fredag 31 juli 2009

Hemmadag!

Jag hinner knappt sakna Nicke förrän han är hemma igen nu när han jobbar halvtid:-) Han jobbar 5-9.20 dessa dagarna och kommer hem när vi har ätit frukost. Vid 5-tiden låg Max och övade på något nytt ord, men tack och lov somnade han om igen och vi gick upp runt 7.20. Markus går verkligen på sommartid och sover längre och längre på morgonen. Rekordet var häromdagen då han inte gick upp förrän klockan var 9.30!!

Jag fick ett ryck på förmiddagen och städade vårt sovrum och Markus rum riktigt ordentligt. Drog fram sängarna och dammsög bakom, under och i dem. Jösses med damm det kan samlas i ett sovrum...Bäddade rent och dammtorkade bland alla legobyggen som står på Markus rum. Skönt när man får gjort det grundligt då och då. Markus lekte med kompisen H några timmar och de hade disco i källaren och dansade och sjöng för fullt:-) Jag fick gått en rask promenad med Max i vagnen också.

Vid 15 tiden körde vi till Heden för att heja på Albin som spelade fotbollsmatch i Eskils cupen. Tänk att man kan bli så nervös när de spelar! Gissa om vi skrek högt när Albin gjorde matchens enda mål och gav segern till Höganäs United. Sen vann de även matchen mot HIF med 5-1 men den började senare så vi stannade inte kvar. Men i morgon åker vi och kollar på den tredje matchen!

Julia kikade ut efter jobbet och vi grillade kyckling och majskolvar. Till det hade vi sallad och avocado, gott och inte allt för "tung" mat. I dag var inget undantag, hon hade med sig sin kamera och tog härliga bilder på barnen:-)


onsdag 29 juli 2009

Kärlek

I dag när Markus var i poolen och jag satt i en solstol så sa han plötsligt "mamma, två pojkar kan kan också bli kära i varandra. Jag ska bli kär i Henke (bästa kompisen) så kan vi bo tillsammans"

Tänk så enkelt det är att vara 5 år och inte ha några fördomar. Att se enkla lösningar på saker och ting - jag menar, alla vill väl bo med bästa kompisen?!

Markus har inte en enda gång sagt något om Lilian och Vanja som visar sin kärlek öppet. För honom är det inget konstigt alls att det är två tjejer som är kära i varandra. Jag nämnde detta för Lilian och hon sa då (citerar dig tjejen) "det är ju för att ni inte tycker det är konstigt eller har sagt att det är fel" Och så är det så klart....barn tar efter sina föräldrar, det dom gör och säger. Jag är glad för att vi har lyckats ge Markus så öppna sinnen redan och stor tolerans - det kommer han långt med i livet:-)

Annars har dagen inneburit promenad i förmiddags med barnen, vi hälsade på farmor på Jie keramik där hon jobbar. Handlade present till Daniel och Helen och Markus fick köpt delar till tavlor som man sen själv kan klistra hur man vill ha dem. Kolla in resultatet!

Eftermiddagen bjöd på sol så vi satt i trädgården och mös en stund innan vi packade i hop oss och körde till Daniel, Helen, Ebba och Alfons (ska INTE glömma vovven denna gången Danne).

Äntligen har vi våra favorit-stockholmare i Helsingborg igen. Ja, ja...Danne har väl aldrig hunnit bli stockholmare trots 13 år på flykt;-) Vi bjöds på en underbart god middag, smarrig paj till efterrätt och givetvis mycket prat och bebismys. Hunden Alfons jagade en boll i köket och Max skrattade så han satt och hoppade på golvet. Jag hade inte min kamera med i dag, så jag får bjuda på bilder av denna härliga familj efter nästa träff.

Nicke har i dag träffat en företagsläkare (igen) pga hans tennisarmbågar. Nu ska han jobba halvtid fram till semestern och bara vara på utlastning, inget plockande av ordrar (=tunga lyft). I morgon ska han på sin första zonterapibehandling och vi hoppas att han kan bli hjälpt av det. Tydligen så får många bra resultat för tennisarmbåge när de har gått på zonterapi. Håll en tumme för honom - det är inget kul med denna värken:-(

Nu kallar bingen!

tisdag 28 juli 2009

Bmx bilder

Det fanns en fotograf på tävlingen som tog bilder hela dagen. Verkligen fina!!

Spana in den fokuserade blicken!


Gåstolsrymling och mohikankille!

Efter frukosten i dag gick jag och grabbarna ut i solen för att vara lite flitiga med ogräset. Markus och jag drog ogräs och sopade medan Max rymde gång, på gång, på gång, på.....Tänk att man kan vara så snabb i en gåstol!

Max fick upp rejäl fart!

Hur kul som helst att vara ute!

Markus hjälper mig med ogräset.

Cool kille i ny frisyr!

Jag gjorde pannkakor till lunch som vi satt och åt på verandan. Det har inte blivit så många sittningar där nu, uterummet är lite säkrare mot regnet som kommer titt som tätt...Men solen fortsatte skina så vi körde in till stan där jag blev avsläppt hos Tina. Hon och jag gick sen en promenad till Gröningen dit Nicke och Markus hade kört. Vi satt i solen, pratade lite, åt glass och mös i solen.

Nicke och Tina.

Markus tränar lite som han brukar på Gröningen:-)


I kväll har Ella och Gabriel varit här och grillat med oss. Grabbarna lekte lite och de fick lägga straffar på Nicke som stod i mål. En mysig sommarkväll helt enkelt! Nicke körde dem hem och jag fick Max att dricka välling ur muggen i kväll igen:-) Sen blev det träning i källaren för mig en stund, lite spinning och magträning. Fick dock springa upp några gånger och "natta om" Max som är såååååååå mammig just nu! Men ungen sover och soffan hägrar för mig!

Mugg ska det vara!

Undrens tid är inte över....Vi har ju provat att ge Max välling utan speciellt bra resultat, testat många olika nappar till flaskorna, köpt ersättning, gett varm välling, gett sval välling...men inget har passat honom. Dessutom har nätterna varit en maktkamp mellan honom och mig då han vill använda mig som napp men jag har tyckt länge att nu räcker det med bröstet på natten.

För fyra-fem nätter sedan började han skrika och ville ha bröstet, men jag härdade ut och efter ca 20 minuter somnade han om. Han vaknade knappt mer den natten och det blev inget bröst!!
Sen dess har vi klarat av varje natt utan att han får bröstet och hör och häpna - han dricker välling innan han lägger sig:-) Vad var knepet då? Jo, vällingen ska drickas ur hans drickmugg.....(Heja Tupperware!!).......Så i går drack han 120 ml välling och förutom att han ville till vår säng runt 00.30 så sov han till 5, somnade om och vi gick inte upp förrän efter 8. Får väl hoppas att detta nu håller i sig!

måndag 27 juli 2009

Min kändis

Vi blev lite förvånade till frukosten i dag när vi läste tidningen:-)

http://hd.se/angelholm/2009/07/27/tvaa-vinster-till-engelholms-bmx/

söndag 26 juli 2009

Bmx tävling!

I går kväll körde vi till banan för att vara med på grillfesten som klubben ordnat. Det var dax för Summer Race 2009 i dag och redan i fredags började det komma folk till banan, som campar där hela helgen. Vi fick helstekt gris med massor med goda tillbehör och hade en trevlig kväll med härligt folk från hela Sverige. Det blir ju att man lär känna "gänget" eftersom det är samma folk på tävlingarna runt om i landet.

Vi körde hem runt 21 tiden och när vi kom hem var Max i partystämning och bestämde sig för att vara vaken till ca 22.30...Markus hade nog fått för många intryck på festen och när han lekte med alla barnen på banan, för han skrek och drömde massor i natt. I morse var han inte vaken när Nicke skulle köra till banan, så vi fick låta honom sova lite längre så körde jag dit honom lite tidigare än jag egentligen hade tänkt köra dit. Han måste ju också hinna träna och värma upp!

Jag var nog den som var mest nervös i dag då det var Markus första tävling. Han var väldigt förväntansfull, men hur cool som helst:-) Han körde sina heat i blandad grupp upp till 6 år och kom fyra i alla loppen (sex deltagande i hans heat)! Gissa om vi hejade och ropade fram honom:-) Det var jag, Max, min mamma, hennes man Wille, kusin Albin, farfar, min faster Kerstin, hennes man Mikael, min tappra kusin Micke, Jonas och Johanna!

Faster Kerstin och min kusin Micke!

Markus kommer cyklande med svart hjälm och Nicke hejar på!

Lite vila mellan loppen!
Max och Johanna!

Nicke köre tre heat där han kom 1-1-2 och i finalen vann han - så klart;-) När alla loppen var cyklade så var det dax för prisutdelning. Klart denna mamman var stolt över sina grabbar!!

Otroligt att se fem/sexåringar ta i hand med varandra, bocka sig och ge prisutdelarna en kram. De lär sig mycket av att bara vara med och för oss var det underbart att se Markus klara av en så stor prestation, hålla nerverna i schack och inte bli ledsen för att han inte vann.



Ella har också tävlat i dag, första tävlingen på si så där 20 år;-) Hon kämpade på och slutade på en mycket värdig sista plats:-) Här syns Ella först i ledet i orange byxor!
Nicke överst på prispallen.

Gänget gör vågen efter prisutdelningen
Spana in min sponsrade make;-) Klart man vinner när man har kylen fylld av energidrycken "Burn"

Världens bästa hejarklack?

När vi körde hem somnade Markus i bilen och där satt han kvar och sov en bra stund då vi kommit hem. När jag väckte honom så gick han rakt in på soffan och sov vidare....det tar på krafterna att cykla bmx....

Japp, han sov gott...

fredag 24 juli 2009

Bubbel- och cykelpremiär!

I morse hade Markus bubbelpremiär med lillebror! Tänk så spännande när man ser något för första gången:

Vi körde sen till Willys för storhandling, otroligt att kylen var tom igen:-) Vi brukar alltid handla på Ica Maxi men det är ju inte fel att jämföra lite priser då och då. När vi kom hem åt vi lite lunch och sen körde jag och barnen till storasyster Malin och hennes familj. Vi fick fika inne eftersom regnet drog in och det fullkomligt öste ner. Ganska mysigt att sitta och titta på deras bilder från Turkietresan de nyligen varit på!
Nu i kväll fick vi för oss att det skulle bli cykelpremiär för Max! Solen har visat sig och det har varit en underbar kväll (fast nu drar det i hop sig igen...). Max tyckte det var toppen att få åka!


Nu är det mys i soffan för Markus med pop corn och läsk, Nicke är hos Camilla och hämtar film åt oss och Max sitter och leker med datorsladden:-) En helt vanlig fredagkväll hos familjen Johansson!

torsdag 23 juli 2009

Stockholm has left the building!

Japp, då var huset fullt med testosteron igen och tjejdofterna ligger bara kvar som en tunn skugga i källaren:-( I förmiddags var det dax för Lilian och Vanja att åka vidare på sin roadtrip och jag lyckades inte låsa in dem och behålla dem här!

Vi har haft fantastiska dagar som har varit bland de roligaste i mitt liv. Kanske ska säga de mest berikande dagarna? Dessa två kvinnor är roliga, smarta, omtänksamma, generösa och hur gulliga som helst. De är stolta över att vara gay, visar sin kärlek öppet och det lyser om dem hela tiden. Vore fler som dessa två skulle världen verkligen se bättre ut!

Tack tjejer för härliga dagar och jag är stolt över att ha er som vänner. Saknar er här i huset och längtar tills nästa gång vi ses!

onsdag 22 juli 2009

Stockholm is still in the house!

Nu har jag vant mig vid massor med tjejkläder och sminkväskor i källaren, att kaffekokaren är på titt som tätt, att det luktar tjejigt på badrummet, att dricka rosévin på kvällen och att prata och skratta till tolvslaget varje kväll. Jag tror jag låser in Lilian och Vanja, slänger bort nyckeln och behåller dem här ett tag till:-)

I går åkte vi in till Helsingborg och strosade oss igenom "shoppingstråket" vilket inte tar så lång tid i lilla Helsingborg.Lilian hittade ett par skor i storlek 51 som hon funderade på att köpa - som lägenhet kanske?
Jag, Vanja, Nicke, Max och Markus framför Kärnan.

Vi gick till "Haket" och åt en jättemumsig lunch tillsammans - pizza till de vuxna och hamburgare till Markus - i gourmeklass! Sen gick vi och hämtade Markus cykel som vi tagit med och hade i bilen, så kunde vi gå lite längre utan att han skulle bli för trött och inte orka gå så långt som vi ville.
Vi gick några timmar i Norra Hamnen och ut på Gröningen, pratade, skrattade, Markus lekte på lekplatsen och Lilian tog några hundra bilder. Hon har lika fin kamera som lillasyrran så bilderna blir fantastiska.

Mycket kärlek i luften!

Max var lika lätt att ha med som alltid och Lilian lyckades ta den här fantastiska bilden på honom. Jag fylls med så mycket kärlek när jag ser den!

Efter fem härliga timmar i stan så begav vi oss hemåt, med undantag för ett kort besök på Systembolaget:-) Töserna köpte rosévin till kvällen. Dock hade Markus ett krav på Lilian och det var att hon skulle bada med honom - vilket hon givetvis ställde upp på!

Sen kom Julia ut och vi hjälptes åt att fixa med maten, grillspett, sallad, melon, ost och kex. Givetvis skulle rosévinet öppnas och drickas:-)

Runt 22 tiden hamnade vi i sofforna med datorn på bordet och vi fullkomligt asgarvade åt massa "Hip Hip" klipp på Youtube. Varma av rosévin och sockerstinna på lösgodis kanske, men det var länge sedan jag skrattade så himla gott. Det är svårt att komma i säng på kvällarna så klockan var strax efter tolvslaget då vi gick och la oss.

I förmiddags körde Nicke först Markus till en kompis, sen begav vi oss till Väla. Klart tjejerna skulle till Nordvästra Skånes shoppingmecka - Väla! Så där har vi strosat runt, tjejerna har shoppat lite, vi åt lunch och hann prata massor. Från Väla har Lilian och Vanja kört till Lund för att träffa en kompis där på lite fika, sen kommer de hit i kväll igen. Nicke har kört till bmx-banan med Markus och Ella och jag tog en rask runda med Max i vagnen. I kväll blir det tacos a la Lilian, hon står för käket i kväll:-) Kanske det blir liiiiiiiite rosévin eller någon Smirnoff Ice...

Måste visa några härliga bilder till från gårdagen:





Avslutar med en bild som jag tog i morse på mina älskade barn!