torsdag 16 juli 2009

Legoland!

Nu är vi hemma efter tre härliga dagar i Danmark med familjen S! Vi träffades klockan 9.30 i måndags och tåg båten över sundet. Många förväntansfulla barn (och föräldrar) körde över de vackra broarna:

Vi stannade och fikade en gång på vägen över och vädret bjöd redan nu på sol. Markus och tvillingarna V och A!

M och F - underbara vänner!

Efter några timmars körning kom vi fram till huset - vi blev inte besvikna!!


Vi installerade oss, packade upp lite och sen blev det dax för grillat. M gjorde en underbar pasta al fredo till och vi satt ute och åt i kvällssolen. Det var en fantastisk solnedgång och svårt att gå in och lägga sig.

På tisdagen var det dax för vår första dag på Legoland! Vi packade med allt från regnkläder till bikini, dock bjöds vi på sol hela dagen. Vi hade en strategisk plan som gick ut på att gå så långt "bak" som möjligt först, eftersom alla börjar från början. Det visade sig vara riktigt smart och vi kunde alla njuta av karuseller och attraktioner i drygt 6 timmar.

Något trötta efter en heldag på Legoland så åkte vi till huset, åt tacos i kvällssolen och grabbarna busade tills att vi nästan fick klubba dem till sömns:-)

I går åkte vi tillbaka till Legoland för ytterligare en dag där. Vi hade köpt biljetterna redan hemma så de låg och väntade på oss när vi hämtade nyckeln till stugan. Väldigt skönt att slippa köa för biljettköpet! Nu kunde vi strosa runt i ett lugnt tempo eftersom vi hade klarat av det mesta dagen innan. Barnen kunde välja lite vad de ville göra och vi var bla inne på något som heter Atlantis at sea. Massor med fiskar och hajar som man kunde titta på när man gick i tunnlar, läckert! Vi fick några droppar regn på oss men det svalkade skönt med tanke på att solen brände hela dagen. Så efter ytterligare sex timmar var vi mer än nöjda:-)

Max har varit som den solstrålen han är, inte något gnäll alls. Man märker knappt att han är med, han har tillbringat många timmar i sin vagn utan att säga ett pip!

I dag var det dax för hemfärd och klockan 10 rullade vi hemåt. Då var det två väldigt nöjda familjer som haft härliga dagar. Många skratt, mycket bus, fina upplevelser, massor med god mat, en och annan Smirnoff Ice och framför allt underbar tid med barnen:-)

Legoland är verkligen fint, fräscht och roligt. En upplevelse som jag varmt kan rekommendera.
Nackdelen är ju som alltid på sådana här ställen - tokdyrt!

Dock blev det lite trist avslutning för familjen S när vi stod och väntade på båten till Helsingborg. Vi hade alla väntat 45 min pga fel på en båt, när vår bil kom med. Dock blev de ståendes (stod två bilar bakom oss) och hade inte ens kommit på en båt när vi var framme. De fick vänta till DEN båten var tillbaka och det blev 2 timmars väntan - med två femåringar i bilen:-(

Det var väldigt skönt att rulla in på Fältgatan lite efter klockan 15, borta bra men hemma bäst. Max blev som en kalv på grönbete då han fick fara runt i sin älskade gåstol igen:-)Jag har hunnit gå en rask promenad med Max, Nicke har sprungit en runda, vi har packat upp och jag fick gå till affären och handla lite mat eftersom kylskåpet var ganska tomt. Julia har bott i huset när vi var borta och det är väldigt skönt att ha någon här. Och hon klagar inte;-)

Nu blir det en kall dusch, jösses så varmt det är! Men vem klagar...

4 kommentarer:

  1. Jag hade skippat hajarna!! Men resten låter kul! Huset var ju otroligt!!
    Ni får åka igen när som, jag passar huset ;-)

    Du, om DiLeva kommer på mitt bröllopp ska jag köra honom själv ;-)

    SvaraRadera
  2. Verkar ju supermysigt, ni hade jättefin "stuga"......

    SvaraRadera
  3. Härlig tripp ni gjorde! Huset gick verkligen inte av för hackor. :-)

    Kram!

    SvaraRadera
  4. Va kul ni verkar haft!

    SvaraRadera