torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År!

Ok, årets sista dag kunde ha börjat bättre.....några få timmars sömn eftersom Max har hostat och snorat hela natten och när jag kommer upp märker vi att pannan har lagt av! Det blir ganska kallt inne fort när det är -6 grader ute. Panik!!! Fest i kväll och det behövs värme och varmvatten i huset oavsett fest eller inte. Efter något samtal fick vi hjälp av Nickes svåger som kände en karl som håller på med sådant här. Den här trevliga karlen stod i vår hall mindre än en timme senare och efter en del luskande kunde han konstatera att pannan fick för lite ström pga att vi hade två element igång i uterummet! Pust......det blev ingen ny panna för hundratusen!

Sen fick vi ny energi (den rann ur mig när jag började räkna på vad en ny panna kostar) och satte fart med förberedelserna inför kvällens fest. Nu är här nystädat, grannen har åkt ut i uterummet, där är dukat och det mesta är klart. Ska bli superroligt i kväll att få fira med goa, glada vänner!

Jag gör ingen årskrönika av 2009 utan konstaterar att jag är lyckligt lottad på alla tänkbara vis och hoppas att jag, min familj och mina vänner får fortsätta ha det bra under 2010 också. För mig innebär det jobbstart och det är lite blandade känslor så klart. Men Max börjar bli stora killen nu, knappast någon bebis längre som behöver mamma 24 timmar om dygnet. Markus ska börja på skolan till hösten så han är verkligen inte så liten heller längre.

Gott nytt år önskar jag er alla och ert nyårslöfte kan väl vara att bli flitigare på kommentarerna här i bloggen;-) Mitt nyårslöfte (gillar egentligen inte att avlägga några...) blir mer träning, spara mer pengar och försöka ha liiiiiite mer tålamod med trotsiga barn! Kram till er alla!


onsdag 30 december 2009

Lek, massor med lek!

Det har gått i lekens tecken nu i två dagar. I går lekte Markus med Oscar i nästan 6 timmar och sen kom Ella och Gabriel på middag så det det blev kusinlek också innan dagen var slut. I dag mötte vi upp Ella och Gabriel på Högastens skolan där "Luftkuddeland" finns nu under jullovet. Barnen busade i två timmar och det är så mysigt att se barnen ha så roligt tillsammans.

Glad unge=)
Max hade hur roligt som helst!

Markus och Gabriel är gladiatorer=)

Det är högt!

När vi kom hem åt vi lite lunch och Max sov middag en timme. Klockan halv två kom Markus kompis H och de lekte hela eftermiddagen tillsammans. En granntjej som är lika gammal som Markus dök också upp och lekte med grabbarna tills det var dax för alla barn att gå hem. Kan säga att det blev liiiiite tystare i huset;-)

I morgon är det årets sista dag och vi ska ha nyårsfest här hemma med Daniel, Helen, lilla Ebba, Anders, Jessica och deras femåriga Amanda=) Så det blir kompis till både Max och Markus! Vi har delat upp rätterna och vi står för efterrätten. Vi har även lagt i hop till raketer och annat gott. D, H och E sover över här - icke att förglömma är vovven Alfons som också får sova över=) Ska bli superroligt!

tisdag 29 december 2009

APA, BÅT, SNÖ.....

Nu i kväll började Nicke öva lite läsning med Markus och han imponerade stort på sina föräldrar som satt som fågelholkar! Han ljudade och läste APA, NÄSA, ÖGA, MUN, OST, MUS, IS......

Han sken som en sol över sin nya kunskap men sen efter en stund var det dax att bygga lego igen;-)

Hestrabesök!

I går kom Smålands finaste till oss! Nina, Annie och Ville dök upp 10.20 och sen hade vi en heldag tillsammans=) Efter lunchen, som enligt Ville bestod av hamburgare igen, gick vi ut en sväng. (Ville har helt rätt, för vi har grillat hamburgare när de har varit här på sommaren....)

Lite innelek hann det också bli för alla barnen. Här leker Annie med Max en stund.
Julfika med lussekatter, pepparkakor, skumtomtar och choklad - mums!
Annie fotograferade dagens hetaste mammor! I alla fall den till vänster;-)
Som vanligt hade vi en härlig dag och timmarna gick också som vanligt för fort. Jag är innerligt glad för att ni kom hem säkert trots att väglaget spelade er ett spratt. Tusen tack för att ni kom, sms i alla ära men "live" är roligare=)
För min del blev det lite träning på Orbitrek och situps innan dusch och soffläge. I morse ställde jag mig på vågen och då kunde jag glatt se att vågen inte gått upp trots allt gott vi stoppat i oss över julhelgen. Lite träning till så kan man unna sig gott!
I dag ska jag köra till Systembolaget så det blir fixat, resten av dagen är ganska oplanerad. Markus vill leka med någon kompis så vi får väl ragga upp någon till eftermiddagen!

måndag 28 december 2009

Tack syster!

På vår vägg i sovrummet hänger nu de här tre underbara tavlorna som vi fick av Julia i julklapp. Tusen tack sys, jag älskar dem!

Tro inte...

....att jag inte har försökt att få till kanten runt mitt foto överst! Hur sjutton ska jag få till en ram som passar när bilden är "stående"?

söndag 27 december 2009

Resten av julhelgen!

I dag har vi varit hemma på förmiddagen och sen var det dax för middag hos svärföräldrarna klockan 14. När vi skulle köra såg jag att jag och grabbarna hade blivit "svartvita" alla tre!
I går körde vi till Väla en sväng, lite rastlösa efter hela juldagen hemma. Vi kom dit när de öppnade klockan 10 och där var väldigt mycket folk redan då, rean lockar! Vi fick bytat det som skulle bytas och sen åt vi lunch innan vi körde hem. Klockan 17 var det dax för julfest hos pappa och Lena. Som vanligt bjöds vi på supergod mat (i mängder) och det blev roliga timmar tillsammans för både Wii och biljardspel. Max somnade gott klockan 20.30 i gästrummet och det kändes som en stor seger då Markus aldrig lyckats somna borta som liten=) När vi sen skulle hem vid 23 tiden så gick det hur bra som helst att bära ut honom, även om han var vaken nästan hela bilresan hem. Det bådar gott inför fler läggningar borta!
Vi ÄR en stor familj=)
Max upptäckte pianot............
Pappa och Lenas julgran!
Tvångspussar min son!
Ellen myser med Milton.
Albin och Markus boxar i Wii!
Lena, Madeleine, Ellen och Malin. Det är lite svalt i "lekrummet" så därav filtarna...
Markus framför morfars whiskeyskåp=)
Lite kameralek....


Då var julen över och vi ser fram emot nyår, besök av Lilian och mina sista veckor hemma innan jag börjar jobba 11 januari. Fortfarande blandade känslor inför jobbstart, men det ska nog bli bra att komma igång med jobb igen och Max får leka och busa hos dagmamman med Markus=)

fredag 25 december 2009

Julafton 2009

Chokladtomtemys i soffan=)
Fika till Kalle Anka!
Originalfamiljen Johansson!
Nicke får paket av tomten!
Snören ÄR roligt!

Max har varit snäll=)

Tomten, Gabriel och Markus.
Max öppnar paket.
Virrvarv av paket, papper, snören och barn!

Markus bland julklappar.....
Max ska klippa gräset till oss i sommar.
Julmat i uterummet!
Lite lek till innan sängen kallar.....
Lycklig kille=)

Vi hade en superbra julafton med familjen! Barnen var nöjda och glada, vilket är det viktigaste=) Av min man fick jag en ny väska (kan INTE ha skötväskan när jag börjar jobba), örhängen och armband. Tack min fina familj för att ni finns!

I dag är det mysfaktor på HÖG nivå. Regnet öser ner så vi håller oss inne, bygger Lego, äter rester, spelar spel och bara är. Livet är gott=)

God fortsättning önskar jag er alla!

onsdag 23 december 2009

Dan före dan....

Lilljulafton och allt är klart inför julhelgen=) Granen är klädd, kylskåpet välfyllt, klapparna inslagna och barnen är mycket friskare och kryare! För mig kan det inte bli bättre och jag ser fram emot hela helgen med familjen.

I kväll blir det kyckling och grönsaker i pitabröd och Bingolottos uppesittarkväll. Vi spelar Bingolotto en gång om året och gissa vilken kväll det blir;-) Det är mysigt att höra lite julmusik och få julkänslan. I morgon kommer Nickes föräldrar, storasyster med familj och lillasyster och lillkusin. Det blir fika och Kalle Anka klockan 15 och sen har jag en deal med tomten och vi har bestämt att han kommer klockan 16. Ska bli så himla roligt att se barnen få alla julklapparna, Markus längtar som en tok till i morgon. Därefter blir det julmat och mys i uterummet med tänd brasa!

Önskar er alla en riktigt God Jul och mys med nära och kära!

måndag 21 december 2009

Fjärde advent och mer hosta...

Vår fjärde advent:

Adventsfrukost på Fältgatan.
Max sov gott i "boet" när vi gick ut.
Fullt ös i pulkabacken! Där var många barn, men Markus ser ensam ut i backen=)
En väldigt hostig och skruttig Max.
30 minuter på maskinen och 50 situps fick bli dagens träning. Lite för mycket snö ute för att springa tycker jag, men Nicke trotsade vädret och tog en runda.
Middag i går kväll!

Alltså en mysig adventssöndag hos oss, trots mycket hosta och febertoppar. Denna helgen skulle vi träffa kompisar både lördag och söndag men det har så klart inte blivit av med tanke på hur skruttiga grabbarna är. I går fick Max högre feber framåt kvällen och han somnade en stund i min famn när vi satt i soffan.

Jag la mig hos Max i vår säng klockan 22 i går och när klockan var 3 hade jag inte somnat än. Max hostar oavbrutet och gråter eftersom det gör ont i halsen på honom. Det har totalt blivit ca 2 timmars sömn i natt, så vad jag går på i dag - det har jag ingen aning om....Men kroppen är väl så finurlig så att den tar åt sig all vilan, även om man inte sover.

Jag fick en tid 9.40 på Vårdcentralen för Max och där fick vi en manlig läkare då vår husläkare var ledig. Han frågade vad vi sökte för och jag förklarade hur det hade varit för Markus, ett virus och jag ville att Max ska få hostdämpande och att han lyssnar på honom. Han svarade att "då har du kommit till fel doktor, jag skriver inte ut hostdämpande till barn under 2 år" Och han sa med ett léende att jag ville "droga ner honom". Eh...nej.......jag vill att mitt barn ska kunna sova och inte hosta så han gråter sig helt slut för att det gör så ont! Enligt honom kunde jag prova kakao, för det söta har en tendens att få barnen att sluta hosta. Men du skulle vara fin kakao, typ 70% choklad......WHAT? Ska jag ge ungen godis så han slutar hosta?!?

Innan jag gick därifrån kollade han i alla fall upp dosen till ett barn på 12 kg och jag tänker ge Max Mollipect innan han ska sova. Jag följer min egen magkänsla och den är att han inte ska behöva hosta så mycket!

Nu är det lunchtid för grabbarna och sen blir det pulkabacken. Baciller eller inte - frisk luft är bra!

fredag 18 december 2009

Dramatiskt stick

Markus har varit feberfri nästan hela dagen i går, i natt och i dag=) Dock har han en jobbig hosta och det kommer massor med snor. Vi hade en tid klockan 11 hos doktorn (fick den av henne i "fall att") och jag kände att jag vill få hostdämpande till honom.

När vi kom dit, hade Max med också, så sa hon att de ville ta ett stick i fingret. Ooops....Markus svimmade i somras när han tog ett stick så jag blev lite svettig. Men vi satte oss i provtagningsrummet, Markus i den stora stolen och jag framför honom på en mindre stol med Max i knät. Jag tog ett stick först, han ville se att det inte gjorde ont och sen blev det Markus tur. Han sa inte mycket när hon pratade med honom och sen kom där ett "aj" när han blev stucken. Plötsligt ser jag hur Markus ögon börjar rulla bakåt och han kasar neråt från stolen. Det hemskaste var att han började krampa och jag fick skicka Max till en annan sjuksköterska för att kunna ta Markus. Max vrålade högt och Markus stretade emot när han kvicknade till. Fy så hemskt det kändes=(

Vi fick sen gå in i ett undersökningsrum där doktorn lyssnade på hans lungor och talade om att sänkan låg lite över och det rör sig om en virusinfektion han har. Alltså inget som penicilin kan råda bot på, men han fick två sorters hostdämpande. Markus kom inte i håg att han hade svimmat och han såg väldigt frånvarande och blek ut. Han blev trött och matt och kröp ner under en filt på soffan när vi kom hem. Sen har han hämtat sig och är nästan lika pigg som vanligt;-)

torsdag 17 december 2009

Värmesökare

Markus har som sagt frusit en del de senaste dagarna pga febern. I dag gjorde han så här....

Nu har Max 38.4............*suck*............

Snö, snor och saft!

Ja, ännu en sjukrapport kommer här! Markus hade feber i natt, men vaknade feberfri. Han har varit ganska pigg hela förmiddagen och ville bla klä granen. Vi kunde inte säga nej, han behövde lite sysselsättning efter snart tre dagar på soffan. Han hostar och snorar mer nu, så det känns lite som att det håller på att "lossna" för honom. Han vill dricka jordgubbssaft och vi låter honom dricka så länge han får i sig vätska. Borde få rabattkuponger nu på Icas ekologiska jordgubbssaft...
Vi klädde på barnen rejält med kläder och gick ut en liten runda strax efter 10. Jag tror inte någon blir sjukare av frisk luft, bara man är varm och torr. Markus fick inte själv springa runt men vi drog de lite i trädgården i pulkan och på snowracern.

Älskade ungar!
Markus - lycklig över att få komma ut i snön en stund!
Max visste inte riktig om han skulle gilla eller inte gilla snön och kylan......
Max och jag myser=)
Nicke och Max busar på snowracern!
Vi åt lite lunch när vi kom in och jag bakade en omgång lussekatter. Eftersom jag är så van att vara ute varje dag så kryper det i mig när jag inte kommer ut. Så jag la Max i vagnen, ordentligt påklädd med filtar på sig också, och gick en runda på 30 minuter. Det var riktigt tungt att gå i snön och det fastnade massor med snö på däcken.
För en liten stund sedan hade Markus 38.6 i temp och har fått en Alvedon nu. Doktorn ringde i dag och berättade att halsprovet var negativt, alltså ingen halsfluss. Hon ville att han ska komma i morgon klockan 11 om han har mer feber i dag och i natt, så det lär nog bli en tur dit i morgon. Undrar om det är en vanlig influensa han har åkt på eller den berömda svininfluensan?! Det kan egentligen kvitta, för det bekräftar ju lite det vi har tänkt hela tiden. Är man inte i någon riskzon så är ju inte svinis farligare (dock jobbigare i många fall) än en vanlig säsongsinfluensa. I så fall har Markus byggt upp sitt immunförsvar nu=) Men varken jag eller Nicke tror att det är svininfluensan, detta kommer av hans halsonda. Jag hoppas bara att han blir frisk snart och dagen i dag har ju trots allt varit mycket bättre.