lördag 21 augusti 2010

Fornminnestur och Vejbystrandsmys!

Max bjöd inte på någon sovmorgon i dag inte, klockan 6.15 var det morgon för hans och min del. Jag vaknade dessutom med värk i nacken upp i huvudet. Har haft ont nu i ca en veckas tid och det går i muskeln långt ner bakom skuldran och ända upp till huvudet=( Men det rättade till sig lite och när väl Markus och Nicke hade kommit upp vid 9 tiden och alla hade ätit frukost så tog vi cyklarna och begav oss i väg på en tur!

Off we go!

Vi cyklade till ett av Gantoftas fornminne som ligger någon kilometer bort.
Solen har verkligen visat sig hela dagen och det var supermysigt att komma ut.
Framme! En trappa som är uppbyggd i skogen leder ner till sliprännorna.
"Hmmmm....undrar vart den här stigen leder....?"
Sliprännorna! Man tror att här har slipats yxor och annat för en herrans massa år sedan.
Jag har ett gammal foto på mig, där jag är ca 10 år och står precis som Markus gör här! Vi gjorde en "hembygdstur" på mellanstadiet och då bodde jag i Döshult, några mil från Gantofta. Tänk om jag visste då att jag skulle stå här med mina barn ca 25 år senare=)

Sen cyklade vi hemåt och precis där Gantofta börjar finns det en stendös, en gammal grav.
Markus klättrade så klart upp=)
I dag har det varit premiär för Markus simskola och han har längtat efter detta. I hans grupp skulle de vara fem stycken men Markus var enda barnet där i dag! Tror många har glömt bort starten, man betalar ju inte en dyr avgift för att sen inte komma. Men Markus fick privatlektion och tyckte det var roligt! (Bilder med mobilen så kvaliten blev inte så bra)
När vi vara klara på simskolan så körde vi till familjen Sjöström i Vejbystrand! Jonas, Johanna och Ava bjöd på en supermysig eftermiddag/kväll och vi fullkomligt rullade hem efter en sagolik middag! Först lite lek på Avas rum=)
Världens finaste Ava! Godingen är fyller 2 år om ca två veckor.
Grilldax! Jonas stod för grillningen och Nicke för sällskapet=)
Barnen mös en stund till film.
Vi bjöds på sagolikt god potatisgratäng, grillad kyckling och sallad och när vi var klara orkade vi knappt lämna bordet.
Lite bus i trädgården för att få ner maten!
Nicke och Jonas inspekterade ett träd som hade lösa grenar....
Tusen tack Jonas och Johanna för en härlig kväll! Tror inte vi behöver äta på en vecka, glassen med "hard topping" satt som en smäck!

3 kommentarer:

  1. Tack för att ni kom fina vänner!!
    Många Kramar från Oss alla!
    //Johanna, Jonas & Ava

    SvaraRadera
  2. Oj så många foton! Att göra fornminnesturer på det som finns runt om där man bor är roligt, det brukar vi också göra. Här finns t.ex. många stora gravar, kolmilor och annat.

    Kul för M att få en privatlektion i simning! Lite märkligt dock att inte en enda av de andra barnens föräldrar hade kommit ihåg starten...!

    Åh, måste även kommentera vilken härlig tapet det är i Avas rum!

    Ha en skön söndag!

    SvaraRadera
  3. Kul med små utflykter :-) Häftigt med fotot på dig på samma ställe!

    SvaraRadera