lördag 28 augusti 2010

Magiska dagar!

I torsdags efter jobb körde jag och hämtade upp Daniel och Ann-Elise. Jag och Daniel är gamla barndomskompisar, som fann varandra via Facebook i början av året. Vi växte upp i Döshult och våra föräldrar umgicks en hel del. Daniel jobbar i dag som trollkarl, komiker, underhållare....ja, det är nog inget han inte kan göra!

Vi har suttit och sett "Den itusågade kaninen" med Markus på SVT och då kände jag inte igen Daniel! Så gissa om Markus är imponerad och glad över att det visade sig att mamma känner en trollkarl;-)

När vi kom hem till oss så blev det lite gott att dricka i uterummet, grillat och givetvis trollerier!

Vi sitter förvånade och imponerade över Daniels fingerfärdigheter.....
Efter maten måste man hoppa bort lite av alla kalorierna=)
När barnen hade somnat satt vi upp till efter midnatt och pratade om nutid och dåtid, skrattade, och tittade på lite av varje i datorn.
Ann-Elise gjorde ett "papperstrick" för oss. Hon berättade en historia, vek och klippte samtidigt som hon berättade och la upp pappersbitarna. Superrolig sak som imponerade oss. Hon är inte sämre än pojkvännen sin på att underhålla;-)
Det blev en ganska sen kväll och sen gick vi upp tidigt i går så helt pigga var vi kanske inte i går. Markus skulle till skolan kl 8 och vi hade en nostalgitripp framför oss. Vi körde till Allerum och Döshult, träffade vänner och bekanta. Blev mycket prat, titt på hunddagiset där, två husinspektioner och god fika! Hur roligt som helst=)
Vi kom hem runt 12 tiden och då hade Nickes föräldrar hämtat upp Markus på skolan, han slutar tidigt på fredagar. Det blev lunch och sen begav vi oss till Knutpunkten för att ta båten över till Helsingör.
Max tog båten i besittning!
Vi strosade runt i solskenet, shoppade lite och sen hamnde vi på torget. Öl och korv är ett måste när man är i Helsingör (ok, jag nöjer mig med dansk citronvand)
När vi sen kom hem så satte vi oss en stund och såg på "Den itusågade kaninen" som Markus fick, med autograf på, av Daniel. Roligt att se hur trollbunden Markus är av det som Daniel gör. Jag har på känn att det blir mycket övning här hemma de kommande dagarna!
Som om vi inte ätit tillräcklig, så var det dax för kräftor i går kväll! Max är inte så glad för det så en macka gick ganska bra. Lägg märke till att det finns trollerikort i hela vårt hus.....;-)
Mums!
Daniel är kanongullig som givetvis höll lite mer show för Markus och kompisen F.
Så hade helt plötsligt dagarna rullat förbi och det kändes som vi kunde ha en hel vecka tillsammans och vi skulle ändå ha mer att prata om. Markus blev lite ledsen i gårkväll när han skulle lägga sig, han ville absolut inte att Daniel skulle åka hem. Daniel gav Markus en present, nämligen kortleken som han använt i filminspelningen av "Den itusågade kaninen"! Sen när Markus väl somnat så spelade vi in ett filmklipp till Markus där Daniel pratar, trollar och talar om att han lägger en trolleriduk och pengar (som han trollade fram framför kameran!) till Markus på en plats i källaren. Gissa om Markus kommer bli förvånad när han ser det!
Tusen, tusen tack Daniel för ditt engagemang! Vi ser verkligen fram emot att träffa er snart igen! Tur kanske att det bara dröjer tre veckor tills du kommer igen, Markus abstinens hinner nog precis lägga sig tills dess=)

4 kommentarer:

  1. Vilka härligt roliga dagar ni har haft, förstår att Markus ogärna ville släppa iväg Daniel!

    Då kanske Markus trollar för oss nästa gång vi ses allihopa då!? :-)

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Daniel impade stort på mig med! :-) Bästa kommentaren var att jag hade samma ansikte som för 22 år sen ;-)

    SvaraRadera
  3. Woow, vilka fantastiska dagar ni haft:=)

    SvaraRadera
  4. Mysiga dagar!
    Kram Johanna

    SvaraRadera