måndag 23 augusti 2010

Nu och då!

Markus vid sliprännorna 2010.....

....hans mamma vid sliprännorna för ca 25 år sedan!
Min "lilla" Markus har i dag haft skolpremiär! Klockan 10 i dag var dax för hans klass att samlas och vi föräldrar skulle matas med information. De är 34 stycken barn i förskoleklassen och de har delats in i två mindre grupper av förklarliga skäl=) Lokalerna som de ska var i är samma som sen övergår till fritids på eftermiddagarna.
Vi fick reda på att Markus kommer gå 8-13.30 måndag-torsdag och på fredagarna slutar de ca 11.15 efter lunchen. De ska ha gympa en dag i veckan, de är ute så mycket som möjligt och går till skogen nästan varje vecka om vädret tillåter det. Det är fruktstund varje förmiddag runt 9 tiden och det passar perfekt eftersom det är så himla svårt att få i Markus någon frukost på morgnarna. Vi får lägga ner massor med frukt så han blir mätt då;-)
Det känns väldigt bra med skolstarten och vi tycker bra om all personal som är där. Ska bli spännande att se hur vi ska få Markus klar för skolan kl 8 varje morgon nu - han är INGEN morgonkille=)

6 kommentarer:

  1. Vad mysigt med skolstart! Här har mina gått en vecka och i dag åkte de skolbuss för första gången. Spännande tyckte de båda två!
    Det går säkert bra med att få upp Markus så han är klar till 8!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Kul med fotona på dig och M med "några" års mellanrum. :-)

    Här har vi inga problem på morgnarna, varken med att få barnen redo eller få i dem frukost. Men några fördelar ska man väl ändå kunna få när man inte lyckats att skaffa sig några sjusovarungar! ;-)

    SvaraRadera
  3. Guuuud, va spännande det måste vara för honom!
    Skolstart!! Stort!!

    SvaraRadera
  4. Visst var det spännande idag?!!
    Markus dagar ser ungefär ut som Hannes dagar... Gympa, fruktstund, utflykter etc. Och precis som i Gantofta undrar jag hur tusan jag ska få iväg två ungar innan klockan 8 (och till två olika ställen) varje morgon.

    SvaraRadera
  5. Ahh, vilka fina kort på er! Roligt att ha!
    Han kommer att få det super i skolan. Ska M och Oscar gå i samma klass?
    Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Japp, Oscar och Markus ska gå i samma klass!

    SvaraRadera