söndag 28 februari 2010

Miltons Dop!

I dag var det dax för Miltons dop! Vi är en stor familj och det är kanske inte helt lätt att veta vem som är vem alla gånger....Men Christian är min "ingifta bror" då hans mamma Lena är gift med pappa. Hänger ni med?! Christian och Madelaine fick lilla Milton i november och nu är han stora killen som skulle "doppas i vatten" enligt Markus.

Vi körde först hem till pappa och Lena, där dopkalaset skulle hållas, för att lämna Nicke och Max där. Att ha Max i kyrkan klockan 12 när det är mat- och sovdax är ingen lysande idé, men däremot en toppenbra lösning att Nicke stannade där med Max medan vi körde till kyrkan. Väl på plats satt Markus som ett ljus under hela dopet och vi fick bla njuta av fantastiskt vacker sång när Ellen sjöng solo. Tösabiten är 14 år och sjunger med en klar, vacker röst - supermodigt tycker jag. Mina tårar rullade när jag hörde och såg henne, min lilla Ellen är en stor tjej som kan beröra så! Huvudpersonen Milton skötte sig bra och var ganska nöjd under hela akten. Sen körde hela sällskapet på 37 personer hem till pappa och Lena där vi bjöds på bubbel, smårgåstårta och sen fina tårtor och kaffe.

Max busar runt med pappa!

Milton får mat av pappa Christian.
Julia och Albin försöker få till en närbild....eller nåt......

Jag, mamma, storasyster Malin, Lillasyster Julia och systerdotter Ellen=)
Många fina presenter - spana in OS mössan på gunghästen!

Stolt farmor Lena med guldklimpen på armen=)

Max i morfars goa famn!
Värdparet Madelaine och Christian öppnar paket.
Markus var väldigt trött och sliten framåt eftermiddagen och det var inte så konstigt, för när vi kom hem hade han 38.1 i temp!

Fina tårtor!
När vi kom hem skulle det spelas "fyra i rad" och Max var väldigt delaktig...


Markus har legat på soffan under en filt och inte varit hungrig alls. Han hade 38.3 i temp när han la sig så vi får se hur morgondagen blir=( Men dagen i helhet har varit jättemysig och jag är så glad för min stora, fina familj - "nya" som "gamla".

Hoppas hon vinner hela rasket.......

lördag 27 februari 2010

Busfabriken!

I morse klockan 9 styrde vi bilen mot Halmstad för att träffa Nina, Annie och Ville. Markus har längtat i flera veckor och han stod först i kön då dörrarna öppnades=) Barnen har busat i tre timmar med endast ett kort avbrott för lite lunch. Max gillade Busfabriken och fick både lekt, åkt cykel, dansat, myst med Nina och hoppat studsmatta!

Tack fina ni för en härlig förmiddag tillsammans. Även om vi har 22 mil mellan oss så känns ni närmare än så=) Psstt......Max ropade "Aaaaaaaniiiiiiiiii" flera gånger här hemma i kväll med......
Vi körde hemåt vid 13 tiden och Max var mer än lovligt trött. Han somnade efter ca 5 minuter i bilen men förvånansvärt nog sov han bara 35 minuter! När vi kom hem la jag honom i vagnen och tänkte att han kunde somna om där medan jag gick en runda. Men icke....han låg glad i vagnen medan jag gick en rask runda på 40 minuter. När jag kom in fortsatte jag träna lite i källaren, det blev lite situps och styrketräning innan duschen kallade.
Julia kikade ut en stund och det är så himla mysigt att se hur glad Max är för henne! Han sträcker upp sina armar och vill blir buren och hon får minsann många pussar också=) Härligt att se. Jag gjorde potatisgratäng och helstekt fläskfilé till middag och Max hjälpte till som vanligt genom att stå på pallen och hälla halva pepparpåsen på gratängen........(tur det gick att skölja potatisen och börja om......)
Nu sover Max och snart ska nästa unge i säng=) Sen blir det Melodifestival, lösgodis och en trött mamma i soffan. I morgon ska Nicke upp och jobba på förmiddagen sen är det dop för Milton!

fredag 26 februari 2010

Surt!

När Nicke tidigare i kväll frågade vad jag ville sätta på Oddset på matchen Usa-Finland så sa jag att det blir 6-2. För er som inte såg matchen kan jag nämna att den slutade 6-1...........*skit*......

Minnen

I veckan fick jag en vänförfrågan på Facebook som gjorde mig väldig glad! Det var en kille som jag har växt upp med ute i Döshult (japp, DET är landet....) och han är 1 år äldre. Hans familj, föräldrar och lillebror, bodde en liten bit i från oss och vi umgicks ganska mycket. Vi har nu skickat flera mail fram och tillbaka, tagit reda på vad som händer i våra liv nu och grävt i lite minnen. Superkul!

Han nämner att lillebror Daniel, jobbar på SVT och är trollkarl med progammet "Den itusågade kaninen"! Här har jag suttit och sett programmet med Markus och inte haft en aning om att det är Daniel. Lilla Daniel som alltid sprang runt med "full i sjutton blick" och skulle spana på oss "stora" när det skulle hållas handen och frågas chans=)

Nu har jag och Daniel skrivit lite fram och tillbaka och det är så himla många minnen som kommit fram. Spana in Daniels blogg och framför allt, glöm inte "Den itusågade kaninen".

FREDAG

Upp och hoppa - härliga fredag är här! Jag älskar denna låten.....

torsdag 25 februari 2010

Blivande författare?

Det blev ytterligare en mysig sportlovsdag med mina älskade grabbar. Nickes föräldrar skulle egentligen ha passat barnen i dag, men eftersom de har åkt på maginfluensa så var inte det ett alternativ längre. Nicke körde till jobbet vid 7.30 och vi fortsatte mysa lite här hemma och sen gjorde vi oss i ordning och körde i väg.

Först blev det ett besök på Babyland för att köpa dop present till Milton som döps på söndag. Sen gick vi in på Toys R us där vi köpte ett "fyra i rad" spel åt Markus. Detta har han spelat på datorn och jag har berättat att jag hade ett sådant när jag var liten. När det var inhandlat körde vi och köpte skor till båda barnen och sen var det dax för återbesiktning av bilen. En fjäder hade gått i sönder tidigare så jag åkte på en ombesiktning, men jag är ju dock glad över att det upptäcktes där och inte så det hänt en olycka! Markus fick i går önska var vi skulle äta lunchen i dag så han valde Mc Donalds. Dock så ångrade han sig i dag och ville (klokt nog) äta på Max, men det var helt fel håll att köra så vi tog Mc Donalds. Max somnade gott i bilen på väg hem och jag kunde bara bära över honom till vagnen så fortsatte han sova och vi kunde spela "fyra i rad" några hundra gånger=)

När Nicke kom hem så begav sig han och Markus direkt i väg för att köpa nya bmx kläder till Markus, det gäller att passa på nu när det reas ut=)

När vi efter middagen satte oss i soffan så frågade Markus mig om jag inte kunde skriva ord som han skulle läsa. Då sa jag att HAN kunde skriva själv de ord som jag sa till honom. Vi har blivit överraskade när han började läsa, men i kväll höll jag på att tappa hakan - trodde inte att han kunde skriva så som han gjorde!! Jag sa "skola" och då skrev han "skola för barn".....Jag ska "lagom" och då skrev han "lagåm varmt".....Jag sa "päron" och då skrev han "päron som man kan äta"....Han la hela tiden till själv så det blev en hel mening!! Spana in uppe till höger, där skrev han först "skål" och sen la han till ovanför "mä glas" - alltså "med glass" =)=)
(Båt som man kan åka i, skor som man kan ha på sig, snö, mat, sol......)
"Jag vill ha glass & mitt hus är gult"

"Blixten Mc Queen"

När Max hade somnat så gick jag ner i källaren och Markus ville följa med. Det blev 30 minuter spinning, varierade stående och sittande, situps, armhävningar och plankan. Kändes skönt att komma i gång med ett rejält svettigt pass efter magsjukan i helgen. Jag har inte orkat tidigare i veckan alls och har lyssnat på kroppen. Inte mycket annat att göra när man inte kommer upp från soffan;-)

onsdag 24 februari 2010

Mamma-barn-träff

I dag var det dax för vår mamma-barn-träff som vi så lyckligt kunde pricka in trots att 3/4 har börjat jobba. Klockan 9.30 kom Johanna&Ava, Marie&Ellinore och Helen&Ebba. Markus fick en lekkompis vid samma tid och sen var det full rulle i huset fram till klockan var 15!

Johanna har 27 kg barn på armarna, jämt fördelat på 13,5 kg Max och 13,5 kg Ava!

Goa Ellinore som blivit stora tjejen!
Alfons, eller Apåååååns som Max säger=)
Marie och Ellinore är intresserade av helt olika saker verkar det som.....
Jag har fått massor med extra gos och pussar i dag av Max!

Så här gör Max när han inte får som han vill - lägger sig ner raklång på golvet!

Ska sluta köpa leksaker......
Glada Ebba - som någon minut senare somnade i stolen.......
Dubbelt upp i vackra tjejer - Ava och Ellinore!
Barnen fick korv och makaroner till lunch och vi åt grönsaker och kyckling i pitabröd. Sen fikade vi på Helens goda chokladrutor=)
Det var väldigt roligt runt bordet.....
Max var ensam herre på täppan bland alla tjejer. Han och Apåååååns......

Max visade Ellinor sin glassbil men var väldigt noga med att ta den fort igen=)
Våra barn har verkligen blivit härliga individer med fantastiska personligheter. De var bra synkade hela dagen så det blev lek och sen middag och därefter sov alla fyra middag samtidigt. Sen var det mellis och ännu mer lek innan det var dax för alla att åka hemåt. Tusen tack tjejer för att ni kom i dag, jag är så glad för att ha er som vänner=)
Jag och barnen var ute en timme i kylan och begav oss bla till pulkabacken. När vi kom in drack Markus varm choklad och jag konstaterade att vi nog kan bocka av 2 av 3 "måsten" på ett sportlov - pulka och varm choklad. I morgon ska vi bocka av nummer 3 - nämligen Mc Donalds=) Jag gjorde ett försök till träning men det blev lite si och så med det eftersom Max gör allt vad han kan för att störa mig. Men, men....lite är bättre än inget!
Jag får vara hemma i morgon med för Nickes föräldrar, som skulle ha barnen i morgon, är kräksjuka......Så det blir jag och grabbarna som ska leta doppresent till Milton, besiktiga bilen och sen är lunch utlovad på Mc Donalds=)

måndag 22 februari 2010

Helgavslut och sportlovsstart!

I går vaknade jag utan feber och värk. Magen kändes lite öm och mat smakade inte så supergott trots att jag kände mig hungrig. Vi gick ut en runda med barnen och det är nästan lite otroligt att de älskar att vara ute trots iskalla vindar! I lördags när jag låg inne var Nicke ute med dem och gjorde bla en snögubbe:

Stolt snögubbsbyggare (Bob).
Ella ringde på förmiddagen i går och undrade om Markus ville komma på kalas igen hos Gabriel. Det var dax för kompisar med ännu fler barn i går och Markus som redan varit och gratulerat i lördags tvekade inte en sekund utan ville gärna vara med på söndagen också=) Så Nicke körde dit Markus vid 13 tiden och sen hämtade vi upp honom framåt 17 tiden. Vi köpte med lite taimat och åt den hos Ella (jag tog en väääääldigt snäll variant utan kryddor med grönsaker och kyckling) och det var mysigt att få vara där en stund.
I går fick också ett sorgligt besked om Nickes mormor, som lämnade oss på förmiddagen. Mormor Svea skulle fyllt 87 nästa månad men finns nu inte längre med oss. Hon har alltid funnits där så länge jag och Nicke har varit tillsammans och hon har betytt mycket för mig också eftersom jag inte har några mor- eller farföräldrar kvar i livet sen många år. Vi känner dock att det var skönt att hon fick somna in med sina barn runt sin säng, i lugn och ro.
Nu har grabbarna sportlovsledigt eftersom dagmamman har semester. I dag har jag varit ledig och vi körde till biblioteket i förmiddags.

Man kan göra mycket på biblioteket.....tex klättra i sofforna!
Markus valde ut 12 böcker!
Det blev en fika när böckerna var utvalda.
Max tog en bok på barnavdelningen som han inte släppte när vi skulle fika - Alfons Åberg på arabiska=)

Nåja, min arabiska är inte så bra så vi lånade inte med Alfons hem;-) Det blev sen lunch, vila för Max och mys för mig och Markus. Vi ritade och la pussel och fick eftermiddagen att gå innan det var dax för hans gympa klockan 17.
I morgon ska Markus och Max vara hos morfar och Lena och bli bortskämda. Markus älskar att vara där på gården och pappa och Lena kan verkligen lägga full fokus på barnen när de har dem själva utan oss föräldrar där. Jag kör barnen ut runt 8 i morgon och får dem sen levererade till jobbet då jag slutar klockan 16 - vilken service!

lördag 20 februari 2010

Där trillade jag dit.....

...och influensan satt som en smäck=( Vaknade tidigt i morse av att min mage lät som sjutton och jag fick ingen ro. Gick upp vid 7 tiden med Max och lite senare drog min mage i gång. Jag har dock inte kräkt, men ja....ni behöver inte fler detaljer.

Sen kom värken krypande och febern har varit på 38.4. Jag som skulle med Markus till simskolan i dag och sen var det dax för Gabriels 4-års kalas. Men jag har fått ligga större delen av dagen medan Nicke har kört på simskola och sen på kalaset med grabbarna. Trist=(

Vi har sett Melodifestivalen med Markus nyss och jag kan bara skriva att jag är glad för att Darin gick till final. Vilken klasskillnad på honom och resten av de tävlande, han är verkligen duktig. Jag gillade rockbrudarna också och hoppas de tar sig till final via andra chansen. Nu - en Ipren, sen - over and out.

fredag 19 februari 2010

Kan kvitta...

....att min man i dag köpte 4 apelsiner för 41,45 kr. Vad är det på en världskarta?! Jag lägger energi på svåra problem om de dyker upp, inte småsaker som 41, 45 på apelsiner.
I dag har jag pratat i telefon med två fina vänner vid olika tillfällen. Två fantastiska kvinnor som går igenom vars ett helvete på olika vis. En gör det psykiskt och en gör det fysiskt. Jag tänker på er hela tiden och är bara ett samtal bort.
Det är fredag och helgen står för dörren. Visst känns det som en märklig fredag, jag ska gå hem och hålla en bekymmersfri helg när några som står mig nära har det svårt. Men mina barn förstår tack och lov inte vilka bekymmer som kan dyka upp i livet, så vi har varit ute och busat i snön, ätit räkor till kvällsmat och sen sett filmen "Upp". Max bråkar med Markus så fort han kan och han gav storebror några rejäla smällar i ansiktet så Markus blev ledsen. Liten men tuff!
Nu sover Max, Markus är i alla fall i säng även om han inte somnat än och vi har OS på tvn. Ska slappa med Nicke och kramas lite extra=)

Ledsen

Jag önskar så innerligt att jag kunde göra mer just nu. Ibland känner man sig så maktlös men man har så mycket vilja att kunna förändra och trösta. Ändå så kan man göra så lite.Varför drabbas fel människor av hemska saker?

Två fina vänner går igenom svåra tider just nu och jag delar deras sorg. Svårigheter på olika vis, men väldigt tuffa och svåra. Jag önskar jag kunde göra mer.

torsdag 18 februari 2010

Trött på snö och vitpeppar!

I morse när jag satt på jobbet ringde min mobiltelefon ca 7.20. Det var dagmamma Ingrid som berättade att hon var magsjuk. Jag ringde hem lite senare till Nicke och vi bestämde att han skulle ta VAB i dag (vilket vi får ta om ordinare dagbarnvårdare är sjuk). Men sen tog det en liten twist och plötsligt var Nickes mage inte ok längre......Eftersom han inte kunde lämna huset så blev det lite svårt att ha två busiga ungar hemma & inne hela dagen.

Jag körde hem vid 10 tiden och gick en en runda med grabbarna och sen gjorde vi lunch. Resten av dagen har vi ägnat åt att spela spel, köra en runda till ÖB och sen tränade jag. Det blev 20 minuter på spinningcykeln och sen styrketräning för armarna. Jag och Max tog ett bad tillsammans sen medan Nicke och Markus gick och skottade snö. Jodå, det snöar ordentligt nu igen!

Max fick en blöja på fel ställe.....
Så här ser det ut morgon, middag och kväll (dock inte i ett sträck;-) - Markus försöker se på tv och lillebror stör så mycket han kan. Markus är ju inte heller sen med att retas tillbaka och det blir ett evigt gapande och skrikande på varandra.......ÄKTA syskonkärlek=)