onsdag 31 mars 2010

Påsken för 4 år sedan=)

Grävde lite i min jobbdator och hittade några bilder från Påsken 2006. Markus är två år gammal!
Jag ser fram emot påsken med mina TVÅ älskade grabbar. I år blir det med en (nästan) 6 åring och en 1 1/2 åring=)
Vad hände i går då? Jo jag var ute med barnen en timme drygt när vi kom hem, sen gick jag och
Max in och städade bland triljoner leksaker som ligger och dräller i hela vårt hus. Markus var ute några timmar till med grannpojken och sen följde Markus med honom in och fick äta middag där. Han har verkligen blivit stor Markus, han leker med kompisar och klarar så mycket själv nu.
Jag och Max åt middag och sen högg jag tag i stryktvätten. Tänkte att den inte skulle hinna bli Mount Everst igen innan jag tar den. Nicke kom hem vid 19 tiden och då klädde jag på mig och gick ut på en powerwalk med betoning på power! Jag fick ganska ont i benhinnorna tyvärr, även om jag försökte gå så mycket som möjligt på gräs/väggrenen. Nicke la Max medans jag var ute och det går bra så länge jag inte är hemma. Jag får väl helt enkelt vinka och låtsas att jag går så att Nicke kan lägga honom fler kvällar. Han bara skriker efter "mamma" annars tills jag kommer.
Klockan 20 var det finalen i "Mästarnas mästare" och jag, Nicke och Markus satt och såg hela programmet tillsammans. Markus tyckte det var så mysigt att få lite egentid med oss (utan en busig lillebror) och han älskar alla sådana tävlingsprogram.
I dag ska jag hämta grabbarna vid 15 tiden och så kör vi direkt till Nickes mamma som fyller år i dag! Hurra för svärmor!
(Nu har jag flera gånger försökt få till mellanrum mellan de olika styckena i detta inlägget men varje gång jag trycker på publicera så blir det en klumptext!!)

tisdag 30 mars 2010

Barnsäkert?

Vår ugn har en liten knapp som man måste trycka ner samtidigt som man drar ut luckan, kallas barnsäkert. Ett barn ska tydligen inte kunna klara av att göra dessa två moment samtidigt. Eller hur..........

Men han är ju försiktig eftersom han tar grytlapparna i lådan först.......;-)
Jag önskar han kunde sitta så här stilla och titta på tv lite oftare;-)

måndag 29 mars 2010

Påskpynt & träning(svärk)

Jag hann inte ut från bilen i dag när jag kom hem, innan Markus hade sprungit in och hämtat sitt påskpynt=) Se vilken fin påskljusstake han har gjort i dag!


Han hade även bakat med Ingrid=)
När jag kom hem bytade 3/4 av familjen om till träningskläder. Nicke följde Markus till gympan, sen sprang Nicke en runda. Under tiden gick jag ner i källaren med Max där jag värmde upp med Orbitrek innan det blev mage/rumpa/lår/armar som fick styrketräna. Min träningsvärk är allt annat än skön och jag tror inte den blev bättre av träningen=(
Måste också visa hur ett uttråkat barn ser ut.....I går när jag lagade middag tyckte Max att det tog för lång tid.....han visade klart och tydligt hur uttråkad han var......

Träningsvärk!

Säger som Max gör nu för tiden "shit"......vilken träningsvärk jag har i dag! I går var jag ute och sprang en runda och den rundan gör sig påmind i dag - hela dagen=) Jag får inte träningsvärk när jag cyklar på spinningcykeln, det är inte samma "stötar" för benen och det kändes redan när jag sprang i går att musklerna skulle bjuda på träningsvärk i dag=)

Annars är min måndag bra. Lämnade grabbarna hos deras underbara dagmamma i morse, körde till mitt jobb som jag trivs med, fick härliga nyheter av en vän i telefon, har riskakor och vatten på mitt skrivbord, längtar efter choklad och ser fram emot att åka hem till min älskade familj i eftermiddag. Japp, livet är gött!

söndag 28 mars 2010

Askungen!

I går körde Nicke till stan för att köpa en ny skjorta åt sig själv. Det hägrade 50-års fest i går, min "gamla" dagmamma, vän, Markus gudmor, min extra mamma......ja...Yvonne bjöd på fest i går! Hem kommer han med en helt ny outfit åt mig=) Svarta byxleggings (tjockare än vanliga leggings men ändå inte vanliga byxor), en rosa dröm och pumps! Allt var i helt rätt storlekar.......Har jag sagt att jag har världens bästa make??

Jag kände mig superfin när vi körde i väg, det är sällan jag klär upp mig så här. Tack Nicke, du är bäst=)

Festen var verkligen supermysig, det var 80 personer och vi bjöds på god trerätters middag. Tyvärr kunde vi inte stanna för dans och party eftersom Nicke skulle upp klockan 5 i dag och klockan skulle också ställas fram och det minskade sömnen ytterligare. Nickes föräldrar var hemma med barnen och det hade gått bra. Max sov gott när vi kom hem men Markus och kusin Gabriel var vakna. Gabriel skulle sova över men han kom inte till ro och följde med Nickes föräldrar hem.

I dag har Markus tvillingarna S här och det leks och busas för fullt. Jag har hunnit med att vara ute under förmiddagen med barnen, strykt min tvätthög a´la Mount Everest, lunch till barnen, fika till barnen, vattnat blommor, bäddat, tvättat en maskin och allmänt plock & röj! Snart kommer Nicke hem och det blir lite söndagsmys med hela familjen samlad=)

fredag 26 mars 2010

Våren är kommen!

Hela familjen Johansson har haft en härlig dag tillsammans! Vi körde till Väla i förmiddags och köpte lite vårkläder som behövdes (bla jacka och fleece till Markus, tunn mössa till Max och present till Ella). Vi åt lunch på Max och köpte sen några vårblommor med oss hem som skulle planteras på framsidan. Vi tillbringade sen nästan 4 timmar ute! Strålande solsken och 15 grader i skuggan - i solen var det så varmt att det var kortärmat som gällde när vi jobbade i trädgården=)

Håll till godo - här är vår vårdag=)






I kväll har vi varit hos Ella för att fira hennes 29-års dag som var i veckan. Hon bjöd på god tacogratäng och sen chokladkaka med vispgrädde. Tack för en mysig kväll min goa svägerska!

torsdag 25 mars 2010

Burkaparty, vaccinering och 15 grader!

I dag var det dax för Markus vaccinering (polio/stelkramp) och det var nog lika många fjärilar i min mage som i Markus. Han fick på ett Emblalåster på sin vänster arm och han var förvånansvärt lugn här hemma innan vi körde. Vi lämnade Max hos Ingrid och sen körde vi ner till vårdcentralen. När vi kom in i rummet och det var dax för sprutan så bröt han i hop och började gråta. Efter lite prat, lugnande och övertalning så satt han gråtande i mitt knä och tog sprutan. Plåstret hade vi satt lite för långt ner så han blev stucken ovanför....Supermodiga, älskade unge! När det väl var över så slutade han gråta direkt och frågade om han fick mäta sig=) Min älskade, blivande 6-åring är 130 cm lång.....japp, han ligger på översta kurvan!

När jag hämtade barnen i eftermiddag hade Markus gjort påskpyssel i dag. De vackra blommorna fick jag av Louise i går - visst är det vår- och påskfint? Och termometern har stått på 15 härliga grader i dag. Det ÄR vår i Skåne!


Markus fick bestämma middagen i dag och då valde han tacos. Han skar själv alla grönsakerna!
Max gör det han är bra på - äta majs!
I går hade jag Tupperwareparty och hade 10 goa gäster här hemma. Vi hade en mysig kväll med shopping, fika och massor med prat.

Max myser hos dagmamma Ingrid och mormor bredvid!
Louise och Johanna!

Världens bästa faster och kämpen Micke!
Max visade ett stort intresse för plastsakerna.....
Micke busade med Max=)
Coola kusiner!

Några av tjejerna fastnade inte på bild, men de fanns där;-) Tack alla ni som kom, det var jättemysigt att träffas!
I morgon har jag tagit semster så hela familjen är lediga tillsammans eftersom Nicke är pappaledig och hemma med grabbarna. Vi ska fixa lite födelsedagspresent till Ella, köpa lite vårkläder till grabbarna (tunna överdragsbyxor/mössor och fleece), några blommor till trappan och utlovad lunch på Max. Sämre kan man ha det!

onsdag 24 mars 2010

4 tim och 40 min

Det är vad jag har sovit i natt. Hur kommer det sig att jag har så noga koll på tiden på nätterna? Max är boven i dramat och i natt vaknade han 2.45 och var sen i gång till 5.39.....

Han vaknar och vill till vår säng, vilket han får. Nicke sov inne hos Markus så det är bara jag och Max i sängen, ändå har jag 20 cm att ligga på! Han sparkar, snurrar runt, knips, drar i håret, pratar, klappar händerna och gör allt han inte ska göra mitt i natten. Och kämpar jag med att försöka få honom att sova i egen säng vrålar han, vilket gör att ingen i huset kan sova. Han är i alla fall inte högljudd i vår säng. Till sist somnade han tätt intill mig på min arm och då såg jag klockan var 5.39. Bra tänkte jag, nu kan vi sova knappt två timmar till. Men icke.....6.30 vaknade han igen och for upp!

Hur sjutton orkar en 1 1/2 åring vara uppe tre timmar mitt i natten? Tyvärr så var det precis samma visa med Markus i den åldern. Från september 2005 till juni 2006 var han uppe på nätterna, gick runt och skrek etc. Då var vi hos en barnläkare och barnpsykolog för att vi var säkra på både damp och ADHD.....men icke......"bara" väldigt energisk. Jodå, jag minns bla hur Nicke stod på trappan klockan 4 på morgonen och drog långa djupa andetag. Det är fruktansvärt jobbigt att inte få sova och man tappar humöret. Tur att vi är två sunda föräldrar som har spärrar, annars hade jag nog placerat barnen i garaget eller nåt....;-)

Nu ska det inhandlas Eskimo Kids till Max (omega 3&6) precis den sorten som Markus fick. Det tog 6 veckor då innan vi fick ett bra resultat på Markus och han sov bättre på nätterna. Nu ska jag bara klura ut hur vi ska få Max att ta det.......

I kväll är det Tupperwareparty och jag somnar kanske över någon plastburk. Men vad gör det om 100 år?

tisdag 23 mars 2010

Min dag

5.30 - vaknade Max.

8.30 - lämnade två glada barn hos dagmamman.

9-16 - jobb!

16.30 - hemma med grabbarna och vi bakade kärleksmums och chokladbollar.

17.30 - middagen på bordet.

18-18.30 - städning och lite förberedelser inför morgondagens Tupperwareparty!

18.30 - "Den itusågade kaninen" på tv och mys i soffan med barnen.

19-20 - läggning av Max och Markus.

20 - Träning på spinningcykeln och styrkeräning med hantlar.

21 - tv och dator.

22.30 ca - over and out.......

måndag 22 mars 2010

Svettigt umgänge...

Jag har haft en date i källaren med min vapendragare. 30 intensiva, svettiga minuter.......


Min kämpande kusin!

I morse var min kusin och faster på tv!

Jag blir lika rörd, arg, glad, irriterad, känslosam.....ja fylld med så mycket känslor när det kommer till min kusin Michael och min faster Kerstin. Hur fan tänker kommunen? Han får inte personlig assistent för att man inte vet om hans skador är bestående eller långvariga. Hemtjänsten i all ära, men det är INTE det han behöver. Han behöver en assistent - och det NU!

Stor eloge till er som orkar kämpa! Kerstin och Micke - ni är superfina och jag önskar och håller tummarna stenhårt för att ni ska få rätt.

http://www.tv4play.se/nyheter/lokala_nyheter/malmo?videoId=1.1563666

söndag 21 mars 2010

Daniel Karlssons trolleriföreställning!

Då var det äntligen dax att vid 14 tiden bege oss till Lomma för att se på Daniel Karlssons trolleriföreställning! Markus var fotograf på resan ner.....
"Ta fort, jag måste hålla ögonen på vägen!"
Det tog ca 35 minuter dit och vi kom helt lagom i tid för de öppnade inte dörrarna förrän 14.40. Där kunde vi som värsta vip-gästerna glida in (tusen tack Daniel!)
"När börjar det mamma???"

Showen har börjat=)
Men osynliga pennor kunde publiken helt plötsligt få sidorna färglagda - för att sen sudda bort dem igen......
Full koncentration......
Ingen trollkarl utan en hatt!
Efter föreställningen fick barnen komma fram för att ställa frågor eller få en autograf. Markus är i full färd med att få autografen skriven på sin arm!
Markus & Daniel = total lycka för min son!
När lokalen blev tom fick jag en chans att prata lite med Daniel och Markus kunde få ta sin bild med idolen=) Hann prata några gamla minnen och sen komma fram till att vi måste ses i sommar. Det är utlovat grillning i Gantofta och (om det inte blir i år så blir det nästa...) så ska vi hälsa på Daniel och flickvännen i skärgården . Tack för en superbra föreställning Daniel!
"Mamma jag ska aldrig tvätta handen....." Eh....tack Daniel;-)

Fredagkväll & lördag!

Halva helgen är avklarad och den har bjudit på lite av varje. I fredags kom Ella och Gabriel med Nicke och barnen till oss så det blev lite mat och bus med barnen. Vi såg Let´s dance och jag tycker att Claudia Galli är helt enastående!

I går förmiddag körde vi med bil och släp till mamma och Wille för att hjälpa till med lite till innan allt är färdigflyttat. Tyvärr regnade det en del, men det gick ändå bra att lasta saker på släpet och få det kört till nya bostaden. När vi var klara med flyttlassen så åt vi lunch tillsammans innan vi begav oss hemåt. Max somnade i bilen och sov sen vidare i sin vagn när vi kom hem. Jag passade då på att träna 1 timme i källaren. Det blev 35 minuter på spinningcykeln och sen 25 minuter styrketräning. Det blev ett rejält pass med många, trötta muskler=)

Som alla andra lördagar var det dax för Markus simskola klockan 15 och det var han och jag som körde dit tillsammans. Nicke stannade hemma med Max under tiden. Det är mysigt att få tid med Markus själv, utan lillebror som tar ganska mycket av uppmärksamheten. Jag är så imponerad över hur duktig Markus har blivit och det är stora framsteg mellan gångerna! Nästa vecka är det dax för klädsim för att barnen ska få känna på hur tungt det blir om man skulle trilla i med kläderna på.

När vi kom hem åt vi middag tillsammans sen körde Nicke och Markus till Jutan där det var inomhustävling i bmx. Nu fick jag egentid med Max och vi satt tätt intill varanda i soffan och såg på barnprogram och kelad massor. Nicke och Markus kom hem igen vid 20 tiden och då var det dax för Markus att hoppa i säng. Det var två trötta föräldrar som låg i var sen soffa till vi gick och la oss redan innan 22 tiden. Det börjar ta ut sin rätt nu med Max alla tidigar morgnar....

I dag jobbar Nicke och jag är hemma med barnen. Vi ska bege oss ut en sväng nu på förmiddagen tänkte jag och sen i eftermiddag ska jag och Markus köra till Lomma för att se Daniel Karlsson från "Den itusågade kaninen" på SVT. Jag och Daniel chattade i går på Facebook och då fick jag reda på att han skulle uppträda i Lomma. Det är ju bara 35 min med bil för oss!! Så han fixade upp oss på listan så vi kommer in i morgon (vi har ju inte köpt biljett på Biblioteket i Lomma och jag vågar inte åka dit och sen inte komma in....). Ska bli så himla roligt att nu få se Daniel uppträda och Markus är eld och lågor!

fredag 19 mars 2010

Fredag!

Helgen för dörren!! Det ska bli lite extra skönt med helg efter en heltidsvecka på jobbet och väldigt lite sömn på nätterna. Inte för att jag får mer sömn på helgen, men då slipper jag i alla fall vara på jobb klockan 7, utan kan mysa soffan med barnen en lång stund när vi gått upp=)

I går blev det lite träning på pilatesbollen till massor med övningar som Nina har skickat till mig. Det är allt annat än lätt att få till lugna, jämna rörelser då man samtidigt ska hålla balansen. Men kroppens alla muskler får i alla fall bekänna färg! Det har inte blivit mycket träning annars i veckan, har helt enkelt varit för trött efter många dåliga nätter.

I dag hoppas jag hinna träna lite då jag kommer hem. Nicke och grabbarna ska under eftermiddagen åka hem till Ella och Gabriel och sen blir det fredagsmys på hög nivå - äta gott vid tvn till film som Markus får välja=)

Av en händelse hittade jag den här bilden just i dag i min jobbdator. Markus står i samma tröja som Max hade på sig i går=) Min lilla Markus är 17 månader på bilden.

Ha en härlig fredagkväll!

torsdag 18 mars 2010

Behandling och beundran!

För en liten stund sen pratade jag med min fina vän E i telefon. Det var så härligt att höra hennes glada röst och entusiasm! Alla ni som gnäller för skoskav kan kanske prata med henne och få en liten tankeställare.

Förra veckan började hon sin behandling och fick cellgifter. Fyra timmar tog det att få alla sorterna. Detta var på onsdagen och sen under fredagen och lördagen fick hon uppleva alla bieffekterna genom ett helvetiskt illamående och kräkningar. Det går inte ens att föreställa sig hur det är att uppleva detta. Trots medicin som ska lindra illamåendet så var hon katastrofalt dålig. I dag, knappt en vecka senare pratar hon på och låter glad. Jag frågade så klart tusen frågor och fick många svar, en del kunde vi till och med skratta åt=) Allt ställs ju upp och ner när en sådan här sak händer och jag hade inte en aning om att så mycket händer med kroppen under en sådan här behandling.

Nu väntar behandling varannan vecka ända fram till oktober, totalt 16 gånger ska hon få cellgifter. E berättade också för mig att hon minsann tänker tävla med sina hundar på lördag "så lätt ska de inte få det" (hon är svensk mästare i agility bla, säg vad hon inte vinner...!)! DET sättet borde fler människor ha här i livet=)

Jag har givetvis frågat E i dag om det är ok att jag skriver här om hennes situation och det var helt ok. För mig känns det viktigt att dela med mig av detta, för det är en stor händelse i mitt liv också och jag påverkas så mycket av det. STOR eloge till E för att du är den person du är och i mina ögon är du ett verkligt föredöme.

God morgon!

I natt fick jag sova betydligt bättre - men inte sjutton försvinner påsarna under ögonen för det. Mirakel sker inte på 6 timmars sömn;-)