onsdag 24 mars 2010

4 tim och 40 min

Det är vad jag har sovit i natt. Hur kommer det sig att jag har så noga koll på tiden på nätterna? Max är boven i dramat och i natt vaknade han 2.45 och var sen i gång till 5.39.....

Han vaknar och vill till vår säng, vilket han får. Nicke sov inne hos Markus så det är bara jag och Max i sängen, ändå har jag 20 cm att ligga på! Han sparkar, snurrar runt, knips, drar i håret, pratar, klappar händerna och gör allt han inte ska göra mitt i natten. Och kämpar jag med att försöka få honom att sova i egen säng vrålar han, vilket gör att ingen i huset kan sova. Han är i alla fall inte högljudd i vår säng. Till sist somnade han tätt intill mig på min arm och då såg jag klockan var 5.39. Bra tänkte jag, nu kan vi sova knappt två timmar till. Men icke.....6.30 vaknade han igen och for upp!

Hur sjutton orkar en 1 1/2 åring vara uppe tre timmar mitt i natten? Tyvärr så var det precis samma visa med Markus i den åldern. Från september 2005 till juni 2006 var han uppe på nätterna, gick runt och skrek etc. Då var vi hos en barnläkare och barnpsykolog för att vi var säkra på både damp och ADHD.....men icke......"bara" väldigt energisk. Jodå, jag minns bla hur Nicke stod på trappan klockan 4 på morgonen och drog långa djupa andetag. Det är fruktansvärt jobbigt att inte få sova och man tappar humöret. Tur att vi är två sunda föräldrar som har spärrar, annars hade jag nog placerat barnen i garaget eller nåt....;-)

Nu ska det inhandlas Eskimo Kids till Max (omega 3&6) precis den sorten som Markus fick. Det tog 6 veckor då innan vi fick ett bra resultat på Markus och han sov bättre på nätterna. Nu ska jag bara klura ut hur vi ska få Max att ta det.......

I kväll är det Tupperwareparty och jag somnar kanske över någon plastburk. Men vad gör det om 100 år?

3 kommentarer:

  1. Jag lovar att peta dig i sidan om du ser ut att somna ikväll ;-)

    SvaraRadera
  2. Hoppas Omega kan hjälpa Max att komma till ro lite bättre också, precis som det gjorde med hans storebror. Kanske dags att minska dagtidssömnen? Eller det har ni säkert redan gjort vid det här laget (silly me, man glömmer så fort alla knep och knåp man försöker med!).

    Hoppas du får sova gott i natt, det önskar jag dig verkligen!

    SvaraRadera
  3. Garaget, soptunnan, förrådet, källaren... det finns många ställen att stoppa dem i ;-)

    Jag hoppas ni snart får tillbaka era nätter, vännen. Man orkar ett tag, men tillslut blir man på gränsen till kokko.

    Stor kram!

    SvaraRadera