söndag 29 november 2009

Första advent

Måste börja dagens blogg med att visa Markus brev till tomten - givetvis kommer det fram, eller hur? I detta kuvert ligger hans önskelista som han skrivit på egen hand med stavningshjälp av mamma=)
Varje advent lägger vi ut tomtesäcken på kvällen innan och på adventsmorgonen springer Markus ut och kikar om där ligger något. Årets första advent hade tomten varit och lagt något i säcken......
Ett litet "kit" med allt man behöver för att göra studsbollar! Så klockan 8.20 ca var vi i full gång!
Så här fina blev morgonens första studsbollar. Man kan även ha dem som nyckelringar.

Klockan 13 var vi bjudna på adventsmiddag hos mamma och Wille. Mina systrar, pappa och Lena samt Willes son var också där. Det är verkligen härligt att vi alla kan umgås trots att mina föräldrar är skilda. Det är något som jag uppskattar oerhört mycket. Markus fick äran att tända första ljuset hos mormor=)
Vi bjöds på en fantastisk buffé med sill, ägg, räkor, bröd, ostar, sallad med oliver och fetaost, kall skinka, två sorters pajer och god dricka!
Kusingrabbarna mumsade på pepparkaka och drack glögg=)
Min mamma dukar alltid underbart vackert och kreativt. I dag låg där chokladtomtar på killarnas tallrikar och vackra värmeljuslyktor till tjejerna - allt får man med sig när man går hem!
Mammas kelgris!
Hela stora klanen Johansson/Olsson/Jönsson/Karlsdotter/Glad/Dahl - jodå, vi är en familj med många efternamn=)
Efter all den goda maten fick vi mandelmusslor med grädde och sylt. Markus slickade ur grädden, sen fick mandelmusslan ligga kvar....


Väldigt mätta och belåtna körde vi hemåt vid 16 tiden. Tusen tack mamma för en fantastiskt mysig och god adventsmiddag hos er. Man är känner sig så välkommen och omhändertagen=)

5 kommentarer:

  1. Gud va härlig hon är din mamma:-)

    SvaraRadera
  2. Vilken mysig första advent...
    Nu är det bara att fortsätta i samma anda i en månad till :-) Härligt!
    Stor kram!

    SvaraRadera
  3. Mysig familjedag!!
    Ses på onsdag //
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  4. Mysiga familjefoton på er stora familj. Så kreativ din mamma är med sin dukning!

    SvaraRadera