lördag 28 november 2009

Fuktskadat hus!

Någon som vet om hemförsäkringen täcker fuktskador på pepparkakshus? Vårt tak hänger nämligen ner och det börjar spricka på andra sidan. Det är hål mellan takskivorna och det kan regna in....

Mitt tips till alla er pepparkaksbyggare: ha inte för mycket kristyr på taket för plattorna blir mjuka och huset förfaller;-)

I dag körde vi till pappa och Lena för att lämna barnen där vid 9.30. När vi kom dit så tog pappa Max i famnen och då var det kört - han började skrika. Men morfar är klok och han sa "att jag har hörselskydd med inbyggd radio så det blir inga problem"....Så vi lämnade en gråtande Max och en glad Markus i trygga händer för att vi skulle kunna åka och fixa julklappar. Jag och Nicke var på Väla precis efter att de hade öppnat och där var inte mycket folk. När vi var klara ca 1 1/2 timme senare så var bilköerna dit redan långa. Vi körde till Toys R us och köpte de sista klapparna så nu är vi klara! Det är bara någon julklapp till varandra som ska inhandlas och det kunde vi av naturliga skäl inte köpa när vi var där tillsammans. Men jag tänker fixa det redan i veckan tror jag för jag ska INTE sätta min fot på Väla under decemberkaoset som råder där varje år.

När vi kom tillbaka till pappa och Lena satt två glada barn i köket och hade precis ätit lunch. Max hade skrikit ungefär en halvtimme och då la Lena honom i vagnen och gick en lång runda med honom. Så han hade sovit gott och när de kom in hade han börjat gnälla lite med det rådde de bot på och han blev go och glad=) Härligt att veta att barnen är i trygga händer och mitt mammahjärta blöder inte när jag kör därifrån. Det är bara träning som gäller för Max, han måste ju vänja sig att mamma inte kommer vara i hans närhet 24 timmar om dygnet.

I eftermiddag har även vårt vitrinskåp hämtats och i skrivande stund är Nicke hos Julia för att hämta det vi ska ha! Skönt att huset är tömt på furumöbler (det var det sista vi hade kvar) och det är endas ek kvar - lovely!

Markus är och leker med Oscar just nu men snart är familjen samlad och det blir lite plockmat och filmen "Ice Age 3". Ha en fin kväll ni med!

2 kommentarer:

  1. Åh så ambitiöst att göra pepparkakshus, det har mina stackars åsidosatta barn aldrig fått göra...

    Vi har en salig blandning av träslag, färg och form och ibland tänker jag att det skulle vara snyggt med ett och samma... Men samtidigt bryr jag mig inte tillräckligt mkt för att göra något åt det. Så länge möblerna funkar så lägger jag/vi krutet på annat. :-)

    Ha en mysig kväll!

    SvaraRadera
  2. Ja, huset har ju tagit till sig fukt:-) Kanske stått i uterummet??? Skönt att vara klar med klapparna, vi är i stort sett oxå klara, kanske nåt litet till (till Marcus) annars har vi nog oxå det på det torra:-)

    SvaraRadera