måndag 30 november 2009

De första stegen!

Hurra!!! Max har tagit sina första steg i dag=) Tänk att man blir så stolt.....

söndag 29 november 2009

Första advent

Måste börja dagens blogg med att visa Markus brev till tomten - givetvis kommer det fram, eller hur? I detta kuvert ligger hans önskelista som han skrivit på egen hand med stavningshjälp av mamma=)
Varje advent lägger vi ut tomtesäcken på kvällen innan och på adventsmorgonen springer Markus ut och kikar om där ligger något. Årets första advent hade tomten varit och lagt något i säcken......
Ett litet "kit" med allt man behöver för att göra studsbollar! Så klockan 8.20 ca var vi i full gång!
Så här fina blev morgonens första studsbollar. Man kan även ha dem som nyckelringar.

Klockan 13 var vi bjudna på adventsmiddag hos mamma och Wille. Mina systrar, pappa och Lena samt Willes son var också där. Det är verkligen härligt att vi alla kan umgås trots att mina föräldrar är skilda. Det är något som jag uppskattar oerhört mycket. Markus fick äran att tända första ljuset hos mormor=)
Vi bjöds på en fantastisk buffé med sill, ägg, räkor, bröd, ostar, sallad med oliver och fetaost, kall skinka, två sorters pajer och god dricka!
Kusingrabbarna mumsade på pepparkaka och drack glögg=)
Min mamma dukar alltid underbart vackert och kreativt. I dag låg där chokladtomtar på killarnas tallrikar och vackra värmeljuslyktor till tjejerna - allt får man med sig när man går hem!
Mammas kelgris!
Hela stora klanen Johansson/Olsson/Jönsson/Karlsdotter/Glad/Dahl - jodå, vi är en familj med många efternamn=)
Efter all den goda maten fick vi mandelmusslor med grädde och sylt. Markus slickade ur grädden, sen fick mandelmusslan ligga kvar....


Väldigt mätta och belåtna körde vi hemåt vid 16 tiden. Tusen tack mamma för en fantastiskt mysig och god adventsmiddag hos er. Man är känner sig så välkommen och omhändertagen=)

lördag 28 november 2009

Fuktskadat hus!

Någon som vet om hemförsäkringen täcker fuktskador på pepparkakshus? Vårt tak hänger nämligen ner och det börjar spricka på andra sidan. Det är hål mellan takskivorna och det kan regna in....

Mitt tips till alla er pepparkaksbyggare: ha inte för mycket kristyr på taket för plattorna blir mjuka och huset förfaller;-)

I dag körde vi till pappa och Lena för att lämna barnen där vid 9.30. När vi kom dit så tog pappa Max i famnen och då var det kört - han började skrika. Men morfar är klok och han sa "att jag har hörselskydd med inbyggd radio så det blir inga problem"....Så vi lämnade en gråtande Max och en glad Markus i trygga händer för att vi skulle kunna åka och fixa julklappar. Jag och Nicke var på Väla precis efter att de hade öppnat och där var inte mycket folk. När vi var klara ca 1 1/2 timme senare så var bilköerna dit redan långa. Vi körde till Toys R us och köpte de sista klapparna så nu är vi klara! Det är bara någon julklapp till varandra som ska inhandlas och det kunde vi av naturliga skäl inte köpa när vi var där tillsammans. Men jag tänker fixa det redan i veckan tror jag för jag ska INTE sätta min fot på Väla under decemberkaoset som råder där varje år.

När vi kom tillbaka till pappa och Lena satt två glada barn i köket och hade precis ätit lunch. Max hade skrikit ungefär en halvtimme och då la Lena honom i vagnen och gick en lång runda med honom. Så han hade sovit gott och när de kom in hade han börjat gnälla lite med det rådde de bot på och han blev go och glad=) Härligt att veta att barnen är i trygga händer och mitt mammahjärta blöder inte när jag kör därifrån. Det är bara träning som gäller för Max, han måste ju vänja sig att mamma inte kommer vara i hans närhet 24 timmar om dygnet.

I eftermiddag har även vårt vitrinskåp hämtats och i skrivande stund är Nicke hos Julia för att hämta det vi ska ha! Skönt att huset är tömt på furumöbler (det var det sista vi hade kvar) och det är endas ek kvar - lovely!

Markus är och leker med Oscar just nu men snart är familjen samlad och det blir lite plockmat och filmen "Ice Age 3". Ha en fin kväll ni med!

torsdag 26 november 2009

SkrikMax!

Tänk att den här lilla killen har blivit så stor så han håller på att skolas in..........

I dag gick vi till dagmamman klockan 11.30 för att vara med över middagen. Jag lämnade Max och skulle bara vara borta ca 10 minuter innan middagen, men se det har ju inte Max någon aning om hur lång eller kort stund jag är borta - så han skriker! Han blir ledsen och skriker högt när jag går. I dag skrek han fortfarande när jag kom - lilla gubben=) Jag tycker synd om honom att han ska behöva bli så ledsen, men det är inte svårt eller gör ont i mig för jag vet hur bra och tryggt han har det.

Men shit så mammig han är nu! Jag kan inte gå en meter från honom utan att han börjar ropa "mamma". Han har alltid varit mammig men nu slår det alla rekord. Vi får bara kämpa på med inskolningen så att han blir van. När jag är där går det så klart hur bra som helst, han är i hela huset, leker, jagar katten och har roligt. Ingrid kan då lätt lyfta honom, gå runt med honom lite, ge honom något att äta etc. Så det är inte det att han inte trivs där eller inte är trygg med henne, han vill helt enkelt bara vara med mamma=)

onsdag 25 november 2009

Adventsfint

Jag och Markus har varit superflitiga här hemma i dag tillsammans. Vi har jobbat oss fram ett fönster i taget, tagit ner gardiner, torkat gardinstänger, putsat fönstret och satt upp adventsljusstakar/stjärnor. Markus älskar när vi pysslar och fixar tillsammans och han var duktig på att putsa och han hämtade in alla ljusstakarna och kontrollerade så att de fungerade=)

När vi var i Ullared köpte jag mörkblå panelgardiner som där är silverstjärnor på, dock är stjärnorna inte tryckta utan de är markerade med många små "prickar" som är lite upphöjda. Det blev kanonfint i vardagsrummet tillsammans med nya kuddar i sofforna som är mörka med en stor vit stjärna på. Nu har vi riktig adventsstämning här hemma=)

Nu har jag blivit riktigt sugen på att förnya här hemma och efter jul och nyår ska det hända lite. Har tänkt att måla hela den ena långsidan i vardagsrummet + den korta väggen man ser rakt fram när man kommer in till oss. Vi har ju ganska öppen planlösning, så lite färg där kommer lyfta enormt tror jag. Nu är den stora frågan: vilken färg?! Vill inte ha någon cafe latte eller annan beige/brun färg - det ska hända lite! Men jag kan inte tänka mig lila eller rött heller precis....Det får bli ett besök i färgaffären! Några tips kanske? Sen upp med nya gardinstänger så har vi fått ett nytt vardagsrum/hall.

tisdag 24 november 2009

Önskan...

Markus ligger i sin säng och ska somna när han nyss ropar på mig:

"mamma, hör och ser tomten allt?"
"jag vet faktiskt inte riktigt Markus....." (undrar vad han funderar över)
"jag önskade mig en hundvalp, en som inte fäller och smutsar ner....."

Goa ungen vill så gärna ha en valp men var väl rädd att han önskade något som hans mamma inte ville ha här hemma. Bäst att ta det säkra före det osäkra och önska en som inte fäller...

Inskolning och tjejkväll!

I går morse lämnade jag båda grabbarna hos Ingrid, sa hej då och gick därifrån. Det var första gången jag lämnade Max där! Sen gick jag en runda med vovven (som vi passat sen i fredags) och sen gick jag tillbaka och då hade det gått ca 25 minuter. Jag möttes av en storgråtandes Max som hade skrikit sen jag gick=( Men sen torkade vi tårarna, åt mellis och när vi gick hem somnade han som en stock i vagnen - det tar på krafterna att skolas in!

Klockan 18.30 trillade tjejerna in och det var dax för den årliga ost- och vinkvällen som jag alltid har här runt advent. Vi är fyra mammor som träffades i mammagruppen när jag fick Markus. Det blir att vi ses några gånger per år och en av dessa träffar har blivit tradition hos mig. Vi satt i uterummet med massa tända ljus, åt ost, drack vin/cider, pratade, skrattade och mös med senaste tillskottet en liten flicka på 6 veckor. Runt 22 tiden körde de hemåt och jag gick en runda med vovven innan jag la mig.

På tal om hunden.....jag vill ALDRIG ha hund och jag förstår inte meningen med en. Jo, om man är ensam, pensionär etc och behöver sällskapet, motionen etc. Men alla barnfamiljer som har hund (sorry alla ni som har hund....) men det är ju bara jobb! Hundhår, grus, stänk runt matskålen, blött och smutsigt. Jag ställer självklart upp för C och M nu när de fick sin bebis, men det kommer aldrig ägas någon hund i det här huset=)

I dag var det dax att lämna Max igen och redan när jag gick började han skrika. Jag kom tillbaka efter 35 minuter ca och då satt han och mumsade kex i barnstolen vid bordet=) Han hade skrikit ca 15 minuter men sen lugnat sig och var go och glad. Det är verkligen skönt att jag inte känner det tungt i mammahjärtat när jag lämnar honom, för jag vet hur bra han har det. Sen är det ju en enorm trygghet att Markus också är där=)

Nu är vovven hämtad, jag har fått spana på nyaste tillskottet i familjen, lilla Milton som föddes i fredags. Gud så liten han är!! Det är omöjligt att förstå att Max var ännu mindre när han föddes...Var tar tiden vägen?!

Nu ska Max sova i vagnen och jag ska börja operation "städa-bort-en- miljon-hundhår".....

söndag 22 november 2009

Pepparkakor och julskyltning!

Det har varit helt grått och mörkt hela dagen i dag, så vi höll oss inne hela förmiddagen. Nicke satte på dvdn med konserten med bla Kurt Nilsen och vi njöt av musiken=) Vilka fantastiska killar som finns i Norge, verkligen ett tips att köpa den! Både Markus och Max älskar musik, Max stod länge och dansade vid tvn...

Hur kul som helst!

Jag och Markus bestämde oss för att baka lite pepparkakor och det blev en mysig stund i köket med bara Markus medan Max sov. Spana in några av våra konstverk, vad tycks om Svamb Bob längs till vänster?

När vi hade ätit lunch och busat lite här hemma så körde vi till Råå där det var julskyltning i dag. Vi parkerade på Ica Maxi´s parkering och där var bla några brandbilar och de hade visning där. Markus fick sitta i en bil, se på när en brandman släckte en eld och så fick han brandhjälm och en påse med lite roliga saker i. Sen gick vi ner till julskyltningen i regnet, men det bekom oss inte och vi hade en rolig stund tillsammans där. Markus fick testa på fiskdamm, tomtegrottan och ta lotter så han var nöjd när vi körde hem. Ännu en härlig helg tillsammans!

lördag 21 november 2009

17 år

I dag har jag och Nicke varit tillsammans i 17 år! Helt galet att det är så många år nu, halva våra liv. Det hade jag inte trott när jag satt där med telefonen i handen och skulle ringa till killen jag aldrig pratat med med. Killen med den coola looken, ringarna i öronen, hängslebyxorna, kepsen bak och kram och han som fick det att pirra i magen varje morgon jag gick förbi honom där han satt på bänken (samma varje morgon). Det blev ett telefonsamtal på några timmar och en date bestämdes.
Filmen vi såg var "Boomerang" med Eddie Murphy, eller såg och såg.....det blev lite pussar och mys där i salongen;-) Sen den dagen har vi varit oskiljbara.
Tack älskade Nicke för 17 år tillsammans, alla skratt, alla resor, bostäder vi haft, husdjur vi haft, fester vi ordnat, sorg som vi delat, men framför allt tack för att vi har lyckats få två fantastiska barn. Nicke är min trygga famn, min bästa vän. Älskar dig - och du får dras med mig tills vi sitter på hemmet och diskuterar vilka tatueringar du inte fick gjort och hur många par skor som jag hade i källaren som aldrig användes.
Dagen har bjudit på barnkalas för Markus del och detta var på Busfabriken. Jag körde honom dit och stannade kvar under hela kalaset och Nicke slöt upp med Max när han hade sovit sin förmiddagsvila. Max fick också busat massor och båda barnen var nöjda när vi körde hem.


Klockan 16 var det dax för kusinkalas då Hannah fyller 13 år i dag. Massor med prat och bus bland barnen, precis som det ska vara=) Vi var hemma runt 19 tiden och när grabbarna hade somnat såg vi "Robinson". Som vanligt retar man sig redan på vissa som är med och man blir engagerad - ännu en gång. Men lite roligt upplägg när det nu är killar och tjejer uppdelat.

Nu har jag suttit med massagekudden på min onda skuldra, men jag har faktiskt tagit en Voltaren också för så här mycket värk brukar jag inte ha=( Hoppas jag inte har så ont i natt, behöver inte fler störningsmoment (räcker med barn och hund som gör i från sig för mycket ljud).

fredag 20 november 2009

Bonusfaster!

I förmiddags blev jag bonusfaster, Christian och Madeleine har fått sin pojke nu! Mer information har jag inte i nuläget och jag längtar faktiskt till han ringer igen så jag kan ställa alla mina hundra frågor=) Vi är nu hundvakter igen då hundar inte får tas med till förlossningen;-)

Hela familjen Johansson har varit hemma i dag och det är fredagslunk som gäller. Vi var ute i förmiddags och fixade lite i trädgården sen gick jag och grabbarna till lekplatsen så de fick gungat lite. Vi åt korv med bröd till lunch när vi kom in och sen körde jag och barnen lite ärenden. Först en runda till Systembolaget och sen till Väla. Fick köpt presenter till helgens två kalas, lite smått och gott på Apoteket, present till bebisen och en skjorta till Markus - som han själv valde ut mycket noga=)

Nu ska vi gå en runda med vovven och sen infinner sig Markus favorit för veckan: FREDAGSMYS! Blir god middag, Idol, mys i soffan och säkert lite gott på bordet. Ha en trevlig kväll och var rädda om varandra. Vi har tyvärr mist en nära vän till vår familj, någon som stod mamma och hennes man mycket nära. Han rycktes bort alldeles för fort och han lämnade fru och tre döttrar, varav jag umgåtts mycket med deras äldsta dotter. Våra tankar är hos familjen.

torsdag 19 november 2009

Finn ett fel!

Någonting på bilden har hamnat fel................(svar finns längst ner i inlägget)

I dag var jag och barnen hos dagmamma Ingrid från klockan 9. Max hoppar runt på rumpan alternativt kryper i väg för att utforska och leka med alla sakerna. Han älskar att sitta vid bordet och få mellanmål eller middag - men bara om jag ger det=) I dag blev han ledsen när Ingrid tog honom till köket och jag var i vardagsrummet med Markus. Men jag vet att det är lättare att vara mammig när mamma finns i närheten! Vi gick när klockan var 10.20 ca och Markus stannade kvar till klockan 14.

Markus och Oscar har lekt här hela eftermiddagen och jag har hunnit med en rask promenad med Max i vagnen. När jag kom in gjorde jag middag, riktig husmanskost som hela familjen älskar - köttbullar, potatis, sås, lingon och kokta morötter. Klockan 18.30 ska jag till grannen på Livingroom party/visning och det ska bli spännande att se vad det är för fina saker. I dag hittade jag faktiskt äntligen röda panelgardiner till uterummet så de har åkt upp och det blev så himla mysigt och ombonat där ute. Kanske jag kan hitta lite mysiga ljus i kväll på visningen?

(Svaret på frågan "finn ett fel" är så klart att det är en Malmö FF- haklapp......)

onsdag 18 november 2009

Guldgossar...

Nu har vi beställt deras konsert-DVD, gissa om vi kommer mysa i soffan...

Kurt Nilsen - vår nya idol!

Grabben vann Norska Idol 2003 och Word Idol 2004. Vilken röst......



Storm och vinterchoklad!

Vilken storm det är! Tycker det är lite skrämmande när rutorna skakar, tänk om det kommer något farande som slår sönder något *ryser*. Det har regnat och blåst hela dagen, så under dagens besök hos Johanna och Ava fick vi hålla oss inne. Helen och Ebba kom hit 9.20 och så körde vi till Johanna när jag lämnat Markus. Barnen har lekt för fullt och vi fick en smarrig paj till lunch.

Johanna bjöd även på chokladmuffins till fikat och så fick vi smaka Marabou Vinter - mums säger jag bara! Den ska finnas här under advent så man kan krypa upp i soffan med några bitar Vinterchoklad, en clementin och ett glas julmust=)

Tusen tack tjejer för en härlig dag, det är alltid lika mysigt och roligt. Våra barn är fantastiska och det är en fröjd att se hur de växer och de ligger mig varmt om hjärtat.

tisdag 17 november 2009

Inskolning och massage!

Jag och grabbarna har varit inne hos dagmamman mellan 11-14 i dag. Vi fick en underbar köttgryta till lunch och Max åt dubbla portioner. Efter lek inne så begav vi oss ut till lekplatsen, Max sov gott i vagnen och Markus fick busa av sig ordentligt ute. Vi var ute till klockan var 16 och då kändes det i kinderna av kylan! Det är härligt att se hur Max leker, sitter vid bordet och låter Ingrid bära honom - det kommer bli superbra och jag kan vara trygg när jag börjar jobba i januari=)

Jag fick stressa lite med att fixa middagen för klockan 17.30 hade jag tid för massage. Min rygg är allt annat än bra och jag har mycket värk på höger sida vid skuldran. När hon började massera (vilket gjorde rejält ont) så frågade jag om jag var "dagens värsta"? Hon svarade "eh....ja....och jag har masserat byggarbetare i dag...." Det känns som stora knutor som "krasar" när hon tryckte, har aldrig haft så ont tror jag. Men jag har bokat en tid till nästa vecka också!

När jag kom hem var det två grabbar som hade saknat sin mamma massor, båda två är mammiga just nu faktiskt=) Vi gjorde det de älskar mest på kvällen, nämligen när vi är alla på vår säng och busar. Sen såg det ut så här:

Hur kul som helst att leka med insatsen till vagnen - dock lite trångt för Max....


Älskade ungar!

måndag 16 november 2009

What´s new?

Max tycker det är roligt med grytor just nu...
Härligt att Max har lärt sig öppna kylskåpet själv.....
Markus hade fotosession i går...

Lillebror blev också fotograferad...

Annat "new" är att vi i förmiddags var hos dagmamma Ingrid och skolade in en stund, resten av dagen har jag ägnat åt handling, hämta Markus och kompisen Oscar, gå med grabbarna till gympan, agerat gympaledare vid ringarna, fixat kvällsmat och lagt barnen=)
Ett härligt "new" är att Lilian i dag har bokat biljetter till Skåne, hon ska tillbringa flera härliga dagar hos oss med ankomst nyårsdagen!!
Tråkigt "new" är att Nicke är megaförkyld igen.
Roligt "new" är att Max i natt sa "Maakuus" (inte lika roligt att klockan var 4.20 när han låg och tränade på det).




söndag 15 november 2009

Årets överraskning!

Jag vet knappt var jag ska börja....I går skulle jag och Tina äta på Big Budda, prata massor, fira att hon kommit in på sin utbildning och ha lite av en sista kväll innan hon flyttar. Trodde jag.
Under eftermiddagen pratar jag med Tina och hon säger att Julia ska hämta och lämna mig så att jag kan dricka något gott utan att behöva tänka på hur jag ska komma hem. När Julia kommer har hon roliga taxiskyltar på rutan och inne i bilen - vilken service! Vi parkerar bilen och Julia går med en bit upp till restaurangen för att hon "ska träffa en kompis som bor i närheten och se på film där". Nope....hon följer med in och säger att hon också ska vara med.

Bara där var jag överraskad och tänkte att det skulle bli kul att hon också var med. När vi kommit in ser jag att Johanna och Marie sitter där. Nu skulle någon ha filmat mig, för jag har aldrig blivit så förvånad och tyst i så många sekunder=) Verkligen äkta förvåning för jag förstod ingenting! Kort därefter kommer Tina och också och gänget är samlat.

Dessutom får jag ett presentkort på salongen där jag går de (få) gånger jag går och får ansiktsbehandling. Även Helen var med på presenten, dock kunde hon inte vara med i kväll. Jag frågar nog hundra gånger varför allt detta görs för mig?! Till svar får jag att jag är en fin vän, jag fyller år i december och då är inte Tina med och kan fira, jag har namnsdag....ja, alla möjliga förklaringar. Jag är helt mållös över att mina underbara vänner har fixat allt detta. Vi pratade och skrattade galet mycket:

Åt fantastiskt god mat - man får hur mycket som helst!
Marie!
När vi sen ska gå därifrån blir jag dessutom bjuden på maten och hur mycket jag än tjaffsar emot så har jag inget att säga till om. Ännu en gång, tusen tack för middagen också tjejer!
Vi gick vidare till Hamnpaviljongen där jag nu äntligen kunde få visa min tacksamhet i handling och bjuda på drickan åtminstone. Dock var det bara jag och Tina som tog alkoholhaltiga drycker, men stämningen var på topp för alla hela kvällen
Julia körde mig hem vid 24 tiden och jag var verkligen trött, men väldigt glad och varm inombords. Stupade i säng, men kunde dock inte somna pga värken i min rygg. Men det blev 4 1/2 timmes sömn så jag känner mig bakis i dag trots att det bara blev tre cider i går. Men det kan kvitta om jag får känna mig bakis året ut, det är det verkligen värt. Jag är lyckligt lottad, kan bara säga det igen, och igen, och igen.......TACK TJEJER, NI ÄR GULD VÄRDA!

fredag 13 november 2009

Tips från Jenny=)

http://www.youtube.com/watch?v=T2NEU6Xf7lM

Helgen för dörren!

Natten till i dag var ingen höjdare precis, blev inte många timmars sömn. Kunde inte somna förrän ca 23.30, sen ropade Markus från sitt rum och han hade drömt och ville ligga inne hos mig. Max snurrar som en torped i sängen och Markus skrek rakt ut någon gång då han drömde vidare, stackars killen=( Sen har vi ju Asterix här och när han går runt på natten hörs tassarna mot golvet och det är vi inte vana vid i heller. Klockan 6 vaknade vi och klockan 7 gick vi upp.

Max och Asterix - härligt att se hur mycket grabbarna älskar vovven!

Det är mysigt att vara hundvakt, mitt enda "problem" är alla hundhår på golvet. En krypande 1-åring och fällande hund är INGEN bra ekvation. Men dammsugaren åker fram en gång om dagen så funkar det. I kväll kommer Christian och Madaleine och hämtar honom igen, kommer nog att bli ganska tomt här då.

Annars har dagen rullat på med massor med barn känns det som. Oscar kom hit redan 8.20 och de leker än. Han blir hämtade vid 15 tiden i dag. Vi var ute en timme i förmiddags och det var faktisk iskallt. Sen har vi ätit lunch och det ringde på dörren och ytterligare en kompis kikade in. De lekte dock inte så bra alla tre, det var en för mycket, så det blev Markus och Oscar som fortsatte leka när kompisen cyklat hem igen. Grabbarna spelar Playstation nu och jag ska lägga Max i vagnen för lite eftermiddagsvila. I kväll kommer Jenny och Evelina hit för första gången, ska bli jätteroligt. Våra barn går på samma gympa och vi sitter alltid där och tjattrar under timmen som barnen gympar. I kväll blir det tacos, prat, lek med barnen och Idol=)

torsdag 12 november 2009

Skitinfluensa!

Jag är så innerligt trött på den här jädra svininfluensan! Det är bara den allt kretsar om, i tidningar, på tv, på Facebook, stora samtalsämnet var man än kommer.....ALLA pratar om den och INGEN är säker på hur man ska göra eller inte göra!

Givetvis är det ju viktigt att vi får information, men det cirkulerar så mycket felaktigheter och osanningar som det blir när folk pratar, förvränger och uppfattar fel. Jag har läst flera gånger på Krisinformation.se och det är en sida som sammanställer från "myndigheter, länsstyrelser, kommuner och andra ansvariga". När jag läst där är jag säker på att vi inte ska vaccineras, men sen påverkas jag av media etc när det dyker om någon stor artikel igen om vad som hänt.

Nu rekommenderar de vaccinet även till små barn och detta gör mig förbryllad. För några dagar sedan skulle barnen inte vaccineras "eftersom data om effekt och biverkningar på små barn har saknats". En studie på 51 spanska barn gör nu att myndigheterna helt plötsligt väljer att rekommendera vaccinet. Jag tycker inte riktigt att det går att jämföra 51 barn som kommer från helt andra förutsättningar (klimat, miljö, vaccineringsprogam på BVC etc) kan jämföras med mina barn! Allt känns så svävande, först skulle vi ha två vaccineringar sen bara en, alla skulle få doser men många har nu valt att inte ta dem - är det "pinsamt" av myndigheterna att lagt så mycket pengar på vaccinet och nu helt plötsligt ska även de små vaccineras så att de blir av med vaccinet? Jösses så mycket tankar som far runt i mitt huvud....

Sen i nästa sekund kan jag tänka - ta vaccinet, det är väl självklart......Men min magkänsla och det lilla förnuft jag har säger att vi inte ska vaccinera oss. Men hur sjutton vet man om gjort rätt val? Vi ligger inte i någon riskgrupp, mina barn är i en liten barngrupp, vi är friska för övrigt, vi vaccinerar aldrig oss annars mot influensor - listan kan göras lång.

Jag går i ide med björnarna - väck mig till sommaren! (Eller lite innan så jag hinner få lite fason på magen till bikinisäsongen;-)

onsdag 11 november 2009

Tisdagsbak & Onsdagsfilmer

I går var Markus hemma med mig och Max och vi startade stora bakdagen=) Markus såg till att degen blev perfekt:

...så han kunde göra en äppellängd.....

....och många kanelsnäckor!
När vi hade bakat färdigt ringde han till Oscar och det bestämdes att grabbarna skulle leka. Först var de hos Oscar några timmar och sen här hemma. Roligt att de kan få busa av sig några timmar tillsammans. När Max sov eftermiddag så passade jag på att cykla på spinningcykeln och sen göra sittups. Min kvällsträning har inte blivit av nu på någon vecka, mycket pga att det är smått kaos här hemma på kvällarna när Max ska läggas. Det tar 45-60 minuter och då är det svårt att hinna med Markus kvällsrutiner också med läsning etc eftersom de lägger sig ungefär vid samma tid. Max bara ställer sig upp och vägrar sova....supertrist......Så det krävs två personer för att det ska fungera bäst. Men, men....det är väl en ny period och han får fyra nya tänder på en gång så det gör så klart ont också.
I dag har jag varit hos Ingrid med båda barnen. Vi har startat inskolningen för Max och i dag har vi varit där två gånger. Det är så mysigt att vi kan göra så här eftersom Markus ändå är där så kan vi ta det lugnt och vara med mycket. Ingrid körde med Markus och de två andra pojkarna till Biblioteket för att vara med på sagoteater, vilket givetvis uppskattades av barnen=) Hon är världens bästa dagmamma - tror jag har nämnt det någon gång......*hmpf*.....Markus senaste verk som är gjord där är en häst....

I dag har jag hunnit med att gå igenom några dvd filmer som jag fått tillbaka från butiken som la om från VHS till DVD. Vilken nostalgiresa.....jag har suttit med en klump i halsen när jag såg vårt bröllop, ögonen tårades när jag såg den glädjen, har sagt "ååååhhhh" högt när jag såg Markus som bebis, förundrats över hur tidig Markus var med allt och ja.....gud så glad jag är att vi har en del på film! Shit så roligt vi hade på vår bröllopsfest, det var dans och full rulle halva natten. Sen är jag förundrad över Markus, den ungen räknade till 10 när han var 20 månader, kunde tala om vilken gata han bor på och berätta tydligt vad han gjort hos dagmamman. Han åker kick när han är 2 år gammal och har full fart jämt......Älskade ungen!

Nu i kväll är Julia här och Nicke ska byta hennes däck på bilen. Tror dock att det är problem där ute och de håller på att byta en lampa i stället. Vi är nu också hundvakter åt Asterix och ska ha honom här tills på fredag. Markus och Max fullkomligt älskar vovven så det är inga problem från det hållet. Mitt "problem" är dock alla hundhår......Men dammsugaren får åka fram två gånger om dagen nu när Max kryper runt på golvet=)

måndag 9 november 2009

Biblioteket

I eftermiddag har jag och barnen varit på Biblioteket och botaniserat lite=) Max går lös på barnavdelningen...
Hur kul som helst=)

Den här är bra mamma!!
Markus funderar över vilka böcker han ska välja...
Datorn var ur funktion när vi kom....Max är oskyldig....denna gången....

Markus kom hem med tre stora, tjocka Bamseböcker (han prenumererar på tidningen och i dessa böcker är det många tidningar tryckta) och några andra. Max har inget lånekort så han får vänta - tills han slutat sagla i böckerna;-) Fast jag måste tillägga att han bläddrar väldigt fint i böcker, han kan sitta länge och göra det!

Hosta och Fars dag

Max har varit lite skruttig nu sen i torsdags. Han har en skrällande hosta och näsan rinner, dock är han nästan lika pigg som vanligt. Han har sovit lite längre under de två passen han sover varje dag, men annars är det full fart! I går sov han mellan 14-16 och sen efter det hostade han knappt alls under kvällen. I natt har jag inte hört honom alls nästan, i morse har han skrällt till några gånger men det verkar inte vara lika ofta nu i varje fall. Hoppas det är på väg att bli bättre, men jag har hört att hostan som går nu kan hålla i sig länge.

I går blev Nicke uppvaktad i sängen av grabbarna. Han fick en teckning som Markus hade ritat, lite spelkuponger, trisslott, tianlott och vit choklad. Markus hade noga slagit in allting åt honom=) Vi mös inne hela förmiddagen, spelade lite Playstation, plockade lite, byggde lego och sen blev det baguetter till lunch. Nicke och Markus körde till stan på eftermiddagen och tittade på en innebandymatch som Nickes arbetskamrater spelade och sen stannade de till på Jutan, ett stort ställe inomhus för skateboardåkning. När de kom hem åt vi helstekt fläskfilé, potatis, morötter och svamp som varit i ugnen och min goda svampsås till detta=) En riktig fars dag middag som sen lite senare rundades av med äppelkaka och vaniljsås...

I dag är båda barnen hemma med mig. Vi har varit ute en stund nyss, dock var det väldigt kallt ute. Men frisk luft behövs! Max sover gott i sin vagn, Markus kikar på tv och jag ska snygga till håret lite tänkte jag. Efter lunchen ska vi köra till biblioteket och låna lite böcker!

lördag 7 november 2009

Pålsjö skog

Vid 10 tiden i förmiddags körde vi till Pålsjö skog där vi har haft två härliga timmar tillsammans. Underbart höstväder, klar hög luft och massor med bus med barnen=)
Promenaddax!
Fantastisk utsikt över havet.
Älskade Markus!
KRAM!
Grabbarna spanar på utsikten...
"Trollskogen" upp till Pålsjö slott.
Fikapaus med varm choklad och kanelsnäckor!
Max äter pepparkaka=)
LÖV!!!!
Lite gungning också hann vi med!

Vi har fått massor med frisk luft och fyllt på det själsliga kontot rejält. Jag älskar att få tid med min familj på detta sättet, att bara vara med varandra. När vi kom hem var vi inne en stund och sen gick jag och Markus ut igen och räfsade löv.
Nu har Ella och Gabriel kommit och vi ska få mysa lite tillsammans. Var länge sedan sist pga att de varit sjuka till och från en de senaste veckorna. I går låg Gabriel på sjukhuset igen pga sin astma, men i dag har vi en pigg och go kille här=)