soffkanten och fick en stor fläskläpp med massor med blod som resultat=( Det blev en timmes mys sen i soffan, han rörde sig inte från min famn utan bara vilade. När han kvicknat till gick vi en liten runda med vagnen och Nicke och Markus stack och tittade på lite cyklar. De plockade upp Ella och Gabriel så vi har ätit tacos tillsammans. Nu är hela gänget, utom jag och Max, och tittar på fotboll här i Gantofta. Nu ska Max i badet och sen blir lite soffmys innan denna helgen är slut!