onsdag 11 augusti 2010

Badkväll!

När jag kom hem i går runt 16.30 så var huset fullt med barn och mina goa svärföräldrar höll ett öga på hela gänget. De hjälper oss denna veckan att hämta grabbarna lite tidigare eftersom jag och Nicke jobbar fulla dagar denna veckan och mina tider är ändrade nu när Julia har semester.

Markus hade Oscar med sig hem och sen hade grannkompisen F också kommit så det var fullt ös vill jag lova. Grabbarna badade i poolen, cyklade och höll i gång medans Max mest "hänger med" och spanar in de stora killarna. Jag gjorde lasagne till middag och efter maten stod jag inför ett val: dammsuga eller åka ner och ta ett kvällsdopp? Inget svårt val alls kan jag intyga, det packades en väska och så körde jag ner med barnen och kompisen F följde med. Grabbarna hade sina armpuffar på och badade i ca 30 minuter i de höga vågorna som var. Max står intill kanten och kastar sten, men han tvekar inte en sekund för att bara springa ut i vattnet helt plötsligt!

När vi hade badat en stund kom Nickes föräldrar cyklande och de tog sig då an Max en stund så att jag kunde gå i en längre stund och bada. Även Nicke anslöt sig när han slutat jobba och när alla var torra och påklädda fick barnen glass. Vi suger verkligen ut det sista av sommaren, för det märks att det går mot hösten fort nu, alldeles för fort. Både almanackan och termometern visar det tydligt.

Jag kom inte i säng i tid i går heller och när jag väl lägger mig så kan jag inte somna. Klockan blir runt 24 varje kväll och sen är det dax att gå upp klockan 6. Jag är trött när jag ska upp men sen rättar det till sig ganska fort och jag är på G igen under hela dagen! Nu kan vi inte klaga på dåliga nätter, för båda barnen sover väldigt bra nu faktiskt *peppar, peppar*.

En liten fritidsrapport också! Markus tyckte att det var lika roligt i går att vara där och han berättade att de hade gått igenom var gränserna går på skolan (där de får vara), de hade ätit spagetti till middag, varit ute och lekt och fått mellanmål=) När han la sig i går sa han "jag önskar jag kunde gå där alla dagar, fredag och lördag också" (han är ledig då). Det är ju ett gott betyg som lugnar mamma- och pappahjärtat!

2 kommentarer:

  1. Det är rätta takter! Strunta i dammsugningen och njut av sommaren!
    Så skönt att Markus tycker det är roligt på fritids :-)

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte när jag badade senast, men vi har inte haft så jättefint väder i det senaste här. Hoppas det kommer någon riktigt fin dag till iaf, då ska jag minsann i plurret igen jag också!

    Härligt att det går bra för Markus på fritids. Här är det ju lite upp och lite ner, men mest upp och jag tror att det kommer rätta till sig om man ger det några dagar.

    Kram!

    SvaraRadera