måndag 21 september 2009

Svenska cupen 7&8 i Lerum!

I lördags hämtade vi upp Ella lite efter 9 och sen körde vi upp till Lerum utanför Göteborg. Deltävling 7&8 i Svenska Cupen gick av stapeln där och detta var även årets sista tävling. Solen har visat sig hela lördagen och söndagen vilket underlättar när vi tillbringar 8 timmar om dagen ute=) Här har vi precis kommit fram till banan!

Max är lika glad och snäll som vanligt när vi är ute så här. Dock är han ju nu en större kille som vill röra lite mer på sig och vill inte sitta i vagnen hela tiden. Men att prova brorsans hjälm är hur roligt som helst!
Jag och Max är hejarklack som vanligt när grabbarna och Ella cyklar. Nicke cyklade i vanliga klassen cruiser 30+ och Markus i gänget "upp till 6 år". Ella cyklar med dameliten, dock är de inte så många i den klassen.
Ella myser lite med Max mellan loppen!
Det blir en del pauser i en sådan här stor tävling och då får man vila lite på läktaren.

Startrampen!
Nicke vann lördagens tävling och hade då tagit hem totalsegern i hela cupen. Hans armbågar värkte rejält och då beslutade han sig för att inte deltaga i söndagens tävling. Första platsen på lördagens tävling:

I Markus grupp var de bara 4 stycken och han tog fjärde platsen i alla loppen under båda dagarna=)

Ella fick pris för sin tredjeplats!

Runt 19.30 kom vi till hotellet där vi checkade in på de två rummen vi bokat. Hungriga gick vi till den lilla matsalen och beställde middag till oss alla. Dock bamannades reception, bar och restaurang av TVÅ tjejer och då blev det kaos när alla bmx-familjerna trillade in.....Efter att ha väntat i en timme på maten så började vi ifrågasätta och då kom vår mat till sist - inte Markus. Jag blev arg och talade sakligt om för tjejen att det här var under all kritik, jag förstod att det inte var lätt för dem som bara var två men jag ville ha pengarna tillbaka - vilket jag fick! Sen åt vi upp vår mat och gick in på rummet för dusch och lite mys.

Max äter middag på restaurangen!

Markus på restaurangen!

Ny dag och ny tävling! Vi var på banan klockan 9 i går och då var det bara Markus och Ella som skulle tävla. Tyvärr så hände det en olycka i Ellas andra heat och hon fick bäras av banan på en bår. Hennes arm och axel gjorde väldigt ont och svullnade upp. De ringde efter en ambulans och de hämtade henne och körde henne till Mölndals sjukhus. Där tillbringade hon hela dagen medan vi stannade kvar på tävlingen. Det visade sig att hon hade en spricka i axeln, det blir mitella i 5-6 veckor och sen sjukgymnastik för att träna upp den igen.

Vi fortsatte heja på Markus som cyklade på med samma glädje som alltid=) Lite mys med lillebror hinner man dock med mellan loppen.

När det var dax för prisutdelning så kom regnet, men det kändes som det kunde kvitta när vi haft sol i två dagar. Markus fick pris och diskuterar med kompisen J som är från samma klubb.

Våra fina vänner Maria och Andreas!

Nicke vann hela Svenska cupen och fick stå överst på pallen!

Lite mys med pappa i regnet.

Max fick krypa in när det började bli lite väl blött.

Vi körde från banan runt 17 tiden och då var Ella precis klar! Hon lämnade banan lite innan 11 så det var många timmar på akuten. Vi hämtade upp henne och sen blev det bensin och Mc Donalds innan vi körde hem. Runt klockan 20 var vi hemma, lika trötta allihop.

En lite blek, tapper Ella!
Det har varit en härlig helg med bmx, träff med vänner, solsken, medaljer, hotell, familjemys och glädje. Vi älskar detta "bmx-livet" och det är lite sorgligt att det var säsongens sista tävling. Fast för Ellas del var det kanske bra att det var sista tävlingen;-)








3 kommentarer:

  1. Tack för en mysig helg men hade varit bättre utan min olycka.. Kommer oxå sakna bmx livet,men hoppas dessa 7 månader går fort.. kramar..

    SvaraRadera
  2. Snyft! Hade varit så himla mysigt att få träffa er igen! Jag försökte verkligen att få ihop tiden men det gick bara inte!! Denna helgen har varit helt överbokad! Hoppas vi ses snart i alla fall!! Kramar till er alla!! /Anna Moe

    SvaraRadera
  3. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; jag är SÅ impad av Markus!!! Av Nicke också förstås, och Ella, men de har ju haft några år mer på sig att öva upp sig på. ;-)

    SvaraRadera