söndag 18 oktober 2009

Vår kämpe!

Igår körde vi till min faster Kerstin, hennes man och min kusin Micke. Nu var det någon månad sen vi sågs och som vanligt har Micke gjort stora framsteg i sin rehabilitering! Talet kommer sakta men säkert och med lite tolkningshjälp av Kerstin så förstår vi vad Micke säger. Men kroppsspråket och ansiktsutrycken säger dock det mesta=) Dessutom kan Micke stå en stund utan hjälp, flytta sig från stol till säng utan lift och han går en del med stöd. Intellektet har där aldrig varit något fel, det är det fysiska som ska "repareras" och det går fantastiskt bra!

Vi pratade massor, bla har Micke fått träffa brandmännen som räddade honom ur bilen vilket givetvis är sunt i en rehabilitering. Det börjar närma sig den 11 december då olyckan skedde 2008 och jag frågade om de skulle göra något särskilt den dagen. Vissa kanske tycker att det är en dag som man borde känna avsky för, men vi höll alla med om att den dagen ska vi minnas med glädje, för det var dagen då Micke mirakulöst överlevde=)

Max tyckte det var roligt med hundarna - dock på säkert förvar på andra sidan.
Vi åt en mysig lunch vid deras fantastiska utsikt mot baksidan. Min kusin Cecilia kikade också ut.

Sen var det upp till bevis - vi fick se att Micke kan gå med lite hjälp!
Markus viftade med en dammvippa - det var målflaggan=)
Ännu en gång vill jag ge en stor eloge till min faster och hennes man som kämpar och ger Micke en fantastisk omvårdnad - ni är sanna kämpar hela familjen.
När vi kom hade vi fått en hundleverans av Christian och Madeleine, nämligen Asterix! De skulle vara borta hela eftermiddagen och kvällen och behövde hundvakt, givetvis ställer vi då upp=) Markus och Max älskar verkligen Asterix och tyckte det var mysigt att få ha honom hos oss.

Klockan 17 kom familjen Åkerman till oss och vi hade en rolig och mysig kväll med alla barnen. De har tre underbar ungar och vi har ju våra två huliganer - så det var full rulle=) Vi åt hemlagad pizza med sallad och vitlökssås till, sen hade Helen med allt till marängsviss - gissa om vi var mätta sen! Tack härliga ni för en rolig kväll!
I dag har vi hunnit med att vara ute en stund i förmiddags och då plockade vi med Markus kompis H hem. De har lekt här hemma någon timme nu och snart ska de hem till H för att leka lite där med. Jag borde städa lite här hemma nu, märks att här var hund i går!

6 kommentarer:

  1. Det är klart man ska se på den dagen med glädje! Det är ju ingen mening med att hata det som hänt, utan det är bättre att glädjas åt det som INTE hände. Ni har ju faktiskt er fantastiske Micke kvar hos er. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack själva, det är alltid lika mysigt!!! Fina är ni och era barn med <3
    Kram fam Å

    SvaraRadera
  3. Man blir så varm i hjärtat när man läser om hans framsteg,så kul och höra hur bra det går.. Kram ella

    SvaraRadera
  4. Låter som en underbar helg! :-) Micke är bara bäst!

    SvaraRadera
  5. Va kul att det går framåt för Micke!

    SvaraRadera